Wolverhampton - Liverpool

ons 21.01.04 kl. 20.45 (FA Carling Premiership) - / Tilskuere: 29 380 / Dommer: Barry Knight / Molineux / Skrevet av: Einar Kvande/Runar H.Larsen (på Molineux)

Liverpool klarte bare 1-1 på Molineux, etter at Kenny Miller utlignet i siste minutt av ordinær tid. Bruno Cheyrou ga Liverpool ledelsen like før pause.

Jamie Carragher ´47

Denne kampen skulle egentlig vært spilt i desember, men ble som kjent utsatt på grunn av overvann på Molineux. Det var nok Liverpool glade for, som på det tidspunkt slet med dårlig form og mange skader. Nå tar troppen på ny turen til Wolverhampton, med mange av sine beste spillere tilbake fra skader.

Både Steve Finnan og Jamie Carragher er tilbake i startoppstillingen på Molineux i kveld. Finnan starter på høyreback, mens Carra tar venstrebacken. Igor Biscan blir fortsatt foretrukket som partner til Sami Hyypiä i midtforsvaret, mens Bruno Cheyrou tar den siste midtbaneplassen på bekostning av Danny Murphy. Hamann og Gerrard utgjør som forventet de rødes sentrale midtbane. Jerzy Dudek er skadefri igjen, og erstatter Paul Jones som burvokter.

KAMPEN ER IGANG

Null nedbør, og fin matte i Midlands i kveld. Liverpool tar avspark.

Overraskende nok ser det ut til at Michael Owen starter som ensom spiss, med Heskey på høyre flanke av midtbanen!

Oakes redder når Heskey avslutter fra skrå vinkel etter 6 minutter. I neste angrep gjør Dudek en glimrende redning fra Iversen, etter usikkert forsvarsspill av Biscan. Like etter avslutter Hamann ett Liverpool-angrep med et volleyskudd over mål.

11 minutter og Heskey avslutter svakt på et flott gjennomspill av Steven Gerrard. Like etter kombinerer Cheyrou og Owen, og Cheyrou avslutter med en heading som Oakes redder lett. Cheyrou ser ut til å spille i en tilbaketrukket spissrolle som mot Chelsea. Altså i rommet mellom midtbanen og Owen.

18 minutter og Liverpool får kampens første corner. Som resulterer i en ny resultatløs corner. Liverpool ser mye til ballen, men klarer ikke å skape de helt store sjansene.

Wolves må foreta et bytte. Cameron kommer inn for Shaun Newton, som halter av banen.

Halvtimen spilt og Wolves lykkes nesten med et gjennomspill til Kenny Miller. Wolves i ferd med å komme inn i kampen nå, og Paul Ince avslutter et farlig angrep med et resultatløst skudd.

Stor Liverpool-sjanse etter 33 minutter. En flott soloprestasjon av Michael Owen, men Oakes redder og Heskey klarer ikke å sette returen. Dette blir fulgt opp av en cornersituasjon og et farlig innlegg av Kewell. Endelig ser Liverpool ut til å klare å legge litt mer trykk på hjemme-forsvaret, etter at Owen har blitt veldig alene på topp den første halvtimen.

Paul Ince får gult kort for et lite overfall på Bruno Cheyrou. Intet nytt under solen!

Heskey misser på en 100% sjanse på det påfølgende frisparket, men blir heldigvis avvinket for offside!

0-1 Bruno Cheyrou (42.min) Bruno Cheyrou scorer sitt 2.mål for sesongen, helt ut av det blå!

Hyypiä går ned med skade, og blir liggende i Liverpool-feltet. Men reiser seg igjen etter behandling.

PAUSE

PAUSERAPPORT

En lykkelig avslutning på en dårlig og relativt jevn førsteomgang på Molineux. Wolves har faktisk vært hakket bedre enn de røde ifølge vår mann på stadion. Liverpool har vært veldig tannløse fremover på banen, og forsvaret har også virket veldig usikkert. Scoringen kom helt ut av det blå. Bruno Cheyrou dukket opp inne i feltet på en lang pasning, dempet ballen elegant og avsluttet med en fin scoring. Flatterende med Liverpool-ledelse i en kamp der kun Kewell og Gerrard har vist noe av det de kan fremover på banen. Det virker i det heletatt litt halvhjerta fra Liverpools side. Stephane Henchoz varmer opp i pausen. Usikkert hvem som må vike. Biscan har vært svak, mens Hyypiä fikk seg en trøkk like før pause.

Andre omgang er igang

Henchoz har erstattet en svak Biscan i pausen. Jamie Carragher pådrar seg gult kort bare et par minutter ut i omgangen.

53 minutter og Liverpool får frispark i farlig posisjon etter at Owen blir felt. Men ballen ender i klypene på keeper Oakes. Liverpool kommer til med et godt skudd fra Gerrard et par minutter senere.

57 minutter - et farlig Wolves-angrep blir avsluttet med at Kenny Miller header rett på Dudek. Hjemmelaget spiller seg til et par cornersituasjoner like etterpå.

Wolves trykker på nå, og Dudek redder et skudd fra Cameron etter 61 minutter. Liverpool går rett i angrep ved Heskey, og den store spissen legger et perfekt innlegg til Owen som ikke får avsluttet.

