Burnley-Liverpool

Tir 18.01.05 kl 20.45 (FA-Cup 3.runde) - VS1/Sky / Tilskuere: 19 033 / Dommer: Mark Clattenburg / Turf Moor / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpools unge og urutinerte mannskap ble et nummer for lite mot Burnley, og røk ut av FA-cupen ved første hinder etter et utrolig selvmål av Djimi Traore.

BurnleyLiverpool
Mål
1-0 (0-0 til pause)
1-0 Traore (selvmål 51)
Lagoppstilling
Jensen
Sinclair
Cahill
McGreal
Camara
Hyde
Grant
Roche
Chaplow
Valois
Moore
Dudek
Raven
Hyypiä
Whitbread
Traore
(Baros 65.min)
Nunez
Biscan
Welsh
(Mellor 75.min)
Warnock
Potter
Sinama-Pongolle
Innbyttere
Coyne
O'Neill
Pilkington
Scott
Yates
Harrison
Otsemobor
Smyth
Gule kort
Chaplow (71)
Valois (75)
Raven (64)
Mellor (86)
Baros (90)
Røde kort
Nunez (86)

Burnley og Liverpool gjør et nytt forsøk i FA-Cupen, etter at kampen regnet bort for halvannen uke siden. I dag er det snøfall over Lancashire som truer kampen, men Burnley har hatt en pressening over gressmatta det siste døgnet, noe som ser ut til å redde matchen. I skrivende stund skal presseningen være i ferd med å tas av banen, og dommer Mark Clattenburg skal i følge Sky ha uttalt at slik det ser ut akkurat nå vil kampen gå som planlagt.

Det tykke snølaget som dekket Turf Moor i dag morges er nå borte, og spillerne varmer opp og gjør seg klar til kamp. Liverpool gjør hele åtte forandringer på laget i forhold til sin kamp mot Manchester United. De eneste som er tilbake i startoppstillingen fra den kampen er Dudek, Traore, og kveldens kaptein, Sami Hyypiä. Som lovet slipper Rafael Benitez ungdommene til også i FA-cupen. Han har funnet plass til Raven, Whitbread, Welsh, Potter og Warnock i lagoppstillingen. Dette er forøvrig første gang at John Welsh er å finne i en startoppstilling for de rødes førstelag. I tillegg starter også squadspillere som Biscan, Nunez og Sinama-Pongolle. Det skal bli interessant å se hvilken formasjon disse går ut i. Vi tipper vi får se en 4-5-1 variant fra de røde i kveld.

Har du ikke anledning til å følge kampen på TV eller internett i kveld, har du muligheten til å få de viktigste hendelsene direkte til din mobiltelefon ved å sende LFC LIVE START til 2180.

Kampstart har blitt utsatt til kl.21.00 på grunn av stor trafikk i området rundt Turf Moor. Det er tilreisende røde fans som er seint ute til kampen. Trolig på grunn av snøen og glatte veier i Lancashire.

Liverpoolfc.tv sier at det er ventet at Darren Potter vil ligge i "hullet" bak den ensomme spissen, Sinama-Pongolle.

Kampen er i gang

Liverpool spiller i sine gule bortedrakter.

 4.min: Kampens første store sjanse kommer for hjemmelaget, når Richard Chaplow løper igjennom. Dudek gir en retur, og Liverpools midtforsvar klarerer til corner. Denne ender i et godt skudd fra hjemmelaget, og Dudek må slå til en ny corner som blir resultatløs. Liverpool rystet av agressive Burnley i de første minuttene.

 7.min: Traore vrir seg i smerte etter å ha blitt felt høyt oppe på Burnleys banehalvdel. Han har trolig pådratt seg en vridning i kneet, etter en hard tackling fra Sinclair, men kommer seg til slutt på beina igjen.

10.min: Et tydelig rystet Liverpool har gitt bort ikke mindre enn fire cornere i de første ti minuttene. En spillematte i svært dårlig forfatning innbyr til kriging, noe Burnley har vært klart best og mest innstilt på så langt.

 16.min: Antonio Nunez ligger nede etter å ha fått et spark i kneet. Må forlate banen, men er innpå igjen kort tid etter. Burnley har løpt av seg det verste nå, litt av aggressiviteten er borte, og tempoet har roet seg noe.

20.min: Liverpool har hevet seg noe etter den svake starten, og vi ser tegn på at pasningsspillet begynner å fungere, trass i et veldig vanskelig underlag for slikt spill.

22.min: David Raven opphever urutinert offsiden, og det må en kjempetackling av Djimi Traore til for å stoppe Richard Chaplow. Ny corner til vertene. Unge Raven var alt for sløv til å holde linja ved denne anledningen.

