Liverpool - Bayer Leverkusen

Tirs 22.02.05 Kl 20.45 (Champions League) - VS1/TV3(ro)/ITV2 / Tilskuere: 40.942 / Dommer: Kyros Vassaras (GRE) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

De røde skaffet seg et godt utgangspunkt foran returkampen med tre vakre scoringer - to av dem direkte fra frispark. En redusering dypt inne på overtid, skaper likevel spenning foran returen.

Freier (50)

Tirsdag ruller Champions League-kampene igjen. Det er imidlertid slutt på gruppespillet, og Liverpool møter Bayer Leverkusen på Anfield. Returoppgjøret spilles i Tyskland 9. mars.

Rafa Benitez har vlagt å bruke Harry Kewell, som nylig er tilbake fra skade, som hengende spiss bak Milan Baros i kveldens oppgjør. På midtbanen spiller Hamann og Biscan sentralt, mens Riise og Garcia ligger på kantene.

1. min: Kampen er i gang. Sami er kaptein i dag.

3. min: De røde går rett i angrep og setter press på gjestene.

11. min: Ponte avslutter svak etter godt forarbeid av Freier på høyresiden. Sistnevnte dro av seg både Traore og Hamann før han la ut til godt plassert Ponte.

13. min: Berbatov kommer til med et skudd som overrasker Dudek. Polakken gjør et merkelig sprang, men blokker likevel relativt sikkert.

15. min: Igor Biscan drar av seg et par mann på midten og sender en perfekt stikker igjennom til Garcia som lurer offsidefella til gjestene. Alene med keeper holder Garcia hodet kaldt og setter ballen forbi en Butt på vei ut. En perfekt start for de røde. Første Champions League mål av spanjolen for de røde.

16. min: Berbatov skyter hardt og vanskelig, men forsøket går like til side for Dudek - trolig via Hyypiä.

26. min: Nokså ufarlig langskudd av Riise, som hittil denne sesongen har scoret syv ganger.

29. min: Finnan header tilbake til keeper, Berbatov løper enkelt opp ballen og unngår utrolig nok å score helt alene med Dudek. Tyskerne skaper mye og  er interessert i å score mål kveld. Kjempesjanse for Bayer Leverkusen.

35. min: John Arne Riise scorer direkte fra frispark ti minutter før hvilen. Nordmannen løfter ballen over muren og scorer med et godt plassert skudd ved nærmeste stolpe fra like utenfor 16-meteren.

39. min: Baros går i stedet for å bruke medspillere på en overgangsmulighet. Kula går høyt over. Tyskerne virker en smule resignert etter en jevnspilt omgang hittil.

41. min: Godt inngrep av Hyypiä mot Voronin i en duell foran Dudek.

45. min: Ponte får gult etter å ha vært ufin mot en liggende Riise. Han må dermed stå over returkampen.

Pauserapport

Denne kampen har hittil vært både jevn og fartsfylt og preget av to lag som ikke legger seg bak for å spille for et resultat – noe som ofte skjer i E-Cupen. Det skal tyskerne ha den største æren for, i og med at de er gjester i kveld. Leverkusen har tydelig bestemt seg for å score, slik de har spilt i den første av fire omganger mellom lagene. Liverpool tok kula rett fra avspark og satte Bayer under press med etablert spill og et par cornere i løpet av de første ti minuttene. Da hvittrøyene først kom ut fra egen banehalvdel, kom de for å bli. Et par store sjanser på skudd, og en gang alene med keeper satte en skrekk i oss foran et stående Kop. Tyskerne leverte egentlig en god omgang på bortebane. I fotball blir man ofte hardt straffet for å ikke sette hundreprosentsjanser, noe Berbatov vet inderlig godt. Da han løp opp headingen fra Finnan og hadde allverdens tid foran Dudek misset han stygt. Liverpool har scoret på de to store sjansene de har skapt, og har levert en god omgang etter å ha slitt med stabiliteten etter jul. To pene mål har det også blitt for et lag som har fungerte brukbart til tross for at vi mangler et par sentrale spillere.

46. min: 2. omgang er i gang.

50. min: Freier får advarsel etter takling mot Traore på venstrekanten. Også han må stå over returoppgjøret på grunn av suspensjon.

52. min: Dudek kommer i dommerens bok når han bruker for lang tid på et utspill.

53. min: Stor sjanse og godt spill av de røde når Riise tråkler seg fri på venstre og legger inn til en umarkert Baros. Tsjekkeren løfter imidlertid ballen for høyt.

58. min: Hamann blir hardt straffe for en takling der han helt klart treffer ballen.

60. min: Den tredje store målsjansen for gjestene når midtforsvaret vårt er ute av posisjon og Traore ikke kommer foran Voronin på et innspill. Spissen skyter imidlertid over nesten helt alene med keeper. Viktig å unngå mål i mot på dette tidspunktet i kampen.

67. min: Godt skudd av Kewell som smeller i nettveggen etter nytt godt fremspill av Igor.

68. min: Dobbeltbytte av gjestene som håper på minst en redusering når Franca kommer inn for Voronin og Donovan bytter med Ponte.

