Southampton - Liverpool

Søn 14.03.04 Kl 17.05 (Premier League) - C+/SS / Tilskuere: 32 056 / Dommer: Dermott Gallagher / St. Mary's / Skrevet av: Einar Kvande

Scoringer fra Beattie og Phillips senket Liverpool på St.Mary's. Michael Owen misset et nytt straffespark for Liverpool, og er overmoden for å byttes ut som straffe-eksekutør.

Hamann (81)

Viktig kamp for Liverpool i Premier League. De røde jakter tre poeng og avansement på tabellen, mens Southampton får testet sin nye manager Paul Sturrock. For Liverpool er Jerzy Dudek igjen tilbake mellom stengene, etter at Chris Kirkland brakk håndleddet på gårsdagens trening.

Hele 4 forandringer på laget fra Marseille-kampen. Dudek, Biscan, Diouf og Cheyrou inn for Kirkland, Finnan, Murphy og Kewell. Baros har blitt klar av sin skade og starter. Mest overraskende kanskje at Kewell og Murphy har blitt vraket til fordel for Diouf og Cheyrou, mens Finnan altså ikke har blitt klar av sin skulderskade.

Bruno Cheyrou har skadet seg under oppvarmingen, og Kewell har dermed kommet inn på laget igjen, mens John Arne Riise kommer inn på benken.

Ett minutts stillhet på St. Mary's for å markere terroraksjonen i Madrid.

Kampen er igang

Henchoz starter på høyrebacken, mens Biscan er Hyypiäs makker i midtforsvaret. Liverpool spiller i sine tredje-drakter.

Liverpool får kampens første gode sjanse, når Kewell legger ned til Diouf. Avslutningen går imidlertid rett i en Southampton-forsvarer.

Etter en tam åpning på kampen får Kewell til et godt skudd etter ni minutter, som Niemi får slått til corner. På situasjonen etter corneren burde Liverpool hatt straffe, da ballen treffer Svensson i armen inne i feltet.

Milan Baros sender ivei et halvhjertet skuddforsøk etter 14 minutter. Ikke tellende resultat. Liverpool styrer spillemessig, og Kewell og Diouf har vært de friskeste for gjestene i åpningskvarteret, sammen med kaptein Gerrard -  nær sagt selvfølgelig.

Godt Liverpool-angrep etter 22 minutter. Harry Kewell frispiller Steven Gerrard, men kapteinen setter ballen utenfor fra god posisjon. Gerrard fikk litt skrått hold, men burde likevel avsluttet bedre.

Southamptons første sjanse kommer etter 27 minutter. Carragher gir bort et frispark, og glemmer deretter å markere Lundekvam på bakre stolpe. Heldigvis er nordmannens heading så svak at den ikke volder Dudek noen problemer.

Southampton bedre med i kampen nå, og Phillips og Beattie får et par bra muligheter etter dårlige avklareringer hos gjestene.

Med åtte minutter til pause går Jerzy Dudek ned for telling etter at James Beattie setter kneet i ryggen på Liverpool-keeperen. Polakken kan imidlertid fortsette kampen.

Igor Biscan får til en kraftfull heading på et frispark etter 40 minutter, men Niemi redder uten nevneverdige problemer nede ved stolperoten.

Michael Owen får omgangens største sjanse når han på overtid blir spilt igjennom. Alene med Niemi setter han imidlertid ballen svakt rett på Southampton-keeperen.

Det har vært en relativt tam og hendelsesfattig førsteomgang på St. Mary's. Liverpool har styrt spillemessig, og også skapt de beste sjansene. Men ingen soleklare målsjanser før på overtid, da Michael Owen burde ha scoret alene med Niemi. Karakteristisk for Owens form setter han imidlertid ballen svakt rett på den finske keeperen. Harry Kewell har vært Liverpools mest toneangivende spiller så langt, og har bidratt godt både defensivt og offensivt.

2.omgang er igang

Southampton går hardt ut i 2.omgang, og setter Liverpool under press.

1-0 Beattie (50) Southampton tar ledelsen ved James Beattie etter en forferdelig forsvarstabbe av Igor Biscan. Målet burde imidlertid vært annulert for offside når Phillips sender ballen til målscoreren.

Biscan nær ved å gjøre det hele godt igjen med en god heading etter 55 minutter. Niemi får imidlertid med nød og neppe slått til corner. Heskey gjør seg klar til å entre banen.

Utrolige muligheter for Liverpool etter 58 minutter. Først Gerrard med et godt raid og skudd. Returen fra Niemi setter Owen i stolpen for blank goal. Like etter skulle Liverpool hatt sin andre straffe for dagen, når Dodd handser klart i feltet.

Innbytter Heskey med god heading etter 63 minutter. Men dessverre rett på Niemi.

Ett par minutter senere får Owen en ny god mulighet, men skyter svakt fra skrått hold. Ting stemmer ikke for Owen om dagen.

