Bolton - Liverpool

Man 02.01.06 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport / Tilskuere: 27 604 / Dommer: Mark Clattenburg / Reebok Stadium / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool lå under to ganger, men kom tilbake og sikret seg et fortjent poeng på Reebok stadium. Begge hjemmelagets scoringer kom etter kontroversielle dommeravgjørelser.

Sissoko (58)

2005 sluttet storveis, og Liverpool vil håpe at 2006 begynner like bra i et år hvor hovedmålet vil være å komme høyere i ligaen enn 5.plassen fra 04/05.

Florent Sinama-Pongolle erstatter en småskadet Djibril Cissé som Peter Crouch sin makker i angrepet mot Bolton. Cissé er dog å finne på benken, selv etter muskekskaden han pådro seg mot slutten av kampen mot West Bromwich.

Ellers spiller Dietmar Hamann fra start igjen for første gang etter at han ble så stygt stemplet av Michael Essien på Stamford Bridge for snart en måned siden. Tyskeren erstatter Xabi Alonso, som er henvist til benken i dag.

Det er også gjort to andre endringer på laget i forhold til det mannskapet som startet kampen mot WBA. Djimi Traore overtar for John Arne Riise på venstrebacken, mens Mohamed Sissoko erstatter Luis Garcia.

Vi antar at Liverpool vil starte med Steven Gerrard på høyrekanten, og at Momo Sissoko og Didi Hamann dermed vil utgjøre den sentrale midtbanen.

El-Hadji Diouf spiller forøvrig for aller første gang mot de røde siden han forlot Anfield.

1.min:
Liverpool tar avspark.

6.min: El-Hadji Diouf vinner kampens første corner, i kamp med Traore. Liverpool får klarert. Kampen har ikke "satt seg" ennå.

7.min: Et Diouf-innlegg finner hodet til Davies, men Reina fanger ballen enkelt.

10.min:  1-0 Jaidi (10) Bolton tar ledelsen, etter en forferdelig tabbe av Liverpool-forsvaret. Det begynner med at dommer Clattenburg dømmer et uforståelig frispark til Bolton når Finnan skjermer ballen over sidelinja. Frisparket blir slått inn i feltet, og Reina fomler når han skal fange ballen. Han får imidlertid fatt i den igjen, for Hyypiä panisk sparker ballen ut av hendene på sin egen keeper, og Jaidi kan lett sette ballen i mål fra kort hold.

20.min:
Liverpool har ikke klart å komme seg av sjokket etter det billige ledermålet til Bolton, og sliter med å flytte laget høyt nok opp på banen til at man kan skape farligheter foran hjemmelagets mål.

23.min:  Liverpools første gode angrep, når Gerrard avslutter på volley fra drøye 16 meters hold, etter fint forarbeid av Pongolle og Kewell.

24.min:  Flott langskudd fra Hamann, som Jaaskelainen såvidt får slått til corner. Liverpool begynner å komme på offensiven nå, når vi skriver midtveis i omgangen.

29.min: Nolan ligger nede etter å ha fått knottene til Gerrard i brystet når Liverpool-kapteinen lander i en duell. Bolton-spilleren har knottmerker på brystet, men kan fortsette uten problemer.

35.min:  Jaidi er nær ved å øke ledelsen til Bolton, når han får tatt ned et innlegg fra Stelios i feltet, og skyte fra 12-13 meter. Steve Finnan får kastet seg foran ballen og blokkert.

37.min:  Reina gjør en soldi redning på et frispark fra Stelios, etter at Hyypiä unødvendig har gått i ryggen på Diouf.

38.min:  Faye får kampens første gule kort, etter å ha meiet ned Crouch, som var på full fart fremover.

39.min: Nolan er i ferd med å komme seg igjennom, men Hyypiä rydder opp i siste liten.

40.min:  Gerrard finner Crouch med et innlegg, men den lange spissen får ikke kraft bak headingen fra kloss hold, og Jaaskelainen redder enkelt.

