Liverpool - Anderlecht

Tir 01.11.05 kl 20.45 (Champions League) - VS2/VS1(o)/ITV1 / Tilskuere: 42.607 / Dommer: Kim Milton Nielsen (Danmark) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tore Hansen

En meget komfortabel seier da Liverpool vant stort og sikret seg tre nye poeng. Mål fra Morientes, Garcia og Cissé gjør at Liverpool nå leder gruppe G.

Jestrovic

For første gang på svært lenge kan Rafa Benitez mønstre en tilnærmet skadefri tropp til møtet med Anderlecht.  Manageren har bare gjort en forandring fra møtet mot West Ham på lørdag, nemlig at Peter Crouch starter på topp isteden for Djibril Cissé.  Jerzy Dudek, Stephen Warnock og Harry Kewell er tilbake på benken.

1.omgang:

Liverpool har vunnet målvalget og vil angripe mot Anfield Road End i 1.omgang.

1.min:  Liverpool går rett i angrep ved Finnan på høyrekanten, men en presset Crouch får ikke ordentlig klem på headingen som går en meter utenfor etter en langt overlegg.

Anderlecht spiller med tre bak og allerede har Liverpool fått mye rom på flankene til å kunne slå innlegg.

11.min:  Anderlecht får en kontringsmulighet da Morientes mister en ball dypt inne på belgiernes halvdel.  En angriper fra Anderlecht faller i kamp med Riise like innenfor straffefeltet, men reprisen viser at det var filming og intet straffespark.

13.min:  Crouch header på et innlegg fra Riise, men ballen går et par meter over.

Til tross for at det har vært bra fart og åpent spill med Liverpool i føringen, har det vært få situasjoner foran målene.

14.min:  Reina kontrollerer et frispark fra 20 meter som går en meter over nærmeste stolpe.

17.min:  Gerrard slår hardt inn en corner, og Sissoko går i duell ved nærmeste stolpe.  Midtbanespilleren får ballen høyt på panna og følgelig også høyt over.

19.min:  Sissoko er litt for sent inn i en takling og får et litt billig gult kort.

21.min:  Kampens desidert største sjanse så langt da Finnan spiller fram Gerrard på høyresiden, og Crouch møter det harde og flate innlegget ved nærmeste stolpe.  Ballen smeller en snau meter utenfor.

Halvtimen passerer og det er i sannhet ikke mye å skrive hjem om fra et Anfield hvor en tallmessig stor gjeng fra Belgia høres godt.

33.min:  Gerrard spiller ut til Finnan, som slår presist inn fra kanten.  Morientes kaster seg inn og bredsider ballen fra kort hold, men rett på keeper.  Returen setter Crouch utenfor.

34.min: 1-0 Morientes - Steven Gerrard spiller fram til Fernando Morientes like utenfor hjørnet av 16-meteren.  En umarkert Nando treffer perfekt på halvspretten og sender ballen inn ved den bortre stolpen med et flott skudd.

40.min:  John Arne Riise får seg en smell i ankelen, men reiser seg opp og halter litt.

I en drøy halvtime hadde kritikerne som mener at Djibril Cissé bør spille regelmessig på topp vann på mølla.  Liverpool trillet ball, backene kom fram spesielt ved den gode Steve Finnan og fikk slått innlegg, men angrepspillet var sterilt og blodfattig.  Anderlecht ligger dypt og samlet, og forsvaret tok seg greit av ballene i lufta mot Crouch og ikke minst da man prøvde å tre seg gjennom i midten.  Fernando Morientes kom ikke med i spillet, helt til han elegant tok vare på et fremspill fra Stevie G.  I den andre enden har José Reina ikke behøvd å gjøre en redning.  Tre sjanser, en scoring, i en omgang hvor Liverpool har hatt ballen klart mest mot en teknisk motstander i lettvektklassen.  Det gir en fortjent ledelse, selv om The Kop nok gjerne vil ha litt mer fyrverkeri etter pause.

2.omgang:

Ingen bytter da Liverpool skal angripe mot The Kop etter pause.

47.min:  Finnan fortsetter der han slapp og sender et innlegg inn i feltet, men skuddforsøket fra Morientes går via en forsvarer og ut til corner.  På den andre corneren kan Carra heade umerkert fra nesten 16 meter, men uten alt for store problemer for keeper.

52.min:  Bolo Zenden inn for Fernando Morientes.  Et litt overraskende bytte, men muligens har Nando fått kjenning med en liten skade.

Zenden går ut på venstrekanten, mens Garcia flyttes opp sammen med Crouch.

56.min:  Et sleivskudd fra Zenden ender opp hos Garcia som dunker ballen i nettveggen.  Luis var i klar offside, men uklart om det ble vinket.

59.min:  Wilhelsson blir avblåst for offside da han er på vei alene igjennom, men det er en marginal avgjørelse.

Liverpool har skapt lite det første kvarteret av 2.omgang.

61.min: 2-0 Luis Garcia - Lille Luis gjør nok et fantastisk mål i Champions League da han header nydelig i mål et innlegg fra Steve Finnan.  Fra kanten av straffefeltet seiler ballen inn i det bortre hjørnet.

