Liverpool - Bolton

Lør 02.04.05 kl.16.00 (Premier League) - Canal+ Sport (opptak kl 22.30) / Tilskuere: 43 755 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Trym Oust Sonstad
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Igor Biscans seine scoring sørget for en litt heldig, men svært viktig seier for Liverpool, som nå bare er ett poeng bak Everton på tabellen.

Candela (81)

Ny sekspoengskamp for Liverpool når Bolton gjester Anfield. Lancashire-laget er ett av formlagene i Premier League med syv seirer på de ti siste kampene, og har meldt seg på i kampen om den siste Champions League-billetten. Spilleren de har på utlån fra Liverpool, El-hadji Diouf, kan selvfølgelig ikke spille mot sin arbeidsgiver.

Oppgjøret vises i opptak på Canal+ Sport i kveld klokka 22.30. Tidspunktet var en stund usikkert på grunn av avlysningen av helgas Serie A-runde.

Fernando Morientes spiller ikke fra start, men sitter på benken. Steven Gerrard utgjør Liverpools spisspar sammen med Luis Garcia. Debutanten John Welsh spiller sentralt på midtbanen sammen med Igor Biscan. Mellom stengene er det Scott Carson som står, og han gjør dermed sin Anfield-debut. Jerzy Dudek skal ha pådratt seg en liten strekkskade i landskampen med Polen.

Kampen er igang! Liverpool angriper mot The Kop i finværet.

4 min.: Bolton får kampens første sjanse da Gardner header like over mål etter en corner.

6 min.: Igor Biscan prøver seg på et skudd som går via en forsvarer og i klypene til Jaaskelainen.

8 min.: Steve Finnan redder spektakulært på streken etter en corner. Like etterpå rydder han opp på nytt.

10 min.: Bolton har kommet best igang, og bortelaget har skapt mange cornere.

12 min.: Liverpool får frispark innenfor sekstenmeteren fordi Jaaskelainen tar imot en ball som er et tilbakespill. John Arne Riise lykkes ikke med å sette ballen under muren.

15 min.: Starten har ikke vært lovende for hjemmelaget: Steven Gerrard har så langt ikke fungert som spiss. Liverpool har ikke klart å få til noe spill, og det er Bolton som har skapt det som har vært av sjanser og cornere. I de sistnevnte situasjonene har Scott Carson virket usikker i feltet.

20 min.: God forsering av Luis Garcia, som spiller ballen til Steven Gerrard. Samtidig blir John Arne Riise felt inne i sekstenmeter, et stykke unna stedet hvor ballen er. Dommeren ser det ikke.

21 min.: Luis Garcia slår en bra ball inn foran mål, men ingen er der og møter.

24 min.: Jamie Carragher er nære ved å sette ballen i eget mål da han forsøker å heade tilbake til keeper, men ballen går utenfor. Uansett ikke hyggelig gjort mot Anfield-debutant Scott Carson!

28 min.: Jaaskelainen redder et godt frispark fra Steven Gerrard. Kapteinen klarer ikke å få klem på returen.

29 min.: Luis Garcia blir taklet stygt på midtbanen av Haim. Dommeren burde absolutt ha gitt et gult kort, men nøyer seg med tilsnakk. Før kampen ba Rafael Benitez dommeren være ekstra obs foran kampen mot Bolton, og manageren rister nå på hodet.

30 min.: Liverpool har kommet mye mer med i kampen, blant annet takket være en livlig Luis Garcia.

32 min.: Hierro pådrar seg et gult kort for en takling på Antonio Nunez.

33 min.: Djimi Traore slår et lovende innlegg, men Haim får forhindret det som kunne blitt en god sjanse.

40 min.: Det har vært noen rolige minutter, med få nevneverdige episoder.

45 min.: Ett minutts tilleggstid.

Pauserapport: Liverpool kom bedre med i kampen etter en dårlig innledning da Bolton skapte mange cornere og noen sjanser. Selv om de røde altså har fått mer fasong på ting etter hvert, gjelder dette først og fremst defensivt. Framover på banen er det derimot mye å gå på. Angrepet har vært tannløst. På midtbanen har hjemmelaget slitt med å skaffe seg et overtak. Debutant John Welsh har ikke vært veldig synlig. Den andre debutanten, Anfield-debutant Scott Carson, har heller ikke imponert. Til hans forsvar skal det sies at han delvis har hatt sola i ansiktet. Liverpool må heve seg noen hakk for å kunne avgjøre denne kampen til sin fordel.

Andre omgang er underveis! Ingen bytter på noen av lagene, men Fernando Morientes, Anthony Le Tallec og Vladimir Smicer har alle varmet opp i pausen.

47 min.: Stor sjanse til Antonio Nunez, som skyter meget godt på volley etter et innlegg fra John Arne Riise, men Jaaskelainen får ryddet opp.

Okocha erstatter Hunt på Boltons lag i det 50. minutt.