 26.min: Nunez tvinger fram Liverpools første corner i kampen. Biscan får heade umarkert, men Cahill redder med bena. Liverpools beste mulighet så langt i kampen.

29.min: Liverpool-forsvaret har sin fulle hyre med å holde aggressive motstandere unna Dudek sitt mål. Nærmest panikk-tilstander i midtforsvaret til tider.

 35.min: Stephen Warnock må ha behandling, etter å ha fått en albue i tinningen i en duell. Dave Galley signaliserer at unge Warnock må byttes ut, men Warnock selv ber om å få et par minutter på sidelinja til å ta seg inn igjen. Liverpool-spiller med 10 mann en liten stund, før venstreflanken entrer banen igjen.

 40.min: Florent Sinama-Pongolle løper fra Lee Roche, men spiller ballen for langt fra seg på det vanskelige underlaget, når han kommer alene med Jensen, og dansken får klypene på ballen. Stor sjanse for gjestene.

42.min: Liverpool begynner endelig å finne ut av Burnley, og bygger opp et godt angrep som blir avsluttet med et meget svakt skuddforsøk av David Raven.

45.min: Fjerdedommeren indikerer 2 minutter tillegg i første omgang.

45+2.min: Darren Potter sender i vei et brukbart langskudd, som Jensen nesten gir retur på.

Pause

Pauserapport: Burnley-manager Steve Cotterills resept for å tukte et ungt og urutinert Liverpool-mannskap, var tydelig å gå ut i 100, og prøve å knekke Liverpool med innsats og fysikk. Dette hadde nær lykkes det første kvarteret av kampen, da hjemmelaget gang på gang skapte panikk i Liverpools bakre rekker, og vant en rekke cornere. Flere ganger var både Raven, Whitbread og Hyypiä på gyngende grunn. Kun en god Djimi Traore får godkjent av Liverpools bakre firer i første omgang, mens spesielt unge Raven har hatt store problemer på sin kant. Fremover på banen har det vært skapt få muligheter av gjestene fra Merseyside. Biscan burde ha gjort det bedre når han fikk heade umarkert fra 5-6 meters hold på Liverpools første corner. Også Sinama-Pongolle hadde en brukbar sjanse, men fikk ikke flyten i det farlige gjennomløpet på grunn av den håpløse gressmatta, og dermed klarte Brian Jensen og Lee Roche i fellesskap å rette opp sistnevntes tabbe. Alt i alt kan Liverpool uansett være mest glade over at det står 0-0 etter en svak førsteomgang på en helt håpløs gressmatte. Dette er en match som vil vinnes på innsatsen, ikke på det fine spillet.

2.omgang er i gang

46.min: Liverpool går rett i angrep, og Stephen Warnock kommer til en brukbar avslutning fra 16 meters hold. Brian Jensen redder imidlertid uten alt for store problemer.

 50.min. Antonio Nunez får til et meget godt innlegg, som finner pannebrasken til Florent Sinama-Pongolle. Franskmannens gode stuss dupper såvidt over Brian Jensens lengste hjørne.

 51.min: 1-0 Et forferdelig selvmål av Djimi Traore, som roter det skikkelig til når han skal klarere Richard Chaplows gode innlegg. Det hele ligner mest en farsé når han hælsparker ballen i mål. Nok en gang har David Raven store problemer med gode Richard Chaplow i forkant av scoringen.

 60.min: Florent Sinama-Pongolle er nede for telling, etter å ha fått en smell i foten. Milan Baros varmer opp, men franskmannen kommer inn igjen etter behandling på sidelinja.

 64.min: David Raven får gult kort, etter å ha felt Ian Moore ute på kanten.

  65.min: Milan Baros erstatter Djimi Traore. Et offensivt Liverpool-bytte. Stephen Warnock tar over venstrebacken.

 66.min: Richard Chaplow behandles for skade på sidelinjen.

69.min: Liverpool har klart å flytte spillet høyere på banen etter Baros sitt innhopp, og har skapt et par halvsjanser. Det ser ut som om Burnley nå er villige til å legge seg bakpå, og ri på den ledelsen de har.

 71.min: Richard Chaplow får gult kort etter en felling av Florent Sinama-Pongolle.

 72.min: Jerzy Dudek gjør en glimrende redning på et Richard Chaplow-skudd fra 10-11 meters hold. Vertene er slettes ikke ufarlige på sine kontringer.

73.min: Baros spiller fri Potter, som velger å avslutte når han heller burde ha spilt vegg med tsjekkeren.

 75.min: Valois får gult kort, samtidig som Mellor kommer inn for Welsh.

