Portsmouth - Liverpool

Søn 22.02.04 kl 15:00 (FA-Cup 5.runde, omkamp) - Sky Sports / Tilskuere: 19.529 / Dommer: Matt Messias / Fratton Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool er ute av FA-Cupen etter at Portsmouth scoret kampens eneste mål midtveis i 2.omgang, etter at Michael Owen først hadde brent et straffespark.

Richard Hughes

Liverpool gjester Fratton Park i omkamp i FA-cupens 5.runde.

Chris Kirkland spiller fra start i mål, og Jerzy Dudek er dermed degradert til benken.  Anthony Le Tallec kommer inn for suspenderte Harry Kewell.  En kan også legge merke til at El-Hadji Diouf ikke engang er på benken.

Avspark er utsatt til kl 15.15 p.g.a trafikkproblemer.

1.omgang:

Portsmouth tar avspark, og Liverpool spiller i hvite trøyer, mørke bukser og hvite strømper.

1.min:  Portsmouth får frispark nede ved høyrekanten og Berkovic prøver en frekkis ved første stolperot, men Kirkland er våken.

2.min:  Carra slurver og Harper er nesten igjennom.  Ballen går til resultatløs corner.

10.min:  Ingen sjanser på Fratton Park, men kampen har satt seg etter en famlende innledning av gjestene fra Merseyside.  Le Tallec spiller ute til høyre, mens Heskey stort sett trekker ned på venstrekanten.

12.min:  Emile Heskey header ufarlig høyt over på Liverpools andre corner i løpet av noen få sekunder.  Jevn kamp nå, men Liverpool mangler aggressivitet og har hatt lite kontroll på spillet.

15.min:  Bruno Cheyrou, som har åpnet veldig svakt, slår et farlig innlegg fra venstrekanten som Hislop sliter med å få klarert.  Det er imidlertid ingen fra Liverpool foran mål.

22.min:  Mange feilpasninger og mye svakt spill i vindværet på Fratton Park.  Steven Gerrard & Co har aldri kommet igang på sørkysten.

27.min:  Endelig litt trykk fra Liverpool, men da Hyypiä skal heade et overlegg fra Carragher i bra posisjon kolliderer han med Cheyrou som blir liggende nede i noen sekunder.  Bruno er imidlertid snart oppe igjen.

37.min:  Etter ti minutter som var som et stort gjesp setter Stevie G fart fra midtbanen.  En fin stikker til Emile Heskey blir imidlertid sløst bort da Liverpools nr.8 er alene med keeper og skyter i bena på Portsmouths siste skanse.

Pauserapport:  Et meget tafatt og tamt Liverpool har skapt én sjanse på de første 45 minuttene på Fratton Park.  Uheldigvis havnet den hos Emile Heskey.  Med Le Tallec og Cheyrou på midtbanen blir det veldig puslete, og Heskey lunter som regel også rundt langt fra en isolert Michael Owen.  Steven Gerrard har prøvd å ta tak i perioder, uten helt å lykkes.  I andre enden har Hyypiä og Henchoz hatt fullstendig kontroll mot svake Portsmouth, hvis en ser bort fra en del sløvt forsvarspill de første par minuttene.  Gjestene må løfte seg flere hakk i 2.omgang hvis man skal greie å avgjøre dette i løpet av nitti minutter, og behovet for en spiss til i form av Sinama-Pongolle eller Baros er skrikende.

2.omgang:

Houllier gjør det eneste rette og setter inn Milan Baros for Emile Heskey i pausen.

46.min:  Vertene starter best i denne omgangen også, men Yakubu skyter svakt utenfor etter å ha vridd seg fri fra Henchoz.  Det hadde vært aggressiv stemning blant Liverpools supportere i den svake 1.omgangen.

48.min:  Dommeren dømte først straffespark til Liverpool, men TV-bildene viser at det er Milan Baros som får ballen i hånda og avgjørelsen blir omgjort etter samtale med linjemannen.  Siuasjonen kom etter et frispark som Baros hadde kjempet seg til.

54.min:  Et langt høyere tempo nå enn hva som var tilfellet under det finske fjernsynsteateret som vi hadde før pause, og spillet bølger frem og tilbake uten at sjansene har kommet så langt.

56.min:  Hamann skyter høyt over etter at Owen og Baros hadde kjempet ved streken av 16-meteren.

58.min:  Le Tallec legger inn og en presset De Zeeuw setter nesten ballen i eget nett.  Anthony Le Tallec blir rett etterpå byttet ut, og Danny Murphy kommer inn.

Straffespark til Liverpool etter 61 minutter!  Gjestene får ei litt tvilsom straffe da Baros blir felt, men forsvareren tar først ballen og siden mannen.  Michael Owen setter imidlertid ballen løst og svakt nesten rett på keeper.

68.min:  Portsmouth får nesten en stor sjanse, men det ender med at Yakubu får gult kort for filming etter en duell med Hyypiä på streken av 16-meteren.  Liverpool har uansett vært mye bedre etter pause, ikke minst takket være et positivt innhopp fra Milan Baros.