64 minutter og Steffen Iversen misser en 200%-sjanse for Wolves, helt alene for blank goal fra fem meters hold! Ballen går over Liverpools mål. Liverpool ligger bakpå, og Wolves presser hardt nå. Owen får imidlertid en sporadisk sjanse like etterpå, men den renner ut i sanden.

Femten minutter før slutt kommer Danny Murphy inn for Bruno Cheyrou.

Owen får hodet på et Gerrard-frispark, men Oakes redder. Owen får en ny stor sjanse etter 79 minutter, men får ikke avsluttet skikkelig. En sjanse som Owen burde fått mer ut av.

85 minutter og Danny Murphy misser en kjempesjanse når han setter ballen over. Wolves kontrer, og får en stor sjanse på neste angrep. 86 minutter og Murphy skyter i stolpen etter glimrende fremspill av Michael Owen. Liverpool vinner en corner. 87 minutter og Kewell burde ha spilt Owen, som var i glimrende scoringsposisjon.

88 minutter og store Wolves-muligheter etter en corner. 89 minutter og Wolves skriker på straffe uten å få det. Paul Ince i bresje for mye dytting og kjefting etter situasjonen. Liverpool hardt presset mot slutten nå

1-1 Kenny Miller (90 min)

Presset gir uttelling for Wolves, og Miller utligner i siste minutt av ordinær spilletid.

Gerrard blir skadet.

SLUTT

Sluttrapport

Nok en skuffende forestilling av Liverpool. Etter å ha ledet noe flatterende 1-0 ved pause, la de røde seg bakpå så og si hele andre omgang, og Wolves fortjente så absolutt poeng etter å ha styrt spillet fullstendig etter hvilen. Men presset resulterte i få sjanser for gultrøyene, utenom årets miss av Steffen Iversen. Men nok en gang gir Liverpool fra seg to poeng i sluttminuttet, når de lar Miller få avslutte. Like før det hadde Danny Murphy to gyldne muligheter til å avgjøre kampen i de rødes favør. Men så forsiktige og feige som Liverpool var fremover på banen i denne kampen, var det ikke noe å si på poengdeling.

Vår mann på Molineux rapporterer forøvrig at Wolves sitt utligningsmål kom etter en helt feil idømt corner, der Paul Ince hadde sendt et volleyskudd 20 meter over mål uten at noen røde var i nærheten av ballen. Det skulle vel summere opp Liverpools situasjon om dagen.

SPILLERBØRS

Dudek (6)

Lite å gjøre for polakken i dag. Wolves skapte veldig få sjanser utenom scoringen. Holdt på å tabbe seg ut da han slapp et innlegg i feltet, og hadde ellers en del upresise utspill.

Finnan (6)

Noe ustabil, og hadde tidvis problemer med Mark Kennedy defensivt. Tidvis brukbar fremover på banen.

Biscan (5)

Hadde en vanskelig periode i første omgang, og Iversen var en håndfull for kroaten. Til tider ute å kjøre, og ble forståelig byttet ut.

Hyypiä (6)

Dominerte på ingen måte luftrommet slik vi vet finnen kan. Slet med Iversen som var konge i lufta. Viste ikke vanlig trygghet, og hadde for mange upresise pasninger.

Carragher (6)

Nærmest usynlig i store deler av matchen. Hadde lite å gjøre på sin side av banen, men gjorde det brukbart når han måtte trå til. Ga alt i de få duellene han var involvert i, og virket ikke preget av skaden.

Cheyrou (6)

Var uheldig som ble byttet ut. Scoret et kjempefint mål, og var brukbar fremover på banen. En av få røde som prøvde på kreative løsninger, og fikk vist litt av hva som bor i seg.

Hamann (6)

Meget anonym til Hamann å være. Slet med Ince, og klarte aldri å få tak på han. Ble rett og slett overkjørt til tider. Var ikke dårlig, men dominerte slett ikke slik vi har vært vant til de siste kampene.

Gerrard (7)

Liverpools beste. Prøvde å sette i gang noe fremover, men hadde få valgmuligheter å ty til. Pluss for vilje og innsats.

Kewell (5)

Som vanlig anonym er vi nesten fristet til å si. Er helt klart inne i en blindgate nå, og gjorde seg ikke positivt bemerket i det heletatt.

Heskey (6)

Spilte meget bra i en meget uvant rolle. Startet opp som høyrekant, og endte nærmest opp som høyreback. Gjorde det meget bra når Liverpool ble presset bakover. Merkelig disposisjon av Houllier, da Heskey lå ute på kanten også når Liverpool var i angrep. Bra bakover, usynlig framover.

Owen (7)

Prøver og prøver, men får ingen hjelp der framme. Hadde noen fine raid, og var nær ved å lykkes ved en par anledninger, men har absolutt ingen å spille på. Viste imidlertid at han er på gang igjen, og hevet sitt spill betraktelig fra Tottenham-kampen.

Henchoz (6)

Bedre enn Biscan, men slet også han med spissene til Wolves. Litt rusten, men er nok på gang. Bør beholde plassen i midtforsvaret til lørdagen.

Murphy

For kort tid på banen til å bli vurdert på børsen. Burde ha scoret to mål og avgjort kampen i løpet av det kvarteret han fikk, men var ellers lite involvert i spillet.