Man Utd-Liverpool

Man 20.09.04 kl 21:00 (Premier League) - C+/SS1 / Tilskuere: 67857 / Dommer: Graham Poll / Old Trafford / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin

United vant ikke ufortjent etter en tam og skuffende første omgang av LFC. Det jevnet seg mer ut i andre omgang i en kamp hvor alle mål kom på dødballer. Liverpool ned på 12. plass i Premier League etter sesongens andre ligatap.

Man UtdLiverpool
2-1 (1-0 til pause)
Silvestre ('20) Silvestre ('65)O'Shea (selvmål'54)
Garcia

Liverpool har vunnet fire av de fem siste på Old Trafford, og det skal bli spennende å se hva som kommer til å skje når Rafalusjonen inntar Manchester for første gang.
Benitez starter med uendret mannskap. Det betyr at Alonso fortsetter sammen med Gerrard på midtbanen og at Luis Garcia og Cissé ser ut til å bli spissparet vårt på permanent basis.

Spillerne er ikledt sorte armbånd etter budskapet om bortgangen til Brian Clough. Den tidligere manageren døde tidligere i dag av kreft.

1. min: Liverpool tar avspark i regnværet og vinden i Manchester.

3. min: Cissé sparker i løse lufta og bommer på et skudd inne i feltet etter et godt raid på høyrekanten av Josemi. En mye større sjanse enn det først så ut til.

10. min: Ronaldo skyter i stanga etter at han får gå og gå uten å bli presset. Svakt av Liverpools forsvarsmur- Jevn start eller, selv om hjemmelaget har dominert de siste minuttene.

12. min: Hele Old Trafford, minus de drøyt 3 000 fra Merseyside, skriker etter straffespark da Sami ser ut til å holde Van Nistelrooy. Kanskje heldige som ikke fikk straffe mot oss. United presser og har stort trøkk.

20. min: Silvestre scorer på heading etter totalt markeringssvikt på bortre stolpe. Det er Ryan Giggs som slår inn et frispark fra høyre og Unitedspillen får stå helt alene og scorer enkelt. En fortjent ledelse etter at hjemmelaget har dominert fullstendig de første 20. Vi sliter med for mye strekk i laget og klarer ikke å holde på ballen.

28. min: United valser rundt med Liverpool og Van Nistelrooy avslutter et nytt angrep med å heade et innlegg fra venstre rett på Dudek.

32. min: Ny farlig United-avslutning når Ronaldo kommer til med et farlig skudd. Forsvaret vårt slet igjen med å rydde opp og har tydelige problemer når hjemmelaget setter fart.

35. min: Corner hvor United avslutter med heading på mål. Dudek får vippet over.

39. min: Van Nistelrooy får igjen stå nokså upresset, men styrer headingen sin  til side for mål.

40. min: Mer dårlige nyheter: Gerrard har fått en smell i foten og må byttes ut med  Hamann.

41. min: PÅ nytt finner United rom og hull i forsvaret vårt og O'Shea kommer til avslutning. Heldigvis går headingen rett på keeper. Liverpool henger ikke sammen som lag.

44. min: Josemi blir første spiller til å havne i dommerens bok.

Pauserapport:  Den er kun én positiv ting å melde etter 45 tunge minutter på Old Trafford, og det er at Liverpool bare ligger under med 0-1.  Det så brukbart ut i fem litt famlende minutter, da et framstøt fra Josemi gjorde at Djibril Cissé fikk rykket seg fri til en bra posisjon inne i feltet.  Angriperen bommet imidlertid regelrett på ballen.  Ronaldo fikk lov til å holde sitt eget lille show på midtbanen etter ni minutter, før han nokså uforstyrret kunne sende i vei et skummelt skudd på den sleipe matta.  Dudek fikk tilstrekkelig fingerkontakt med ballen til at den gikk i stolpen og ut.  Siden har hjemmelaget ikke vært til å stoppe, og gjestene fra Merseyside har i alle fall ikke klart det.  John Arne Riise får ingen hjelp fra Harry Kewell til å temme den åleglatte Ronaldo, og når vertene får lov til å sette fart på kanten henger heller ikke Liverpools sentrale midtbane med på de løpene som blir gjort.  Liverpools tre kreative spillere Cissé, Garcia og Kewell har vært like solide og resolutte som en papirpose ville vært i regnværet i Manchester, og det bidrar til at hele Liverpool er kommet fullstendig på hæla.  Van Nistelrooy kunne fort hatt straffe, men for en gangs skyld la han seg ikke ned og prøvde en avslutning fra skrått hold etter at Hyypiä tok et solid skuldergrep.  Nederlenderen kunne senere har scoret på to headinger.  I tillegg har Ronaldo hatt et skudd og O’Shea en heading som også må karakteriseres som store sjanser.  Det at ballen bare fant målet da Silvestre dukket opp fullstendig umarkert på bakre stolpe for 1-0, er hva Liverpool kan klamre seg til.  Det hjelper ikke at Steven Gerrard måtte forlate banen med en skade litt før pause.  Det er tid for å gå i skyttergravene, kjempe til krampa kommer, og håpe at man får den lille åpningen som skal til for at en kan komme inn i kampen igjen.

46. min: Andre omgang er i gang.

Riise halter og Garcia ligger nede med en vond ankel. Spanjolen mottar behandling på sidelinja, men er snart innpå igjen.

