Manch Utd - Liverpool

Lør 24.04.04 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 67,647 / Dommer: Mike Riley / Old Trafford / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Danny Murphy blir matchvinner for tredje gang på Old Trafford, da han setter inn et straffespark midtveis i 2.omgang. Tre viktige poeng i kampen om 4.plassen.

Milan Baros

Ja, da ser det ut som om de første signalene var riktige, nemlig at Steve Finnan har en uventet rolle på midtbanens høyreflanke.

1.min:  Liverpool har kampens første hjørnespark etter et svakt tilbakespill av Gary Neville.  De for dagen hvite og sorte får imidlertid ikke avsluttet skikkelig etter corneren.

5.min:  Liverpool presser høyt i åpningsminuttene, hvor det er høyt tempo men ennå ingen sjanser.

8.min:  Danny Murphy får nesten med seg ballen inn i straffefeltet etter en litt heldig berøring, men Howard får snappet ballen i føttene til Danny Boy.

9.min:  En hardt presset Ronaldo skyter over på volley fra 16-meteren.

13.min:  Kewell setter opp Steve Finnan, som har et bra skuddforsøk fra drøyt 20 meter.  Ballen går imidlertid en meter over.  En bra periode fra Liverpool nå etter at United har hatt ballen en del i åpningsminuttene.

17.min:  En forsering fra Ronaldo, og en avslutning fra Saha, ender med at Dudek enkelt kan redde ved første stolpe.

19.min:  Et angrep fra hjemmelaget blir avsluttet av Fletcher, men unggutten skyter langt utenfor fra bra posisjon.  Fortsatt intenst, men sjansefattig.

25.min:  John Arne Riise er ikke så veldig langt fra å gjenta "that goal", men frisparket går via benet til Keane og suser utenfor.

30.min:  Didi Hamann prøver seg med et skudd, men forsøket går langt utenfor.  Bortelaget har hatt mer av kula i en periode igjen.

32.min:  Giggs skrur et frispark tre meter utenfor.

38.min:  Lite skjer foran målene på Old Trafford, men Liverpool har de siste minuttene fått kampen mer inn i deres tempo.

42.min:  Nære på at Giggs skal løpe igjennom i midten, men blir presset såpass ut mot siden at skuddet går over og utenfor.

Pauserapport:  Verken Jerzy Dudek eller Tim Howard har knapt hatt en redning å gjøre i de første 45 minuttene.  Hjemmelaget har vært noe raskere, og vassere, når Ronaldo, Giggs og Saha har satt fart, men Liverpool har likevel hatt få problemer med å demme opp.  Spesielt etter at Carragher etter hvert har fått bedre tak på Christiano Ronaldo.  Vi synes imidlertid ikke Carra har fått rare hjelpen fra Steve Finnan, og trekket med å flytte backen fram på midtbanen har vært lite vellykket.  Iren virker rett og slett ikke klar igjen for en slik kamp etter å ha vært ute med skade i over en måned.  Andre veien har Liverpool etter hvert kunnet trille en del ball på midtbanen, men med lite bevegelse og initiativ framover.  Det har stort sett blitt med forsøk på langskudd, og John Arne Riise var nærmest med et susende frispark.  Følelsen er at det er muligheter til å kunne skape trøbbel for dette United-forsvaret, hvis man blir litt mer dristigere og direkte.  En tsjekker eller to kunne kanskje være noe å få inn et stykke ut i 2.omgang?

2.omgang er i gang uten noen bytter.

49.min:  Dudek går i bakken etter en duell med Saha, men er snart oppe igjen.  Fortsatt ingen sjanser som er skapt etter pause.

59.min:  Som vi antydet i pausen kunne det bli aktuelt med et tsjekkisk bytte, og Vladimir Smicer kommer inn for en blek Steve Finnan.  Ingen verdens ting har skjedd foran målene i 2.omgang.

61.min:  0-1 MURPHY STRAFFE! - Danny gjør det igjen da han iskaldt bredsider inn et straffespark til venstre for Howard.  Straffesparket ble helt korrekt idømt da Gary Neville legger inn Steven Gerrard, som tar et glimrende initiativ inn i feltet.  Dommer Mike Riley kan altså også dømme straffer "andre" veien!

70.min:  United har satt inn Solskjær, men for øyeblikket har Liverpool full kontroll defensivt.

73.min:  Solskjær skyter ufarlig og langt utenfor fra skrått hold.  Stillingskrig på Old Trafford, noe som passer gjestene fra Merseyside bra.

79.min:  Saha slår mot bortre stolpe og Giggs' forsøk treffer begge stengene!  I angrepet etter er Solskjær nesten fremme med hodet.  Saha prøver seg også med en heading.  Uniteds desidert største sjanser.