71. min: To kjempesjanser av de røde til å gjøre 3-0. Først blir Baros nydelig frispilt av Riise og skyter via keeper og til corner på forsøket. På hjørnesparket header Hyypiä ned på beinet til Carragher. Ballen kommer raskt og stopperen klarer ikke å plassere ballen godt nok.

73. min: Nå skjer det mye foran målene. Freier plukker først opp en ball i returrommet  og skyter godt plassert mot nærmeste stolpe. Dudek får en finger på ballen og må gi corner. På dødballen kommer Bayer til med en god volley og Jerzy må igjen gjøre en god redning. Vi sliter litt med å holde ballen i laget nå.

77. min: Le Tallec kommer inn for Kewell.

81. min: Hyypiä klarer med en høy ball inn i sonen foran mål og Donovan treffer på direkten. Ballen går via en av våre spillere og til corner. Liverpool har nok med å forsvare seg for øyeblikket.

83. min: Siste bytte for gjestene når Bierofka kommer inn for Freier.

85. min: Baros ut, Potter inn i sluttminuttene.

90. min: Smicer inn for Riise sekunder før vi er på overtid.

90+.min: Haman løfter ballen enkelt over muren på frispark fra ca 20 meter, keeper står delvis på feil fot og er utspilt. Tre svært pene mål av Liverpool i kveld.

90+. min: Så skjer det som ikke skal skje. Sekunder før dommeren blåser av reduserer innbytter Franca etter en billig retur fra Dudek.

Sluttrapport

Tre pene scoringer og et godt utgangspunkt for Liverpool foran returen med 3-1 mot Bayer Levekusen var det viktigste i kveld. En tabbe av Jerzy Dudek, da han måtte gi en retur på et skudd langt inne i tilleggstiden, skal ikke få ødelegge en kveld hvor Liverpool var best foran mål og jobbet godt og hardt over 90 minutter i en viktig fotballkamp. Dudek gjorde også mange gode redninger. Kampen var i store perioder jevnere enn sluttresultatet tilsier, i en åpen og delvis velspilt kamp.  Begge lag sløste foran mål, men Bayer L. sløste mest og effektiviteten var i det store og hele forskjellen på lagene. Tyskerne må derfor innhente to mål foran eget publikum og må gå offensivt til verks om to uker. Det passer oss nok brukbart med Steven tilbake, som satt ringside på Main Stand sammen med Morientes. Kewell vil ha spilt flere kamper etter å ha gjort en grei kamp i sitt comeback. Riise har klart å beholde den gode formen og var en av våre aller beste i dag. Carragher unngikk også gult og kan spille i Tyskland. Det gjorde ikke Freier og Ponte som begge er suspendert til returkampen. En god start på en viktig uke for oss – flere plusser enn minuser i margen, selv om Bayer Leverkusen fikk ha mer av ballen enn vi likte siste halvdel av 2. omgang.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – En trodde at et par gode redninger midtveis i 2.omgang hadde bidratt til rent bur for Jerzy og en bra kamp, men en svak retur dypt inne på overtid ødela inntrykket radikalt.

Steve Finnan 6  – Hadde god kontroll bakover, bortsett fra et horribelt tilbakespill tidlig i kampen, men var lite synlig framover.

Jamie Carragher 7 – Slåss iherdig mot en farlig motstander, og vant mange viktige dueller.  Scoret også nesten i andre enden etter en corner.

Sami Hyypiä 7 – Har i perioder problemer mot hissige ”tyskere”, men ikke minst hans luftstyrke var god å ha.  Farlig også på dødballer for Liverpool.

Djimi Traore 6 – Ble lurt opp i pølsebua et par ganger tidlig i kampen, men spilte seg opp og hans lange ben ble gode å ha ved et par anledninger i 2.omgang.

Luis Garcia 6 – Er inn og ut av kampen, men den lille spanjolen skal ha for iherdig jobbing.  Godt løp og avslutning til 1-0 også.

Dietmar Hamann 8 – En meget sterk kamp av Didi mot sine landsmenn, hvor han viste plettfri disiplin i sin ankerrolle.  Toppet det hele med et elegant frisparkmål.

Igor Biscan 7 – Mye bra av Igor, og en kunne se at selvtilliten fikk seg et løft etter det glimrende  forarbeidet til 1-0.  Flere sterke forseringer, selv om det trekker ned at han mistet ballen litt unødvendig ved et par anledninger.

John Arne Riise 9  -  Jobber knallhardt i de nesten nitti minuttene han spilte, og driblet, passet og skjøt så det var en fryd.  Scoringen og fremspillet til Baros med yttersiden av foten er det vi husker best.  Strålende kamp.

Harry Kewell 6  -  Vi synes Harry ble en brukbar løsning som erstatter for Morientes.  Greier å holde en del på ballen, noe som ga flere frispark i farlige posisjoner, og har også en del kreative fremspill.

Milan Baros 6 – Jobbet som vanlig utrettelig, og bidro til å skape usikkerhet hos gjestenes forsvar.  Kom først til sjansene mot slutten av kampen, og da brente han dem.