Liverpool-Chelsea

Søn 02.10.05 kl 17.00 (Premier League) - C+ Sport/SS1 / Tilskuere: 44.235 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Ydmykelse på Anfield da Chelsea anført av Didier Drogba vant stort foran The Kop. En utligning fra Steven Gerrard i 1.omgang var langt fra nok.

Didier Drogba

Andre kampen på en halv uke mot den nye erkerivalen fra Londons beste vestkant.  Denne gang er det ligapoeng det skal kjempes om.  Momo Sissoko og Fernando Morientes er tilbake i troppen etter skader.

Rafa Benitez har valgt å sette Djibril Cissé på benken igjen, og der sitter også en skadefri Momo Sissoko.  Det betyr at John Arne Riise starter sin tredje ligakamp for sesongen.  Fernando Morientes er ikke med verken på banen eller benken, etter at han begynte å trene for fullt for tre dager siden.

Hos Chelsea er forandringen i forsvaret at Del Horno kommer inn, Ferreira går ut, og Gallas flyttes over på motsatt back.  Joe Cole kommer også inn på midtbanen, mens Robben er på benken.

1.omgang:

Sola skinner på Anfield i det en fullsatt arena tar imot Gerrard & Co.

Det er ventet at Riise og Garcia vil ligge ute på kantene, og at Steven Gerrard vil få hovedoppgaven med å komme opp for å støtte målskiva Peter Crouch.

Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road før pause.

2.min - Et langt innkast fra Riise sikter mot Crouch, men Chelsea tar greit om den lille stussen fyrtårnet får på ballen.

4.min - Et nytt innkast fra John Arne skaper uro i det blå forsvaret, da Hyypiä header videre og Crouch nesten får avsluttet langs bakken.

Fartsfylt, og tilsynelatende mer åpent enn sist, i de første minuttene.

6.min - Liverpool har før kampen sagt at de må være bedre på dødballene enn sist onsdag, men et frispark fra Gerrard på midtbanen går rett i første forsvarer.

7.min - Joe Cole får avsluttet fra hjørnet av 16-meteren, men blåses uansett av for offside.

Cole får gult etter å ha kommet forsent inn i en takling på Traore.

Drogba får også skjennepreken fra dommer Poll, i en åpning med høy temperatur på Anfield.

19.min - Drogba får lov til å lade fra drøyt 16 meter, i etterkant av en corner, men Reina kan redde lett.

Mange dueller, men svært lite har skjedd inne i straffefeltene de siste minuttene.

26.min:  STRAFFE - da en klønete Traore meier ned Drogba.

28 min - 0-1: Reina går rett vei, men skuddet fra Lampard går under spanjolen og i mål.

Lampard får gult kort for usportslig oppførsel, etter provoserende målfeiring foran The Kop, som resulterer i at gjenstander blir kastet etter Chelsea-spilleren.

Liverpool har hatt ballen mest, men aldri greid å true Cech i gjestenes mål.

34.min - Duff kommer seg forbi Finnan, men Reina tar hånd om det flate innlegget.

36 min - 1-1: En corner fra Riise blir stusset videre av Carragher, og Steven Gerrard dunker ballen inn ved den bortre stolperota.  Cech får en finger på ballen, men skuddet er altfor hardt til at det kan stoppes.

Lite har skjedd etter målene, men The Kop er i storform.

43 min - 1-2: Drogba valser opp med Hyypiä ute på venstresiden, slår 45 grader ut, og Damien Duff setter ballen inn nede ved stolpen.  Flott angrep, det må sies.

