Charlton-Liverpool

Tirs 01.02.05 kl 21.00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 27 102 / Dommer: Neale Barry / The Valley / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool snudde kampen og sikret seg tre meget verdifulle poeng i 2-1 seieren på The Valley i kveld. Den første ligaseieren i de nye gule draktene!

Pellegrino

Vrien bortekamp i London for Rafa Benitez og hans mannskap som trenger de poengene de kan få i Premier League. Liverpool går til kampen etter å ha hatt en sjelden spillefri weekend på grunn av tidlig exit fra FA-Cupen.

Vi oppdaterer som vanlig fra kampen klokken 21.00.

Ønsker du scoringsvarsel til din mobil kan du sende meldingen LFC LIVE START til 2180.

Sami Hyypiä er tilbake i startoppstillingen etter skaden han pådro seg mot Southampton, og danner stopperpar med Jamie Carragher i London i kveld. Det betyr at argentinske Mauricio Pellegrino er henvist til benken. Ellers utgjør som ventet Luis Garcia og John Arne Riise flankene på en midtbane der Igor Biscan og Steven Gerrard utgjør den sentrale duoen. Vladimir Smicer er tilbake på benken for første gang etter sin langtidsskade.

Kampen er i gang

1.min: Liverpool spiller naturlig nok i sine gule bortedrakter i kveld, da Charlton stiller i sine sedvanlige røde hjemmetrøyer.

7.min: Etter en litt nervøs åpning får Liverpool en kjempesjanse, når Garcia får fyre av fra 12-13 meter. Skuddet går rett på Kiely, som må gi retur, og denne smeller Gerrard i tverrliggeren for nærmest åpent mål. Liverpool var både uheldige og udyktige som ikke tok ledelsen på denne gedigne dobbeltsjansen.

11.min: Selv om det er Charlton som har hatt ballen mest, er det Liverpool som skaper de farligste sjansene. En umarkert Baros får sende avgårde et langskudd fra 25 meter, som går et par meter utenfor Kielys mål.

13.min: Et farlig Charlton-frispark blir lagt inn i feltet, men en presset Hyypiä får headet unna.

18.min: Liverpool har klart å etablere et visst trøkk mot vertenes mål nå, og et langt Liverpool-angrep blir avsluttet med en relativt ufarlig Baros-heading utenfor mål.

20.min: Danny Murphy kommer til med et farlig innlegg, som blir klarer til corner.

21.min: 1-0 Shaun Bartlett header Danny Murphys corner kontant i mål. Dårlig markering  av sør-afrikaneren fra Liverpools side.

25.min: Godt langskudd av Steven Gerrard, som Dean Kiely må gi corner på.

27.min: Charlton er svært nære ved å øke ledelsen, men Sami Hyypiä får så vidt avklart et livsfarlig innlegg fra Paul Konchesky.

30.min: Steven Gerrard smeller til på volley fra langt hold, men ballen går langt utenfor.

33.min: Vanvittig stor Liverpool-sjanse. Steven Gerrard kommer seg til dødlinja, og får lagt inn til en umarkert Fernando Morientes, som fra halvannen meters hold setter ballen rett på en liggende Dean Kiely. På den påfølgende corneren header Milan Baros like over, etter godt forarbeide av Sami Hyypiä. Liverpool hadde fortjent en utligning nå.

35.min: Herman Hreidarsson er høyest på et farlig Danny Murphy-frispark, og Dudek må strekke seg så lang han er for å fiste ballen til corner. En meget god redning av polakken.

38.min: Traore med en meget god inngripen og tackling av Thomas, når den hurtige vingen er på vei til å bryte igjennom.

42.min: Liverpool presser på for en utligning før pause.

44.min: Steven Gerrard med et nytt skuddforsøk fra 20 meters hold, men ballen sklir av foten og går langt utenfor.

45.min: 1 minutt er lagt til i første omgang.

Pause

Pauserapport: Liverpool er uheldige som ikke er ajour med Charlton etter en relativt underholdende og god førsteomgang. Kampen åpnet litt nervøst sett med Liverpool-øyne, men så fikk Garcia og Gerrard en enorm dobbeltsjanse før stadionuret hadde passert 10 minutter, og gjestene fra Merseyside burde strengt tatt ha tatt ledelsen. Charlton har imidlertid vært farlige på gode dødballer fra Danny Murphy, og scoret, noe mot spillets gang, etter en corner. Total markeringssvikt hos gjestene gjør at Bartlett får lett spill. Drøye ti minutter før pause burde Fernando Morientes strengt tatt ha åpnet sin scoringskonto hos Anfield-klubben, men Dean Kiley klarte å blokkere avslutningen fra kloss hold, etter godt forarbeide fra Steven Gerrard. Dermed gikk lagene i garderoben med ledelse til vertene, og Rafa Benitez sine disipler må begynne å sette sjansene etter hvilen om poengene skal bli med hjem til Merseyside.

46.min: Liverpool går rett i angrep, og vinner et innkast høyt oppe på Charltons banehalvdel.

56.min: Nok en gang står ikke lykken Liverpool bi. Riise får stå umarkert inne i feltet, og smeller i vei et godt skudd, som Kiely såvidt får hendene på. Charlton-keeperen fister ballen i tverrliggeren, og den spretter ned og ut!

