Bayer Leverkusen - Liverpool

Ons 09.03.05 kl. 20.45 (Champions League) - TV3/VS3/Sky / Tilskuere: 22.000 / Dommer: Alain Sars (FRA) / Bay Arena / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillerbørs: Einar Kvande

Stor kveld i Leverkusen da scoringer av Luis Garcia(2) og Milan Baros sikret komfortabelt avansement til kvartfinalen.

Bierofka

Liverpool har en 3-1 ledelse å gå på foran dette viktige returmøtet i Tyskland. Med 2-0 seier er Leverkusen i kvartfinalen i Champions League, så det å score et bortemål kan bli av stor betydning for de røde.

Jerzy Dudek, Stephen Warnock, og Dietmar Hamann er nye fra det laget som tapte i Newcastle på lørdag.  Det er forventet at Warnock tar venstre backplass, og at John Arne Riise blir flyttet fram.  Hamann og Biscan vil danne det sentrale midtbaneparet, med Steven Gerrard i en rolle bak den ensomme spissen Milan Baros.  Hos Leverkusen er angriperen Voronin noe overraskende på benken.

1.omgang

De for anledningen gule og sorte fra Merseyside tok avsparket i BayArena.

4.min:  En fin pasning fra Garcia på høyrekanten finner Baros, men tsjekkeren må ta et lite steg til side istedenfor å komme rett igjennom.  Skuddet Milan får i vei blir enkelt tatt av Butt.

10.min:  Leverkusen greier ikke å skape noe trykk i åpningsminuttene og Liverpool er farligere på kontringsforsøk.  Bra start av bortelaget.

12.min:  Liverpool blir snytt for et soleklart straffespark da Milan Baros blir feid overende av unge Callsen-Bracker.

16.min:  Bayer Leverkusen får sin første corner, som blir resultatløs.  Tyskerne er fortsatt ufarlige.

24.min: Et langt overlegg fra høyre blir headet ned av Berbatov, men Franca får ikke stokket bena på omtrent straffemerket.  Hjemmelaget med mer ballbesittelse nå.

27.min:  Glimrende kombinasjon mellom Baros og Gerrard ender med at sistnevnte skyter knallhardt fra tyve meter.  Keeper får slått til en resultatløs corner.

0-1 - LUIS GARCIA: 28 minutter er gått da Hamann spiller ut til en fri Steven Gerrard på høyrekanten.  Innlegget blir flikket videre ved nærmeste hjørne av Luis Garcia, og ballen går forbi Butt og inn i nettet.

30.min:  Voronin kommer inn for toppscorer Berbatov.

0-2 - LUIS GARCIA: Bare fire minutter etter åpningsmålet header Biscan hardt ned en corner fra Gerrard, og hjulvispen Garcia vipper ballen inn foran bena til keeper.

33.min: Innbytter Voronin er i aksjon nesten umiddelbart da han header en meter utenfor fra god posisjon.

38.min: Garcia er nær et ekte hattrick, men det harde skuddet fra omlag ti meter ble slått over av Butt.

42.min: Milan Baros får en stygg albue fra Placente, uten at dommer eller linjemann reagerer.  Baros er i gang igjen til tross for lett neseblødning.

43.min: Bierofka får kampens første gule.

Pauserapport:  De som trodde at det tyske hjemmelaget skulle gå ut med stor aggressivitet og konstant press tok grundig feil.  I den først halvdelen av omgangen var dette som en søndagstur i parken for Liverpool.  Tyskerne var ufarlige, samtidig som Milan Baros var et uromoment på flere fine fremspill.  Tsjekkeren skulle hatt et klart straffespark da ferske Callsen-Bracker meiet ham ned ved hjørnet av 16-meteren.  Midtveis hadde tyskerne først en bra mulighet som ble sløst bort, før Gerrard testet Butt.  Det var imidlertid bare forsmaken.  Den aktive Luis Garcia fikk en fin touch på et innlegg fra Stevie G, og ballen havnet i nettet foran Liverpools supportere.  Om ikke dette oppgjøret allerede var punktert, ble det definitivt avgjort fire minutter senere.  Igor Biscan vant en hodeduell etter corner, og lille Garcia var kvikt fremme og puttet inn ballen fra kort hold.  Senere var gjestene nærmere 3-0 enn Bayer Leverkusen var redusering.  En meget bra omgang av Liverpool, mens hjemmelaget ble pepet av banen.  Slapp av, ta fram konjakken, og kos dere med de siste 45 minuttene.  Dette kan ikke gå galt!

2.omgang:

Vi er i gang foran et syngende The Kop på tur!

52.min:  Målkåte Garcia skyter over etter at et farlig innlegg fra Gerrard ble bare delvis klarert.

53.min:  Fritz inn for Donovan hos hjemmelaget.

55.min: Bierofka legger inn fra høyre og fra god posisjon skyter Franca i bakken og over.

62.min:  Vladimir Smicer inn, og Dietmar Hamann får en velfortjent pause.

62.min:  Luis Garcia igjen, med et nytt skuddforsøk fra rett utenfor straffefeltet.

63.min: Baros sender til Gerrard, som skyter i keeper og ut til retur, Gerrard igjen, før Milan bommer fra kort hold.  Kjempesjanse.