80.min: Burnley ser ut til å klare å holde Liverpool på avstand, trass i enkelte spredte forsøk fra Milan Baros.

 85.min: Et flott raid av Stephen Warnock, før han spiller fri Igor Biscan på 16 meters hold. Kroaten får imidlertid ikke dreis på skuddet, og en stor sjanse går fløyten.

 86.min: Neil Mellor blir notert i dommerens bok.

 86.min: Antonio Nunez blir provosert av Tony Grant, og setter albuen i fjeset på den tidligere Everton-spilleren. Direkte rødt for spanjolen.

89.min: Milan Baros blir felt like utenfor 16-meteren. Frispark i farlig posisjon for de røde. Skuddet til Warnock smeller i muren. Liverpool får en ny sjanse, men Jensen redder Whitbreads heading.

  90.min: Milan Baros får gult kort for viljehands midt på banen. Uvisst hvor mye dommeren har lagt til.

Slutt

Sluttrapport: Liverpools reservelag ble ett nummer for små i forhold til fysisk tøffe Championship spillere, og dermed er de røde ute av FA-cupen nesten før turneringen har kommet skikkelig i gang. Spilleforholdene på Turf Moor favoriserte spillere med hår på brøstet, og det manglet Liverpools mannskap så absolutt i denne kampen. Spesielt fikk unge David Raven kjørt seg, mot Man of the Match Richard Chaplow. Burnley fikk gang på gang rulle opp angrep på Ravens side, og gjestenes høyreback klarte aldri å henge med i svingene. Traores forferdelige selvmål kom også, karakteristisk nok, etter at Chaplow nok en gang hadde kjørt karusell med Liverpools høyreback. Fremover på banen fikk Liverpool til fint lite, eller ingenting. Den sentrale midtbanen ved Welsh og Biscan hadde ingen god dag, og selv ikke Milan Baros klarte å bli noen Messias i løpet av den knappe halvtimen han fikk på banen. Når Antonio Nunez i sluttminuttene lar seg provosere av Tony Grant, og pådrar seg direkte rødt kort, sier det alt om hvor helsvart denne kvelden ble for favorittene fra Merseyside.

SPILLERVURDERING

 

Jerzy Dudek 6 – Har ikke alt for mye å henge fingrene i, men er bra med på et skudd tidlig i 2.omgang.  Ingen nevneverdige feil.

 

David Raven 4  – Imponerte i forrige kamp han spilte mot Tottenham, men i dag stemte svært lite.  Burnley bygget opp mange av sine angrep på hans side, og unggutten greide ikke å demme opp.  Usynlig fremover.

 

Zak Whitbread 7 – Zak er litt på glattisen i forkant av baklengsmålet, men vokser seg inn i kampen etter en litt oppjaget åpning.  Tar etter hvert godt for seg inne i feltet, og var etter vår oppfatning Liverpools beste.

 

Sami Hyypiä 5 – Finnen står rimelig støtt, men har en del forferdelige forsøk på lange fremspill og viser uvanlig lite entusiasme og lederegenskaper som kaptein.

 

Djimi Traore 5 – Var en av Liverpools bedre spillere, til han på en uforståelig måte trikset ballen inn i eget nett helt upresset.  Det ødela kampen både for ham og LFC.

 

Antonio Nunez 4 – Ble regnet som en av lagets få spillere med rutine i dag, men ga aldri inntrykk av at han var villig til å gå i bresjen.  Isteden ble det mest pusling ute langs kanten, før han helt tåpelig greide å bli utvist.

 

John Welsh 4 – Scouseren startet med et par susende taklinger, men ble etter hvert overkjørt sentralt på midten og lignet mer og mer på en lilleputt mot røffe engelske proffer.

 

Igor Biscan 4 – Kroaten sa nylig at han ønsket å spille resten av sesongen for Liverpool, men etter denne kampen undres en hvorfor.  Aldri har vi sett Igor mer interesseløs og ukonsentrert.

 

Stephen Warnock 6  -  Den av gjestene som la igjen mest svette på potetåkeren i Burnley.  Lykkes på langt nær med alt, men viser i alle fall en innstilling som burde ha smittet over på flere.

 

Darren Potter 4 – 20-åringen er normalt en bra pasningspiller med overblikk, men i denne kampen ble han bare luntende rundt i ingenmannsland uten å greie å hjelpe verken spissen eller de sentralt på midten.

 

Florent Sinama-Pongolle 5  -  Den unge franskmannen hadde et par forseringer hvor han fikk vist god fart, men greide likevel aldri å komme skikkelig til.  Passer ikke som ensom spiss.