Et energisk Liverpool hadde et lite overtak de første tjue minuttene, men greide aldri å true Petr Cech.  Det var tydelig at Steven Gerrard skulle ligge lenger oppe i banen enn på onsdag, men kapteinen kom likevel ikke bak Peter Crouch.  John Arne Riise fikk en del oppspill på venstrekanten, men nordmannen har ikke gjennombruddskraft til å komme igjennom betongforsvaret til Chelsea.  Så begynte det for alvor å skje noe på Anfield.  Et håpløst taklingforsøk fra en utålmodig Djimi Traore sendte Drogba i bakken.  Klar straffe, selv om en del nok reflekterte at laget som burde hatt minst to straffer mot seg for fire dager siden nå selv fikk en mulighet på ”første forsøk”.  Reina fikk nesten stoppet sparket til Lampard, men bare nesten.  Det så veldig mørkt ut.  Ni minutter senere ble imidlertid en corner fra Riise ble headet videre fra Carragher, og en umarkert Stevie G banket ballen i det lengste hjørnet.  Eksplosjon på Anfield!  Dessverre holdt det ikke helt inn.  Sami Hyypiä ble grunnlurt av Drogba under omgangens beste angrep, og Duff satte ballen inn via stolpen.
En jevn omgang på Merseyside, men hvor Liverpool har blitt grusomt straffet for forsvarsfeil.  Ligaleder Chelsea har igjen fått kampen inn i sitt spor og de røde vil behøve en positiv start på 2.omgang dersom man skal kunne greie å snu dette.  Da må Liverpool gjøre noe de ikke greide i de første 45 minuttene, nemlig spille seg til en målsjanse.

2.omgang:

46.min -  Liverpool får nesten en mulighet før minuttet er spilt, da Garcia gjør et forsøk på å spille igjennom Riise.  Nordmannen får imidlertid ikke stokket beina skikkelig.

49.min - Riise header et innlegg fra Hamann over.  Offensiv og sterk åpning av de røde.

50.min - Hyypiä feiler igjen i duell med Didier Drogba, men den svære spissen får ikke dreis på skuddet.

Cole går i bakken etter en duell med Gerrard, men reprisene viser at Londoneren bare får en klaps fra Steven.

Drogba og Carragher får gult for litt småknuffing.

58.min - Hyypiä får luggen på et frispark fra Gerrard såvidt inne på halvdelen til Chelsea, men ballen går rett inn i fanget til Cech.

60.min:  Cech får hånda på ballen rett foran Crouch, da Gerrard slår inn en corner.

63.min - 1-3:  Drogba terroriserer nok en gang forsvaret til Liverpool, og Cole får en lett jobb da ballen "ender" hos ham.  Et spørsmåltegn ved om to spillere var bak Joe Cole, siden Reina var kommet ut.

67.min - Sissoko inn for Hamann og Robben inn for Cole.

71.min:  Riise kliner til etter at Crouch vinner en hodeduell, men ballen en liten meter over.

72.min - Sinama-Pongolle kommer inn for en svak Sami Hyypiä, etterhvert som Benitez kaster sine siste kort.

73.min: Crouch drar seg glimrende fri, men skyter over fra god posisjon.

76.min:  Geremi inn for Duff.

John Arne Riise har gått ned som en offensiv midtstopper de siste minuttene(!)

80.min: Cech snapper ballen foran Sinama-Pongolle, etter at Liverpool trykker på etter en corner.  De røde satser alt framover nå og det gir muligheter begge veier.  I sekundene etter skyter Drogba i nettveggen fra trengt posisjon.

81.min:  Djibril Cissé får omlag ti minutter som innbytter for Traore.

1-4 - 82.min:  Et rødt forsvar i oppløsning kan se at Drogba slår inn fra venstre, Robben får en liten touch, og Geremi kan sette ballen inn ved bortre stolpe.  Finnan er uoppmerksom ved et innkast og for fjerde gang er Drogba involvert i en scoring.

84.min:  Huth inn for Del Horno.

90.min:  Crouch er nær sine første ligascoring da han går opp med hodet etter at Cissé først har vunnet en duell i lufta.  Cech bokser imidlertid til både ball og spiller.

Innledningen av sesongen har vist at Liverpool har et angrepsproblem.  I dag sviktet det også i forsvaret, og da endte det med total ydmykelse i den ligakampen mot Chelsea som man så veldig gjerne ville vinne.  Traore, Hyypiä og Finnan ble i forskjellig grad rundlurt av den sterke og arrogante Drogba, og afrikaneren stod bak alle de fire baklengsmålene.  Steven Gerrard ga et håp med sin utligning etter corner, men Liverpool sliter voldsomt med å skape sjanser fra åpent spill mot et så godt lag som Chelsea.  Man har en spiss på over to meter, men med ingen bevegelse rundt Crouch og nokså ynkelig service fra kantene kunne ligalederen hovere inn til 4-1 foran The Kop.  Trøsten får være at vi ikke møter de blå fra London i ligaen igjen før om fire måneder.  I mellomtiden må det plukkes flittig med poeng dersom man skal kunne rette seg inn mot minstemålet om en plass blant de fire øverste i Premier League.  Denne søndagsettermiddagen viste at ligagullet kan avskrives en gang for alle.

