Liverpool-Aston Villa

Søn 15.05.05 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 43 406 / Dommer: Barry Knight / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillerbørs: Tore Hansen

Usikkert forsvarsspill var nær ved å forære Aston Villa det ene poenget i årets siste ligakamp, men Djibril Cisses to mål fra første omgang ble akkurat nok til å vinne matchen for de røde. Liverpool ble dermed nummer 5 i Premier League 2004/2005.

McCann

Årets ligasesong avsluttes på Anfield.  Det betyr alltid fullsatt og god stemning, men kampen om fjerdeplassen er over, og kanskje vel så viktig som tre poeng blir det å unngå skader på vitale spillere før finalen i Champions League. Men de røde vil uansett være innstilt på å vise seg frem fra sin beste side foran sitt hjemmepublikum i sesongens siste kamp.

Vi oppdaterer fortløpende fra kampen her på liverpool.no fra kl 16.00. De som vil ha tilsendt siste nytt fra Liverpool - Aston Villa til sin mobiltelefon kan sende LFC LIVE START til 2180.

Rafel Benitez har tydelig begynt å rette fokus mot Champions League finalen i Istanbul om 10 dager, skal man dømme ut i fra startelleveren han sender utpå Anfields grønne gress i dagens kamp mot Aston Villa. Hele 8 endringer gjør manageren fra kampen mot Arsenal! Spillere som Gerrard, Garcia og Traore blir hvilt helt, mens fem andre aktuelle spillere til startoppstillingen i Istanbul er å finne på reservebenken; Dudek, Finnan, Hyypiä, Baros og Hamann.

Josemi starter sin første kamp siden desember i ettermiddag, og Djibril Cisse spiller også sin første kamp fra start etter det forferdelige benbruddet mot Blackburn. Franskmannen får Harry Kewell som sin partner på topp, ettersom Fernando Morientes sannsynligvis ikke har blitt klar av sin skade.

Jamie Carragher er forøvrig Liverpools kaptein, i Gerrard og Hyypiäs fravær.

Kampen er i gang

1.min: Liverpool vant myntkastet, og spiller mot Anfield Road End i første omgang.

2.min: Scott Carson redder et skudd fra Lee Hendrie, etter godt forarbeid fra unge Davis hos Villa.

5.min: Carson må igjen i aksjon, etter at Vassell blir spilt gjennom. Villa har begynt kampen best.

6.min: Villa vinner kampens første corner, når Carragher header et De la Cruz-innlegg over dødlinja.

10.min: Ny Villa corner, etter at Riise blokkerer et innleggsforsøk fra De la Cruz. Liverpool klarerer corneren, og kontrer umiddelbart. Alonso med godt fremspill til Cisse, men sjansen renner ut i sanden.

16.min: Riise sender et frispark fra god posisjon godt til side for og over mål. Vår mann på Anfield beskriver de rødes innsats så langt som slapp og fantasiløs.

18.min: Kjemperaid av Jamie Carragher, som drar seg forbi flere Villa-spillere og avslutter i nettveggen. Stor sjanse, og et utrolig raid av dagens kaptein.

19.min: 1-0 Djibril Cisse scorer på straffespark, etter at han selv ble felt av Mark Delaney.

20.min: Ny stor Liverpool-sjanse ved Nunez.

23.min: Ny stor dobbeltsjanse til Liverpool etter corner. Både Pellegrino og Biscan er veldig nær ved å score. De røde har kommet mye mer med i kampen etter scoringen, og agressiviteten er mye høyere enn i starten av kampen.

27.min: 2-0 Djibril Cisse scorer sitt andre mål for dagen, etter godt forarbeid av Josemi og Nunez.

31.min: Djibril Cisse er nær ved å lage ekte hat-trick!

33.min: Igor Biscan burde ha gjort 3-0 til de røde etter en corner, men forsøket går over mål. Liverpool styrer fullstendig nå, og spesielt Djibril Cisse har vært frisk. Franskmannen kan være i ferd med å spille seg til en plass i startoppstillingen i Istanbul.

Alan Shearer har scoret for Newcastle mot Chelsea. Det betyr at Chelsea har sluppet inn 15 mål så langt i sesongen. Et Newcastle-mål til, og Chelsea slår ikke Liverpools rekord for antall baklengsmål i en sesong - 16 på 42 kamper i 1978/79.

35.min: Pellegrino klarerer et Solano-frispark.

39.min: Flott gjennomspill av Djibril Cisse til Harry Kewell. Australieren bommer imidlertid på mål, når han strengt tatt burde ha gjort det bedre. Ny kjempesjanse til hjemmelaget.

