Liverpool-Roma

Ons 04.08.04 kl 02:00 (CWS (pre-season)) - DSF(o) / Tilskuere: 25,028 / Dommer: / Giants Stadium, New Jersey / Skrevet av: Anders Christensen

Liverpool imponerte med seier over Roma i sommerens siste treningskamp etter scoringer av Cissé og Owen. Steven Gerrard gikk ut med skade før pause.

1. omgang

Liverpool spiller for første gang i sine nye, gule bortedrakter.

0-1: Candela får ballen på venstresiden og sender den videre til Panucci, som slår den inn i feltet til en umarkert Delvecchio, som enkelt dunker ballen i mål fra 4-5 meter bak en sjanseløs Dudek.

1-1: Cissé utligner for Liverpool i det 30. minutt etter en glimrende kontring. Biscan spiller fram Riise, som server ballen videre til Cissé. Franskmannen ekspederer ballen enkelt i mål fra kort hold.

Begge lagene gikk offensivt til verks fra start av, men det var Roma som tok ledelsen gjennom Delvecchio etter 21 minutter. Liverpool gjorde imdlertid alt de kunne for å komme raskt inn i kampen igjen, og det var ikke ufortjent da Cissé utlignet etter forarbeid av Biscan og Riise. Biscan og Cissé hadde flere muligheter til å øke ledelsen etter dette, men seks minutter før pause fikk Liverpool seg en støkk da Steven Gerrard måtte forlate banen med det som kunne se ut som en ankelskade. Benitez’s mannskap avsluttet omgangen klart best, og rett før dommeren blåste av omgangen var det så vidt at Roma-keeper Zotti fikk fingerene på en suser fra Harry Kewell.

2. omgang

2-1: Michael Owen sender Liverpool i føringen i det 83. minutt når han sender ballen iskaldt i mål bak Zotti etter å ha blitt frispilt av Dietmar Hamann.

Mål av Djibril Cissé og Michael Owen sørget for at Liverpool slo Roma 2-1 i den siste kampen av sommerens Amerika-turné. Nyervervelsen Josemi fikk sin debut på høyrebacken etter pause, og spanjolen viste seg fram med flere gode offensive bidrag og solid forsvarsspill. Liverpool fortsatte der de slapp etter hvilen, men man slet med å omskape ballbesittelsen i sjanser. Dietmar Hamann overtok kapteinsbindet da Hyypiä gikk ut, og like etter holdt Roma på å ta ledelsen mot spillets gang da Mexes skjøt i krysstanga fra skrått hold. Etter dette ble det produsert få sjanser, og det så lenge ut til at det skulle ende med uavgjort og straffesparkkonkurranse. Michael Owen ville det imidlertid annerledes,og fem minutter før slutt satte han ballen iskaldt i mål etter forarbeid av Hamann. Roma greide nesten å utligne rett etterpå da Panucci skjøt i stolpen, men Liverpool klarte å ri stormen av og vant til slutt en fortjent seier.