Liverpool - CSKA Moskva

Fre 26.08.05 kl 20:45 (UEFA Super Cup) - ViasatSport1/3+/ITV1 / Tilskuere: 18 000 / Dommer: René Temmink (HOL) / Stade Louis II / Skrevet av: Torbjørn Flatin

To scoringer og en målgivende til Luis Garcia fra innbytter Djibril Cissé var forskjellen da Liverpool utlignet mot slutten av ordnær tid og avgjorde supercupen i ekstraomgangene.

1.omgang:

Liverpool har vunnet loddtrekningen om draktene og stiller i helrødt.  Steve Finnan spiller på midtbanen, mens Luis Garcia er plassert rett bak landsmannen Fernando Morientes på topp.

2.min:  Liverpool har det første skuddet på mål, da et innlegg fra Riise blir "klarert" i beina til Dietmar Hamann.  Keeper har imidlertid ikke store problemet med forsøket fra 25 meter.

10.min:  Ti minutter passeres uten at mye har skjedd på Stade Louis II.  Hamann og Alonso har bokstavelig talt vært sentrale på midten, mens de latinske innslagene på CSKA har prøvd en del fikse ting inne på Liverpools halvdel uten at det har blitt sjanser av det.

12.min:  En glimrende kontring fra Liverpool som starter med et utkast fra Reina til Zenden, som slår glimrende opp til Garcia ute på høyrekanten.  Spanjolen velger å gå innover for å få ballen på sin gode venstrefot, men skuddet fra kanten av straffefeltet går en meter over.

16.min:  Morientes vender opp i feltet etter å ha fått en flott stikker fra Alonso, men skyter et par meter utenfor bortre stolpe.  Liverpool med solid overtak de siste minuttene.

20.min:  Et nydelig hælspark fra Morientes setter opp Luis Garcia på drøyt 16 meter, men igjen treffer ikke Luis mål

24.min:  Hamann og den aktive Garcia gir Morientes sjansen til skyte fra drøyt tyve meter, men forskuddet toucher en forsvarer og mister fart.

27.min:  CSKA har sitt forsøk på mål da Krasic får lov til å vende opp og skyte like utenfor fra hjørnet av 16-meteren.

0-1: Carvalho - Helt mot spillets gang kan brasilianske Love spille fram sin landsmann Carvalho som kommer bak forsvaret til Liverpool, slår ballen forbi Reina, og kan enkelt gi CSKA ledelsen.

35.min;  Steve Finnan får en retur like utenfor 16-meteren, men keeper kommer langt ut og blokkerer.  Noen sekunder senere spiller Hamann igjennom til Garcia, men nok en gang utenfor fra den lille spanjolen.

38.min:  Didi Hamann skyter høyt over fra drøyt tyve meter.  Svake avslutninger har vært et gjennomgangstema for Liverpool i denne omgangen.

39.min:   Bolo Zenden får gult for å ha meid ned Chidi.

42.min:  Josemi med et bra innlegg fra høyre, som Garcia header over.  Godt forsøk av Luis.

I 25 minutter promenerte Liverpool på et nokså lavt gir, men som likevel ga et solid spillemessig overtak mot en motstander med dyp respekt for vinnerne av Champions League.  Sjansene falt imidlertid til den livlige Luis Garcia, som har lagt igjen skuddfoten i garderoben i kveld.  Helt ut av det blå fikk russerne først en sjanse, før man i det neste angrepet scoret et "brasiliansk mål" ved at Love spilte fram Daniel Carvalho.  Det virket enkelt.  De røde overtok snart initiativet igjen, men mye blir tredd gjennom midten og Akinfeev har ikke behøvd å gjøre mange redningene da skuddene gjerne har gått over eller utenfor.  Det trengs mer gjennombruddskraft på kantene, og et tidlig bytte av Cissé eller kanskje Sinama-Pongolle må ligge i kortene dersom Liverpool ikke viser mer foran motstanderens mål tidlig i 2.omgang.

2.omgang:

Liverpool har ikke gjort noen bytter i pausen, men Xabi Alonso og Rafael Benitez skal ha hatt en heftig diskusjon da de gikk inn i garderoben etter 1.omgang.  Uvanlig nok i en slik kamp er også et reisende The Kop i klart mindretall i forhold til tilreisende russere.

49.min:  Josemi får gult.

50.min: Frisparket fra russerne er hardt, men midt mot mål og like over.

53.min:  En forsering fra Josemi blir hjulpet av en glimrende veggpasning med hælen av Garcia, før høyrebacken skyter hardt en meter over.  Bra angrep.

56.min:  Ikke uventet kommer Florent Sinama-Pongolle inn for Steve Finnan.  Djibril Cissé er også i oppvarming.

57.min:  Zenden fyrer løs fra langt hold, men nok en gang går et skudd fra Liverpool utenfor stengene.  Sinama-Pongolle har gått på topp sammen med Morientes.

65.min:  Semberas inn for en skadet Zhirkov.

Halvspilt 2.omgang og et fantasiløst Liverpool sliter med å finne åpninger i et tett befolket forsvar hos CSKA.

70.min:  Riise legger inn, men en hardt presset og frustrert Garcia header over.

71.min:  Sissoko inn for Alonso.  Et overraskende bytte, da vi ikke kunne se at Xabi hadde fått noen skade.

73.min:  Sami Hyypiä setter knottene i leggene til Carvalho bakfra.

79.min :  Djibril Cissé inn for John Arne Riise.  Rafa setter inn sitt siste kort.

80.min:  En corner skaper nesten panikk i forsvaret til CSKA.  Liverpoolfansen synger om Michael Owen...