41.min: Vassell skyter utenfor på en brukbar mulighet for Villa.

44.min: Omgangens store spiller, Djibril Cisse, med et nytt flott raid på høyreflanken. Han bruker farten sin, og får lagt et godt innlegg som Harry Kewell er nærmest å få satt i mål.

Pause

Pauserapport: Etter en slapp og fantasiløs start av hjemmelaget, slo Jamie Carragher an tonen med et fantastisk raid etter drøye kvarteret. Derfra og ut var Djibril Cisse omgangens store spiller. Først skaffet han ett straffespark som han selv scoret på, og deretter la han på til 2-0. I tillegg hadde han også et par bra muligheter til. De røde hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen utover i omgangen, og nevnte Cisse er i ferd med å spille seg til en startplass i Champions League-finalen.

2.omgang er i gang

46.min: Villa har gjort et bytte i pausen. Luke Moore inn for Darius Vassell.

48.min: Nytt Villa-bytte. JLloyd Samuel inn for Lee Hendrie.

49.min: Solano med et frispark-forsøk, men Carson har ingen problemer.

50.min: Nunez med et godt og hardt skuddforsøk, som Sørensen redder mesterlig.

51.min: Pellegrino frampå med en heading, men treffer ikke mål.

52.min: Carson med god redning på et skuddforsøk fra Luke Moore. Villa-spilleren blir skadet i denne situasjonen, og må ha behandling.

58.min: Alonso med et skuddforsøk, men skaper ikke nevneverdig hodebry for Sørensen.

60.min: Liverpool gjør sitt første bytte, når Milan Baros kommer inn for Harry Kewell.

64.min: Villa gjør sitt siste bytte. Carlton Cole inn for Juan Pablo Angel. Villa spiller bedre nå, og truer til tider Liverpool-målet. Gjestenes beste periode i matchen.

67.min: 2-1 Gareth Barry scorer fra kort hold, etter forarbeid av Carlton Cole. Villa er på offensiven igjen, etter at de røde har sluppet gjestene mer inn i kampen.

70.min: Dietmar Hamann erstatter Igor Biscan. Josemi virker trøtt, og Villa drar opp flere angrep på hans side. På tide med et innhopp for Steve Finnan også?

72.min: Liverpool virkelig i trøbbel nå, og er i ferd med å gi bort straffespark når Luke Moore blir felt. Det blir frispark like utenfor 16-meteren, og Solano er veldig nær utligning.

74.min: Liverpools bakre firer henger ikke sammen lenger, og spesielt har Pellegrino og Josemi trøbbel. Luke Moore skyter i nettveggen.

76.min: Djibril Cisse er nær ved å få sitt hat-trick, men Sørensen gjør en flott redning.

77.min: Pellegrino og Carson på bærtur, men Pellegrino får ryddet opp i siste øyeblikk. Liverpools forsvarsspill under enhver kritikk nå.

78.min: Innbytter Milan Baros med et brukbart skuddforsøk, som vinner en corner for de røde.

78.min: Kjempeskudd fra John Arne Riise etter cornersituasjonen. Det knallharde skuddet treffer tverrliggeren.

79.min: Steve Finnan inn for Antonio Nunez.

83.min: Ny stor sjanse for John Arne Riise, som skyter i nettveggen når han kanskje heller burde ha spilt en umarkert Djibril Cisse.

84.min: Luke Moore header i tverrliggeren for Villa. "End to end stuff" når det nå gjenstår kun seks minutter av kampen.

85.min: Milan Baros spiller uegoistisk til Djibril Cisse, men Sørensen redder franskmannens noe tamme skudd.

86.min: Solano med farlig innlegg, men ingen når ballen.

89.min: Josemi får et spark på sitt trøblete kne, og ligger nede en stund før han kommer seg på beina igjen.

90.min: 3 minutters tilleggstid annonserer fjerdedommeren, i det Josemi gjør en ny forsvarstabbe som nesten forærer Villa en utligning.

92.min: Ny forsvarstabbe - denne gang av Warnock. Carragher nær ved å miste stemmen etter å ha skreket seg hes på sine usikre medforsvarere.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool var på hæla i store deler av andre omgang, og usikkert forsvarsspill var nær ved å gi Villa-utligning ved flere anledninger. Spesielt ble Josemi rundingsbøye etter at han gikk trøtt, men heller ikke Pellegrino eller Warnock hadde noen stor match, og Jamie Carragher hadde til tider sin fulle hyre med å holde forsvarsrekka inntakt. Djibril Cisse avgjorde kampen til Liverpools fordel i første omgang, og kan ha spilt seg til en plass i laget som løper ut på Atatürk Stadium i Istanbul 25.mai. På en dag da fokus i Premier League var mer på lagene som kjempet for å unngå nedrykk, kan vi dermed konstatere at Liverpool endte på femteplass i toppdivisjonen sesongen 2004/2005.