41.min:  Crouch får gult etter å ha kommet sent inn i en takling av Jaidi.

42.min:  Carragher får et strengt idømt gult kort, for å ha lagt ned Diouf 25 meter fra mål.

44.min: En Gerrard-corner skaper trøbbel for Bolton-forsvaret, som får klarert rett foran beina på Traore.

45.min:  Traore drar til med et langskudd fra drøye 20 meter, og Jaaskelainen klarer såvidt å slå det harde skuddet til corner. 3 minutter er lagt til før pause.

45.min:  Diouf ligger nede, etter å ha fått et spark fra Sissoko på sitt høyre kne. Senegaleseren må ha behandling på sidelinja.

45.min: Jaaskelainen på bærtur etter et langt fremspill mot Sinama-Pongolle. Bolton får imidlertid nok forsvarere inn i feltet til å avverge faren.

Pause

Liverpool ligger under 1-0 ved pause, takket være en kombinasjon av et billig frispark og dårlig forsvarsspill. Situasjonen der Jaidi enkelt kunne heade i mål fra et par meters hold kom etter at dommer Clattenburg hadde forært hjemmelaget et uforståelig frispark da Finnan skjermet ballen over sidelinja. Reina glapp en enkel ball på frisparket, men rettet så opp sin egen feil ved å gripe ballen igjen på oppsprett fra bakken. Men innen den tid hadde Sami Hyypiä rukket å få panikk, og han sparker ballen svakt ut av hendene på Reina, og Jaidi får den akkurat i hodehøyde. Bolton styrte den første halvdelen av omgangen mot et søvnig rødt lag, men i siste halvdel av omgangen har Liverpool vært best, og hadde fortjent en utligning. Men hjemmelaget har slett ikke vært ufarlige på sine kontringer i andre halvdel av omgangen. En omgang som forøvrig har vært preget av mange dueller og nærkontakt, og lite fint spill.

46.min:
Bolton setter i gang andre omgang.

48.min:  Steven Gerrard fører ballen fremover, og blir felt av Faye, som er veldig nære sitt andre gule kort for dagen. I stedet er det Nolan som går i dommerens bok for protester.

52.min:  Stor sjanse til hjemmelaget etter en frispark-situasjon, men Liverpool-forsvaret får blokkert i siste liten.

54.min: Krigen fortsetter på Reebok. Dette er ikke kampen for finspill. Forferdelig dårlig utnyttelse av en corner av Gerrard og Hamann.

58.min:  Dommer Clattenburg er raus med kortene. Sissoko får se det gule for en harmløs felling. Nok en gang meget strengt idømt av dommeren.

59.min: Dommer Clattenburg overser en klar hands av Jaidi. Tre Liverpool-angripere protesterer. Den sortkledde klarer virkelig å sette seg selv i fokus i denne matchen.

62.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Garcia inn for Sinama-Pongolle.

63.min: Kewell med et skuddforsøk. Ufarlig over Jaaskelainens mål.

64.min:  Gerrard vender av et par mann inne i feltet, og skyter like på utsiden av stolpen fra 14-15 meter.

64.min:  Alonso inn for Hamann.

66.min: Straffe til Liverpool, når Gerrard stormer inn i feltet og blir meid ned av O'Brien.

67.min:  1-1 Gerrard (67,str)
 Jaaskelainen gjetter riktig side, men Gerrard setter straffesparket hardt helt inne ved stolpen. Fortjent utligning.

71.min:  2-1 Diouf (71) Kevin Davies lurer offsidefella ute på kanten, og får lagt inn til Diouf, som setter ballen i mål fra kort hold i duell med Reina. En meget marginal offside-avgjørelse. Crouch skulle uansett hatt et klart frispark da N'Gotty gikk i ryggen på han i forkant av oppspillet til Davies.

79.min:
Diouf skyter i nettveggen, etter at Hyypiä har falt på baken.

