Liverpool - Olympiakos

Ons 08.12.04 kl.20.45 (UEFA Champions League) - TV3/svZTV/3+/Sky / Tilskuere: 42.045 / Dommer: Manuel Mejuto González (Spania) / Anfield / Skrevet av: Runar H. Larsen
Spillervurdering: Runar H. Larsen/Trym Oust Sonstad

Et fantastisk comeback for Liverpool, som sikret avansement i CL etter å ha snudd 0-1 til 3-1. Pongolle, Mellor og Gerrard sørget for målene.

Schurrer (79.)

Liverpools videre skjebne i Champions League denne sesongen skal avgjøres når greske Olympiakos er gjester på Anfield i den siste kampen i gruppespillet. 1-0 eller tomålsseier er nok til å sikre de røde avansement til cup-spillet.

Du kan bestille scoringsvarsel via SMS til din mobiltelefon ved å sende kommandoen LFC LIVE START til 2180.

Milan Baros gjør et etterlengtet comeback fra start etter lårskaden som har holdt ham ute de siste ukene.

Kampen er i gang.
Liverpool med avspark. Angriper Anfield Road End i første omgang.

1. min: Liverpool og Steven Gerrard fosser framover helt fra starten, kommer seg til hjørnespark. Tre cornere på et minutt, ender med at Milan Baros heading går over mållinja, men dommer blåser frispark for Olympiakos for angrep på keeper. En merkelig avgjørelse. Stort trykk fra Liverpool innledningsvis!

3. min: Gerrard skaffer Liverpool nok en corner. Hyypia får hodet på innlegget fra kapteinen, men ballen går i nettveggen. Ny stor sjanse for Liverpool.

7. min: Liverpool har full kontroll på gjestene fra Hellas. Rivaldo forsøker seg riktignok med et skudd fra 40 meter, men håpløst over Kirklands mål.

10. min: Tempoet har roet seg betraktelig etter Liverpools stormløp de første minuttene. De helrøde har ballen hele tiden, men grekerne har senket tempoet ved å legge seg langt tilbake på banen.

12. min: Harry Kewell får stå helt umarkert på bakerste stolpe etter et frispark fra motsatt side. Australieren avslutter imidlertid svakt, og Olympiakos får klarert uten nevnverdige problemer. Liverpool biter seg fast på gjestenes banehalvdel.

15. min: Rivaldo med frispark fra 30 meter. Brassen slår inn ballen og treffer hodet til Gerrard og like over mål. Corneren klareres av samme Gerrard.

21. min: Baros får frispark ute til venstre. Alonso slår flatt inn og treffer etterhvert en motstander som ufrivillig  styrer ballen i stolpen og ut. Nok en kjempesjanse for Liverpool!

23. min: Liverpool fortsetter å angripe og belønnes med to hjørnespark uten at det blir no av sjansen.

25. Baros avslutter, men en forsvarer får blokkert skuddet. Samtidig tar Monaco ledelsen borte mot Deportivo.

26. min: 0-1. Rivaldo dribler seg gjennom midtstopperne og felles til slutt av Hyypia på 20 meter. Brassen setter ballen rett i mål. Ballen går rett gjennom en håpløst organisert mur og inn i keeperhjørnet til høyre for Kirkland. Keeperen ser ikke utgangen av skuddet, og beveger seg ikke før ballen er i mål.

27: Alonso pådrar seg et gult kort for felling av Rivaldo midt på banen.

30. min: Liverpool må framover på banen etter grekernes ugunstige scoring. Riise får muligheten til å slå inn etter fint angrepsspill, men kantspillerens innlegg er for svakt til å nå noen av de mange medspillerne i boksen.

33. min: Fint initiativ fra Baros som spiller ut til Finnan på høyrekanten. Iren legger inn til samme Baros som får avsluttet med hodet, men headingen er for løs og går utenfor målet til Nikopolidis i Olympiakos mål.

35 min: Liverpools åttende hjørnespark for kvelden. Olympiakos klarerer enkelt på første stolpe.

36. min: Kewell felles på 25 meter. Xabi Alonso velger å skyte direkte, men himmelhøyt over og utenfor målet.

39. min: Rivaldo med hardt frispark fra høyre, Kirkland på halvdistanse men Carragher klarerer innlegget. Liverpool inn i et blondspor akkurat nå og klarer ikke å beholde kreativiteten hele veien fram.

42. min: Pantos pådrar seg gult kort for å holde igjen John Arne Riise.

44.min: Rivaldo får frispark på 17. meter. Legger seg ned, og må til behandling. Dommer sender ham derfor av banen slik at han ikke kan ta frisparket selv. Djordjevic dundrer frisparket rett på Kirkland.

