Middlesbrough-Liverpool

Lør 20.11.04 Kl 16.00 (Premier League) - C+Sport(o) / Tilskuere: 34.751 / Dommer: Steve Bennett / Riverside / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering/rapporter fra Riverside: Magne Thoresen

Helt uten punch i angrepet gikk Liverpool på et nytt bortetap i Middlesbrough. Steven Gerrard spilte den siste drøye halvtimen.

Josemi

En i utgangspunktet tøff kamp er ikke blitt lettere etter at Milan Baros er blitt skadet.  Litt overraskende kanskje har Benitez valgt å ha de unge angriperne Mellor og Sinama-Pongolle på benken, mens det trolig blir et 4-4-1-1 eller 4-5-1 system hvor Kewell og Garcia vil være de mest offensive spillerne.  Steven Gerrard er heller ikke vurdert som startklar etter kun en omgang på reservelaget som kamptrening etter sin bruddskade.

1.omgang:

Da er vi i gang på et fullsatt og lydhørt Riverside.  Middlesbrough hadde avsparket.

Liverpool har gått ut i et tilnærmet 4-4-2, men hvor Luis Garcia ligger litt dypere enn Harry Kewell.

5.min:  Luis Garcia får en heading på mål, men komfortabelt for Schwarzer.  Det er bitende kaldt oppe i nordøst.

10.min:  Tett, jevnt, og veldig sjansefattig i de første minuttene.

12.min:  Chris Kirkland klarerer en ball over stadiontaket!  Ellers har den lange keeperen hatt en rolig ettermiddag så langt.

16.min:  Jamie Carragher må foreta en glimrende klarering på et overlegg fra Parlour, etter at en feil fra Traore hadde skapt sjansen.

17.min:  Bra angrep av Liverpool ender med at Steve Finnan skyter, men ikke alt for vanskelig for Schwarzer.  Kampen har åpnet seg litt opp.

25.min - rapport fra Riverside:  Middlesbrough har tatt over en del de siste minuttene, etter at Liverpools midtbane hadde god kontroll det første kvarteret.  Gjestene forsvar har blitt trykket noe tilbake, uten at de store sjansene er skapt.  Framover virker de gulkledde fra Merseyside lette så langt.

26.min:  Et frispark fra Downing blir headet noen centimetere over av Gareth Southgate.

Sami Hyypiä kommer i dommerens bok da han blokkerer et frispark uten å være de nødvendige metere unna ballen.

30.min:  Garcia spiller fram Riise, men nordmannen avslutter svakt fra bra posisjon.

32.min:  Chris Kirkland nøler på en cross, misser, men retter det opp da han redder fra Hasselbaink i neste sekund.

36.min: 1-0: Chris Riggott  - En cross kommer inn fra Stewart Downing, etter at hjemmelaget først får et innkast, og Riggott kan umarkert styre inn ledermålet fra kort.

38.min:  Mark Viduka er igjennom, men Kirkland redder.

40.min: Luis Garcia "scorer", men målet blir annulert for offside.  Trolig en korrekt avgjørelse.

43.min: Harry Kewell får feiltreff fra god posisjon.

Zenden kommer alt for sent inn i en takling.

44.min:  Mark Viduka får plutselig ballen i beina, alene med Chris Kirkland, men skyter utenfor.  Kjempesjanse.

Pauserapport:  Etter en brukbar åpning, hvor Liverpool greide å kneble hjemmelagets offensive fremstøt, har Middlesbrough overtatt og leder helt fortjent ved pause.  I realiteten skal man være glade for at det bare står 1-0 til vertene.  Både Hasselbaink og spesielt Viduka har hatt store sjanser, og Stewart Downing har etter hvert skapt mye ved å kjøre karusell med Josemi på Liverpools høyreside.  Framover blir det mye småpent for Liverpool, helt til det som regel renner ut i sanden med to angripere som mangler kraft og tyngde.  Riise sløste riktignok med en bra mulighet, og Garcia fikk et mål annulert for offide, men det har vært for sjelden at det har blitt farlig foran Schwarzer.  Totalt sett ingen god omgang og laget skriker etter en Steven Gerrard, og kanskje også en Neil Mellor på topp.

2.omgang:

TV-bilder skal ha vist at pasningen fram til Luis Garcia gikk innom en spiller(Chris Riggott) fra hjemmelaget, og skulle dermed ikke ha vært annulert.

Ingen bytter i pausen, men Steven Gerrard har tatt av seg treningsbuksa og kommer trolig snart innpå.

Liverpools tilreisende fans roper på "Stevie, Stevie Gerrard...".

48.min:  Et glimrende frispark fra Xabi Alonso blir headet ned mot hjørnet av Harry Kewell, men utmerket redning av Schwarzer.  Meget stor sjanse.

52.min:  Alonso header utenfor fra en cross fra Josemi ute på høyrekanten.

53.min:  Hasselbaink skyter utenfor.

Benitez forbereder minst et bytte.

55.min: Stewart Downing runder Josemi for n'te gang, men skyter utenfor.

56.min: Steven Gerrard inn for Dietmar Hamann.

58.min: Stevie er umiddelbart i aksjon, og Liverpool får frispark utenfor straffefeltet og Southgate får gult kort .  Det hele ender med en volley fra Luis Garcia, som går via en spiller og like utenfor, uten at Liverpool får corner.

Gult kort til Josemi.

