Liverpool - Chelsea

Ons 28.09.05 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - svZTV/3+/TV3(ro)/
VS1(o)/Sky / Tilskuere: 42 743 / Dommer: Massimo De Santis (ITA) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Kampvurdering: Einar Kvande

Liverpool leverte en god 2.omgang, og burde hatt straffespark, men greide ikke å få hull på forsvarsmuren til Chelsea.

Terry

Liverpool fikk den best mulige start på gruppespillet i Champions League, med seier på utebane mot Real Betis. Klarer de å følge opp når Chelsea kommer på besøk? Rubel-laget fra London er helt sikkert hevngjerrige etter å ha blitt slått ut i semifinalen i samme turnering, og på samme arena, i vår.

Djibril Cissé spiller fra start mot Chelsea, men har Rafa tenkt å bruke ham oppe sammen med Peter Crouch eller blir franskmannen igjen flyttet ut på høyrekanten?  Forøvrig er det ingen overraskelser, verken på laget eller blant reservene.

1.omgang:

Det har regnet tidligere i dag på Merseyside, men det er opphold når et fullsatt Anfield tar imot lagene.

Cissé synes å søke ut mot høyresiden i åpningen.

En oppjaget start, hvor ingen av lagene har truet mål i de første fem minuttene.

7 min - Xabi Alonso får et noe billig gult kort da han mister ballen på egen banehalvdel og lager et frispark.

7.min:  Frisparket blir slått ut til corner av José Reina og keeperen misser delvis da han går ut i feltet på hjørnesparket, men ballen går gjennom hele feltet.

10.min:  Garcia legger inn fra venstre, og Crouch får hodet på ballen i en tøff duell uten at de røde greier å utnytte det.

Frank Lampard får utrolig nok ikke gult kort etter en stygg stempling av ankelen til Steven Gerrard.

Liverpool har i alle fall ikke fått noe gratis av den italienske dommeren det første kvarteret.

17.min:  En Steven Gerrard med ryggsekk skyter et par meter over fra 20 meter, etter at en forsering fra Djimi Traore hadde vært foranledningen.

Sami Hyypiä og Liverpool roper på straffe da finnen blir sendt i bakken på 5-meter streken, etter at Crouch pent hadde headet et frispark inn i feltet.

21.min:  Hamann får tråklet seg fri inne i feltet, og Crouch får nesten tåa på det flate innlegget.  God periode av Liverpool.

24.min - Makele får gult for en felling av Gerrard.

Det har skjedd lite foran målene de siste fem minuttene.

31.min - Reina når ikke fram etter innlegg etter en corner, men Drogba blir avblåst for angrep på keeper.

33.min - Robben drar seg forbi Hyypiä i en indre høyre posisjon, men Reina gjør en bra redning da han slår skuddet til corner.

Chelsea har hatt ballen mer de siste minuttene, etter en god periode av Liverpool midtveis i omgangen.

39.min:  Et frispark i bra posisjon utenfor hjørnet av 16-meteren går via et blått hode og ut til Alonso, men spanjolen skyter høyt over fra langt hold.  Det har vært mye slurving fra dødballsituasjoner, fra begge lag.

44.min:  Et flott fremspill fra Gerrard finner Cissé, som nå har byttet med Garcia og er ute på venstresiden, men innlegget fra franskmannen treffer ikke helt Crouch.

En fartsfylt og sjansefattig omgang, slik mange nok forventet.  Chelsea var nærmest da Robben kom på skuddhold ved kanten av straffefeltet, og gjestene har også hatt noen farlige cornerer.  I den andre enden har det ikke vært langt unna at når det er blitt spilt på Crouch eller Hyypiä har kommet opp på dødball.  Det hadde ikke vært noe å si på om finnen hadde fått et straffespark heller.  Liverpools sentrale midtbane med Hamann, Alonso og Gerrard har hatt bra kontroll og vunnet den duellen så langt, men Chelsea har vært farligere på kantene gjennom Robben og Duff.  Djibril Cissé har vært nesten usynlig i sin kantrolle.

John Arne Riise har varmet opp i pausen.

2.omgang:

De røde stiller likevel uforandret fra starten av 2.omgang.

Liverpool har greid å ligge høyt og holde mye på ballen i de første fem minuttene, men uten å komme til sjanser.

52.min:  En hardt presset Garcia prøver å bryte igjennom etter et fremspill, men greier aldri helt å få kontroll på ballen.

54.min:  Ferreira slår et dypt innlegg fra høyre, og en hardt presset Drogba header over fra omlag straffemerket.

56.min:  Carragher og The Kop roper høyt på hva som skulle vært et klart straffespark, da Gallas handser inne i feltet.  Det er Carra som header en corner fra Gerrard.

Ironisk klapping på Anfield da Hyypiä feller Drogba, uten at den italienske bortedommeren blåser.

57.min:  Gult kort for Robben.

61.min:  Krystallklart gult da Lampard meier ned Cissé nede ved sidelinja.

62.min: Det harde frisparket fra Gerrard blir såvidt klarert ut til corner av borteforsvaret.

65.min: Ny corner fra Liverpool, som presser Chelsea over på defensiven.

66.min:  Wright-Phillips inn for Robben.

