Liverpool - Portsmouth

Ons 17.03.04 Kl 21.00 (Premier League) - / Tilskuere: 34 663 / Dommer: Barry Knight / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande/Runar H. Larsen (på Anfield)

Liverpool vant meget fortjent 3-0 på Anfield etter to scoringer fra Owen og en fra Hamann. De røde var nærmere både 4,5 og 6-0 enn Pompey redusering.

Stefanovic (33)

Jerzy Dudek gjør comeback foran The Kop når Portsmouth gjester Anfield, etter at Chris Kirkland brakk håndleddet på trening i forkant av Southampton-kampen. Dette er en kamp hvor begge lag desperat trenger alle tre poengene - om enn av helt forskjellige årsaker - Liverpool i jakten på Champions League-kvalifiseringsplassen, og Portsmouth i kampen for å unngå nedrykk.

Manager Houllier har foretatt tre endringer fra kampen mot Southampton. Riise, Murphy og Heskey inn for Henchoz, Diouf og Baros.

Kampen er igang

En del tomme seter på Anfield i kveld. Steven Gerrard vant målvalget, og Liverpool angriper Anfield Road End i første omgang.

Liverpool har hatt de par første gode angrepene, og i det andre minutt var både Biscan og Owen frampå med halvsjanser. Like etterpå ble Steven Gerrard tilsynelatende felt innenfor 16-meteren, men trass i The Kops rop på straffe viftet dommer Knight spillet videre.

1-0 Hamann (6) Kjempeskudd på volley av tyskeren, etter innlegg fra Michael Owen. Fortjent ledelse etter god Liverpool-åpning.

Portsmouths første sjanse kommer etter 12 minutter, etter en forsvarstabbe av Sami Hyypiä. Heldigvis klarer ikke Todorov å dra nytte av finnens noe klønete forsvarsspill.

Owen på et farlig raid etter et kvarters spill. Hislop redder. Corner for Liverpool. Like etterpå gjør Hislop en meget god redning på et bra skudd av Riise. Ny corner.

Biscan, som har åpnet kampen meget bra, på et farlig raid fremover. Skuddet går utenfor. Bra enkeltmannsprestasjon. Like etterpå gjør Hislop en ny fantastisk redning på et volleyskudd fra Kewell.

2-0 Owen (28) Owen scorer fra 6 meters hold etter et flott innlegg av Jamie Carragher.

Stefanovic, som allerede har gult kort, feller Owen stygt bakfra etter 39 minutter, men unngår likevel sitt andre gule for kvelden.

Meget god heading av Biscan et par minutter før pause, etter et frispark fra Murphy. Hislop får slått til corner.

PAUSE

Pauserapport: Vår mann på Anfield rapporterer om en riktig morsom førsteomgang. Den morsomste med Liverpool-øyne på veldig, veldig lenge. Liverpool har utvist kreativt angrepsspill, anført av godt opplagte Kewell og Riise. De har dominert stort spillemessig, og fortjener virkelig å lede med 2 mål. Portsmouth var med en liten kort periode midtveis i omgangen. Utenom det har det vært bare Liverpool, og ingenting tyder på at Pompey skal komme inn i denne kampen igjen. De røde har demonstrert meget god bevegelse både med og uten ball, mot et defensivt anlagt bortelag. Kort sagt - alle Kopites fryder seg på Anfield.

2.omgang er i gang

Portsmouth har gjort et dobbeltbytte. Stone og Taylor inn for Smertin og Todorov.

Stefanovic smeller et frispark fra 20 meter i tverrliggeren bak Dudek. Like etter bommer Riise regelrett på ballen, etter å ha blitt frispilt av Owen. Spillet bølger frem og tilbake nå, og Stone misser en kjempesjanse fra kort hold sju minutter ut i omgangen.

Portsmouth har gått mye friskere til verks i andre omgang, og spiller mye mer offensivt nå, med Taylor og Stone på banen. Gjestene har tatt over den spillemessige føringen.

Hislop får såvidt slått et godt skudd fra Murphy til corner.

3-0 Owen (59) Owen header ballen kontant i mål, etter en corner fra Steven Gerrard.

Gode muligheter til å øke til 4-0 til Liverpool like etter scoringen, ved Gerrard og Owen.

Etter 67 minutter skulle det ha stått 4-0 til de røde, etter et nydelig angrep der Owen frispiller Murphy. Alene med Hislop, ser Murphy ut til å sette ballen i langhjørnet, men Portsmouth-keeperen får på en mirakuløs måte slått ballen i stolpen og ut på banen igjen.

Like etter får Kewell en ny stor mulighet, men bommer. Det kan bli flere mål til de røde om dette fortsetter.

Steven Gerrard har fått seg noen solide trøkker, og kapteinen blir erstattet med Cheyrou et drøyt kvarter før slutt. Trolig med tanke på Wolves-kampen på lørdag. Sami Hyypiä tar over kapteinsbindet.

