Liverpool res-Sunderland res

Tor 16.09.04 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: / Racecourse Ground, Wrexham / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Kenneth Trønnes (i Wrexham)

En scoring av Neil Mellor ga reservene sesongens første seier. Stephen Warnock og Salif Diao var Liverpools beste, mens Florent Sinama-Pongolle ble båret av banen med en ankelskade.

Smyth

En meget kjedelig og skuffende forestilling i Wrexham i 1.omgang.  Spesielt den første halvtimen var det dødt fra Liverpools side, og det totale antall sjanser fra begge sider kan telles på en hånd.  I det siste kvarteret har hjemmelaget tatt mye av kommandoen på midtbanen, og John Welsh hadde et bra skudd samt at Stephen Warnock hadde omgangens største sjanse da han kom alene med keeper.  De urutinerte gjestene har sjelden truet målet til Chris Kirland.  En tidlig avslutning gikk over, samt at et skuddforsøk fra nesten midtbanen ga en Kirkland som stod langt ute visse problemer.

Liverpool stiller med Diao og Traore som backer, og med Henchoz og Whitbread i midten.  Traore har hatt en slett omgang på venstrebacken, og trener Hugh McAuley har stadig måttet mase på franskmannen for å få ham til å gjøre initiativ framover.  På midtbanen er som ventet Partridge og Warnock på sidene, mens det Welsh og Potter spiller sentralt.  Lengst fremme har Neil Mellor og Florent Sinama-Pongolle fått vist skuffende lite.  I mål er mange spente på formen til Chris Kirkland, men bortsett fra et frispark inn i feltet som han plukket pent ned har han hatt minimalt å gjøre.
Hjemmelaget behøver å løfte seg flere hakk til 2.omgang, dersom man skal greie å varme et hutrende publikum på en kald høstkveld i Wales.  Blant dem er også manager Rafael Benitez og daglig leder Rick Parry.

Det ble en mye mer severdig 2.omgang enn hva tilskuerne i Wrexham kunne bivåne før pause.  Sunderland gikk ut med et langt høyere press, noe som førte til mer åpent spill og flere sjanser.  Gjestene hadde nær lykkes med sin satsing, men en kjemperedning av Chris Kirkland da han slo et skudd til corner, samt et forsøk via tverrliggeren, var det nærmeste man kom før de røde tok ledelsen.

En feil i forsvaret gjorde at Sinama-Pongolle snappet opp en tversoverpasning, og kunne gå alene mot keeper.  Den unge franskmannen ble imidlertid presset til å stoppe opp, og sende ballen til angrepskollega Neil Mellor.  Reservelagets toppscorer de siste par sesongene dunket ballen kontant i mål.

Samarbeidet Mellor og Sinama-Pongolle fungerte bedre i første halvdel av 2.omgang, ikke minst da Liverpool kom i ledelsen og noe av lufta fikk ut av Sunderland-ballongen.  Neil spilte bl.a. Florent helt fri ved en anledning, men han fikk ikke løftet forsøket på lobb tilstrekket nok.  Det var en stor sjanse.  Liverpools sentrale midtbane startet tamt også etter pause, men kriget seg etter hvert mer inn i kampen og det siste kvarteret hadde vertene bra kontroll.  Neil Mellor burde ha punktert kampen da han kom alene med keeper et snaut kvarter før slutt.

Av spillerne var Stephen Warnock jevnt bra gjennom hele kampen og fortjener betegnelsen Liverpools beste.  Chris Kirkland gjorde et solid inntrykk etter sin skade, uten at han behøvde å ta frem alt for mye.  Salif Diao gjorde en meget positiv kamp på høyrebacken, og var den beste i forsvarersfireren.  Zak Whitbread og Stephane Henchoz var begge solide i midtforsvaret, mens Djimi Traore var svak på venstresiden.  På midtbanen glimtet Richie Partridge til på høyrekanten med noen raske forseringer, men inntrykket ble mye ødelagt av svake innlegg og pasninger.  Den sentrale midtbanen med Welsh og Potter spilte seg opp i begge omganger, uten å overbevise spesielt.  Lengst fremme fikk altså paret Mellor og Sinama-Pongolle mer sving på det etter pause.

En malurt i begeret var at Sinama-Pongolle ble skadet etter ca 70 minutter i 2.omgang.  Franskmannen holdt seg til ankelen, etter at han enten fikk en vridning eller landet forkjært.  Det var uansett så alvorlig at han ble båret av banen.  Robbie Foy kom inn som erstatter i angrepet.