82.min:  2-2 Garcia (82) Lille Luis demper elegant en langpasning fra Alonso med brystet inne i feltet, vender av en mann, og setter ballen kontant i mål inne ved stolpen.

83.min:
Diouf ut, Ben Haim inn for Bolton. Sissoko ut, Cissé inn for Liverpool. Bolton gjør altså et defensivt bytte, Liverpool et offensivt.

87.min:  Kjempesjanse til Liverpool, når et Gerrard-innlegg finner pannebrasken til Cissé. Franskmannens knallharde heading treffer stolperota og går bak mål.

90.min: 4 minutter er lagt til.

92.min:  Fadiga kommer inn for Speed for hjemmelaget.

94.min:  Garcia finner Crouch med et innlegg, men skuddet på direkten fra den lange spissen treffer en Bolton-forsvarer og spinner ut over dødlinja.

Slutt

Liverpool lå under to ganger, men kom tilbake og sikret seg et fortjent poeng på Reebok stadium. Begge hjemmelagets scoringer kom etter kontroversielle dommeravgjørelser. De røde vil således utvilsomt føle seg noe snytt etter denne matchen, og de vil sikkert også hevde at de fortjente alle tre poengene. Den første scoringen kom som følge av et feil idømt frispark med påfølgende rot av Reina og Hyypiä, mens Boltons andre kom etter et framspill til Davies hvor Crouch skulle hatt et soleklart frispark i duellen med N'Gotty. Oppgjør mellom Bolton og Liverpool i Lancashire-klubbens egen hule har gjerne vært tøffe og intense. Dagens kamp ble intet unntak. Det ble en krig, der Bolton var på offensiven i en halv omgang, mens Liverpool var det dominerende laget den siste timen. De røde var da også nærmest å ta alle tre poengene, da Cissés heading smalt i stolperoten og ut i sluttminuttene. Uansett klarte Bolton dermed å sette en stopper for Liverpools seiersrekke, selv om de røde fortsatt kan titulere seg som ubeseirede i de siste 11 ligakampene.

Spillervurdering:

Pepe Reina 5
– Var i ferd med å rette opp sin egen feil da Sami Hyypiä sparket ballen ut av hendene hans før 0-1.  På det neste målet var han mer uheldig, men valgte å stå uvanlig mye på streken mot en motstander med hår på brystet.

Steve Finnan 6  – Var på en tur fremover da Bolton gjorde sitt andre mål.  Hadde for det meste kontroll men varierte noe i pasningspillet.

Jamie Carragher 7 – Ga nesten fra seg straffespark og var oppsatt på å tirre opp Diouf før pause.  Hadde etter hvert flere viktige inngripner.

Sami Hyypiä 6 – Vekslende innsats fra store Sami, som både vant dueller og gjorde feil i et hektisk oppgjør.

Djimi Traore 6  - Vinner noen dueller, men en sitter med hjertet i halsen ved andre anledninger.  Holdt på å ødelegge offsidefella flere ganger.

Steven Gerrard 8 – Tok ansvaret med å prøve å snu dette etter pause, da han var banens suverene spiller.  Kraft, vilje og eleganse brakte bl.a. straffesparket som han selv satte inn.

Dietmar Hamann 6 – Virket helt som han var klar til en slik kamp etter sitt opphold.  Seig i steget, selv om har roen og rutinen.

Momo Sissoko  6 – Jobber steinhardt, men er i overkant ivrig og strengt tatt heldig som fortsatt var på banen da Rafa byttet ham ut, etter bl.a. et spark på Diouf.  For mye slurv i pasningspillet.

Harry Kewell 7 – Jobbet og var kreativ helt til siste slutt, selv om han slurvet veldig med den siste pasningen.

Florent Sinama-Pongolle 4 – Flo fikk en sjelden mulighet til å vise seg fram fra start i ligaen, men ble som en lilleputt i kamp med robuste motstandere.

Peter Crouch  6 – Vanskelig kamp mot et lag som er vant til å krige.  Vant noe i lufta og litt mindre på bakken.