Tottenham - Liverpool

Lør 17.01.04 kl 16.00 (FA Carling Premiership) - Canal + / Tilskuere: 36 104 / Dommer: Uriah Rennie / White Hart Lane / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool leverte en svak forestilling på White Hart Lane, og tapte fortjent 2-1. Men ble snytt for et klart straffespark minuttet før full tid.

Carr `65Hamann `62

Bortekampen mot managerløse Tottenham er på papiret en ny vanskelig bortekamp. For å henge med bak trioen i tet er imidlertid kun tre poeng godt nok. En kuriositet er det at dagens dommer Uriah Rennie også har dømt de to siste oppgjørene mot Spurs, hvorav det siste var høstens 0-0 kamp på Anfield. Vi får håpe at alle gode ting er tre for de rødes del!

Traore erstatter Riise, og Cheyrou tar Dioufs plass i forhold til lagoppstillingen mot Aston Villa. Finnan, Carragher og Dudek på benken! Ingen Sinama-Pongolle.

Hos Tottenham gjør Michael Brown sin debut etter overgangen fra Sheffield United, etter at Ledley King ikke kom helskinnet gjennom en sen fitness-test. Helder Postiga erstatter Freddie Kanoute på topp, nå som han har reist til Afrika-mesterskapet for å spille for Mali.

Kampen er i gang

Cheyrou starter på høyre, Kewell på venstre.

Postiga kommer alene gjennom mot Jones allerede i det 2.minutt, men blir feilaktig avblåst for offside. Men Jones hadde uansett fanget ballen foran føttene på portugiseren. I neste angrep går Heskey ned for telling med en skade i leggen. Men Bruno reiser seg igjen, og ser ut til å kunne fortsette.

Stor sjanse for Liverpool etter fire minutter. Heskey header et langt oppspill ned til Owen, som klinker til på volley. Ballen fyker imidlertid en meter utenfor.

Frisk åpning på kampen, der begge lag går villig i angrep.

23.min: 1-0 Robbie Keane (straffe)

Tottenham tok etterhvert mer og mer over føringen, og det var derfor ikke ufortjent at de tok ledelsen på straffespark, etter at Biscan noe klønete felte Keane på 5-meter-hjørnet.

Liverpool sliter med å komme inn i kampen igjen, og sett bort fra de første ti minuttene, som var friske, har de slitt med å komme til sjanser.

Owen kunne ha kommet igjennom på overtid i første omgang, men en dårlig førstetouch gjør at han kommer for skrått, og angrepet blir avsluttet med et svakt skudd fra Cheyrou.

PAUSE

PAUSERAPPORT:

Liverpool har levert en svak førsteomgang på White Hart Lane. Etter friske åpningerminutter tok Tottenham kontrollen, og det var derfor ingen overraskelse når de tok ledelsen etter 23 minutter. Scoringen kom etter at Biscan felte Keane på hjørnet av femmeteren, og iren satte selv straffesparket sikkert i mål. Liverpool har etter scoringen slitt med å komme inn i matchen igjen, og det har blitt skapt få farligheter foran Keller i Spurs-målet.

Andre omgang er i gang

Unggutten Johnnie Jackson har erstattet Stephane Dalmat hos hjemmelaget. Liverpool får en brukbar mulighet på corner, men Heskeys heading går utenfor i omgangens 2.minutt.

Liverpool legger press på Spurs i åpningsminuttene av andre omgang, og Heskey kommer til et par halvsjanser. Men Keller er aldri skikkelig truet.

53.min 2-0 Helder Postiga

Biscan sover i midtforsvaret, og Helder Postiga får lekende lett løpe gjennom å sette ballen bak en sjanseløs Paul Jones. Like før hatt Stephane Henchoz gitt samme Postiga en lignende sjanse, som portugiseren misbrukte.

65.min: Liverpool får et frispark i farlig posisjon, etter at Hamann blir felt. Usedvanlig svakt utnyttet av Kewell.

74.min 2-1 Harry Kewell

En scoring ut av det blå. Liverpool har vært utrolig tamme før Harry Kewell tråkler seg gjennom Spurs-forsvaret og setter ballen nede ved stolperota i nærmeste hjørne. En flott soloprestasjon av australieren.

Scoringen ser ut til å ha gitt de røde nytt håp, og de klarer nå å legge litt mer press på hjemmelaget. Men uten å skape de store sjansene.

Henchoz, som er trukket inn i midtforsvaret etter at Biscan ble tatt av banen, får seg en trøkk i kneet, men klarer å fortsette.

89.min: Liverpool blir snytt for straffe, når Doherty handser klart inne i feltet. Alle utenom dommer Uriah Rennie så den! 2 minutter lagt til på White Hart Lane.

