Anderlecht - Liverpool

Ons 19.10.05 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS2/VS1(o)/Sky / Tilskuere: 21 824 / Dommer: Massimo Busacca (SUI) / Constant Vanden Stock / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Et kjempeskudd fra Djibril Cissé på hel volley sendte Liverpool med alle tre poengene. De røde ned til andreplass i gruppa etter storseier til Chelsea.

Reina (85)

Liverpool reiser til Belgia som i visshet om at de troner øverst i gruppen etter to kamper. Ett eller tre poeng i Brüssel vil være vitalt i kampen om avansement fra gruppespillet.

Rafa Benitez gjorde fire endringer på laget i forhold til laget som startet i 1-0 kampen mot Blackburn. Sami Hyypiä, Luis Garcia, Dietmar Hamann og John Arne Riise er tilbake fra start. Djibril Cissé fortsetter som spiss. Både Crouch og Morientes sitter på benken.

1. min: Kampen er i gang.

2. min: Anderlecht bryter og får spilt ballen forbi Josemi. En mann smetter igjennom, men Reina redder med en god beinparade. Viktig redning så tidlig i kampen.

8. min: Frisk start. Anderlecht går offensivt ut, og trenger alle poengene. Reina reddet et hardt langskudd før Hamann testet skuddfoten med et tungt skudd like til side for mål. Sissoko ligger på høyre midtbane, mens Garcia ligger rett bak Cissé på topp.

13. min: Dobbeltsjanse til de helrøde først Carragher bommer på ballen fra god posisjon etter at Liverpool tok en kort corner. Like etterpå serverer Riise alt på et sølvfat for Garcia når han går forbi på venstre og legger ballen perfekt ut til spanjolen. Luis setter ballen en meter over tverrligger fra 7-8 meter.

17. min: Garcia flikker ballen til Cisse som ikke får den under kontroll i kamp med to stopper. Garcia snapper opp returen og klemmer til  fra god posisjon, men 5-6 meter utenfor.

19. min: Kjempesjanse når Riise igjen lurer backen, drar seg litt utover og er nær ved å skru ballen i lengste med høyra! Keeper får to fingre på ballen og redder til corner.

20. min: Det har igget en rød scoring i luften etter mange gode forsøk. Cissé skuffet ingen da han klinte til på hel volley etter corner fra Hamann. Ballen smeller i nettmaskene bak keeper. En ny fin scoring av franskmannen!

Cisse scorer på hel volley uten sjanse for keeper.

31. min: Liverpool bryter raskt og Cissé får ballen ute til venstre. Litt utålmodig skryter han fra rundt 20 meter. Skuddet er hardt, men et par meter til side for høyre stolperot.

35. min: Ny dobbeltsjanse til gjestene når først Alonsos skudd går via en forsvarer og til corner. Skuddet har retning for krysset. På påfølgende corner dropper ballen foran beina til Traore som kliner til fra 3-4 meter. Keeper gjør en meget god reddning på det harde skuddet.

39. min: Sjeldent sjanse til Anderlecht når ballen går raskt utenfor 16-meteren og det slås inn i rommet mellom stopperne fra venstre. Avslutningen går imidlertid håpløst over.

En Riise, som hadde fortjent å komme på scoringslista i første omgang, gratulerer sin franske kollega med kjempescoring.

Pauserapport

En solid omgang fra de røde i en ny litt uvant oppstilling. Mot et Anderlecht som måtte frem på banen ble raske Cissé foretrukket alene på topp i stedet for Crouch og Morientes. Det har vært en vellykket strategi. Sissoko på høyre flanke er vi ikke like overbevist om, men Rafa har nok vært veldig innstilt på å bruke alle sine tre midtbanespillere i oppgjøret. Etter noen raske angrep fra hjemmelaget i åpningsminuttene, hvor blant annet Reina måtte ut å gjøre en viktig beinparade, har vi har full defensiv kontroll. Midtbanen har vunnet det meste og vært flinke til å flytte ballen raskt i lengderetningen. Riise og Garcia var også gjort gode offensive bidrag, begge nær scoring. Nærmest var nok nordmannen da han dro vekk backen og vær nær ved å skru ballen i motsatt med høyra! Traore kom nesten på scoringslista da han fikk en gratissjanse etter corner.

45. min: Andre omgang er i gang.

46. min: Riise som ikke har scoret siden ligacupfinalen i februar, tar ned et langt fremspill på venstre og klemmer til nesten på direkten. Skuddet går like utenfor lengste.

47. min: Anderlecht drar seg igjennom på høyre og avslutter med skudd som Reina må slå til corner.

50. min: Den finske landslagsspilleren Tihinen må av banen. Han har slitt med en strekkskade den siste tiden. Traore kommer inn.

60. min: Alonso får advarsel etter takling bakfra. Hans andre gule i turneringen. Kampen har jevnet seg mer ut i spill og sjanser i forhold til de første 45. Anderlecht med tidvis press. De røde har imidlertid fortsatt god kontroll og fortsetter med raske baller i lengderetning.

