Liverpool-Portsmouth

Tir 14.12.04 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 35.064 / Dommer: Mark Clattenburg / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tore Hansen

En ny keepertabbe, denne gang fra Jerzy Dudek, ga Portsmouth et poeng på overtid. Steven Gerrard hadde gitt de røde ledelsen med en kanonskudd, i en ellers svak forestilling.

Mesague

Rafa Benitez har byttet hele seks spillere i forhold til det mannskapet som startet mot Everton på lørdag, i tillegg er unggutten Paul Harrison på benken til fordel for en skadet Chris Kirkland.  John Arne Riise er vraket for første gang i ligaen denne sesongen.

1.omgang:

Liverpool vant målvalget og angriper mot Anfield Road End i første omgang.  Anfield ser forøvrig ut til å være nokså godt besatt på en nokså mild vinterkveld, hvor det for en sjelden gangs skyld var mulig å betale "at the gate".

5.min:  I en rolig start på kampen har Portsmouth kveldens første corner.  Milan Baros var ikke så langt fra å bryte igjennom helt i åpningsekundene.

7.min: En nydelig pasning i bakrommet fra Alonso finner Steven Gerrard.  Hans overlegg fra dødlinjen når nesten innrusende Milan Baros.  På en corner sekunder etterpå header Nunez videre og Dietmar Hamann er en støveltupp fra å nå ballen dypt inne i feltet.

15.min:  Et tamt første kvarter, selv om Liverpool har hatt 80% av ballinnehavet.

25.min:  Portsmouth får en kontring mot et balltrillende men tannløst Liverpool, men Lua-Lua får ikke avsluttet skikkelig fra hjørnet av 16-meteren.  I det neste angrepet finner Gerrard Nunez med en pasning, men spanjolen får ikke kontroll inne i feltet.

Liverpool har hatt 70% av ballen når halvtimen passeres, men i en søvndyssende omgang har det helrøde hjemmelaget fortsatt ikke skapt en eneste skikkelig sjanse.

37.min:  I alle fall nesten en sjanse, da Kewell bommer grovt på et gjennomspill til Gerrard.

41.min:  Lua-Lua går på egenhånd, og får inn et skudd på mål, men uten at det skaper problemer for Dudek.

43.min:  Gary O'Neil skjærer inn mot høyrekanten av Liverpools straffefelt, men bender sitt forsøk en meter utenfor bortre kryss.

Pauserapport:  45 minutter uten en skikkelig sjanse på Anfield, og da snakker vi først og fremst om et meget skuffende hjemmelag.  Gjestene fra sør har i det minste vært frempå med et par halvsjanser.  Hos de helrøde har midtbanetrioen med Xabi Alonso holdt på  og trillet ball, men uten å true målet til Pompey.  Med en midtbane med fem mann har det vært nesten redselsfullt å se hvor liten bredde og oppfinnsomhet som Liverpool har hatt på kantene, hvor Nunez og Kewell aldri har greid å markere seg.  Lengst fremme spiller Milan Baros slik han var når han kom til Liverpool, nemlig at han hele tiden er et lite sekund for sent i nær sagt alle situasjoner.  Tsjekkeren er helt tydelig ikke skikkelig matchfit igjen etter sin strekkskade.  Rafael Benitez vil ha tatt på seg den strenge minen i pausen, og forlangt en helt annen innsats, intensitet, og fart på ballen når man i 2.omgang skal angripe mot The Kop.  Den eneste trøsten så langt er at en kan ikke se hvordan Gerrard & Co kan gjøre en like dårlig omgang som har vært tilfellet i de første 45 minuttene.

2.omgang:

Omgangen er i gang uten at det er foretatt noen bytter.

48.min:  Kewell spiller inn til Steven Gerrard, som vender nydelig opp på hjørnet av straffefeltet, men avslutningen går en liten meter over.

49.min:  Harry får ballen i nesten lik posisjon som Gerrard hadde, men markkryperen går et par meter utenfor den bortre stolpen.

51.min:  Et frispark fra Alonso skaper nesten panikk i forsvaret til Portsmouth, men gjestene får klarert.  Noe mer trykk i Liverpool etter pause.

55.min:  Nunez spiller inn i banen, og Kewell tar ballen og skyter med "feil ben" fra drøyt tyve meter.  Kule går en par-tre meter utenfor.

58.min:  En glimrende kontring starter med en langpasning fra Alonso.  Gerrard header ned til Nunez som skyter rett på keeper fra god posisjon inne i feltet.  Liverpools beste sjanse.

59.min:  Flott innlegg fra Traore finner Didi Hamann helt umarkert foran mål, men Ashdown redder headingen fra kort hold.  Kjempesjanse som burde vært utnyttet.

62.min:  Taylor inn for Fuller.

Liverpool har trukket inn Harry Kewell mer sentralt, inn bak Baros, og australierene har løftet seg i forhold til 1.omgang.  Steven Gerrard jobber mer ut mot venstrekanten.

66.min:  Fin vending av nevnte Kewell, men skuddet går en god meter over fra snaut tyve meter.