58.min: Garcia får nesten avsluttet på et godt innlegg fra Riise. Liverpool presser hardt nå.

59.min: Charlton gjør kampens første bytte. Kishishev inn for Thomas. Et defensivt bytte av hjemmelaget. Liverpool fortsetter sitt sterke press mot Charlton-målet, og vinner en corner.

61.min:1-1 Fernando Morientes kommer seg fri, og kliner ballen i langhjørnet. En meget fortjent utligning, og spanjolen får endelig hull på byllen.

63.min: Dudek må gi retur på en mellomting mellom et innlegg og et skudd, og Traore får såvdt ryddet unna til corner i grevens tid!

66.min: Vertene gjør sitt andre bytte, når spissen Euell kommer inn for midtbanespilleren Hughes.

72.min: Carragher legger fint ut til Gerrard, som avslutter godt fra langt hold. Kiely må tippe til corner.

73.min: Garcia er svært nære på å styre Hyypiäs skuddforsøk etter corneren i mål. Liverpool fortjener å ta ledelsen etter spill og sjanser nå.

77.min: Garcia er nær ved å sette et Morientes-innlegg i mål, men Hreidarsson får blokkert i siste liten. Enkelte mener at islendingen stopper ballen med handa, og roper på straffe.

78.min: Charlton satser offensivt. Jeffers inn for Holland.

79.min: 1-2 En lekker frisplling av Garcia, gjør at John Arne Riise kontrollert kan sende Liverpool i ledelsen. Et flott angrep av gjestene.

82.min: Liverpool ruller opp det ene vakre angrepet etter det andre nå, og John Arne Riise er nær ved å frispille Milan Baros. En dårlig førstetouch fra tsjekkeren ødelegger imidlertid muligheten.

83.min: Charlton roper på straffe når Euell går over ende under press fra Carragher, men dommer Barry gjorde rett i å vinke spillet videre.

88.min: Liverpool gjør et taktisk bytte. Smicer inn for Morientes.

89.min: Smicers første ballberøring er en god tackling i forsvar!

90.min: 3 minutter lagt til på The Valley.

90+2.min: Potter inn for Garcia.

90+3.min: Warnock inn for Riise.

Slutt

Sluttrapport: Liverpool kom sterkt tilbake, og snudde meget fortjent kampen på The Valley i kveld. Forøvrig klubbens første ligaseier i de nye gule og sorte draktene. Det var et målbevisst og tent Liverpool-mannskap som rullet over hjemmelaget etter pause, og vi fikk også se to meget vakre scoringer. Morientes åpner sin scoringskonto med et nydelig skudd i krysset, etter en forsvarsmiss av hjemmelagets Bryan Hughes. Deretter er både Morientes, og ikke minst Garcia, som hadde en meget god andre omgang, involvert i å sette opp Riises seiersmål. Nordmannen får en lett jobb på Garcias nydelige pasning, og setter ballen kontrollert under Kiely og i nettmaskene. En perfekt avslutning på en meget god kveld for sunnmøringen, som i tillegg til å bli matchvinner var en av sitt lags aller beste spillere.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Polakken har en nokså rolig dag, hvor vertene var farligst på dødballer.  Gjør en halvmiss da han gir en farlig retur rett etter utligningen.

Steve Finnan 6  – Gjorde en grei defensiv jobb, men visste seg bare frem offensivt helt mot slutten av kampen på en offensivt ”død” høyreside.

Jamie Carragher 7 – Solid kamp av Carra, som er flink til å bryte foran og også hadde et par fine raid fremover.

Sami Hyypiä 7 – Sami var suveren i luftrommet, og sterk også i duellspillet på bakken mot aggressive Charlton.  En sterk kamp av finnen.

Djimi Traore 7 – Hadde noe problemer mot unge Thomas tidlig i kampen, men spilte seg opp og hadde en glimrende klarering som følge av returen til Dudek.  Var sterkt delaktig på Liverpools gode venstreside i 2.omgang.

Luis Garcia 7 – Var ineffektiv og puslete før pause, men spilte seg stort opp da han trakk mer inn mot midten i 2.omgang.  God første touch og etter hvert også flere bra fremspill, ikke minst da han spilte fram til seiersmålet.  Totalt sett en positiv kamp av spanjolen.

Steven Gerrard 7 – Solid kamp av kapteinen som var en av de bedre røde før pause, og fulgte brukbart opp de siste 45 minuttene uten å dominere.  Mange avslutninger og fremspill, om enn med noe varierende kvalitet.

Igor Biscan 6 – Kroaten konsentrerte seg om ankerrollen i dag, og gjorde det brukbart.  Vinner en del dueller, og spiller som regel på det enkle.

John Arne Riise 7  -  Nordmannen er en av flere som løfter seg i den andre omgangen.  Da skjedde det mye ute på venstrekanten, og etter først et godt forsøk som ble slått i tverrliggeren kunne han kontrollert avgjøre kampen med sitt sjette ligamål for sesongen.

Milan Baros 6 – Løp og kjempet som vanlig, men hadde en dag hvor det ble mye nesten.

Fernando Morientes 8  -  Endelig kom scoringen for ”Nando”.  Et flott mål var det også, og fortjent i en kamp hvor han ble stadig mer involvert og viste flotte glimt både av tekniske detaljer, fremspill og avslutninger.  Liverpools beste etter vår mening.