Liverpool - Wolverhampton

Lør 20.03.04 Kl. 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 43 795 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande/Runar H.Larsen (på Anfield)

Sami Hyypiä headet en corner i mål to minutter på overtid, og sørget for tre utrolig viktige poeng til Liverpool. Malurten er at John Arne Riise etterpå ble båret av banen med en tilsynelatende alvorlig kneskade.

Newton (90)

Liverpool spiller sin andre hjemmekamp på fire dager når Wolverhampton gjester Anfield i en kamp der begge lag jakter desperat på nye ligapoeng. Liverpool stiller med nøyaktig samme startellever som slo Portsmouth 3-0 på onsdag. Eneste forandringen fra den kampen finner vi faktisk på reservebenken, der Florent Sinama-Pongolle erstatter en skadet Bruno Cheyrou.

Kampen er igang

Steven Gerrard vant målvalget, og Liverpool spiller dermed mot Anfield Road End i første omgang.

Wolves får kampens første sjanse å snakke om, når Alex Rae får fyre av fra 16 meters hold. Men Dudek er raskt nede og holder ballen.

Hendelsesfattig åpning i solskinnet på Anfield. Danny Murphy får Liverpools første sjanse etter 14 minutter, men Henry Camara klarerer for gjestene.

Liverpools får til et bra angrep noen minutter senere, men Heskey får ikke avsluttet. Fint kombinasjonsspill. Like etter gjør Paul Jones en glimrende redning når Kewell prøver å heade over den utrusende Wolves-keeperen.

Drøye 20 minutter spilt, og Ganea får en stor sjanse for gjestene etter en forsvarstabbe av Biscan. Men Dudek er raskt ute og rydder opp i stor stil. Bra åpning på kampen av vår keeper.

Heskey header like utenfor etter 24 minutter. Bra sjanse for de røde.

Heskey kommer alene med keeper, men blir stoppet i det han skal skyte. Hele Liverpool-laget roper på straffe, men Rob Styles vinker spillet videre. Heskey blir liggende, og blir behandlet for skade utenfor banen etter situasjonen.

Like etter går Hyypiä ned for telling, når han skaller sammen med Ganea.

Drøye halvtimen spilt, og Liverpool har begynt å legge litt mer press på Wolves-forsvaret. Noe som blant annet har resultert i en rekke cornere. Heskey sliter tilsynelatende med en skade etter situasjonen der Liverpool ville ha straffe.

Michael Owen får en meget stor sjanse etter 39 minutter, men setter ballen like utenfor.

Sami Hyypiä sliter med å få tak på gjestenes Ganea.

Pauserapport:  Skuffende 45 minutter melder vår mann fra Anfield.  Emile Heskey har fått seg et par smeller, og det har vært lite bevegelse både fra angriperne og lagets offensive midtbanespillere.  Emile skulle muligens hatt straffe drøyt halvveis i omgangen, men det er litt dissens om Craddock tok ballen eller benet da angriperen var på vei igjennom.  Michael Owen hadde hjemmelagets største sjanse da han fikk en stikker fra Danny Murphy, men fra litt skrå vinkel sendte han en markryper som strøk den bortre stolpen.  I den andre enden har Wolves spilt aggressivt og Hyypiä har hatt problemer med den livlige Ganea.  En feil fra Biscan skapte også en bra sjanse for gjestene, og Jerzy Dudek har hatt omtrent like mye å gjøre som Paul Jones.  Det er behov for de helrøde å løfte seg, når de nå skal angripe mot The Kop i 2.omgang.

YES! Sami har headet ballen i nettet på overtid

På overtid avgjør Sami Hyypiä kampen med dette målet!

2.omgang er i gang

Wolves åpner andre omgang best. En forferdelig tversoverpasning fra Hamann gjør at Camara kommer til med et farlig skudd. Nok en meget god redning av Dudek.

Andre omgang har bare fortsatt samme kjedelige spor, og Liverpools første sjanse kommer ikke før et kvarter ut i omgangen, når Gerrard gjør et saftig raid. Men Paul Jones redder.

Houllier gjør et dobbeltbytte. Diouf og Baros inn for Kewell og Heskey. Umiddelbart etterpå skyter Michael Owen i nettveggen.

Byttene har nesten umiddelbart satt ny fart i de røde, som nå plutselig skaper en del trøbbel for forsvarsrekka til Wolves.