64.min:  Chippen Wilhelssom runder både Carragher og Hyypiä, men får ikke lurt ballen i mål fra spiss vinkel.

65.min:  Momo Sissoko treffer ikke skikkelig på et langskudd, men keeper er sleivete og gir nesten Garcia en retur.  I angrepet etter er Gerrard nesten igjennom.  Forsvaret til Anderlecht begynner å slå alvorlige sprekker.

67.min:  En corner fra Steven Gerrard treffer Xabi Alonso i returrommet, men skuddet går over.

69.min: Dobbeltbytte hos Anderlecht, da Pujol og Jestrovic kommer inn.

72.min:  Et populært bytte da Cissé kommer inn for Crouch.

75.min:  Jestrovic utvises uten at særlig mange skjønner noe særlig av det.  Det er tydelig noe innbytteren har sagt da han går forbi Sissoko med dommer Milton Nielsen rett ved siden av.  Rasistisk???

77.min:  Steven Gerrard kliner til, og keeper slår returen rett forbi Garcia.

79.min:  Harry Kewell kommer inn for Steven Gerrard.

80.min:  Et godt innlegg fra Zenden gjør at Cissé nesten får en avgjørende touch dypt inne i feltet.

83.min:  Kewell finner nesten Císsé inne i feltet, men franskmannen var uansett i offside.

Kewell har flyttet inn i midten, bak Cissé, mens Luis Garcia spiller på høyrekanten.

87.min:  Djibril Cissé kommer seg fri midt foran straffefeltet, og kliner til.  Keeper må gjøre en god redning for å slå ballen ut.

89.min: 3-0 - Djibril Cissé - Harry Kewell slår en stikker i det rette øyeblikket og alene med keeper setter Djibil ballen sikkert i nettet.

93.min:  Garcia vipper inn til Kewell inne i feltet, men Harry treffer ikke skikkelig.

En meget komfortabel seier mot slaktofferet i gruppe G, og som gjør at Liverpool nå er på toppen.  Om det ikke ble fyrverkeri i 2.omgang skapte de røde nok klare sjanser til at The Kop gikk meget fornøyd hjem.  5-0 på to hjemmekamper lar seg uansett høre.  Det at innbytterne Kewell og Cissé scoret det siste viste også at Benitez trygt kan si at han har sine "possibilities".  Diskusjonen vil fortsatt gå om hvorfor Peter Crouch igjen ble benyttet istedenfor Djibril Cissé, men hovedpoenget er at Gerrard & Co igjen gjorde jobben i Europa.  Et poeng i neste kamp, hjemme mot Real Betis, sikrer avansement.  Det bør gå...

Reina (6)
Ny rolig dag for vår spanske keeper. Gjør det han skal på de få sjansene Anderlecht skaper og har en ryddig kamp.

Finnan (8)
Best den første timen, og har målgivende når Luis scorer 2-0. Flink til å trekke fremover når Gerrard vandrer. Positiv og offensiv. Full kontroll bakover. Vår bestemann i dag.

Carragher (7)

En rolig kveld. Har full kontroll og løser det som kommer på en ryddig og rutinert måte.

Hyypiä (7)
Solid makker til Carra i midten. De ble lurt på en sjanse i førsteomgang, men fikk utover kampen svært lite å involvere seg i.

Riise (7)

John Arne har en formkurven som går sakte, men sikkert oppover. Er ikke spesielt målfarlige i dag, men er alltid spillbar og gjør fine initiativ fremover.

Gerrard (7)

Stevens form går også den riktige veien etter hans comeback mot Palace i forrige uke. Begynner på høyre og legger en del gode baller inn foran mål. Gjør gode løp både på kanten og innover på banen. På vei tilbake slik vi kjenneren ham.

Alonso (7)

Langpasningene hans må to knepp ned, har ikke helt samme prestasjon som på sitt aller beste. Gjør en solid god kamp og begynner å finne seg til rette på midten. Stort arbeidsfelt, vinner viktige baller og jobber også mye bakover.

Sissoko (7)

Endelig er 20-åringen på rett spor igjen. Leverer sin beste kamp på noen uker. Jevnt bra, velger fornuftige løsninger og flinkere til å holde på ballen.

Garcia (8)

Igjen ny god kamp av Luis. Er en viktig brikke i det offensive spillet. Konstruktive, elegant og målfarlige. Vi har ikke for mange av den typen i troppen.

Crouch (5)

Igjen en skuffende opptreden av spissen. En nettkjenning eller to snarest mulig er trolig riktig medisin. Blir lite ut av det han er involvert i. Ikke venn med ballen og har problemer med å skjerme kula og holde på ballen når det er påkrevd.

Morientes (7)

Misbrukte en stor sjanse før han scoret med et godt plassert skudd og sendte oss til pause med ledelse. Fortsatt et spørsmåltegn ved hvordan vi skal få brukt ham best mulig og hvilke spillere han passer best sammen med. Likevel et nytt skritt i riktig retning for Nando.

Zenden (6)

Kom inn tidlig i andre omgang, men fikk lite til. Forsøker seg på litt kombinasjonsspill og har et par skuddmuligheter uten at det blir noe ut av det.