Kewell er fortsatt frisk, og får til en god avslutning drøye 20 minutter før slutt. Men Niemi står sikkert i Southampton-buret i dag.

Harry Kewell løper igjennom og blir felt, og Liverpool får straffe. Men igjen misser Michael Owen. Niemi har ingen problemer med å redde det dårlige skuddet. 73 minutter stod det på stadionuret da.

2-0 Phillips (85) Kevin Phillips øker til 2-0 på et langskudd som går via beinet til Riise og i en bue over Dudek i målet. Spikeren i kista for Liverpool i dag.

Niemi redder et forsøk fra Kewell på streken på overtid.

SLUTT

Sluttrapport: Nok et tap for Liverpool, og en ny spiker i kista for Gérard Houllier? Merseyside-klubben leverer nok en svak forestilling, men har heller ikke marginene på sin side. Beatties ledermål for Southampton var klart offside, og Liverpool blir også snytt for to klare straffespark etter hands i feltet. Og når de endelig får en 11-meter så presterer Michael Owen nok en gang å misse fra krittmerket. Det dårlige straffesparket går rett i klypene på Southamptons gode keeper Anti Niemi. Men i det store og hele hjelper det liksom ikke å skylde på feilaktige dommeravgjørelser, marginer og dårlig uttelling. Trass i et spillemessig overtak og flere sjanser enn vertene blir det liksom noe krampeaktig over Liverpool i dag. Noe er rett og slett fundamentalt galt med dette laget. Synd, for med Newcastles tap borte mot Tottenham tidligere i dag hadde man gode muligheter til å feste grep om fjerdeplassen på tabellen.

Spillerbørs:

Dudek (5)

Hadde vel egentlig ikke sjanse på noen av scoringene. Stod langt ute på mål nummer to, men kan vel ikke klandres for det. Virket imidlertid usikker ved flere anledninger. Det lange fraværet fra førstelaget har tydelig satt sine spor, og kanskje også tæret på selvtilliten?

Henchoz (5)

Er ingen høyreback. Bidro null offensivt, og er langt fra så sikker ute på siden som i midtforsvaret. Avslørte nok en gang tempoproblemer. Ble byttet ut da Riise entret banen.

Hyypiä (5)

Rydder opp i duellene, men vi forventer liksom mer av sjefen i backrekka. Bør styre sine medspillere bedre fra sin sentrale posisjon, og er ikke venn med ballen på bakken. Fikk også tempoproblemer når Beattie og Phillips satte fart på. Tidvis også plasseringsproblemer.

Biscan (4)

Nok en meget svak kamp av kroaten. Må ta det første målet helt og holdent på sin kappe, og bidro sterkt til Liverpools usikre forsvarsspill i dag. Store plasseringsproblemer. Rett og slett ikke god nok for et lag som tar mål av seg å være et topplag i Premier League.

Carragher (4)

Carraghers dårligste kamp for sesongen? Lå til stadighet på feil side av sin mann, og måtte stadig ty til ulovligheter for å stoppe Southamptons fremstøt. Ble flyttet over på høyresida etter at Riise kom på banen.

Diouf (5)

Var frisk det første kvarteret, men så var det jevnt slutt. Kom til dødlinja et par ganger i sin gode periode, men etter hvert som han mislykkes med sine finter og dragninger gikk det hele i stå. Ble fortjent byttet ut med Heskey.

Hamann (6)

Kjemper som vanlig helhjertet. Bryter flere angrep for vertene. Men fremover skorter det mye. Er ikke i form.

Gerrard (7)

Gjør som vanlig en helhjertet innsats. Hadde et par meget farlige raid som hadde fortjent å ende i scoring. Men Niemi i det umulige hjørnet hindret nettkjenning for kapteinen.

Kewell (8)

Liverpools bestemann i dag. Jobber helhjertet defensivt, og skaper mye fremover. Vår kreative drivkraft i dag, og sørget også for straffesparket som Owen misset på et av sine helhjertede løp med ball.

Baros (5)

Jobber og sliter gjennom hele kampen, men kommer aldri til noen opplagte målsjanser. Ble nektet rom å løpe i av et solid Southampton-forsvar, og den tette markeringen satte han ut i lange perioder.

Owen (3)

Nå kan vel denne mannen umulig få flere sjanser fra straffemerket? Bør erstattes som straffe-eksekutør med umiddelbar virkning etter nok en utrolig dårlig ellevemeter. Bommet i tillegg på to 100%-sjanser, og virker helt utenfor for tiden. Tenker du for mye på din fremtid, Michael?

Heskey (6)

Gjør en helt grei jobb som erstatter for Diouf. Vinner mange dueller, og skaper noen muligheter med sin tyngde og kraft. Men er likevel helt feilplassert ute på kanten. Hvorfor kjørte du ikke inn Heskey på topp isteden, Monsieur Houllier?