Millwall-Liverpool

Tir 26.10.04 kl 20.45 (Carling Cup, 3. runde) - Viasat Sport1/Sky / Tilskuere: 17 655 / Dommer: Alan Wiley / The Den / Skrevet av: Trym Oust Sonstad
Rapporter og spillervurdering: Tore Hansen

De røde vant fortjent med et ungt og B-preget lag. Aggressivt spill sikret seieren. Zak Whitbread debuterte for Liverpool.

Milan Baros (79.)

Liverpool gjør sin entre i Carling Cup, tradisjonelt kalt Ligacupen, i denne tredjerunde-kampen. Rafael Benitez benytter mange av klubbens unge spillere, bl.a. reservelagets toppscorer Neil Mellor (bildet), fra start. Kun Djimi Traore er igjen fra forrige kamps startoppstilling! Jerzy Dudek er kveldens kaptein, og for øvrig er det verdt å merke seg at Stephane Henchoz får en sjelden sjanse fra start.

1. omgang:

Kampen er igang!

2 min.: Mye pasningsspill langs bakken i åpningsminuttene. Begge lag bruker backrekka til å holde på ballen.

4 min.: Stor sjanse til Neil Harris, som lurer Liverpools offsidefelle og kommer alene med Jerzy Dudek. Polakken er heldigvis fint ute og avverger, men får en smell i sammenstøtet. Rufsete forsvarspill i forkant.

6 min.: Millwall er i ferd med å etablere et press mot et slurvete Liverpool. Dudek får så vidt bokset unna etter et langt innkast, men Liverpool slår kontra. Neil Mellor og Florent-Sinama Pongolle er to-mot-to i angrep, men Mellors avslutning mot mål blir blokkert til corner. Brukbar sjanse. Kontringer ser ut til å kunne bli et våpen, da Millwall har en tendens til å miste ballen i, for dem, farlige posisjoner.

10 min.: Igor Biscan fyrer av et lompeskudd fra tredve meters hold. Lett for Millwalls målvakt.

13 min.: Biscan er igjen på farten, denne gangen etter et frispark som blir slått inn foran mål. Den kroatiske midtbanespiller får "ut-av-senga-frisyren" på ballen, men denne går et par meter til side for mål.

15 min.: Liverpool får to ganger slått farlig inn foran mål fra venstre kant. Millwall får begge ganger beinet unna i siste liten.

MÅL! Salif Diao smeller ballen i mål i det 17. minutt da en andreball lander i beina hans etter en cornersituasjon. Skuddet blir løsnet fra 7-8 meters hold etter at ballen er headet utover i feltet. Godt skudd av senegaleseren! Liverpools supportere synger for full hals.

20 min.: Tilløp til slagsmål mellom flere spillere etter en duell mellom Djimi Traore og Jimmy Elliot. Situasjonen roer seg, iallfall foreløpig.

22 min.: En smule passiv Jerzy Dudek klarer likevel å slå vekk ballen rett foran beina til Jo Tessem. I samme minutt opptrer Dudek enda to ganger usikkert etter lange innkast fra høyre side. Kapteinen må opptre mer bestemt!

25 min.: Mye rart å se de første 25 minuttene, men Liverpool virker tross alt å ha mest å by på. Særlig har merseysiderne vist tenner etter å ha vunnet ballen høyt oppe på banen. Millwall er på sin side mest farlig i dødballsituasjoner, noe særlig Jerzy Dudek må ta ansvar for. Liverpools lag står høyt på banen og lykkes med å stresse Millwall-spillerne til å gjøre feil.

27 min.: Pongolle kommer seg til det høyre krysset av Millwalls sekstenmeter. Skuddet er hardt, men dessverre er franskmannen ute av balanse og sleiver stygt.

31 min.: Det er igjen en smule kaotisk i Liverpools målgård - og igjen oppstår kaoset etter flere påfølgende dødballsituasjoner. Slett ikke overbevisende forsvarsspill i feltet.

33 min.: Hjemmelagets Harris header håpløst over fra god posisjon, men situasjonen blir uansett korrekt avblåst for en dytt i ryggen til Stephane Henchoz.

34 min.: Salif Diao får gult for sin andre kontante takling på kort tid.

38 min.: Igjen opptrer Liverpools forsvarere passivt i eget felt. Bare flaks forhindrer at ballen havner i beina til en Millwall-spiller.

40 min.: Pongolle løper sikk-sakk og kommer seg til slutt til sekstenmeteren, hvorfra han spiller til Neil Mellor, som dessverre treffer skjevt på ballen.

41 min.: Millwalls Adrian Serioux blir tildelt gult kort for en sein takling mot en fremmadstormende Josemi.

44 min.: Omgangen ser ut til å ebbe ut med 0-1, selv om to minutter er lagt til.

46 min.: Igor Biscan gjør en flott gjenvinning på midtbanen. Ballen blir spilt framover og til slutt slått inn foran mål. Der venter det dessverre ingen.

47 min.: Igor Biscan leker jordfreser og høvler ned Dunne i omgangens absolutt siste sekund.

