Olympiakos - Liverpool

Tir 28.09.04 kl. 20.45 (Champions League) - VS3/TV3(ro)/ITV2 / Tilskuere: 33 000 / Dommer: Pierluigi Collina (Italia) / Georgios Karaiskakis / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Grekerne vant fortjent etter å ha produsert flest sjanser i tillegg til ett mål. Liverpool virket tannløse.

Pantos (83.)

Liverpools gjensyn med Mesterligaen fortsetter med bortekamp i Hellas.

Kampen er igang!

5 min.: Fantastisk atmosfære på stadion. Begge lag er med fra start, tempoet er veldig høyt. Olympiakos får kampens første sjanse, men Jerzy Dudek avverger så vidt via stolpen.

10 min.: Liverpool legger seg på ingen måte tilbake, og Jamie Carragher har dessuten vist Rivaldo litt god gammeldags engelsk taklingsteknikk.

17 min.: Rivaldo slår et frispark fra høyre, som blir headet i mål av Stoltidis. Sami Hyypiä er for sein og taper hodeduellen.

22 min.: Anatolakis får gult kort for å ha kommet seint inn i en duell med Milan Baros.

25 min.: Ikke overbevisende start av de røde, som samtidig ikke har vært sjanseløse. Liverpool har vært nære ved å bryte gjennom et par ganger, så denne kampen er ikke kjørt. Bortelaget må klare å holde mer på ballen, spillet har blitt for oppstykket så langt.

25 min.: Rivaldo skyter knallhardt like utenfor Dudeks venstre kryss fra langt hold. Ny stor sjanse skapt av brasilianeren, som er den største trøbbelmakeren ved siden av landsmannen Giovanni.

31. min.: Pantos får gult kort for en stygg og kynisk takling på Steve Finnan.

36 min.: Jerzy Dudek er ikke på plass da Giovanni vinner en duell med John Arne Riise og sender ballen like utenfor stolpen.

41 min.: Steve Warnock får gult kort etter en mislykket inngripen mot Kafes.

42 min.: Igjen har Liverpool trøbbel etter et frispark fra Rivaldo, men Dudek får slått til corner. Denne resulterer i en skummel markeringssvikt som gir Kafes en fri heading mot mål.

Pauserapport: Fortjent ledelse til grekerne, som har hatt fire store sjanser ved siden av scoringa. De røde sliter med å holde på ballen, og ikke minst med å skape sjanser. De få Liverpool har hatt, har kommet som følger av frispark rundt sekstenmeteren, men ut fra fritt spill har bortelaget knapt skapt sjanser overhodet. I tillegg sliter Liverpool sliter igjen med dødballer imot, som de dessuten har laget mange av i farlige posisjoner. Er det duket for ny diskusjon rundt Rafael Benitez' sonemarkeringssystem?

45 min.: Harry Kewell inn, Stephen Warnock ut.

Andre omgang er underveis!

50 min.: Vertene fortsetter å presse de første minuttene, og får også den andre omgangens første skudd mot mål. Samhandlingen er ikke som den skal være i Liverpool-laget.

55 min.: Liverpool har ballen mer og satser tydelig på å forsøke å kontrollere kampen i større grad. Likevel har det ikke kommet noen sjanser ut av omleggingen, spillet går for seint. De røde, for anledningen kledt i gult, virker uinspirerte. Det nærmeste merseysiderne har vært nettmaskene, er et John Arne Riise-skudd fra 30 meter, som gikk via en medspiller og langt til side for mål.

61 min.: Mavrogenidis får gult kort etter nok en "professional foul" rettet mot Milan Baros. Samtidig er det tydelig at Liverpool har fått litt mer skikk på sysakene, særlig har den sentrale midtbaneduoen tatt tak.

64 min.: Harry Kewell kommer alene med keeper etter et godt gjennomspill fra Baros, men det blir blåst for en hårfin offside på Luis Garcia.

72 min.: Dobbeltbytte for hjemmelaget. Giovanni og Mavrogenidis går av, Venetidis og Georgiadis kommer på.

74 min.: Bytte for Liverpool: Dijbril Cisse kommer inn for Josemi. Finnan overtar backen, Garcia blir plassert åp høyre kant.

75 min.: Målscorer Stoltidis header i tverrliggeren etter merkelig opptreden av Jerzy Dudek. Liverpool var heldig der, i en ellers brukbar periode. For å skape sjanser er det nødvendig å få mer fart på ballen.

83 min.: Salif Diao på for Dietmar Hamann.

83. min.: Pantos får sitt andre gule kort, og dermed rødt, for å ha holdt Harry Kewell i trøya. Ikke noen overraskelse med tanke på hvor kynisk grekerne har utnyttet muligheten til å lage frispark i denne kampen.

85 min.: Vallas settes inn for Georgatos.

87 min.: Enorm sjanse til Olympiakos' innbytter Georgiadis. Lobben går heldigvis til side for målet i tillegg til keeper.

89 min.: Xabi Alonso ligger på bakken etter en stygg takling.

90 min.: Harry Kewell ramler innenfor sekstenmeteren, men dommer Collina vinker spillet videre.

90 min.: Schurrer sikrer hjemmelaget deres femte gule kort i kampen etter at han havner i klammeri med Harry Kewell. Det er lagt til tre minutter.

Sluttrapport: Ikke noen god gjennomføring av Liverpool, som knapt skapte en eneste sjanse i løpet av 90 minutter. En del av andre omgang klarte bortelaget riktignok å slå litt tilbake, men på tampen var det igjen Olympiakos som viste hvem som var dagens sjefer. For LFCs del bar kampen preg av flere av de samme symtomene som kampen mot Manchester United, det vil si feilpasninger, manglende rytme og dårlig markering på dødballer. I tillegg ser Rafael Benitez' mannskap ut til å slite mot motstandere som presser mer aggressivt enn det de fleste lag gjør på Anfield.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek - 5:
Kun ute i feltet en gang, og da misset han. Utstråler ikke trygghet, så det lukter litt av et snarlig keeperskifte.

Josemi - 6: Grei jobb. Det meste skjedde på den andre siden. Ble byttet ut av taktiske årsaker.

Jamie Carragher - 7: Mr. stabilitet, gjør sjelden feil. Vinner de fleste duellene og er også noe med framover i dag.

Sami Hyypiä - 6: Er for sein ved scoringa, samt i forbindelse med et par andre Olympiakos-sjanser. Virker å være blant dem som har størst trøbbel med å tilpasse seg Benitez' soneforsvar av dødballer.

John Arne Riise - 7: Liverpools beste. Har en travel dag og får lite hjelp, men takler det godt.

Steve Finnan - 6: Noen bra innlegg og dødballer, men også en del som er for dårlig. Ikke noen stor trussel for grekerne, selv om han jobber godt.

Xabi Alonso - 6: Viser i glimt hva han kan, men lykkes ikke med å dominere midtbanen i dag. Blir anonym.

Dietmar Hamann - 6: Grei ankerjobb, men heller ikke mer. Noen feilpasninger og lite delaktig framover.

Stephen Warnock - 5: 45 tøffe minutter for unggutten, som virket nervøs. Bidro til mange unødvendige balltap og ble helt korrekt byttet ut.

Luis Garcia - 6: Viste tendenser i starten, men det ble ikke hans kamp, heller. Skapte lite.

Milan Baros - 6: Tidvis tøft behandlet og kommer ikke til mange avslutninger, til tross for god arbeidsinnsats.

Harry Kewell - 6: Bedre enn Warnock, holder bredden, men sprudler ikke og er langt unna toppform. Er riktignok nære ved å bryte igjennom ved en anledning.