0-3 - MILAN BAROS: Ballen havner hos Milan inne i straffefeltet, og går innover til straffemerket før han skyter kontant i nettet.  67 minutter er spilt.  Det var et overlegg fra Riise som ikke ble klarert skikkelig, som åpnet for sjansen.

70.min:  Castro kommer inn for Ramelow, mens John Welsh får sin første kamp i Champions League da han kommer inn for Carragher.

74.min: Nunez inn for Finnan.

Alle byttene har gjort at Nunez spiller høyreback, Biscan midtstopper, Welsh er sammen med Gerrard på midten, og Smicer ligger bak landsmannen Baros på topp.

85.min:  Glimrende takling av Warnock da Bierofka legger an til skudd i god posisjon.

87.min:  Smicer ødelegger en god kontringsmulighet da han skyter i forsvarsmuren istedenfor å bruke bedre plasserte medspillere.

1-3 - KRZYNOVEK:  En del klabb og babb i et halvsovende gjesteforsvar gjør at polakken Krzynovek til slutt kan vende opp og sende ballen i nettet fra hjørnet av 5-meteren.

Sluttrapport:  YNWA drønnet ut av høytalerne på stadionanlegget sekunder etter at sluttsignalet lød, det fortalte det meste om denne kampen.  Etter to scoringer av Garcia midtveis i 1.omgang ble dette en transportetappe for et Liverpool, som kunne senke skuldrene og surfe gjennom resten av kampen.  Baros fikk sin fortjente scoring etter pause, mens et forsvar uten full tenning slapp inn et trøstemål for Leverkusen i sluttminuttene.  Dette var en kveld hvor hele laget fungerte, og hvor for eksempel Stephen Warnock benyttet sjansen til å vise seg fram på en etter hvert sjelden opptreden på venstrebacken.  Større skjerping i 2.omgang hadde gitt enda hyggeligere sifre, men hvem bryr seg om det?  Ikke et feststemt reisende The Kop på BayArena i alle fall.  Nå er det bare å vente på trekningen til fredag om en drøy uke.

SPILLERBØRS:

Dudek (9)

Solid svar på tiltale fra polakken i dag. Litt usikker opptreden på et tilbakespill tidlig i matchen, men spiller seg stort opp, og leverer minst 3 redninger i verdensklasse.

Finnan (7)

Som vanlig en stødig og grei jobb fra iren. Ingen problemer defensivt, men bare av og til synlig offensivt.

Carragher (7)

Nok en solid stopperjobb av Carra. Mindre å jobbe med enn til vanlig, og dermed også mindre synlig.

Hyypiä (7)

Litt småslurv innledningsvis, men rydder etter hvert opp i stor stil og har god kontroll på Leverkusens spede forsøk. Stødig dag på jobben.

Warnock (9)

Aldri har vi sett Stephen Warnock bedre. En superb venstrebackjobb, hvor han har full kontroll. Ikke en eneste Leverkusen-spiller får passere, og trør til med gnistrende tacklinger og treffsikkert pasningsspill.  En fantastisk blokkering i sluttminuttene, og satte ikke en fot feil i denne kampen. Vår Man of the Match.

Garcia (8)

Etter en litt ujevn åpning blir han et aktivum uten like utover i førsteomgangen, og kroner verket med to scoringer. Var også veldig nær et ekte hat-trick før pause. Blir ikke fullt så synlig etter pause, men gjør likevel en mer enn godkjent match.

Biscan (8)

Nok en stor kamp i Europa av kroaten. Han virker mer komfortabel der enn i det høye tempoet i Premier League. Spesielt god førsteomgang, hvor han sammen med Hamann fullstendig styrer midtbanen. Går ned som stopper når Carragher blir tatt av banen, og gjør heller ingen feil i den posisjonen.

Hamann (8)

En av Liverpools absolutt beste spillere før pause, hvor han tar kommandoen og slår knapt en pasning feil. Blir tatt av banen midtveis i andre omgang, trolig fordi man ville unngå et nytt gult kort og dermed suspensjon i neste kamp.

Riise (7)

Ikke like synlig på dette Liverpool-laget som tidligere i vinter, men det kommer nok mer av at de andre spillerne hevet seg i denne kampen. Ny solid match av sunnmøringen, uten å fremheve seg spesielt.

Gerrard (7)

Varierer voldsomt i denne kampen. Fra de grusomste tversover- og feilpasninger, til glitrende langpasninger. Fra drivende løp fremover, til uinteressant slentring bakover når han mister ballen i overgangsfasen. Gjør mye bra i denne matchen, men vi savner litt den sprudlende og innsatsfylte kapteinen fra før jul.

Baros (8)

Mer livlig enn på lenge. Skulle hatt et soleklart straffespark tidlig i kampen, og utgjorde et enmanns-angrep som det tyske forsvaret virkelig strevde med. Begynte en stund å henge litt med hodet da han ikke fikk uttelling, men så kom den etterlengtede scoringen til slutt.

Smicer/Welsh/Nunez

Av innbyttertrioen synes vi John Welsh var mest positiv, og bidro til at Liverpool vant flere andreballer på midten. Smicer hadde sine øyeblikk, men ble i det store og hele litt anonym. Nunez fikk for lite spilletid til å bli nevneverdig involvert.