Wrexham - Liverpool

Ons 21.07.04 kl.20:45 (Pre-season) - lfc.tv / Tilskuere: 14.978 / Dommer: M.Warren / Racecourse Ground / Skrevet av: Torbjørn Flatin

To scoringer av Anthony Le Tallec sørget for seier i den første av pre-season kampene. 21 spillere spilte en omgang hver.

Djibril Cissé
(Alle ble byttet ut i pause med unntak av Le Tallec)
Florent Sinama-Pongolle

Den første pre-season kampen til Rafael Benitez og Liverpool vil bli holdt i Wales, da man er blitt enig med den konkurstruede klubben om å stille et sterkt lag på Racecourse.  Benitez har tatt ut en tropp på 21 spillere, og hvor alle vil få spilletid.  Blant dem er nyinnkjøpte Djibril Cissé.

Det er verdt å merke seg at spillere som El-Hadji Diouf, Grégory Vignal, Neil Mellor og Alou Diarra ikke er med i troppen.  Det tyder heller ikke på at Michael Owen og Steven Gerrard vil få noe spilletid, som det har vært antydet til tross for at de deltok i Euro 2004.

1.omgang:

10.min:  Vi har dessverre hatt litt problemer med forbindelsen, men det er fortsatt 0-0 i Wrexham.  Liverpool spiller i sine nye gule og sorte bortedrakter, og Sami Hyypiä har kapteinsbindet.

15.min:  Le Tallec har hatt Liverpools to eneste sjanser så langt.  Den siste satte han nettopp over etter et flott overlegg fra Danny Murphy.  Anthony spiller i sin favorittposisjon, bak debuterende Djibril Cissé.

1-1:  Først scoret Wrexham etter en corner, da midtstopper Lawrence sendte ballen mot nettmaskene.  Litt uenighet om en annen av hjemmelagets spillere også fikk en touch før den passerte målstreken.  Seks minutter senere endte en forsering fra Igor Biscan med at kroaten skjøt i stolpen fra 20 meter.  Anthony Le Tallec tok vare på returen fra kort hold.

Kampen har livnet noe til etter en veldig rolig åpning av Liverpool, hvor man trillet ball men ikke skapte sjanser.  Igor Biscan har fått skryt for sitt spill på den sentrale midtbanen, mens Djibril Cissé har vært ute på sidelinjen for å få behandling for en smell i siden.  Spissen kom imidlertid fort på beina igjen.

36.min:  Djibril Cissé sender et knallhardt frispark gjennom muren til Wrexham, men keeper redder.

Cissé har vært livlig, og stadig utfordret bakrommet til Wrexham, men uten særlig hell.

Ut fra overføringen på liverpoolfc.tv har det vært en typisk tidlig pre-season kamp, hvor rustne Liverpool-spillere har hatt ballen i store perioder men ikke vært skarpe nok til å skape mye.  Le Tallec hadde et par brukbare sjanser i det første kvarteret, før Wrexham tok en litt billig ledelse etter corner.  Etter noe frem og tilbake headet Lawrence mot mål, og Hector Sam fikk trolig en touch før den gikk over streken.  Et angrep involvert Cissé og Kewell, endte med at Igor Biscan knallet ballen i stolpen.  Anthony Le Tallec kunne ikke misse denne gangen fra kort hold.  Den samme Igor har vært Liverpools beste i 1.omgang.  Djibril Cissé har også vært positiv med flere initiativ, men uten at det har gitt særlig med resultat.

2.omgang:

46.min:  Robbie Foy startet omgangen med et susende skudd utenfor.  Bare Anthony Le Tallec starter 2.omgang av de som var med før pause.  Ti bytter altså.

47.min:  Sinama-Pongolle får nesten en tidlig goal i 2004-05, men keeper får slått forsøket til corner.

48.min:  Glimrende veggspill mellom Potter og Sinama-Pongolle gjør at Florent er igjennom, men han blir avblåst for offside.  Tvilsomt.

52.min:  Le Tallec med et frispark like over.

60.min:  Liverpool har hatt ballen mye etter pause, men fortsatt er det nokså beskjedent med sjanser.  Darren Potter har vært meget bra et kvarteret som er spilt i 2.omgang.

60.min:  Forsering fra Sinama-Pongolle, som skyter like utenfor motsatt stolpe fra nesten ute ved høyre hjørne av 16-meteren.

62.min:  Sinama-Pongolle/Le Tallec samarbeid, hvor sistnevnte fra en ytre høyre posisjon knaller til.  Keeper slår til en resultatløs corner.  Mye bedre fra Liverpool nå.

70.min:  Spill mot et mål, men Liverpool sliter med å trenge gjennom et overbefolket hjemmeforsvar.  Sinama-Pongolle har vært frisk, god støttet av kompisen Le Tallec.

73.min:  Stor sjanse.  Frispark fra Warnock, heading fram fra Le Tallec, men fra spiss vinkel og kort hold vippet Sinama-Pongolle ballen over tverrliggeren.

1-2:  En kjempeforsering fra midtbanen av Florent Sinama-Pongolle gjorde at han kunne spille ut til en ledig rekkekamerat Anthony Le Tallec ute til venstre.  Le Tallec scoret sikkert sitt andre mål for kvelden.

John Arne Riise har de siste minuttene byttet posisjon med Stephen Warnock, og spiller nå på midtbanen.  En ivrig Rafael Benitez har stått nesten hele 2.omgang og er tydelig ikke fornøyd med at man nå har slått av litt på tempoet.

86.min:  Et frispark fra Wrexham, fra omlag 18 meter, skrur i tverrliggeren og over.

En noe bedre 2.omgang av Liverpool, hvor spesielt Florent Sinama-Pongolle var frisk på topp.  Anthony Le Tallec var den eneste som spilte i 90 minutter, og han trivdes bedre med sin gamle kompis enn med Djibril Cissé før pause.  Le Tallec var uansett en av Liverpools bedre, sammen med nevnte Sinama-Pongolle og Igor Biscan i 1.omgang.
De for anledningen gule og sort fikk mer fart på kula i de siste 45 minuttene, men hvor man likevel ikke greide å skape mange sjanser til tross for at det ble spilt mot et mål mesteparten av omgangen.  En midtbane med spillere langt unna førstelaget i Warnock, Diao, Potter og Foy ble ikke effektiv nok.  Darren Potter begynte bra, og var langt bedre enn partner Salif Diao, men sloknet etterhvert.  Forsvaret hadde en enkel jobb, og da Wrexham truet med et par dødballer kunne enten Dudek enkelt redde etter tverrliggeren ordnet opp.
Rafael Benitez lot altså 21 spillere få 45 minutter hver, og dette ble aldri noe annet enn en grei gjennomkjøring som avslutning på en drøy uke med hard trening.  Det blir litt mer alvor når man møter langt hardere motstand i USA til neste uke.