60.min: Ray Parlour skyter like utenfor.  Stor sjanse og mye action på Riverside nå.

62.min: Kewell blir hindret en stor sjanse da han nøler og en forsvarer får taklet.

63.min: 2-0: Boudewijn Zenden - En sleivpasning fra Xabi Alonso gjør at Zenden blir spilt helt alene igjennom.  Situasjonen luktet av offside.

69.min:  Ray Parlour skyter rett på Kirkland.  Liverpool har nok med å forsvare seg for øyeblikket.  Florent Sinama-Pongolle står klar til å komme innpå.

70.min:  Sinama kommer endelig inn for Josemi.  Florent går inn på topp, Garcia ned på høyrekanten, og Finnan overtar som høyreback.

72.min:  Sinama-Pongolle får nesten en stor sjanse, men Southgate får den nødvendige lange tåa på ballen.

73.min:  Harry Kewell runder Schwarzer, men greier ikke å sette inn ballen fra skrå vinkel med "feil" fot(høyre).

77.min:  George Boateng

Liverpool har ikke greide å skape noe de siste minuttene, mens Middlesbrough er fornøyd med hva de har.

83.min:  Igor Biscan kommer inn for Xabi Alonso.  Sistnevnte har hadde en skuffende dag til ham å være.  Det betyr altså at Neil Mellor forblir på benken.

87.min: Job inn for Hasselbaink.  Taktisk bytte av hjemmelaget som ikke synes å ha særlig problemer med å holde Liverpool stangen i sluttminuttene.

Djimi Traore ligger nede, men kommer snart på bena igjen.

88.min:  Luis Garcia får en bra sjanse, men brenner muligheten.  Bra forspill av Biscan og Gerrard.

90.min: Nemeth inn for Zenden.

Tre minutter tillegg.

Sluttrapport:  Det første kvarteret av 2.omgang var et lite positivt pust, da gjestene brettet opp ermene og i hvert fall viste antydninger til å styre denne kampen.  Ikke minst da Steven Gerrard kom inn var det et håp om at man kunne få poeng.  2-0 målet blåste imidlertid ut mesteparten av det som var av luft i Liverpools ballong.  I likhet med den første scoringen var det personlige feil som var årsaken til baklengsmålet.  1-0 kommer etter sløv markering fra Traore, mens en dårlig pasning fra Alonso var foranledning til 2-0.  Det siste scoringen skulle nok ha blitt annullert for offside, og Luis Garcia skulle ikke ha fått sitt mål annullert rett før pause, men selv om ballen heller ikke rullet Liverpools vei kan man ikke klage for mye.  Middlesbrough dominerte til tider både banespill og sjansestatistikk.  Rafael Benitez valgte småvokste og tekniske Kewell og Garcia som angrepspar, noe som i hvert fall ikke kan sies å ha vært en suksess.  Spanjolen må nå i tenkeboksen før den viktige bortekampen mot Monaco på tirsdag i Champions League.  Dette var nemlig et solid stykke under pari fra hans disipler.

SPILLERVURDERING

Chris Kirkland 6 – Fikk faktisk ikke alt for mye å henge fingrene i siden Middlesbrough satte de fleste av sine sjanser utenfor.  Gjorde en feil i duell med Hasselbaink, men er heldig og får skuddet rett tilbake i fleisen.

Josemi 5  – Spanjolen hadde en svært strevsom 1.omgang, da han slet med å stagge unggutten Downing.  Spilte seg noe opp etter pause, men viste lite eller ingenting framover.

Jamie Carragher 7 – Stort sett stødig og god i duellspillet.  Upåklagelig innsats.  Liverpools beste spiller.

Sami Hyypiä 5 – Får en tøff jobb mot voksne spiller i Viduka og Hasselbaink, og slurver i tillegg mye med fremspillene sine.  Ingen god dag på jobben.

Djimi Traore 5 – Middlesbrough dro opp sine fleste angrep på motsatt side, og Djimi greide seg brukbart defensivt.  Får trekk for mange feilpasninger.

Steve Finnan 6 – En av de få hos gjestene som viste vilje til initiativ og løp, spesielt i Liverpools beste periode tidlig i 2.omgang.  Gjør seg heller ikke bort da han blir flyttet ned på backen.

Xabi Alonso 5 – Prøver hele tiden å skape noe, men hadde lagt igjen silkefoten på Merseyside.  Uvanlig mange feilpasninger og gjorde feilen som til slutt medførte 0-2.

Dietmar Hamann 5 – Tyskeren greide aldri å sette sitt preg på denne kampen.

John Arne Riise 5 – En av de som løper og prøver mest, men dessverre var sluttresultatet at det kom svært lite ut av all svettingen.

Luis Garcia 4  -  En lettvekter blant tungvektere, og de få sjansene han kom til skuslet han bort.  Kroppspråket ga tydelig bud på at han ikke trivdes sammen med Kewell framme.

Harry Kewell 4  -  Harry kom riktignok til noen sjanser, men han er ingen spydspiss.  Hadde aldri tyngde nok til å være en rekkeleder som fungerte i denne kampen.  Burde ha scoret med sin heading tidlig i 2.omgang.

Steven Gerrard 6  -  Spilte en drøy halvtime med tydelig beskjed om å få mer fart fremover.  Greide det delvis, og fikk slått en del pasninger.  Ga ingen tegn om at han ikke var over skaden og starter helt sikkert i Monaco.