1-0:  Portsmouth tar ledelsen etter 71 minutter da Richard Hughes får lov til å stå ensom på hjørnet av 16-mteren, og kan skyte lavt og velplassert i motsatt hjørne.

Kampen har åpnet seg helt etter scoringen, hvor et Liverpool med kniven på strupen jakter en utligning, men hvor vertene også har vært farlig frempå med en kontring.

81.min:  Michael Owen kommer til skudd fra 16-meter, men ballen stryker stolpen.  Liverpool snytt for corner da Hislop fikk fingeren på ballen.  En stor sjanse.  Houllier spiller ut sitt siste kort ved å bytte inn Florent Sinama-Pongolle for Bruno Cheyrou.

85.min:  Owen og Sinama-Pongolle setter fart, men skuddet fra Florent blir blokkert og siden fanget opp av Hislop.  Liverpool trykker nokså hardt nå.

Det skal spilles tre minutter tilleggstid på Fratton Park.

Sluttrapport:  Liverpool var friskere og mer angrepsvillige etter at Milan Baros kom inn ved starten av 2.omgang.  Sjanser ble imidlertid spolert, og ikke minst da Michael Owen misset et straffespark etter at Baros var blitt lagt ned i feltet.  Ei straffe som nok må karakteriseres som en av det litt tvilsomme slaget.  Det var dramatikk noen minutter tidligere også, da dommeren først dømte straffe men omgjorde etter diskusjon med linjemann.  En korrekt avgjørelse, siden det var Milan Baros som handset inne i feltet etter et frispark.  Liverpool måtte betale dyrt da Portsmouth "rullet opp" gjestenes forsvar etter 71 minutter, og innbytter Richard Hughes avsluttet pent med en markkryper i motsatt hjørne.  Gerrard & Co prøvde helhjertet å komme tilbake, skapte noen brukbare muligheter, men vertene kunne også punktert kampen med et par kontringer.  Totalt sett hadde ikke Liverpool marginene på sin side i denne kampen, men man fikk altså det straffesparket som Houllier har bedt om i lang tid, og dessuten så er det en følelse av at man sølte bort en hel 1.omgang gjennom sin tannløse og forsiktige holdning og laguttak.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 6 – Hadde en nokså rolig dag på jobben, og kan ikke klandres for beklengsmålet.  Oste imidlertid ikke av selvtillit og behøver nok et par kamper til før han er helt tilbake.

Steve Finnan 5 – Prøver å engasjere seg en del framover, men er ikke venn med ballen i dag og gjør mange rare valg.  Ble ”sugd inn” i midten ved målet og taper litt for mange dueller defensivt.

Sami Hyypiä 7 – Sami har stort sett god kontroll i midten, selv om det er en liten miss fra finnen som er foranledning til scoringen.  Er aldri truet i luftrommet.

Stephane Henchoz 7 -  En herlig duellspiller som vinner de taklingene han skal vinne.  Slurver av og til litt med pasningsspillet.

Jamie Carragher 6 – Carra sover ved en situasjon i starten, men er for øvrig solid defensivt.  Framover så vi imidlertid lite til ”den nye og mer offensive Carragher”.

Dietmar Hamann 6 – Står støtt, men virket ikke like fokusert og konsentrert som han er på sitt beste og mistet ballen uvanlig mye.

Steven Gerrard 7 – Prøver stadig, og gjør enkelte lekre ting, men dette var likevel en kaptein som ikke fikk langt inn det øverste giret.

Anthony Le Tallec 4 – 19-åringen var spillbar ute på høyrekanten, og la en og annen bra pasning, men bar likevel for mye preg av å være en lilleputt i denne sammenhengen.  Ble puslete og slurvete i for mye av det han gjorde og passer definitivt bedre i en mer sentral posisjon.

Bruno Cheyrou 4 – Bruno skal være en kreativ og målfarlig spiller, men i dag gjorde han ganske enkelt det meste galt.  Var heldig som fikk være på banen så lenge som han ble.

Emile Heskey 4  – Noen ganger var han ute på venstrekanten, noen ganger kunne du se ham luntende bak den sentrale midtbanen, men uansett var det ikke mye nyttig Liverpools nr.8 hadde å bidra med.

Michael Owen 5 – Våknet litt til liv da han endelig fikk litt hjelp i form av Milan Baros etter pause.  Han ble da en trussel, men får et stort minus i margen etter sitt svake straffespark.  På tide å gi fra seg den jobben nå, Michael?

Milan Baros 7 – Definitivt et friskt pust i de 45 minuttene han fikk være med, selv om en kunne se at det fortsatt var litt rust igjen.  Gir uansett angrepet mer fart, og skaffet i tillegg et straffespark.  Det synes vi er nok til at han får tittelen ”Liverpools beste” i dag.

Danny Murphy 5 – Danny var med på å gi midtbanen en viss bedring utover i 2.omgang, men han viser fortsatt ikke særlig tegn til at han er i nærheten av å finne igjen formen fra forrige sesong.