Pauserapport

Diaos fulltreffer etter 18 minutter skiller lagene ved pause i det som har vært en tett og jevn kamp på The New Den. Millwall gikk ut med muskler og høy tenning de første 5-10 minuttene, men bortsett fra en stor sjanse da Harris lurte offsidefellen og kom alene med Dudek, har det sjeldent vært virkelig fare på ferde. Med hele ti forandringer på laget som slo Charlton i helgen henger vi imponerende godt sammen – og det var ikke helt ufjortjent da Diao utnyttet et uorganisert hjemmelag etter corner og beinet inn ledermålet. I store perioder har vi hatt helt eller god kontroll. Salif har vært en av våre beste med kreativt og solid spill på midtbanen. Pongolle virker også klar for å vise seg frem, og det er alltid farlig når han får ballen i beina og kan bruke teknikken og farten sin. Mange av de mer urutinerte ansiktene i lagoppstillingen har først og fremst konsentrert seg om å gjøre sin. Neil Mellor har hatt et par avslutninger, mens Darren Potter hittil har vært ganske anonym på høyre flanke. På backene har både Josemi og Traore vært gode, mens Zak og Henchoz har klart seg brukbart i midten. Før andre omgang sparkes i gang, kan vi ta med at Jon Otsemobor spiller fra start for Crewe Alexandra i kveld. Dermed er han utilgjengelig for cupspill med Liverpool seinere i sesongen.

2. omgang

Andre halvdel av kampen er underveis!

45 min.: Florent Sinama-Pongolle blir spilt igjennom av Darren Potter. Den lille spissen kommer seg fri og klarer nesten å sette ballen i mål fra død vinkel. Stor sjanse allerede i andre omgangs første minutt!

45 min.: Pongolle ble skadd i forbindelse med den forrige scoringssjansen, og ligger nede med smerter i leggen.

47 min.: Pongolle er på beina igjen.

49 min.: Kampens fjerde stygge saksetakling - denne gangen ved Millwalls Livermore. Lagene er heldige hvis de slipper unna uten skader.

50 min.: Millwalls Muscat går for seint inn i en duell, men Mellor reagerer tåpelig og sparker stopperen i siden. Liverpool-spissen skal være glad han slipper med gult kort.

51 min.: Bytte: Milan Baros inn for Florent Sinama-Pongolle.

52 min.: Stor sjanse til Millwall, som nok en gang kommer alene med keeper. Dudek kaster seg ned og avverger.

56 min.: Stor stemning, høyt tempo og ditto temperatur på The Den Stadium.

57 min.: Neil Mellor stikker igjennom, men en Millwall-forsvarer får pirket vekk ballen i aller siste sekund.

60 min.: Liverpool er hissig på grøten, og nærmer seg noe som kan ende i mål. Milan Baros' inntreden har økt tempoet i Liverpools spill betraktelig, noe Millwall sliter med å følge opp. Steve Finnan skal snart byttes inn.

63 min.: To dårlige utspill på rad fra Jerzy Dudek, før Zak Whitbread er i ferd med å gi bort en kjempesjanse med en tversoverpasning. Stephane Henchoz får stoppet farligheten.

64 min.: Bytte: Steve Finnan inn, Neil Mellor ut. Finnan tar plassen på høyre back.

66 min.: Stephen Warnock får seg en skikkelig trøkk og blir liggende nede. Etter å ha sjekket at ingenting er brukket, er han på beina igjen.

MÅL! Milan Baros scorer i det 69. minutt etter flott klikk-klakk-spill og god innsats av blant andre Darren Potter og Stephen Warnock.

72 min.: Liverpools supportere dominerer totalt på tribunen, som spillerne gjør det på banen. Millwall holder rett og slett ikke samme nivå for øyeblikket.

76 min.: Millwall-frispark fra skummel posisjon, rett utenfor sekstenmeteren.

77 min.: Bytte: McCammon kommer inn for Serioux. Samtidig er det bråk på tribunen.

77 min.: Frisparket går rett i muren.

79 min.: Muscat tar kvelertak på Milan Baros etter en duell. Begge får gult kort.

81 min.: Bytte: John Arne Riise kommer inn for Stephen Warnock.

82 min.: Millwall-fansen har hele kvelden prøvd å provosere den røde hærskare, og skal på et tidspunkt ha tatt seg inn til de tilreisende supporterne. Foreløpig har politiet klart å tøyle situasjonen.

83 min.: Ward header upresset i egen tverrligger etter et frispark.

85 min.: "You'll never walk alone" runger over stadion. Millwall-fansen piper.

85 min.: Stephane Henchoz sitter nede med en skade, men kommer seg snart opp.

88 min.: Milan Baros skjelles ut etter noter og unoter for å ha filmet seg til et frispark.

90 min.: Liverpools unge lag ser ut til å ha sikret seg seieren. "YNWA" runger igjen over stadion. Tre minutter tilleggstid.

MÅL! Milan Baros scorer i sluttsekundene. Blir spilt igjennom av Potter, løper seg fri og skyter lavt forbi Millwalls keeper. Enkelt og greit.