44. min: Kewell stemples av Anatolakis som får gult kort for forseelsen. En del fram og tilbake etter frisparket, men muligheten avsluttes da dommeren dømmer frispark.

Pause: 0-1

Forferdelig utgangspunkt foran andreomgang. Liverpool kunne og burde tatt ledelsen ved Milan Baros allerede iløpet av de første minuttene av kampen. Dommer Gonzales blåste imidlertid for frispark etter at tsjekkeren tilsynelatende headet i mål. Liverpool fortsatte stormløpet, men Olympiakos forsvarte seg godt og la seg lenger ned på banen slik at det ble mindre rom å angripe. Istedet var det grekerne som helt ufortjent gikk opp i ledelsen etter 26 minutter. Rivaldos frispark gikk rett gjennom en mur som slo sprekker i ordets rette betydning. Svak organisering, og dessuten spørsmålstegn ved Kirkland som for andre gang på ei halv uke slipper inn frispark i det såkalte keeperhjørnet. Etter dette kom gjestene mer inn inn i kampen, og noe av lufta gikk ut av Liverpool. Rafael Benitez har en fomidabel jobb med å føre skuta på rett kjøl i kveld...

2. omgang.
Liverpool angriper mot the Kop.

46. min: Florent Sinama-Pongolle kommer inn for Djimi Traore. Dermed går John Arne Riise tilbake på venstreback. Kewelle flytter mer ut til venstre, slik at Pongolle kan traktere spissposisjonen.

47. min 1-1: Pongolle! Kewell dribler av backen og kommer ned til dødlinja. Flott innlegg til innbytter Sinama-Pngolle som flikker ballen i målet bak en sjanseløs Nikopolidis!

50 min: Pongolle har satt fart på Liverpool, mens Kewell trives mye bedre på venstrekanten hvor han kan utfordre backen. Positiv innledning av andreomgang for de helrøde.

53. min: Litt amper stemning på Anfield nå. Grekerne har brukt de siste minuttene til å rulle rundt overdramatisk tilsynelatende alvorlig skadde, til stor irritasjon for hjemmepublikumet.

55. min. Gerrard fosser framover, men blir avblåst for farlig spill og pådrar seg gult kort. Kapteinen må dermed stå over den neste europacupkampen.

58. min: Liverpool har initiativet fortsatt i kampen uten at Gerrard og co klarer å trenge gjennom et bastant forsvar. Pongolle har vært et friskt pust og vandrer over hele banen og skaper store problemer for Olympiakos med sin fine teknikk og store hurtighet.

60. min: Giovanni og Rivaldo kontrer for Olympiakos. Høyresiden av forsvaret til Liverpool er bakpå, men heldigvis avslutter den tidligere landslagsspilleren for Brasil svakt utenfor.

62. min: Steven Gerrard dundrer ballen i mål på hel volley fra 25 meter, men scoringen annuleres da dommeren mener Milan Baros taklet ureglementert i duellen i forkant. Nok en gang en uheldig dommeravgjørelse sett med Liverpools øyne...

66. min: Kewell rives over ende helt på grensen til 16-meteren. Frispark ned mot dødlinja rett utenfor boksen, men svakt utført og ingenting kommer ut av muligheten. Rett etterpå får Gerrard sjansen til å skyte fra 25 meter, men frisparket går over.

69. min. Veldig rolig på Anfield nå. The Kop forsøker å inspirere med å synge "Attack, attack".

70. min: Georgiadis forlater banen til fordel for Rezic.

73. min: Milan Baros og co har drøyt 20 minutter å score to ganger på. LIverpool forsøker å flytte spillet høyere, men klarer ikke å true det greske forsvaret. I stedet er det Olympiakos som stormer framover, og Giovanni får avsluttet helt umarkert fra godt hold, men skuddet langt over.

75. min. Kjempesjanse for Harry Kewell! Pongolle valser rundt med forsvarerne på høyresiden, slår flott inn på bakerste stolpe hvor Kewell kommer stormende inn. Headingen er imidlertid for svak, og rett på keeper som kan holde ballen uten de store vanskene.

77. min: Neil Mellor erstatter Milan Baros. Tsjekkeren er ikke i kampform etter skaden som har holdt ham ute av spill de siste tre ukene.

79: Schurrer får gult kort får å felle Pongolle. Frispark ute til høyre.

80: 2-1. Neil Mellor! Det påfølgende frisparket ender med at Nunez header, keeper redder, men Mellor er framme på returen og setter ballen kontant i mål fra to meter. Massivt press fra Liverpool nå, mangler kun en scoring for å avansere i Champoions League.

