Arsenal - Liverpool

Søn 08.05.05 Kl 17.05 (Premier League) - C+/SS1 / Tilskuere: 38.119 / Dommer: Graham Poll / Highbury / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Håpet om en fjerdeplass i ligaen er definitivt over etter at en bedrøvelig 1.omgang ble fulgt opp av bedre spill og redusering av Steven Gerrard etter pause.

Milan Baros

Rafa Benitez har satt inn Xabi Alonso for Igor Biscan, ellers er laget uforandret fra det som slo ut Chelsea i Mesterligaen.  Fernando Morientes er verken på banen eller benken.

1.omgang:

Det har vært veldig rolig de første fem minuttene nord i London.

11.min:  Slurv fra Sami Hyypiä gjør at Arsenal får anledningen til å komme til en sjanse og Jerzy Dudek slipper skuddforsøket i bena på Reyes.  Spanjolen har imidlertid vært i offside da skuddet går, og scoringen annuleres.

13.min:  To minutter senere er det Liverpool som får en kjempesjanse, men Lehmann redder med bena da John Arne Riise avslutter dypt inne i straffefeltet.  En rasende og umarkert Steven Gerrard gir nordmannen huden full for ikke å ha spilt ballen.

14.min:  Etter noen søvndyssende minutter skjer det nå ting stup i et.  Febregas skyter godt like utenfor fra 20-meter, før Milan Baros korrekt får et mål annulert for hands da han kommer seg fri inne i feltet.

22.min:  Et Liverpool-forsvar som synes å ha tankene allerede i Istanbul gir Arsenal nye kjempemuligheter.  Finnan lar Pires legge inn fra venstre, Lauren får avslutte helt fri på motsatt side, men heldigvis for Dudek og hans menn går ballen via keeperen og i tverrliggeren før Hyypiä får headet vekk.  Et halvt minutt senere slurver også Sami igjen, men Robert Pires skyter en liten meter utenfor stolperota.

25.min: 1-0 - Robert Pires:  Franskmannen skrur ballen elegant i mål fra 20 meter, mens Dudek står og ser på.

28.min: 2-0 - Jose Reyes:  Carragher sklir, og de andre i Liverpools forsvar står og ser på, da Reyes enkelt går igjennom og avslutter forbi Jerzy fra hjørnet av 5-meteren.

37.min:  Jerzy Dudek redder et lavt skudd fra van Persie.  Bra angrep fra Arsenal, mot et Liverpool som har vært sjokkerende dårlige i denne 1.omgangen.

42.min: Arsenal får slått inn fra god posisjon igjen, men denne gangen får Hyypiä avverget ved å heade inn til Dudek.

Pauserapport:  Rafael Benitez pleier å dirigere sitt lag som en trafikkonstabel fra sidelinja, men på Highbury hadde en oppgitt manager stort sett hendene i lomma de siste minuttene av en trøstesløst dårlig 1.omgang av Liverpool.  I et rusletempo skjedde lite de første ti minuttene, før det åpnet seg fullstendig.  Arsenal fikk et mål korrekt annullert for offside, mens de røde i angrepet etter burde ha scoret da John Arne Riise valgte å avslutte fra hjørnet av 5-meteren.  Både Steven Gerrard og Garcia stod imidlertid helt umarkerte inne i feltet.  Statistikken til Liverpool etter kamper i Champions League er begredelig, men dette må likevel ta kaka.  Et Arsenal som etter hvert bestemte seg for å flytte litt på bena ble ikke presset på midtbanen, mens Hyypiä & Co virket å være i søvne bakerst.  Et frispark fra Pires og en forsering fra Reyes har gitt scouserne en passende straff for 45 minutter som er nødt til å ha medført en solid dose kjeft fra Rafa i garderoben.  Det kan vanskelig bli dårligere i 2.omgang.

2.omgang:

Benitez prøver å få noe mer fart fra start av 2.omgang ved å bytte inn Djibril Cissé og Harry Kewell for Milan Baros og John Arne Riise.

51.min: 2-1 - Steven Gerrard: Reyna dytter Alonso rett utenfor 16-meteren og Steven Gerrard skyter via Fabregas i og inn ved den høyre stolperota.

Et gjestelag med fortsatt øresus etter den skjenneprekenen de må ha fått i pausen, har løftet seg på Highbury og altså fått den tidlige scoringen de håpet på.

60.min: Hamann treffer Senderos sent, men slipper sitt andre gule for dagen.

62.min:  En nydelig gjennombruddspasning fra Gerrard til Garcia, men Luis blir presset utover og skuddet blokkert til corner.

63.min: Pires og Alonso deiser sammen og må begge ha behandling.  Det ser ut til å være ankelen som har fått smellen hos Xabi.

68.min: Alonso finner Cissé med en langpasningen, og franskmannen skyter en meter over.  Bra forsøk.

68.min: Folksomt på sidelinja da Smicer erstatter Hamann, og Bergkamp og Edu kommer inn for van Persie og Pires.

72.min: Et kanonskudd fra Stevie G fra 25 meter gjør at Lehmann må gi retur, men det blåses offside da Garcia drar til inne i feltet.  Liverpool har vært klart best i 2.omgang.