Sluttrapport

Reservelaget vant helt fortjent i en på papiret vrien bortekamp i London og er videre til 4. runde i ligacupen. Dette ble kanskje ingen pen og underholdene fotballkamp – til det ble det for mange dueller og tøffe tak. Spesielt utover i andre omgang hvor det på mange måter toppet seg med av hjemmelagets kaptein tok strupetak på Milan Baros! Det ble også langt mellom de store sjansene, slik kampen utviklet seg. Liverpool var best i alle kampens faser. Under flomlysene på The Den, hvor de beryktede Millwall-supporterne hele tiden provoserte de tilreisende og på et tidspunkt invaderte tribunedelen vår, holdt ungguttene hodet kaldt. De jobbet hardt gjennom hele kampen og kan alle være stolte over innsatsen. Bortsett fra to gode sjanser ved Harris, som Dudek reddet mesterlig, skapte Millwall fint lite og klarte aldri å sette oss under press. De kom heller ingen vei med å bruke muskler. De røde gav klart svar på tiltale hver gang det begynte å lukte svidd utpå The Den. Liverpool ble totalt sett et nummer for store og viser at det er stor forskjell mellom divisjonene – selv med et sterkt svekket lag. Pongolle var god før han måtte gå ut etter en smell tidlig i andre omgang. Diao gjorde heller ikke skam på seg. På mange måter mest imponerende å se hva Zak Whitbread får til i midtforsvaret. En mer en godkjent debut for amerikaneren. De røde har faktisk aldri tapt for Millwall og jakten på bøtte nummer åtte i ligacupen er i gang. I morgen kveld får vi vite motstanderen i neste runde.

PS: Jon Otsemobor, som er på utlån i Crewe, spilte i kveld og er dermed Cup-tied i ligacupen.

Dudek 7

Dagens kaptein kom godt fra, selv om han ikke ble satt på mange prøver i løpet av 90 minutter. Han stoppet imidlertid Harris to ganger på egenhånd og viser igjen at han er en reaksjonssterk og god mann mot mann.

Josemi 7

Tilbake etter suspensjon og gjør en god kamp. Spennende å se hvem Rafa lener seg til i denne posisjonen fremover etter at Finnan viste god form mot Charlton. Josemi gode mange gode langt løp fremover på banen og var solid både offensiv og defensiv i en kamp hvor han fikk bruke musklene. Fikk ikke gult kort!

Henchoz 6

Sveitseren var ikke dårlig, men manglet likevel litt. Har lite spilletid denne sesongen og det syntes. Virker av og til rusten og ikke like aggressiv og støtende som vi har blitt vandt med å se ham.

Whitbread 7

Vi gir tittelen kampens beste til dagens debutant. Zak vant i luften og på bakken. Flink til lese spillet og rydde opp. Viste stor ro og valgte fornuftige løsninger i vanskelige situasjoner. Spesielt da det begynte å hardne til utover i 2. omgang. Han trives bedre i midten enn på backen. Noe sier oss at han ikke har spilt sin siste ligacupkamp denne sesongen.

Traore 7

Djimi er igjen solid på backen og spiller med mye mer ro og selvtillit enn noen gang på Anfield. Mer presis i det han foretar seg fremover, effektiv bakover – og bruker farten når han må.

Potter 6

Darren startet svakt og ble litt for tam og anonym i første omgang. Mest opptatt av å gjøre jobben sin. Andre omgang startet med en fremdragene gjennombruddspasning til Pongolle, og han var også nest sist på ballen med en ny god pasning da Baros scoret på overtid. Trives bedre sentral på midten, hvor han får mer bruk for pasningsfoten sin.

Biscan 7

Godkjent av Igor som ligger og kontrollerer på midten og har også et par godkjente avslutninger på mål. Kroaten viser igjen at han kan gjøre en jobb, når det trengs.

Diao 7

Salif startet veldig bra. Viste både oversikt og teknikk, ikke minst da han scoret åpningsmålet. Falt litt av etter hvert og begynte å gjøre mer feil. Likevel en positiv kamp av afrikaneren.

Warnock 7

Kanskje den jevneste på en midtbane hvor alle gjør en godkjent jobb i dag mot en hissig motstander. Jobber hardt, gir aldri opp og vinner en del viktige baller.

Mellor 5

Kanskje litt hardt mot Neil. Men dessverre var han ikke venn med ballen i dag. Andre vil kanskje si at han ikke helt har det som skal til på toppnivå? I hvert fall kom han til 2-3 god muligheter uten å ta vare på dem. Er nok enda ikke helt i toppform etter en skade som har plaget han utover høsten. I dag ble han litt for lett.

Pongolle 7

God, positiv kamp av Pongo – før han måtte gå ut med skade tidlig i andre omgang. Bruker både farten og teknikken og skaper mye selv. Viser at  han er sulten på mer førstelagsfotball.

Baros 7

Milan kom inn, gjorde jobben og scoret to mål. En opptreden som var en toppscorer verdig. I en sjansefattig 2. omgang tok han vare på de mulighetene han fikk og får mer enn godkjent på børsen.