83. Nikopolidis med en tabbe, mister til Kewell, men autralieren klarer ikke å runde keeperen som retter opp failen.

84. min Maric erstatter Venetidis for Olympiakos.

85. min: Josemi inn for Finnan.

85. min. 3-1! Steven Gerrard! Fenomenal scoring fra Steven Gerrard på hel volley fra 25 meter. Pongolle legger inn fra venstre til Mellor som header utover fra feltet til Gerrard som står plassert helt alene utenfor 16-meteren. Kapteinen drar til på direkten og treffer perfekt slik at ballen suser inn i mål til venstre for en sjanseløs Nikopolidis. Med dette resultatet er Liverpool videre i Champions League!

90. min: Det legges til fire minutter. Grekerne sender alt de har framover i jakten på en redusering.

92. min: Rivaldos frispark rett i klypene på Kirkland. Pongolle settes i spill framover, dribler seg ned til dødlinja og får frispark slik at klokka tikker videre.

You'll never walk alone runger over hele Anfield i sluttminuttene.

Kamp slutt: 3-1. Liverpool er videre i Champions League. En fantastisk opphenting av Rafael Benitez menn!

Hvor skal man begynne? Rett og slett en magisk aften på Anfield! De aller fleste hadde nok gitt opp håpet da Rivaldos frisparkscoring fra første omgang sørget for at gjestene Olympiakos ledet 0-1 ved pause. Dermed måtte Liverpool score minst tre ganger for å ha noe håp om videre avansement i Champions League. Rafael Benitez viste hvilken eminent taktikker han er da Pongolle ble sendt innpå for Traore etter pausen. Den 20-årige franskmannen viste seg nesten umiddelbart fram med utligning, og var ellers et konstant uromoment for gjestenes forsvar. Scoringsmaskinen Neil Mellor skulle likevel vise seg å bli Benitez trumfkort. Boy Mellor dundret inn en retur og sendte Liverpool i føringen ti minutter før full tid. Dermed var ytterligere en scoring tilstrekkelig, og hvilken scoring det skulle bli. Steven Gerrard som tidligere i omgangen  fikk en scoring annulert valgte å dundre til på hel volley da Neil Mellor headet ned til ham på 20-25 meter, og ballen suste rett i mål bak en utspilt keeper. Olympiakos som trolig hadde regnet med den ene scoringen var nok kom seg aldri av sjokket, og Liverpool kontrollerte de siste minuttene. En fantastisk snuoperasjon av Rafael Benitez' menn som dermed slår følge med Monaco til utslagingsrundene. Monaco beseiret for øvrig Deporivo la Coruna med hele 5-0 på bortebane i kveld.

Spillervurdering:

Chris Kirkland – 6: Har ikke mye å henge fingrene i, men muren svikter ved to av Olympiakos’ frispark. Det er noe Kirkland må ta tak i.

Steve Finnan – 6: Helt ordinær kamp av Steve Finnan, som har god kontroll defensivt, men ikke bidrar offensivt.

Sami Hyypiä – 8: Får trekk for et par langpasninger som blir for lange, samt at han er med på å splitte muren ved målet mot. Ellers intet.

Jamie Carragher – 7: Virker til tider preget av stundens alvor, men gjør en god jobb defensivt.

Djimi Traore – 6: Også Djimi Traore gjør jobben sin, men heller ikke mer.

Antonio Nuñez – 5: Bidrar ikke med mye av og har dessuten skylda for at muren sprekker da grekerne scorer. Gjør sitt beste så tidlig etter skadeavbrekket.

Steven Gerrard - 8: Selvfølgelig strålende scoring og helhjertet innsats. Mister 9-eren på at han blir for stresset og slår feilpasninger i en del situasjoner der han heller burde holdt hodet kaldt.

Xabi Alonso – 7: Starter svakt. Klarer ikke å dominere kampen på sedvanlig vis. Det gjør han derimot etter hvert, da han strør pasninger som dalende snøfnugg.

John Arne Riise – 8: Går foran med oppofrende innsats og stor selvtillit. Mer enn noen andre den som kriger og gir jernet. Litt uheldig med et par innlegg.

Harry Kewell – 7: Sliter med sine vanlige svakheter fra start. Slurver og sutrer. Men plutselig bestemmer han seg for å ta tak og vise hva han kan. Dette har vi ventet på så lenge – og måtte det vare!

Milan Baros – 6: Sånn i ettertid sett spørs det om han burde ha startet. Er på ingen måte i samme form nå, som før skadeavbrekket – naturlig nok.

Florent-Sinama Pongolle – 9: Snur kampen for Liverpool med både spill og scoring. Tør å holde på ballen og viser også godt blikk. Mot slutten er det fortsatt den unge franskmannen som holder på roen – og ballen. Banens beste.