Heskey skyter utenfor fra litt skrått hold. Både Bruno Cheyrou og Sami Hyypiä blir behandlet for skader ute på banen, men begge ser ut til å kunne fortsette.

Heskey header et godt innlegg fra Kewell i stolpen. Liverpool uheldige som ikke økte ledelsen der. Like etter blir Kewell erstattet med Diouf.

Dudek går ned for telling etter en farlig Portsmouth-mulighet, men kan fortsette.

Man of the Match, Portsmouth-keeper Shaka Hislop, gjør nok en meget god redning på en Hyypiä heading etter et frispark. Bare to minutter igjen på stadionuret nå. Hadde det ikke vært for Hislop kunne Liverpool godt ha hatt 5-6 mål i kveld.

SLUTT

Sluttrapport: For første gang på meget lenge var det riktig morsomt å være tilskuer på Anfield - i alle fall sett med røde øyne. Liverpool dominerte denne kampen stort fra A til Å, og Portsmouth var i realiteten sjanseløse. De røde tok foten litt av gasspedalen etter 3-0 scoringen, men var likevel nærmere både 4, 5 og 6-0 enn Pompey var redusering. Gledelig å se at spillere som Michael Owen og Igor Biscan slo tilbake mot kritikerne etter sine begredelige opptredener i Southampton, på en dag da hele laget spilte meget godt. Tidvis leverte nemlig de røde angrepsfotball av godt gammelt merke, og det sier sitt at Portsmouth-keeper Shaka Hislop nok en gang var Man of the Match mot Liverpool, med en 4-5 klasseredninger.

Spillerbørs:

Dudek (6)

Hadde faktisk ingen redninger i dag. Nesten helt arbeidsløs, og rakk knapt å bli svett. Trass i en veldig rolig dag på jobben, får han likevel litt trekk for at han ikke var etter frisparket som smalt i tverrliggeren tidlig i andre omgang, samt et meget sleivete utspark som kunne skapt en farlighet.

Carragher (6)

Stabil bakover. Ingen kommer forbi Carra i dag. Lite med framover på banen, og ble etter hvert som Liverpool-dominansen tiltok meget anonym.

Hyypiä (7)

Hadde full kontroll på Todorov i første omgang, og tok helt nuven av Mornar etter pause. Bra kamp.

Biscan (7)

Hadde full kontroll defensivt i denne kampen, og er langt bedre med ballen enn sin kollega Hyypiä. Var meget konstruktiv framover i dag, og hadde et fantastisk raid som nær hadde gitt scoring. Hadde også en meget god heading på en corner, men Hislop var som vanlig mot Liverpool i det umulige hjørnet. Henchoz var slett ikke savnet i dag.

Riise (8)

John Arnes beste kamp i år. Ble dødssliten mot slutten, etter å ha løpt opp og ned kanten hele kampen. For første gang på lenge klarer han å bidra skikkelig offensivt, og dette var Riise slik vi kjente han i hans første sesong i den røde trøya. Hadde tydelig senka skuldrene, og var rett og slett meget god. Spilte på det han kan, og det ga resultater.

Kewell (6)

Brukbar i første omgang, forsvant helt etter pause. Måtte faktisk dekke opp defensivt for en spillesugen og offensiv John Arne Riise ved flere anledninger. Forsvant etter hvert helt ut av kampen, og ble forståelig nok byttet ut.

Hamann (7)

Scoret årets mål på Anfield. Garantert! En fantastisk fulltreffer, og Hamann ser bare ut til å score perlemål. Var solid hele kampen igjennom, og hadde full kontroll på midtbanen.

Gerrard (7)

Som vanlig meget god. Hadde på en normal dag vært Liverpools beste, men i dag var det flere andre som hevet seg og lettet kapteinen for mye av ansvaret.

Murphy (5)

Gjorde ingenting som tilsier at han forsvarer plassen sin til neste match. Dårlig pasningskvalitet, med stor feilprosent. Totalt sett meget slurvete, og stykker opp og senker de rødes spill i dag. Mister ball i alt for enkle situasjoner.

Heskey (8)

Hans beste kamp på meget lenge. Får endelig spille spydspiss – og der er han god. Gjør en utmerket jobb i sin rolle helt fremme – vinner dueller og holder ballen oppe på banen. Meget bra – ja nærmest utmerket – i sin rolle.

Owen (8)

Liverpools beste i kveld. Det lå liksom i lufta at St. Michael skulle slå tilbake å gjøre en bra kamp i kveld, og det gjorde han til gangs. Terroriserte til tider Portsmouth-forsvaret, og scoret to meget fine mål. Spesielt det første var det god gammel Owen-klasse over. Var arbeidssom, også bakover på banen. Hadde tydelig noe å bevise, og klarte det. En skikkelig revansje for Michael.