Dudek redder et skudd fra Rae. Like etter er Diouf frampå, og skaffer en corner. Drøye 20 minutter igjen nå.

The Kop begynner å bli frustrerte nå. Wolves tar ut spissen Ganea og setter innpå midtbanespilleren Newton. Like etterpå fyrer Riise av en kanon som går like over.

Liverpool har hatt et uttall cornere nå, og Newton har reddet en Diouf-heading på streken.

80 minutter og John Arne Riise smeller til med et av sine trademark frispark. Ny corner.

86 minutter og ballen faller for Owen inne i feltet. Men skuddet går over.

89 minutter og Steven Gerrard sender et skudd i nettveggen. Wolves forsvarer det ene poenget de har med nebb og klør, og frustrerer Liverpool.

3 minutter er lagt til på Anfield.

1-0 Hyypiä (90) Sami Hyypiä header en corner i mål to minutter på overtid. Et overtidsminutt igjen å spille.

Riise er nede med skade. Wolves har et innkast oppe ved Liverpools cornerflagg. Riise blir båret av banen på båre, med en tilsynelatende stygg skade. 6 minutter på overtid i en kamp der det egentlig kun var 3 minutter overtid.

Matchvinner Sami Hyypiä blir gratulert etter kampslutt

Matchvinner Sami Hyypiä blir gratulert av tidligere lagkamerat Paul Jones. Er svært viktig mål av finnen på en dag hvor Liverpool ikke spilte på toppgear.

SLUTT

Sluttrapport: Wolverhampton frustrerte Liverpool med å tette igjen bak hele kampen igjennom, og selv om Liverpool klarte å sette mer press på gjestene etter pause så det hele ut til å ende med poengdeling. Men et par minutter på overtid fikk Liverpool sin n'te corner i kampen, og den store finnen Sami Hyypiä stanget ballen i mål og sørget for tre utrolig viktige poeng til de røde.

Spillerbørs:

Dudek (5)

Gjorde en brukbar redning, men sliter utrolig med tilbakespill i dag. Skaper mange farlige situasjoner med sine spark i hytt og pine, og inngir ingen form for trygghet i de bakre rekker.

Carragher (7)

Bunnsolid bakover, men har lite å bidra med fremover. Spiller på det han kan, og gjør det bra. En typisk Carra-kamp.

Hyypiä (6)

Får to poeng på det utrolig viktige seiersmålet. Virket meget rusten i dag, og befant seg ofte ute av posisjon. Slet voldsomt med Ganea i første omgang, og slurvet også mye med pasningsspillet. Ingen stor kamp.

Biscan (6)

Var bra før pause, men slurvet en del i andre omgang. Spesielt gjelder dette pasningsspillet. Men gjorde likevel ingen alvorlige brølere.

Riise (7)

Spilte sin andre gode kamp på rad. Kombinerte fint med Kewell på venstresiden før pause, og hadde 2-3 meget gode skuddforsøk etter hvilen. Ble litt mer anonym etter hvert, men så absolutt positiv. Pådro seg tilsynelatende en alvorlig kneskade helt på tampen av kampen, og ble båret ut på båre.

Murphy (4)

Var mye involvert, men leverte utrolig svakt pasningsspill. Blir alt for omstendelig. Svak.

Hamann (6)

Var veldig anonym i dag – hele kampen igjennom. Det ble aldri noen midtbanekrig - til det lå Wolves og forsvarte seg alt for dypt – og tyskeren ble dermed lite involvert. Gjorde jobben sin, men heller ikke mer.

Gerrard (8)

Når de andre spillerne falt i kvalitet fra Portsmouth-kampen stod kapteinen igjen frem og påtok seg ansvaret som vanlig. Banens soleklart beste spiller i dag, og var til tider over alt. Var hode og skuldre bedre enn de andre røde.

Kewell (6)

Begynte bra, men forsvant helt etter pause. Ingen stor kamp, og ble byttet ut.

Heskey (5)

Mistet ballen mye. Hovedsakelig på grunn av dårlige mottak. Viste sitt gamle jeg fra tidligere i sesongen, etter oppturen mot Portsmouth. Bidro lite til Liverpools spill i dag.

Owen (5)

Totalt anonym. Bommet på en meget stor sjanse ti minutter før slutt. Var foruten det nesten ikke involvert i spillet i det hele tatt.