54. min: Selvmål av O'Shea etter et langt slått frispark på bakre stolpe blir headet ned av Finnan. Ballen går via keeper og i beina på O'Shea som ikke kommer unna tidsnok. Ballen ruller over streken og Liverpool har fått en litt heldig utligning. Det må samtidig legges til at de gule har løftet seg og viser mye mer muskler enn noen gang i første omgang.

65. min: Igjen svikter forsvaret på dødball. Riise er ikke sterk nok og kommer ikke opp da Silvestre igjen kan score nokså enkelt på heading. Kampen hadde jevnet seg helt ut da scoringen kom. TV-bildene viser at Giggs og United aldri skulle hatt corner...

66. min: Baros kommer inn for Cissé som har hatt en svak kamp.

70. min: Alonso ser at Carroll står langt ute og skyter fra midtstreken (!). Keeper kommer såvidt tilbake og får reddet.

71. min: Keane kommer i dommeren bok etter en felling av Garcia.

76. min: Alonso feller en Ronaldo full fart igjennom.

81. min: For første gang i kampen blir United stående inne på egen banehalvdel og slår unna. Liverpool jakter utligning.

84. min: Heinze får såvidt slått unna en ball inne i feltet etter litt frem og tilbake. Finnan stod klar til dunke den i nettet.

85. min: Smith kommer inn for Scholes.

89. min: Godt slått frispark av Garcia på lengste stolpe. Carragher kommer susende et hestehode foran Brown, men klarer ikke å få en touch på ballen.

Det er lagt til 3 minutter.

Sluttrapport:  I drøyt ti minutter lå det an til et ran på Old Trafford.  Da United fikk en feilaktig corner kunne imidlertid Silvestre igjen heade inn en dødball fra Ryan Giggs.  Liverpool gikk på banen etter pause med en hensikt om at man i hvert fall var villig til å fighte for at dette ikke skulle bli et eneste stort comeback party for Rio Ferdinand.  I sannhet burde det være det minste manager Rafael Benitez kunne forlange.  De hadde også marginene på sin side da O’Shea fikk headingen fra Finnan på leggskinnet og ballen rullet de nødvendige centimeterne over streken.  2.omgang ble i det hele tatt mye jevnere, og United måtte slite seg til et nokså beskjedent antall sjanser.  Totalt sett kan imidlertid ikke Liverpool være fornøyd med denne kampen, og Benitez må ta det som en viktig leksjon på veien mot det som forhåpentligvis etter hvert kan bli en tilfredstillende eksamen.  Det var spillere i dag som ikke virket klare for en slik kamp, og det er fortsatt et solid pensum å måtte gå igjennom for den nye spanske armada.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Gjør ingen spesielle feil, men greier heller aldri å være dominerende inne i straffefeltet.  Bør føle pusten til Chris Kirkland i nakken.

Josemi 6  – Bra 1.omgang, hvor han var en av de få som får godkjent hos gjestene.  Fikk det verre da Ronaldo byttet side i 2.omgang og ble straks mer stresset.

Jamie Carragher 7 – Carra trives i krigen, og gjør tross alt en solid jobb i midtforsvaret.  Var også en trussel på Liverpools dødballer mot United-målet.

Sami Hyypiä 6 – Vinner en god del dueller, men blir også lurt en del ut på glattisen før pause.  Sliter mot en god van Nistelrooy i 1.omgang.

John Arne Riise 5 – Nordmannen fikk aldri tak på en leken Christiano Ronaldo og har sjelden hatt en travlere dag på jobben.  Hadde aldri overskudd til å delta nevneverdig framover.

Steve Finnan 5  -  Hadde assist til scoringen, men var i lange perioder anonym ute på høyrekanten.

Xabi Alonso 7 – Den spanske midtbanedirigenten brukte noen minutter på å komme inn i kampen, men vokste utover i oppgjøret og viste etter hvert både fram sin pasningsfot og også bra med fightervilje.  Liverpools beste etter vår mening, på en dag hvor ikke akkurat kandidatene stod i kø.

Steven Gerrard 6 – Greide aldri helt å stå fram slik vi kjenner ham i en 1.omgang, før han altså måtte kaste inn håndkleet med skade.

Harry Kewell 4 – Får knapt poeng for frammøtet før pause, hvor han var puslete bakover og ufarlig framover.  Var litt bedre i små perioder i 2.omgang.

Luis Garcia 4 – Liverpools nr.10 prøvde på det meste, men lykkes med ingenting.  Dette var definitivt ikke hans kamp og virket rett og slett ikke robust nok til et slikt oppgjør.

Djibril Ciisé 4 – Kom i et par farlige posisjoner med sin hurtighet, men var aldri villig til å ta en fight og kjempe mot en overlegen motstander.  Det var pinlig å se en spiss hos Liverpool gi blaffen å løpe etter baller som var litt for lange for ham.  Det må forlanges bedre.

Dietmar Hamann 7 – Solid innhopp av tyskeren.  Er med på å stabilisere den sentrale midtbanen, og har ro og kløkt nok til å greie å holde på ballen.

Milan Baros  – Er mer aktiv og et større problem for Uniteds forsvar enn det Cissé var, uten at det forteller alt for mye.  Det ble heller ikke noe sluttprodukt fra Milan.