69.min:  Gerrard slår et godt innlegg fra veldig skrå vinkel ute ved høyre cornerflagg, men ballen går for nærme Cech.

74.min:  Hyypiä og Carragher roter det nesten til da de prøver å klarere samme ball, men en kattemyk Reina redder situasjonen.

75.min:  Crespo inn for Duff.

78.min:  Sinama-Pongolle inn for Cissé.

79.min:  Gerrard skyter utenfor fra langt hold.  Liverpool leder skuddstatistikken med 11-5.

83.min:  En frekk dragning og innlegg fra dødlinjen av Sinama-Pongolle skaper panikk hos forsvaret til Chelsea, men de får klarert til Alonso som skyter hardt på Cech fra 25 meter.

88.min: Terry smeller inn i Alonso bakfra.

90.min: Taktisk bytte da Huth kommer inn for Drogba.

Sjekk hvor ofte Rafa Benitez bare bytter én spiller i en kamp?  Vi kan love at det er svært sjelden, og det forteller at manageren var meget godt fornøyd med sitt lag i 2.omgang.  Da var Liverpool friskest, mest sultne, og trykket Chelsea over på defensiven.  Dessverre greide man aldri å spille seg fram til den klare sjansen, og en aner at det kan bli et problem denne sesongen.  Derimot spilte man seg fram til fire situasjoner hvor Liverpool kunne hatt straffe, og det var nesten utrolig at den godt plasserte italienske kamplederen ikke greide å blåse spesielt på handsen til Gallas.  Liverpools sentrale midtbane vant duellen mot Lampard & Co, og etter pause greide ikke de blå å produsere i nærheten av en sjanse mot et konsentrert og kompakt forsvar.  Meget bra, men dessverre ikke helt bra nok til tre nye poeng i gruppespillet.

Spillervurdering:

Reina (6)

Er ikke patent når han må ut i feltet. Hadde også i dag et par horrible forsøk på utboksninger, som han totalt feilberegner. Er dog meget stødig på streken, og gjør et par gode redninger på det lille som Chelsea hadde å by på.

Finnan (7)

Meget god kamp av iren. Stødig og sikker i alt han foretar seg, og har fullstendig defensiv kontroll på sin side. Presterer imidlertid en horribel tversover-heading i sluttminuttene, som kunne ha blitt skjebnesvanger.

Carragher (8)

Har blitt den soleklare kommandanten i midtforsvaret, og sett bort i et tilfelle av kommunikasjonssvikt med Hyypiä helt på tampen, satte han ikke en fot feil. Skulle hatt et soleklart straffespark, når Gallas utstrakte hånd redder hans harde heading mot mål.

Hyypiä (7)

Ble snytt for to straffespark i første omgang. Først ble han holdt i trøya så han ikke nådde frem på et innlegg. Deretter ble han sparket ned bakfra av Drogba i god scoringsposisjon på femmeteren. Som vanlig solid i lufta, men det var et par tilfeller hvor han hadde problemer med å holde følge med Chelseas kjappe spillere.

Traore (7)

Villig framover, spesielt før pause. Lot Duff komme inn bak seg vet et par anledninger. Med sin fart sørget han for at Chelseas farlige vinger aldri kom til skikkelige avslutninger.

Cisse (6)

Overrasket positivt i form av at han la ned en sterk defensiv innsats i sin kantrolle. Mot Gallas møtte han imidlertid sin likemann når det gjelder fart, og kom sjelden i innleggsposisjon. Kom heller aldri til klare målsjanser selv.

Hamann (8)

En kjempe på midtbanen i kveld. Minnet mye om den enorme innsatsen han la ned i andreomgangen mot Milan i Istanbul. Utgjorde sammen med Alonso og Gerrard de rødes klart beste lagdel, og bidro sterkt til fullstendig å utradere Essien og Lampard.

Alonso (8)

Selv om han ikke treffer med alle pasningene i kveld, og også taper ballen på grunn av slurv ved et par anledninger, styrer han fullstendig det som skjer på midten. Dette var Alonso tilbake på fjorårsnivå, og vi kårer han til banens beste.

Gerrard (8)

Bidrar med helhjertet jobbing både offensivt og defensivt. Eneste vi har å sette fingeren på er kvaliteten på frisparkene, som vi har sett atskillig bedre før.

Garcia (6)

Veldig ujevn i prestasjonene. I første omgang så vi ikke mye til spanjolen, men i starten av andre omgang var han frisk, og blir snytt for et straffespark når Ferreira griper tak i armen hans og hindrer han i nå ballen alene med Cech. Pasningene finner ikke alltid adresse, og mister også ballen vel lett ved noen tilfeller.

Crouch (7)

Varter opp med noen riktig tekniske lekkerbiskener i første omgang, og driver til tider Carvalho til vanvidd. Vi har ikke tall på hvor mange ganger portugiseren måtte ty til ulovligheter mot den lange spissen. Fungerer perfekt som oppspillspunkt, og klarer også å holde på ballen. Kommer imidlertid sjelden i scoringsposisjoner.

Sinama-Pongolle

Gjør seg bemerket med et flott raid, der han kommer til dødlinja og får lagt inn, i løpet av de få minuttene han fikk på banen. Ellers fikk han for lite tid til å markere seg.