SLUTT

SLUTTRAPPORT:

Liverpool leverer en ny svak forestilling på White Hart Lane, og taper fortjent 2-1. Hadde dommer Uriah Rennie imidlertid sett Gary Dohertys klare hands i feltet minuttet før slutt, kunne de røde fort stjålet med seg et poeng fra London. Robbie Keanes straffemål før pause, og Helder Postigas scoring et stykke ut i andre omgang ble til slutt tungen på vektskålen i en svak fotballkamp. Liverpools mannskap leverer så og si alle som en under pari i denne matchen, og det blir svært vanskelig å kåre de rødes bestemann i all elendigheten.

SPILLERBØRS:

Paul Jones (6)

Har ingen mulighet til å redde scoringene. Går riktig vei på Keanes straffe, men skuddet er for hardt til at han rekker frem. Når Postiga kommer igjennom er han sjanseløs. Gjør ellers ingen feil, men virket ikke så selvsikker og dominerende i feltet som i Villa-kampen.

Stephane Henchoz (6)

Den stødige sveitseren leverer en kamp på det jevne. Gjør en stor feil på høyrebacken når han sover på et innkast, og Postiga får løpe uhindret gjennom. Heldigvis satte portugiseren ballen ukonsentrert over mål. Blir trukket inn som midtstopper når Biscan forlater banen, og vi tipper han blir å finne i den posisjonen når startoppstillingen leses opp mot Wolverhampton onsdag.

Igor Biscan (4)

Den store syndebukken hos de røde i dag. Er skyld i begge Tottenhams scoringer. Lager et klønete straffespark når han feller en Keane som trolig var for tett på Jones til å klare å score, og i andre omgang sover han fullstendig når han slipper Postiga igjennom. Vi tror det kan bli en stund til vi ser kroaten i startoppstillingen igjen, basert på innsatsen i dag.

Sami Hyypiä (6)

En gjennomsnittskamp av den lange finnen i dag. Gjør ingen store feil, men står heller ikke frem på samme måte som han har gjort de par siste kampene.

Djimi Traore (4)

Blir byttet ut for Riise i andre omgang, og det sier vel det meste om Djimis innsats mot Spurs. Virket til tider panisk, og ble flere ganger lurt trill rundt av kjappe Spurs-spisser. Vi tipper at Carragher eller Riise starter på venstrebacken mot Wolves.

Bruno Cheyrou (5)

Franskmannen får en ny sjanse til å overbevise skeptikerne i dag, men gjør det slett ikke. Bidrar svært lite, både fremover og bakover, og man så fint lite til de tekniske lekkerbiskene som han viste i begynnelsen av sin Liverpool-karriere.

Dietmar Hamann (6)

Tyskeren leverte en langt svakere forestilling enn i de siste par kampene, men var likevel midtbanens bestemann nok en gang. Spiller på det sikre, og bryter opp en rekke Spurs-angrep. Men vi savner litt mer guts fremover fra Didi.

Danny Murphy (5)

Danny kjemper og kjemper, men det blir fint lite resultater av det. Jobber som en terrier, men trass i høyt energiforbruk blir han løpende veldig mye imellom i dag, og får ikke satt sitt preg på kampen i det heletatt.

Harry Kewell (5)

En flott soloprestasjon på scoringen, selv om han kanskje burde spilt på en helt umarkert Michael Owen tidligere i det angrepet. Det hadde sikkert blitt kommentert om det ikke hadde blitt scoring, for å si det slik. Scoringen er imidlertid så å si det eneste australieren bidrar med. Er helt ute av form.

Michael Owen (5)

Michael virker fortsatt rusten, og er langt fra toppformen etter skadeavbrekket. Var nær ved å gi de røde en tidlig ledelse på et flott volleyskudd, men etter dette ser vi fint lite til toppscoreren vår. Vi savner de giftige løpene og bevegeligheten. Var involvert i situasjonen der Doherty handset, og markerte tydelig sin frustrasjon over å ha blitt snytt for et straffespark i sluttminuttet.

Emile Heskey (6)

Vi kan si det samme om store Emile som om Didi Hamann ovenfor. Han har spilt bedre i de to siste matchene, men gjorde likevel nok til å bli kåret til vår bestemann i dag. Dette baserer vi på at han var vår mest oppofrende spiller, og den eneste som etter vår mening leverte 100% innsatse av de røde. Et par helhjertede løp tidlig i andre omgang skapte trøbbel for Spurs-forsvaret, og han hadde også et vakkert fremspill på Owens volleyskudd.

John Arne Riise (5)

Gjør ikke mye av seg etter innhoppet, men virket likevel tryggere bakover enn Traore gjorde i dag. Men hvor har det blitt av det sprudlende spillet fra hans debutsesong?

Steve Finnan
Fikk ikke nok spilletid til at vi kan gi noen karakter, men viser vel i de drøye 20 minuttene han får på banen at også han har et stykke tilbake til toppformen etter skadeavbrekket. Sprudler ikke akkurat, og hadde også noen slurvete avleveringer.