61. min: Vanderhaeghe ut til fordel for Baseggio.

62. min: Hjemmelaget skriker etter straffespark når Carragher forsøker å blokkere et innlegg og ballen tilsynelatende går i armen. Dommer vinker spillet videre.

66. min: Cissé sløser når han blir spilt igjennom av Riise og setter ballen til side for mål fra litt skrå vinkel. Garcia på løp alene midt foran goalen. Et bra rødt angrep etter at Anderlecht har yppet seg de siste ti minuttene.

Riise kom til mange gode avslutninger i kveld.

70. min: Et innlegg fra venstre faller ned bak Hyppiä og Dorre er nær ved å sette ballen i nettet. Hjemmelaget stadig nærmere på sine forsøk.

75. min: Begge lag bytter når Kewell kommer inn for Cissé og Akin kommer inn for Deschacht.

79. min: Sissoko spilles igjennom, og bare en feberredning av keeper redder Anderlecht fra 0-2. Der kunne kampen blitt avgjort.

82. min: Zenden inn for Sissoko.

85. min: Bra angrepsfotball av Anderlecht når de spiller trekant innenfor 16-meteren og er nær ved å sette ballen mellom stengene.

85. min: Reina får kort for å uthaling med tiden. Jose mener tydeligvis at det kastes mynter på ham.

88. min: Warnock inn for Riise. Taktisk bytte av Rafa.

89. min: Garcia tar ned et langt oppspill og drar seg forbi backen og avslutter med bra skudd. Keeper redder, men gir retur. Liverpoolfansen irritert på at Kewell ikke følger opp, men har stoppet opp løpet ved 16-meteren.

Josemi spilte en ny solid kamp i forsvar.

Sluttrapport

Liverpool og Chelsea er i ferd med å gjøre gruppe G lite spennende etter bare 3. kampdag. Med seire til de to engelske favorittene i kveld og syv poeng hver har begge et kjempegrep på pulja. Full pott mot Anderlecht på Anfield om 14 dager skal det mye til at Liverpool ikke kommer blant de 16 siste som går til cupspillet. Andre omgang ble en langt jevnere affære enn det de fleste hadde trodd etter de første 45. Anderlecht tok i perioder over spillet og skapte 2-3 farlige sjanser foran Reina. De klarte å vri spillet mer i bredden og utfordret backene våre. Kanskje ble de også snytt for straffespark da Carragher var ute med armen på ei blokkering? Ballen treffer baksiden av armen, men ganske langt inne. De røde skulle ledet mer ved pause og hadde også gode sjanser i siste omgang ved Riise, Cissé og Sissoko. Sistnevnte var alene med keeper, men klarte ikke å omsette sjansen til scoring. Også i andre omgang gikk ballen raskt i lengderetning og kontringsspillet med raske Cissé fungerte delvis bra. Cissé var definitivt en trussel, selv om han også i dag sløste. For andre gang på to kamper blir han matchvinner.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7 – Offensiv, våken og bestemt.  Har viktige redninger tidlig i hver omgang.  Slapp med skrekken da han sleivet med en ”klarering”.

Josemi 7  – Spanjolen har løftet seg minst et hakk i forhold til forrige sesong.  Firkantet og rufsete, men samtidig tøff i duellene og gjorde få feil i dag.

Jamie Carragher 6 – Carra slet mer enn han gjerne gjør mot hjemmelagets kvikke offensive spillere.  Litt heldig som ikke gir bort et straffespark da et innlegg går i hans løftede arm.

Sami Hyypiä 6 – Sterk i lufta, men mindre komfortabel på bakken.  Mister aldri fatningen.

Djimi Traore 6  - Møter den aktive Chippen Wilhelmson, men lot seg sjelden passere på yttersiden.  Vikler seg ut av en del vanskelige situasjoner med sin store fart.

Momo Sissoko 6 – Startet som et uvær ute på høyrekanten men liker å være involvert, noe han ble mindre av etter hvert.  Gjør en del enkle feil.

Xabi Alonso 8 – Dirigenten.  Styrte mye av spillet før pause, men jobber samtidig som en galeislave.  Hadde en helt avgjørende takling inne i feltet da han jobbet opp en situasjon dypt inne i 2.omgang.  Liverpools beste.

Dietmar Hamann 7 – Viktig i sin ankerrolle, ikke minst da Liverpool dominerte før pause og han fikk ro til å sope opp.  Da Anderlecht tar mer over måtte han konsentrere mer om det defensive.

Luis Garcia 7
– Trivdes som fisken i vannet da Liverpool fikk rom og ballinnehav i 1.omgang.  Slukner litt og begynner å gi fra seg ballen en del, men er også involvert i mye av det beste offensivt etter pause.

John Arne Riise 7 – Nordmannen var friskere og farligere enn på lenge.  Flott fremspill til Garcia tidlig i kampen, og senere hadde han susende avslutninger både med høyra og venstra.

Djibril Cissé 7 – Alltid en trussel.  Gjør en del rare valg, men mannen kan løpe, skyte og score.  La ham spille, Rafa.