Spillervurdering:

Reina (6)
Sjanseløs på alle scoringene, som de fire foran han på banen må ta på sin kappe. Redder et par brukbare skuddforsøk sikkert, og kan ikke lastes for tapet.

Finnan (5)
Sover på innkastet som er foranledningen til Chelseas siste mål. Ellers hadde han bra kontroll på sin side, og også et par friske offensive bidrag tidlig i andre omgang.

Carragher (6)
Den beste i forsvarsfireren på en svart dag for Liverpools bakerste ledd. Vinner de duellene han skal, og gir hele tiden 100%.

Hyypiä (4)
Meget svak og skuffende kamp av finnen. Startet kampen med å bruke unødvendig lang tid med ballen ved et par anledninger, og fulgte opp med svake pasninger og usikkert spill. Rundlurt av Didier Drogba forut for 1-2, og ble gang på gang avslørt på farten mot samme mann.

Traore (4)
Laget et usedvanlig klønete straffespark, når han går inn i en hodeløs tackling på Drogba i et forsøk på å rette opp sin egen feil etter en elendig klarering. Chelsea får flere ganger fritt leide på hans side, og det spørs om Warnock ikke er tilbake på venstrebacken mot Blackburn.

Garcia (5)
Som så mange ganger tidligere ble den lille spanjolen for puslete og ubesluttsom. Lykkes med noen fikse detaljer og hælspark, samt en glimrende frispilling til Riise, men mangler gjennombruddskraft og pondus.

Hamann (6)
Jobbet iherdig, men med tyskeren, Alonso og Gerrard på banen samtidig blir midtbaneleddet ofte litt baktungt. Gjorde jobben sin, men skinte ikke.

Alonso (6)
Ble liggende alt for dypt etter vår smak, men er vel den på dagens lag som gjør færrest personlige feil. Mange gode pasninger, men mot et bastant Chelsea-forsvar er det vanskelig å finne rom for den forløsende pasningen. I mangel av bedre alternativer kårer vi han imidlertid igjen til Liverpools beste.

Gerrard (6)
Dersom tanken er at det er Gerrard som skal gi støtte til Crouch på topp, synes vi kapteinen blir alt for defensiv i sitt spill. Kommer sjelden på gode løp i området rundt vår lange spiss, når ballen slås i sistnevntes retning. Scorer riktignok et flott mål, og leverer oppofrende innsats, men er nok et stykke fra toppformen akkurat nå.

Riise (5)
Prøvde seg med noen friske offensive raid tidlig i første omgang, men ble kontant stoppet av Gallas ved samtlige anledninger. Foruten et susende skudd i andre omgang, utmerker han seg ikke spesielt i sin kantrolle. Burde ha scoret når han blir frispilt av Garcia, men bommer fullstendig med venstrebeinet når det ville ha vært naturlig å brukt høyre. Blir trukket ned som midtstopper når Hyypiä blir tatt av banen. En posisjon han tydelig ikke var komfortabel med.

Crouch (6)
Hadde ikke like godt tak på Carvalho denne gangen, men demonstrerer nok en gang at han egner seg som oppspillspunkt, god til å ta ned og holde på ballen som han er. Får imidlertid sørgelig liten støtte fra en baktung midtbane, og blir dermed alt for alene på topp. Var nær ved å lykkes med en glimrende teknisk detalj helt på tampen, men Terry fikk forstyrret han i skuddøyeblikket.

Sissoko, Pongolle, Cisse – Ingen av de tre klarer å sette sitt preg på kampen etter innhoppene. Sissoko var den som fikk lengst tid på banen, og var nok også den som hadde det beste innhoppet.