Liverpool Res - West Brom Res

Tor 30.09.04 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: 267 / Dommer: R Lewis / Racecourse Ground / Skrevet av: Frank H. Larsen/Torbjørn Flatin (i Wrexham)

Årsbeste av reservene. Neil Mellor (2), Darren Potter og Robbie Foy sørget for scoringene i 4-1-seieren. Chris Kirkland spilte nye 90 minutter.

Contra (74.)

Beste reservelaget har gjort på hjemmebane denne sesongen. Liverpool har styrt spillet, men ikke produsert de store sjansene. Darren Potter har vært fabelaktig på
midtbanen, dirigert og slått mange fine pasninger. Hjemmelaget kommer ofte rundt på kantene, men mangler den siste finishen foran mål. West Bromwich stiller med et voksent mannskap.

Høydepunkter 1.omgang:
9 min: Partridge går gjennom forsvaret og legger inn fra høyre. Ballen går til Foy, som skyter på utsiden ved nærmeste stolpe.

12 min: Tilsvarende situasjon på den andre siden av banen. Ballen går igjennom feltet og Sakiri står alene på fem meter. Avslutter rett på Kirkland.

16 min: Neil Mellor får vendt opp innenfor 16 meter, men skyter utenfor.

20 min: Zak Whitbread, som spiller venstreback, sender i vei en lang crossball. Mellor går opp uforstyrret, headingen går like utenfor. Liverpools største sjanse i omgangen.

21 min: Welsh spiller fri Partridge. Mellor header svakt, 3-4 meter utenfor bortre stolpe.

26 min: WBA får et mål annullert. Midworth slår inn. Dobie netter, men målet annulleres uten protester fra gjestene.

29 min: Potter spiller Partridge fri på høyre. Mellor stusser, men headingen går igjen like utenfor bortre stolpe.

38 min: Ronnie Wallwork får gult kort etter en stygg takling på Sinama-Pongolle.

39 min: Liverpool har frispark fra venstre. Sinama-Pongolle header like til side for mål.

41 min: Sakiri avslutter fra 30 meter. Skuddet skaper litt problemer for Kirkland, som må ned ved stolperota. Han gir retur, men plukker returen enkelt opp.

45 min: Sinama-Pongolle skyter 4-5 meter utenfor fra 25 meters hold.

Liverpool snudde 0-1 til 4-1 etter scoringer av Neil Mellor (2), Darren Potter og Robbie Foy. De røde viste seg svært effektive etter pause. West Bromwich førte de første 15 minuttene av 2.omgang, før Liverpool tok mer og mer over det neste kvarteret . Til slutt fikk vi ketchup-effekten, med tre mål de siste 10 minuttene. Årsbeste av reservene.

Høydepunkter 2.omgang:
55 min: Corner for WBA. Whitbread feiler i feltet. WBA-spiss får et bein på ballen, via et Liverpool-bein og til corner. Fra påfølgende corner header Berthe rett på Kirkland.

1-0 56 min: Venstrevingen Rob Elvins mottar ballen nokså fritt, avanserer til hjørnet av 16-meteren og skyter i lengste hjørnet.

58 min Mellor med innlegg fra høyre. Sinama-Pongolle kommer med stor fart inn i feltet, men får ikke skikkelig dreis på volleyskuddet. Ballen havner hos keeper.

61 min: Welsh fyrer løs på halvspretten fra 30 meter. Ballen får en dupp, og keeper på dytte til corner.

62 min: Whitbread vinner ballen, sender til Mellor som stusser videre til Foy. Foy forserer, men keeper redder avslutningen nede til venstre for seg nokså greit.

1-1 64 min: Sinama-Pongolle går til dødlinja, legger 45 grader tilbake til Darren Potter på hjørnet av femmeteren. Han setter ballen opp i nærmeste kryss.

72 min: Til tross for å være hardt presset får spissen Scott Dobie snu seg, men får ikke ordentlig dreis på avslutningen. Kirkland redder det lave skuddet uten problemer.

76 min. Høyrebacken Contra finter bort en spiller, skyter fra 20 meter. Skuddet går like over tverrliggeren. Farlig sjanse!

78 min. Frispark fra Sakiri på 20 meter. Ballen dupper like over.

2-1 80 min: Corner til Liverpool fra venstre. Lang ball til en umarkert Mellor på ved bakerste stolpe. Mellor dundrer løs på volley. Ballen går i nota. Klassisk Mellor-scoring!

84 min: Fremspill av Potter til Mellor, som skyter, men fem meter utenfor.

3-1 87 min: Partridge får lagt inn fra høyre. Duell inne i feltet. Ballen havner hos Foy, som setter ballen høyt i motsatt kryss.

4-1 89 min: Foy slår en stikker fra indre høyre posisjon. Mellor løper igjennom og plasserer ballen nede ved motsatt stolperot.

Spillervurdering:

Chris Kirkland - 7: Gjør ingen feil, men har heller ikke all verdens å gjøre. Virker solid. Gjør en stødig jobb.

David Raven - 6: Gjør få feil med ballen, men samtidig ikke noe spektakulært. Spiller på det sikre. Har bra kontroll defensivt.

Stephane Henchoz - 6: Virker ikke veldig motivert. Gjør det han må uten å sprudle. Blir heller ikke lurt.

Daniel O’Donnell - 6: Får godkjent. Aggressiv og stø i lufta, god langs bakken. Gjør et par feil, som trekker ned. Er den spilleren som har utviklet sg mest.

Zak Whitbread - 7: En av de beste i 1.omgang da han er aktiv både framover og bakover på venstre midtbane. Noe mindre involvert i 2.omgang. Best i backrekka.

Richie Partridge - 5: Har ballen mye, men får ymse ut av sluttprosjektet. Sløser bort mange muligheter ved mange dårlige innlegg.

Darren Potter - 8: Liverpools beste. Meget bra 1.omgang hvor han styrte spillet. Ikke like aktiv etter pause, men scorer et meget fint mål. Overbevisende match.

John Welsh - 7: Spiller seg bra opp i 2.omgang. Stødig, sterk i taklingene. En del av en god sentral midtbane. Bra kontroll defensivt.

Robbie Foy - 7: Glimtet til i 1.omgang. Får notert målgivende pasning og scoring. Målet ga ham et skikkelig løft. Hadde flere hurtige forseringer. Spiller en av sine beste reservelagskamper.

Neil Mellor - 7: God 7’er. Virket rusten selv om han hadde flere avslutninger. Manglet selvtillit. Våknet til liv etter volleyscoringen. Fikk da selvtillit, og vi kunne se tegn på gamle, gode Mellor. Lover positivt med tanke på fremtiden.

Florent Sinama-Pongolle - 6: Blir bare nesten for ”Pongo” hele veien. Jobber bra og viser at han er sterk i kroppen, men får sjelden til noe. Virker ikke målfarlig,
men smågrinete. Har et godt stykke igjen til formen.