73.min: Harry Kewell vinker på straffespark da han faller inne i straffefeltet.

76.min:  Djibril Cissé kommer fram på høyrekanten og gir Lehmann problemer med et hardt slått innlegg.  Noen sekunder etter spiller Hyypiä opp på Djibril, som finner Garcia, men den lille spanjol skyter himmelhøyt over.

79.min: Fabregas skyter forbi Dudek og i nettet, men Arsenals spiller blir korrekt vinket av for offside.

83.min:  Reyes sender et frispark til Fabregas, men Dudek rekker uten alt for store problemer det harde skuddet fra drøyt 16 meter.

84.min:  Dommer Poll vinker avvergende da Traore og Reyes har en duell inne i feltet.  Åpen og fartsfylt kamp nå med et Liverpool som jakter flere scoringer.

86.min:  Kampens siste bytte da Aliadiere kommer inn for Reyes.

88.min:  Gerrard slår et av mange frispark for Liverpool i 2.omgang, men Sami Hyypiä header et par meter utenfor.

89.min: Aliadiere og Kewell jakter hver sin løpeball, men keeper når først ved begge tilfellene.

90.min: 3-1 - Fracesc Fabregas: Tre minutter på overtid fastsetter Arsenal sluttresultatet med et nydelig angrep hvor Bergkamp elegant flikker videre en ball fra Lauren, og Fabregas kan stikke igjennom og score alene med Dudek.

Sluttrapport:  Liverpool tapte igjen etter en kamp i Champions League, og håpet om en fjerdeplass i ligaen er nå definitivt knust.  Gjestene fra Merseyside var imidlertid det beste laget etter pause og gjenvant noe av den verdigheten de mistet gjennom en svært tafatt 1.omgang.  Cissé og Kewell bidro til å skape mer fart og bredde med sine innbytter, men det var først og fremst hele laget som tok seg i kragen i de siste 45 minuttene.  Ballen var mye inne på banehalvdelen til Arsenal, men til tross for en rekke frispark ikke langt fra straffefeltet foran Jens Lehmann slet man med å komme til de store sjansene.  Dermed ble det også bare med den tidlige reduseringen til Steven Gerrard.  Et Liverpool stadig mer desperat etter å prøve å få de scoringene som kunne gitt seier, åpnet seg for kontringer fra hjemmelaget og spikeren i kista kom dypt inne på overtid.  Det er bare å gratulere Arsenal med 2.plassen, og Everton med 4.plassen, og så får Benitez & Co bruke sommeren til analysere hvorfor Liverpools ligasesong ble som den ble.  Først er det imidlertid avslutning på Anfield mot Aston Villa neste søndag, og ikke minst en tur til Istanbul…

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 5 – Fikk en travel dag og overbeviste ikke mot en uvanlig vaklende forsvarsfirer.  Har et par bra reaksjonsredninger, men gir en svak retur på et annullert og er veldig passiv på frisparket til Pires.

Steve Finnan 5  – Er slapp i presset for ofte i 1.omgang, selv om han sammen med resten av laget løfter seg etter pause.

Jamie Carragher 5 – Selv ikke Carra å få den bakrusen ut av kroppen som avansementet til CL-finalen tydeligvis hadde gitt.  Snublet da Reyna gled igjennom til 2-0, og det summerte opp innsatsen der bak.

Sami Hyypiä 5 – Virket som Bambi på isen i de berømte 45 første minuttene, og selv om han stod stødigere etter hvert var det ingen god ettermiddag for finnen.

Djimi Traore 5 – Slapp, slurvete, og vil i likhet med de fleste av de som var i gult i dag ønske å glemme denne kampen fortest mulig.

Luis Garcia 5 – Løper mye og er initiativrik, men har for stor feilprosent og gjør ting ofte for vanskelig.

Dietmar Hamann 5 – Normalt er Didi god i kamper som denne mot Arsenal, hvor det er intenst og stort trykk. men dette ble ingen normal kamp i solskinnet og Hamann fikk aldri satt sitt preg på hendelsene.

Xabi Alonso 5 – Xabi virket seig i dag.  Ofte litt sen i duellene og med en uvanlig høy feilprosent på pasningene sine.

Steven Gerrard 7 – Kapteinen var den som ville mest, også i 1.omgang, men solid innsats og redusering var ikke nok til å redde poeng i dag.

John Arne Riise 5 – Det ble vel nevnt at nordmannen har hatt tendenser til sykdom de siste dagene?  Det var i hvert fall ikke vanlig sprut i bena den omgangen han fikk være med.

Milan Baros 5 – Viste i alle fall noe initiativ i de 45 minuttene han spilte, men lykkes ikke og en kan forstå at Benitez ønsket noe nytt lengst fremme.

Djibril Cissé 6 – Et positivt innhopp, hvor han bidro med fart og direkte spill fra en spiss som ikke er redd for å avslutte.  Har ennå en del igjen til å være i sin beste kampform, men det nærmer seg.

Harry Kewell 6  -  Holdt venstrekanten, og viste små tegn på fikst og kreativt vingspill.  Kan bli et aktivum dersom han kan holde seg skadefri framover.