Newcastle - Chelsea endte 1-1, og dermed har Chelsea overtatt Liverpools rekord for færrest innslupne mål i toppdivisjonen på en sesong. Men Liverpools 16 innslupne kom i løpet av 42 kamper, mens Chelseas 15 innslupne kom på 38 kamper.

Spillerbørs:

Carson (6)

Står førsteomgang uten å måtte gjøre en eneste redning. I andre omgang får han mye mer å jobbe med på grunn av uorganisert forsvarsspill hos de røde. Hadde en meget god beinparade tidlig i omgangen, og gjør en grei jobb selv om han virker litt shaky vet et par anledninger.

Josemi (5)

Gjør en bra førsteomgang, med blant annet et glimrende forsspill til 2-0 målet der han kombinerer flott med Nunez, kommer til dødlinja og legger elegant i 45 grader ut til Cisse. I andre omgang gjør han noen ekstreme feil, som kunne ha blitt fatale for hjemmelaget. Var nær ved å koste de røde femteplassen, og dermed en halv million pund, ved flere anledninger.  Mot slutten av oppgjøret virket det som om han hadde mistet kontrollen fullstendig.

Carragher (8)

Banens beste spiller. Gjør ingen ekstremt god kamp, men var den som tross alt var jevnest og tok mest ansvar over 90 minutter, på en vanskelig dag for forsvarsrekka. Kapteinen gjør manns jobb når de andre forsvarerne svikter, og vi registrerer en ny godkjent kamp for scouseren.

Pellegrino (5)

Gjør ingen store feil før pause, men så snart Villa begynner å få fart på kula etter hvilen får han store tempoproblemer. Virker usikker når Villa legger press på Liverpools bakre firer, og gjør et par store feil som kunne ha kostet Liverpool dyrt. Heller ingen forbedringer å spore i fremspillene. Får denne mannen ny kontrakt?

Warnock (6)

Ujevn. Noen gode tacklinger, men har også mye smårusk som trekker ned.

Nunez (6)

Gjør en bra førsteomgang, der hele høyresiden til Liverpool er bra og skapende. Involverer seg mye, og kommer til dødlinja ved flere anledninger. Varierende kvalitet på innleggene, men tørr å ta initiativ og går på gode løp. Daler i kvalitet etter pausen, og er da mindre synbar.

Biscan (6)

Varierende i kvalitet i dag. Veldig rufsete i perioder, og kunne med fordel ha løftet blikket og prøvd på mer kreative løsninger enn det han ender opp med. Gjør mange små feil under press. En typisk ligakamp fra Igor.

Alonso (7)

Grei kamp, men viser ikke det ekstraordinære. Holder midtbanen sammen med sitt hovmesterblikk, og er sentral på dagens Liverpool-lag.

Riise (6)

Svak førsteomgang, der han er nærmest usynlig og veldig lite involvert foran Villa-målet. Spiller seg opp etter pause, og har et meget godt skudd i tverrliggeren etter en corner. Serverer bra innlegg, og kommer også til et par halvsjanser i løpet av de siste 45.

Kewell (7)

Spiller en bra kamp, og følger opp sin gode andreomgang mot Arsenal. Er med på det meste som Liverpool skaper offensivt, og fikk vist sin teknikk og blikk for spillet ved flere anledninger. Fungerte meget bra i spann med Djibril Cisse, og de rødes spill falt sammen som en paddehatt da australieren ble tatt av banen.

Cisse (7)

Når en spiss scorer to mål, gjør han i og for seg jobben sin, og ble dermed også den store helten. Likevel fant vi ting å pirke på. Gjør feil valg ved flere anledninger, og avslutter ofte tidlig når han heller burde holdt mer på ballen. Jobber heller ikke alltid like oppofrende hjemover når Liverpool ikke har ballen. Har mer å gå på.

Baros (6)

Fungerte ikke like godt sammen med Cisse som Kewell.  Gjør ingen store feil, men kommer til få avslutninger og er langt unna scoringsformen. Svak 6’er.

Hamann

Kom inn da Liverpool holdt på å miste kontrollen over kampen. Oppgaven var nok å demme opp for Villa-angrepene. Gjør en grei jobb, men heller ingenting mer.

Finnan

Sikkert også tiltenkt å skulle demme opp for alle angrepene Villa trakk opp rundt en trøtt og hodeløs Josemi. Men vi så lite til iren etter innhoppet.