Wolves res - Liverpool res

Man 15.11.04 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: 6280 / Dommer: / Bucks Head, Telford / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Kenneth Trønnes(i Telford)

Steven Gerrard overbeviste stort i 2.omgang da han gjorde "comeback" etter skade. Neil Mellor ble matchvinner foran over seks tusen tilskuere i Telford.

Ryan Wilkie

Vi har en mann på vei til Telford, og vil hele tiden oppdatere resultatet fra reservelagskampen.  Det blir også pause- og sluttrapport, samt spillerbørs.  Avspark er kl 20.00.

Mest interesse knytter seg naturlig nok til Steven Gerrard, som skal spille 2.omgang.  Neil Mellor håper også å pynte på sine scoringstall.  Hos vertene Wolverhampton spiller Leon Clarke lengst fremme, en kar som er øverst på toppscorerlista i reserveligaen med åtte fulltreffere.

Avspark er blitt utsatt til kl 20.15, det er nemlig tjokk fullt på den lille banen til Telford United når Steven Gerrard & Co er gjester.

Pauserapport:  6280 tilskuere skaper en uvanlig stemning og stort trykk på et fullsatt stadion.  Ute på banen har det imidlertid blitt mer kjemping enn godt spill.  Liverpool har hatt to store sjanser.  Den første kom midtveis i omgangen, da Warnock lag glimrende fram til Richie Partridge.  Innlegget fra iren satte Robbie Foy rett på keeper, før Neil Mellor sendte returen utenfor.  Tre minutter før slutt skjøt Foy godt, men noen centimetere på feil side av stolpen.  Wolverhampton være nære på scoring like før pause, og hadde også en dobbelt mulighet etter ca 20 minutter da en feil fra Zak Whitbread gjorde at Stephane Henchoz måtte rydde opp.  På den påfølgende cornerer misset Zak markeringen igjen, men headingen gikk utenfor.
Hos Liverpool spiller Foy og Mellor på topp, og hvor den lille skotten så langt har vært mest positiv.  Neil Mellor har fått vist seg lite frem så langt.  Ellers er det flankespillerne som generelt har vært mest positive.  Potter og Welsh har aldri greid å få særlig kontroll sentralt på midtbanen og man har sett litt mer til Partridge.  Backene Raven og Warnock har også vært bra, mens Zak Whitbread har vært den store skuffelsen så langt.
Steven Gerrard ble møtt med øredøvende jubel da han startet oppvarmingen i pausen...

2.omgang:

Steven Gerrard og James Smith er kommet inn for henholdsvis Mark Smyth og Stephane Henchoz.  Steven går inn sentralt på midtbanen sammen med John Welsh, mens Darren Potter er blitt flyttet frem og Robbie Foy spiller på flanken.

Stevie G har allerede rukket å regissere to store sjanser for Liverpool!  Den største kom da kapteinen sende Neil Mellor alene igjennom, men avslutningen gikk utenfor.

Gerrard har rollen som anker på midtbanen, men dominerer likevel stort og Liverpool har stått fram som et nytt lag etter pause.

1-0 til Liverpool!  De røde har tatt ledelsen etter ca 80 minutter ved toppscorer Neil Mellor.

Sluttrapport:  En spillekåt Steven Gerrard overbeviste stort i de 45 minuttene han spilte i Telford.  Til tross for en meget tilbaketrukket rolle på midtbanen var det 24-åringen som styrte i de fleste tråder og dro resten av laget med seg til en fortjent 1-0 seier.  Scouseren var noe forsiktig i duellene, men viste pasningspill og overblikk av høy klasse.  Kapteinen stod også bak to sjanser ca ti minutter ut i 2.omgang som burde ha ført til ledelse.  Istedenfor å skyte på et frispark fra drøyt tyve meter la han ballen på hodet til Zak Whitbread, som headet utenfor.  Sekunder senere sendte han en 30 meters pasning på lissa til Neil Mellor, men alene med keeper skjøt "Boy Mellor" ukarakteristisk svakt utenfor.  Etter 76 minutter at Steven nær scoret selv, da han først spilte ut til Foy på høyrekanten, men satte så innlegget rett på keeper.  Et fullsatt stadion i The Midlands frydet seg uansett over mange lekre pasninger fra Steven, spesielt to crossere til hver sin vingspiller i Foy og Partridge mot slutten av kampen.  Etter ca 80 minutter kom seiersmålet, da et innlegg fra høyre skapte panikk i hjemmelagets forsvar.  Ballen havnet til slutt i bena til Neil Mellor, som ikke lot seg be to ganger.  Steven Gerrard ble byttet ut etter at 90 minutter var passert, men det var etter det vi kunne se ikke på grunn av noen problemer men heller at midtbanestjernen skulle få sin velfortjente hyllest.  Stevie G is back!

Spillervurdering:

Paul Harrison 6 – Hadde noen bra klareringer, men ellers svært lite å gjøre.  Wolves to store sjanser, i 1.omg, ble begge satt utenfor.

David Raven 6 – Få feil, solid innsats, men samtidig lite synlig framover.  Typisk kamp av Raven med andre ord.  Spilte høyreback i 1.omgang, og midtstopper etter pause.

Zak Whitbread 5 – Hadde en dårlig dag på jobben og kan takke Stephane Henchoz i flere farlige situasjoner som han selv skapte med dårlige pasninger og usikkert spill.

Stephane Henchoz 7 – Veldig solid av Stephane i de 45 minuttene han spilte.  Var sjefen i forsvaret.

Stephen Warnock 7 – Bra defensivt gjennom hele kampen og etter pause kom han også bra fremover flere ganger.  Godkjent og vel så det.

John Welsh/Darren Potter/Richie Partridge 6 – Vi har valgt å gi alle de tre midtbanespillerne 6, og omtale dem sammen.  Gjorde en grei jobb uten å fremheve seg spesielt, men felles for de tre var at de også ble bedre da de fikk Steven Gerrard til å lede seg etter pause.  Ingen la imidlertid inn noen god søknad for en benkplass på førstelaget.

Mark Smyth 5 – En meget anonym kamp av scouseren, som spilte på venstrekanten i 1.omgang.

Robbie Foy 7 – Aktiv, sjanseskapende og frisk.  I det hele tatt en positiv kamp fra den talentfulle skotten som har slitt litt med utviklingen det siste året.

Neil Mellor 7 – Virket litt tung før pause, men kom mer med i 2.omgang og var alltid farlig når han fikk ballen i nærheten eller innenfor 16-meteren.  Ble matchvinner igjen.

James Smith 6 – Fikk en rolig dag på høyrebacken mot et Wolves som skapte lite eller ingenting etter pause.

Steven Gerrard 8 – Banens beste i 2.omgang, da han imponerte med sitt pasningspill og overblikk.  Tro riktignok ikke til for fullt i taklingene, men det vil likevel overraske oss mye om han ikke er med i troppen mot Middlesbrough til lørdag.