56 min.: Antonio Nunez samspiller flott med Steve Finnan, som slår en god pasning til John Arne Riise. Nordmannen får skutt men ballen blir reddet på streken av Haim. De røde spilte bra i denne situasjonen!

57 min.: Anthony Le Tallec skal snart inn for Liverpool.

51 min.: Steven Gerrard tar et frispark fra like utenfor sekstenmeteren, men skuddet går høyt over.

John Arne Riise går noe overraskende av når Anthony Le Tallec kommer inn i det 60. minutt.

63 min.: Le Tallec kommer til sitt første skudd. Ballen går via en Bolton-spiller og til keeper.

64 min.: Rafael Benitez er fly forbannet på dommeren.

Nytt bytte for Bolton i det 64. minutt: Pedersen kommer inn for Giannakopoulos.

68 min.: Vladimir Smicer skal inn. Noe må Benitez iallfall gjøre, for i øyeblikket er det hardtarbeidende Bolton som spiller best.

Vladimir Smicer kommer inn for John Welsh i det 72. minutt. Fernando Morientes varmer fortsatt opp.

Haim får gult kort for en felling av Vladimir Smicer i samme minutt som han kom inn.

Mauricio Pellegrino får gult kort for å felle Davies bakfra i det 73. minutt.

75 min.: Nå forbereder Fernando Morientes seg på å komme inn.

77 min: På kort tid får Bolton to store sjanser. Først gjør Scott Carson en strålende redning, og deretter redder Steve Finnan på streken - igjen!

Antonio Nunez går ut når Fernando Morientes entrer banen til stor jubel i det 78. minutt.

Boltons Candela får gult kort i det 81.minutt.

Campo erstatter Hierro for Bolton i det 82.minutt.

84 min.: Gardner er nære ved å sette ballen i eget mål etter et hardt innlegg.

MÅL! Igor Biscan scorer for Liverpool i det 85 minutt. Målet kommer på en heading bak i feltet etter et godt innlegg fra Djimi Traore.

86 min.: Bolton roper på en straffe fordi de mener Mauricio Pellegrino har rørt ballen med hånda inne i straffefeltet.

90 min.: Fire minutters tilleggstid.

91 min.: Liverpool fordriver tida med småspill på midtbanen.

92 min.: Bolton får frispark i en farlig posisjon. Selv keeper Jaaskelainen kommer opp, men en Liverpool-spiller får klarert med hodet.

Kampen er slutt! Med denne seieren er Liverpool bare ett poeng bak Everton. De blå spiller som kjent på søndag.

I motsetning til forrige møte med Bolton, da Liverpool fikk et mål feilaktig annuellert, hadde de røde en god porsjon flaks i dag. Flere redninger på streken taler sitt tydelige språk om det. Fram til Igor Biscans scoring hadde hjemmelaget dessuten knapt skapt sjanser, og Bolton var gjennomgående det beste laget. Før det 85. spilleminutt var kampen egentlig et langt gjesp. Likevel fikk Liverpool med seg tre svært viktige poeng, og de røde haler dermed innpå Everton på den viktige fjerdeplassen.

Spillervurderinger:

Scott Carson - 7: En litt snill sjuer, for han var famlende i starten av kampen. Etter hvert spilte han seg likevel opp og gjorde alt i alt en grei Anfield-debut.

Steve Finnan - 7: Solid defensivt, bra i duellspillet. Var ikke ofte med fram, men de gangene han var det, bidro han til å skape ting. Er i form.

Jamie Carragher - 8: Liverpools beste. Dominerer fullstendig i forsvaret, og har full oversikt. Slår dessuten en del gode oppspill. Minus for et skummelt tilbakespill.

Mauricio Pellegrino - 6: Stort sett solid, men vinner overraskende få hodedueller. Dessuten har han et par klareringer som mildt sagt er elendige.

Djimi Traore - 7: En av de beste i første omgang da han ofte er med framover. Gjør i tillegg jobben sin defensivt.

Antonio Nunez - 5: Prøver og står på, og skal ha ære av det. Derimot trekker det ned at han innimellom gjør elementære feil.

John Welsh - 5: Ikke noen minneverdig debut. Klarer ikke å sette sitt preg på kampen, blir for anonym og forsiktig.

Igor Biscan - 7: Ble helten med scoringen fem minutter før full tid. Vant en del dueller og viser rutine.

John Arne Riise - 5: Virket tung og sliten, kanskje på grunn av landskampen i snøværet. Fikk mange oppspill til venstrekanten, men klarte sjelden å gjøre noe ut av dem.

Luis Garcia - 6: Prøver på mye, men lykkes bare i glimt. Slet med å finne løsninger i mangel på noe oppspillspunkt å sikte mot.

Steven Gerrard - 6: Mange tror kanskje at Gerrard kan spille hvor som helst. Det kan han ikke. Selv om han gjorde bra ting innimellom, fant han seg aldri helt til rette i sin nye rolle.

Anthony Le Tallec - 5: Veldig halvhjertet og svak i perioden etter at han kom inn, men løftet seg litt mot slutten. Likevel ingen god søknad om fornyet tillit.