83.min:  Cheyrou kommer inn for Kewell, mens Bellion erstatter Phil Neville.  Det kan bli hektiske ti siste minutter for Liverpool.  Heskey erstatter også Owen.

85.min:  Saha får skyte fra 18.meter, men Dudek redder godt og unngår å gi retur.

89.min:  Giggs skyter et frispark rett i muren.  Stort sett spill mot et mål nå.

Sluttrapport:  Et sugende løp og initiativ fra Steven Gerrard, en Gary Neville på etterskudd, og Mike Riley dømte en sjelden straffe for bortelaget på Old Trafford.  ”Heldigvis” var Danny Murphy på banen, og midtbanespilleren gjorde det kunststykket å bli matchvinner for tredje gang på fremmed gress mot United.  Til da hadde ingen av lagene vært spesielt interessert i å ta noe særlig risiko, og spesielt ikke Liverpool som lot Kewell og Owen prøve å skape noe med en midtbane bak seg uten offensive tiltak.  Da inntil kapteinen Gerrard tok saken i egne hender.  I flere minutter etter scoringen syntes kampen å ha kommet helt inn i Liverpools spor, men en nokså kort periode mot slutten hadde nær sørget for at laget fra Manchester fikk med seg poeng.  Virkelig nærme var de likevel bare én gang, da Ryan Giggs traff innsiden av venstre stolpe, før ballen trillet via høyre stolpe og ut igjen!  Akkurat der hadde Jerzy Dudek og Liverpool englevakt.  Spillemessig var det ikke all verden for Liverpools del, men vi er sikre på at verken fansen eller Gérard Houllier bryr seg det minste om det når tre nokså overraskende poeng sikret et fortsatt bra utgangspunkt i forhold til 4.plassen.

Jerzy Dudek 7 – En meget solid kamp av polakken som har en viktig redning fra Saha, da han ikke gir retur på et hard langskudd.

Jamie Carragher 7 – Slet med Ronaldo i en halv omgang, før han fikk taket på unggutten.  Etter pause valgte United å konsentrere sine angrep på Liverpools venstreside, men Carra var flere ganger inne i feltet og vant viktige dueller.

Sami Hyypiä 7 – Konge i lufta og sterk til å bryte foran spissene til United.  Sliter mer når han møter folk som kommer i fart, men likevel en bra match av finnen.

Stephane Henchoz 7 -  Stephane er alltid en mann å ta med i skyttergravene.  Slåss og fighter, og får et ben eller et hode på det meste som kommer hans vei i eller rundt straffefeltet.

John Arne Riise 7 – En sterk 1.omgang, hvor han får bra plass framover og bruker venstrebenet til god nytte.  Har litt flere vansker defensivt da United brukte raskere folk mot ham etter pause, men viser likevel at formen er bra om dagen.

Steve Finnan 5  – Iren bidro til en bra defensiv trygghet, men virket ikke kampklar og var rusten både i sitt pasningsspill og initiativ framover.

Dietmar Hamann 7 – Er tilbake der han gjerne er i slike storkamper, etter en skuffende innsats på Highbury nylig.  Nå fikk han pirket til seg ballen, greide å holde på den, og var stort sett presis med sine korte og halvlange pasninger.

Steven Gerrard 8 – Kapteinen vokste utover i kampen, og ved siden av at han og Didi holdt Keane & Co bra i sjakk gjorde han det avgjørende fremstøtet som skaffet straffesparket.  Blir stadig mer moden i sitt spill, og var igjen bestemann.

Danny Murphy 7 – Gjør en solid arbeidsinnsats på midtbanen, og får roet spillet ned.  Er også flink til å ødelegge for motstanderen, og han får selvsagt et solid pluss for et vakkert straffespark.

Harry Kewell 6 – Harry lyktes ikke så ofte, men hadde da i det minste mye ballkontakt og fikk også vist at han er rimelig bra på hodet.  I motsetning til Heskey gjør hans spillestil at Liverpool også måtte spille mer langs bakken istedenfor en lang og høy pole, noe vi anser for positivt.

Michael Owen 5 – Fikk sjelden noen bra baller å jobbe med, men de gangene han fikk et oppspill greide han å gjøre lite ut av det.  Har vel sjelden løpt så mye, uten å få til en eneste skikkelig avslutning.

Vladimir Smicer 7 – Tsjekkeren er i bra slag, og var flink til å holde på ballen da han kom inn.  Skaper mer flyt på midtbanen også, men etter hvert var gjestene mest opptatt av å verne det de hadde.