Liverpool-Porto

Lør 31.07.04 kl.02:00 (CWS(pre-season)) - DSF(o) / Tilskuere: 40.078 / Dommer: Silviu Kristo / Sky Dome, Toronto / Skrevet av: Torbjørn Flatin

De røde gikk på et tap da de portugisiske mesterne avgjorde med en scoring fem minutter før slutt. Benitez benyttet 18 spillere i løpet av kampen.

Almeida

Etter det vi forstår vil Stephen Warnock spille venstreback, mens John Arne Riise vil bli flyttet fram på venstreflanken.  Zak Whitbread for en sjelden sjanse sammen med Sami Hyypiä i midtforsvaret.  Det blir også spennende å se Michael Owen og Djibril Cissé spille sammen for første gang.

1.omgang:

Kampen startet ca 02.08.  Liverpool hadde den første sjansen da Owen headet et frispark fra Murphy, etter at Gerrard ble felt, rett på keeper.  Bra sjanse, da Porto mislyktes med sin offside-felle.

6.min:  Cissé kommer fram på høyresida, Owen er helt fri på borte stolpe, men Michael må strekke seg så mye etter overlegget at heading går over.

10.min:  Porto treffer tverrliggeren med et susende skudd.  Litt usikker på om lagoppstillingen til Porto stemmer helt...

20.min:  Cissé blir felt etter nok et raid på høyresida.  Murphy legger farlig inn, men Porto får klarert.  Begge lag satser nokså friskt framover, og Liverpools midtbane med Steven Gerrard i bra form henger godt med.

Porto har vært farlig frempå et par ganger, og bl.a. truffet stolpen.

Pauserapport:  En brukbar omgang av Liverpool, spesielt framover selv om det er målløst etter de første 45 minuttene.  Det er tendenser til oppfinnsomhet og flere går gjerne i angrep når sjansen byr seg.  Cissé spiller mye helt ute på høyrekanten, og har fått vist seg fram flere ganger, nå uten hår.  John Arne Riise er også aktiv på motsatt side, mens Steven Gerrard styrer mye sentralt.  Nærmest har de røde vært på to headinger fra Michael Owen tidlig i kampen.  Porto har tatt mer over etter hvert, og Quaresma traff klokkerent i tverrliggeren.  Portugiserne hadde også en meget farlig sjanse da Liverpools forsvarere lå strødd inne i straffefeltet, men angrepet endte med at CL mesterne satte ballen på utsiden av stolperota.  Unggutta Whitbread og Warnock har fått kjørt seg en del mot en bra motstander, men tross alt greit seg hederlig.  Det er forventet at Benitez vil gjøre en rekke bytter i pausen.

2.omgang:

Finnan, Henchoz, Biscan, Kewell, Baros og Sinama-Pongolle er kommet inn.

Warnock, Riise, Gerrard, Hamann, Owen og Cissé ut.

Liverpool spiller slik i 2.omgang:

Dudek
Carra Henchoz Hyypiä Whitbread
Finnan Murphy Biscan Kewell
Baros Pongolle

Diao inn for Murphy, og da var vel trolig byttene gjort.

75.min:  Det er igjen et par headinger som har vært det nærmeste Liverpool har kommet.  Baros headet like utenfor, mens en presset Biscan sendte kula over med pannebrasken.  Porto har hatt ballen mer i 2.omgang, men uten å skape særlig med sjanser.  Selv om det har skjedd mindre etter pause er det brukbart tempo til å være pre-season kamp, og det virker dessuten å være veldig varmt i "Dome'n".  Ellers er nok den siste omgangen noe preget av at det har vært mange bytter.

Porto gjør 1-0 etter 85 minutter da Zak Whitbread først lar en et høyt overlegg gå over seg, ballen spilles inn i feltet igjen og McCarthy kan score fra kort hold ved motsatt stolpe.

Sluttrapport:  Forsåvidt greit at Porto kan avgjøre mot slutten, selv om dette var en rimelig jevn kamp.  Portugiserne hadde nok ballen mest, men greide ikke å skape så mye.  En ny bra test for Liverpool, som holdt et bra tempo mot god motstand.  Helt mot slutten hadde Sinama-Pongolle og Whitbread sjanser til å skaffe uavgjort og straffespark.  Målscorer Carlos Alberto ble kåret til kampens beste etterpå.
Benitez valgte altså å bruke hele troppen igjen, med minus av keeperne Kirkland og Harrison, samt Josimo.  Spanjolen vil ventelig starte siste pre-season kamp mot Roma på tirsdag, i en kamp hvor manageren vil begynne å spisse sitt mannskap?