68.min:  Harry prøver seg igjen, men Ashdown redder uten alt for store problemer nede ved nærmeste stolpe.

70.min:  1-0 - Steven Gerrard.  Hamann triller et frispark til en Stevie G som tar rennafart fra 25 meter, og ei knallperle bare fyker inn via stanga og inn i nettmaskene.  En kjempescoring!

Gerrard styrer kanonen i krysset, og det ser lenge ut som de røde er på vei mot tre poeng...

Harry Kewell halter etter hva som muligens var en kjenning av en strekk.

Rafa skal ha planlagt å bytte inn Sinama-Pongolle for Hamann, men den unge franskmannen måtte sette seg igjen da hjemmelaget tok ledelsen.

82.min Sinama-Pongolle inn for Milan Baros.  Liverpool har gått tilbake til et tilnærmet 4-5-1 igjen.

85.min:  Berkovic inn for Faye.

86.min:  Harry Kewell får ikke skikkelig dreisen på et skudd fra 16-meter, etter forarbeid av Gerrard og Sinama-Pongolle.

89.min:  Josemi inn for Antonio Nunez i et taktisk bytte.

90.min:  Hjertet i halsen da Taylor får fyre løs inne i feltet, men rett på Dudek.

90.min: 1-1 - Lomano Lua-Lua.  Et overlegg fra Matthew Taylor blir bokset ut i feltet igjen av Jerzy Dudek, og Lua-Lua kan heade inn i åpent mål på overtid.

Sluttrapport:  Liverpool hadde ballen dobbelt så mye som Portsmouth, og i en brukbar første halvdel av 2.omgang skapte man også en del sjanser foran Jamie Ashdown og The Kop.  En trodde at tre poeng var i boks da Steven Gerrard knallet inn 1-0.  Et hjemmelag som igjen gikk inn i sitt skall syntes å ha god kontroll da man gikk tilbake til et 4-5-1, men hvor man igjen sluttet å produsere sjanser.  En nærmest håpefull cross dypt inne på overtid går den nærmeste stolpen, etter mer slett arbeid av innbyttede Josemi på høyrebacken.  Jerzy Dudek slår ballen klønete ut foran mål, og der kan Lua-Lua stange inn utligningen.  En ny keepertabbe, nye tapte poeng, og det hele virket utrolig unødvendig og utrolig bittert.

Dudek har feilberegnet et innlegg og slår den til bakre stolpe. Sami klarer ikke å forhindre Lua-lua å utligne på overtid.

SPILLERBØRS

Jerzy Dudek 4

Liverpool har et keeperproblem! Etter en høst hvor Kirkland har slitt med å overbevise gjør vikaren en feilvurdering på overtid som koster oss to poeng. Dudek er ute av balanse og feilberegner innlegget som ender med utligning for Pompey, det trekker mye ned på en kveld hvor han nesten ikke var borti ballen ellers. Hva er det med Liverpool og keepere?

Steve Finnan 6

Iren gjør en helhjertet jobb og er som vanlig trygg på alt han gjør. Vi savnet flere overlapp og initiativ fremover – et det soleklare valget på høyreback fremover.

Sami Hyypiä 6

Sami gjør som vanlig en god jobb i midtforsvaret på en rolig kveld for våre forsvarsspillere.

Jamie Carragher 7

Carra dirigerer og styrer det meste defensivt. Er vår beste forsvarsspiller i kveld.

Djimi Traore 6

Gjør ingen klare defensive feil – men er lite målfarlig og det blir litt halvhjertet når han kommer rundt på kanten og skal legge inn. Det ligger ikke naturlig for ham. Fortjente en sjanse fra start, men gjør sine beste kamper mot bedre motstand.

Dietmar Hamann 6

Burde scoret tidlig i andre omgang på ei heading helt alene med keeper. Gjør noen gode, dype løp og forsøker å bidra med sitt offensivt. Ellers en kamp på det jevne.

Harry Kewell 7

Harry spiller seg stort opp i andre omgang, og blir dyttet inn i midten i en etter hvert litt uoversiktlig formasjon. Vinner plutselig 50/50 sjanser, virker sterk på ballen og kommer til mange avslutninger. En av hans beste kamper for sesongen.

Xabi Alonso 7

Best i førsteomgang, faller litt av utover kampen – blir i hvert fall ikke fullt så synlig. Rafa må ha med spanjolen fra start mot Newcastle også.

Steven Gerrard 8

Vi har sett ham enda bedre, og dette var kanskje ikke noen klassiker av kapteinen. Men hvilket mål – og hvilken betydning han har for dette laget må ikke undervurderes! Gerrard bærer laget nesten alene for øyeblikket.

Antonio Nunez 4

Kanskje strengt å gi ham en slik karakter, men for å være ærlig ble totalt sett lite ut av forsøkene hans. Han kom til noen innlegg, som halvveis ble slått i panikk – og de fleste med dårlig adresse. Var faktisk farligere da han avanserte skrått inn mot mål – og var nær ved å putte etter å ha blitt spilt igjennom av Gerrard. Bekrefter med sitt spill at vi har store problemer på høyrekanten…