1-1: Cissé - Luis Garcia bryster videre et langt utspill fra Reina, før en klarering av en forsvarer går via Cissé og forbi keeper, før innbytteren enkelt kan utligne.  Reprisen viser at franskmannen får ballen i hånden og at målet skulle vært annulert.

90.min:  Gusev inn for Chidi.  Tre minutter er lagt til.

92.min:  Cissé prøver seg spiss vinkel, men får ikke noe dreis på skuddet.  Love setter ballen i mål i det neste angrepet, men blir korrekt avblåst for offside.

Et fantasiløst, frustrert og etterhvert grinete Liverpool uten tempo slet i stadig større grad med å finne åpninger hos et CSKA uten særlige andre ambisjoner enn å prøve å sikre en noe heldig ledelse.  Spørsmålstegn vil bli stilt over at Rafa ventet så lenge med å sette inn Djibril Cissé, og tre minutter etter at han kom inn scoret franskmannen.  Totalt sett fullt fortjent etter spill og sjanser, men reprisebildene viste klart at en klarering fra en forsvarer gikk å hånden til Djibril før franskmannen kom forbi keeper og kunne putte ballen i nettet.

1.ekstraomgang:

100.min: Lite har skjedd foran målene til to lag som føler hverandre litt på tennene.

2-1: Cissé - Den hurtige franskmannen løper igjennom på en glimrende langpasning fra Didi Hamann, keeper redder det første forsøket, men Djibril kan enkelt sette inn returen.

2.ekstraomgang:

Akkurat da man trodde at ingen lag ville få hull på byllen i en sjansefattig 1.ekstraomgang slo Hamann  og Cissé til med en glimrende pasning og en avslutning som gikk i mål på andre forsøk.

107.min:  Carvalho spiller inn til Love, men Zenden "klarerer" ballen inn til Reina.

3-1: Garcia - Hamann slår en ny flott langpasning til Cissé, som stormer ned mot dødlinjen.  Innlegget er perfekt til Luis Garcia, som enkelt kan heade inn målet som punkterer kampen.

SLUTT - LIVERPOOL ER VINNER AV UEFA SUPER CUP 2005

En fullt fortjent seier til Liverpool, selv om det måtte en lynhurtig innbytter i Djibril Cissé for å få det lille ekstra som skulle til for å bryte ned et bastant om nokså ordinært russisk lag.  Rafa Benitez vil garantert få spørsmål om hvorfor han ventet så lenge med å bytte inn franskmannen, og at han f.eks. valgte å sette inn en Florent Sinama-Pongolle med minimal kamptrening før lagets nr.9.  Det første trofeet i 2005/06 kan uansett settes på premiehylla hjemme på Merseyside.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Solid innsats i en kamp hvor han aldri ble satt på de store prøvene.  Oser autoritet.

Josemi 6  – Vinner mange dueller, men er ujevn og til dels rufsete i sitt øvrige spill.  Viser likevel tegn til litt bedre form?

Jamie Carragher 7 – Trygg og kommanderende i midtforsvaret.  Fikk fortjent løfte sitt første trofé med Gerrard på tribunen.

Sami Hyypiä 6 – Nok en god duellspiller, men var ikke helt komfortabelt de få gangene hvor brasilianerne til CSKA innbød til dans.

John Arne Riise 6 – Var nokså lite involvert framover, men virket å ha fått beskjed om å holde litt igjen.  Fikk sendt av gårde en del innlegg etter hvert, men gir ikke inntrykk av å ha sin vanlige selvtillit.

Steve Finnan 5  - Ryddig og grei i sitt spill ute på høyrekanten, men var samtidig aldri noen offensiv trussel.  Passer best som back.

Dietmar Hamann 7
– Tyskeren ga inntrykk at han gjerne ville vise seg fram i en sesong hvor han har fått lite spilletid.  Solid forsvarsarbeid ble plusset på med flere lekre pasninger, ikke minst da han var involvert i både 2-1 og 3-1.

Xabi Alonso 7  - Var med på en sentral midtbane som stort sett hadde styringen.  Viser tæl og vilje, selv om pasningskvaliteten ikke alltid var av helt Xabi-klasse.

Luis Garcia 7 – Gjør mange enkle feil og sløser med sjansene, men var samtidig aktiv, helhjertet og kreativ i rollen bak spissen.  Får lønn for mye løping da han header inn det siste målet.

Boudewijn Zenden 5 – Har et godt fremspill til Garcia tidlig i kampen, ellers så sliter vi med å huske hva nederlenderen skapte av sjanser.  Er direkte nok til å fungere som ortodoks ving, og blir ofte litt lett når han kommer inn i banen.

Fernando Morientes 5 – Gjør en del småfikst sammen med Garcia tidlig i kampen, men er fortsatt for ufarlig og blir etter hvert mer og mer anonym.  Hvor lenge skal han få tillit fra Benitez så lenge Liverpool ikke har vinger som kan slå gode innlegg?

Florent Sinama-Pongolle 5 – Har vært bra som innbytter i et par reservelagskamper, men det ble for spedt som oppladning til en kamp som denne.  Virket rusten og med dårlig første touch.

Muhamed Sissoko 6 – Viste muskler og løpstyrke da han kom inn, uten å helt greie å sette noe preg på kampen.

Djibril Cissé 9 – Hans fart og direkte stil skapte to scoringer og en målgivende på de førti minuttene han var med.  Det er vanskelig å forlange noe mer.  Rafa vil få hodebry med å forklare hvorfor han ikke ble byttet inn tidligere.