Liverpool - Everton

Søn 20.03.05 Kl17.05 (Premier League) - C+/SS1 / Tilskuere: 44.224 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillerbørs: Torbjørn Flatin (på Anfield)

Scoringer av Gerrard og Garcia ga de røde 2-0 til pause. Baros utvist i 76. min, før Cahill reduserte åtte minutter før slutt. Warnock, Hamann og Morientes ut med skader.

Baros (77.)

Det 201. Merseyside-derbyet står for tur. Nå handler det ikke bare om å være best i byen, men om å ta den viktige 4. plassen, som gir kvalifiseringsplass til Champions League. Liverpool ligger syv poeng bak Everton når ni kamper gjenstår.

Rafael Benitez gjør kun en endring på det laget som møtte Blackburn i midtuka. John Arne Riise erstatter Vladimir Smicer. Sami Hyypiä sitter på benken etter å ha slitt med sykdom den siste uken. Benitez var såpass fornøyd med Pellegrino mot Blackburn at han lar argentineren få en ny sjanse.

Vi har dessverre kun anledning til å legge ut scoringer, fakta, sluttrapport og spillerbørs i dag.

1.omgang:

20 min Warnock fikk en smell i ankelen etter åtte minutter, og må forlate banen. Nunez kommer inn. Riise tar over på venstreback. Garcia tar plass på venstre kant og Nunez går inn på høyresiden.

1-0 Gerrard (27.min): Liverpool får frispark etter at Garcia blir felt stygt av Hibbert på 17 meter. Hamann dytter ballen til Gerrard som sender i vei en markkryper i motsatt hjørne.

2-0: Garcia (31.min): Morientes fyrer løs fra 25 meter. Martyn får fistet ballen i tverrligger. Garcia header returen i mål.

40 min: Biscan inn for Hamann. Hamann fikk en smell i kneet etter 37 minutter.

43 min: Smicer inn for Morientes. Ser ut som Morientes fikk en smell i låret. Liverpool har brukt alle innbytterne i 1. omgang!

43 min: Nok en skade. Garcia vrir seg i smerte. Men heldigvis kan han fortsette.

PAUSE 2-0: Liverpool har tidvis spilt glimrende fotball, og vært det dominerende laget på Anfield. Leder helt klart fortjent til pause, men har allerede måttet byttet ut tre spillere med skader. Skademarerrittet fortsetter altså for de røde. Skudd på mål 10-1. I pausen ble det dratt en banner med italiensk tekst foran the Kop til minne om de omkomne på Heysel.

2.omgang:

Garcia sliter ute på gressteppet med skade. Warnock sendt til sykehus for røntgen av legg/ankel, Morientes har fått en strekk i låret, Hamann har strukket leddbånd i kneet.

Smicer har lagt seg på venstresiden, mens Garcia ligger i hullet bak Baros.

77 min: Direkte rødt kort på Baros. Tsjekkeren hopper inn med knottene først i knehøyde på Alan Stubbs. Garcia spiller alene på topp.

2-1 Cahill (82.min): Lang ball fra Evertons forsvar. Pellegrino taper en duell med Ferguson. Ballen havner hos Cahill på 12 meter som fyrer løs. Ballen fyker inn ved stolperota.

SLUTT

Liverpool vant 2-1 mot Everton og knappet med det ned forspranget til fire poeng. De røde tok initiativet allerede fra avspark og jobbet uttrettelig hele kampen.  Til tider viste de også mye fint kombinasjonsspill. Steven Gerrard og Luis Garcia sørget for ledelse 2-0 til pause. Skadesituasjonen ble også forverret. Warnock (legg/ankel), Hamann (leddbånd i kneet) og Morientes (lår) måtte byttes ut før pause. I tillegg slet Garcia etter en smell like før sidebytte. Milan Baros kunne punktert kampen i 2. omgang. Tsjekkeren hadde kampens tre største sjanser ved siden av scoringene. Etter 51 minutter tråkket Alan Stubbs på ballen ved midtstreken. Baros snappet ballen og kom alene igjennom med keeper Martyn, men Hibbert klarte å sette inn en takling i siste liten. Et kvarter senere brystet Garcia ned ballen til Baros, men tsjekkeren fyrte ballen over fra litt utenfor 16-meteren. Etter 69 minutter klarerte Finnan langt til Baros. Spissen kom igjen alene gjennom med Martyn, fintet bort keeperen, men Martyn fikk en tå på ballen, som gikk ut til corner. Everton var svært fantasiløse i hva de foretok seg offensivt, mye takket være solid forsvarsspill av hjemmelaget. Gjestenes beste mulighet kom på overtid i første omgang. Carsley skrudde et frispark like utenfor. Everton satte innpå Beattie og Ferguson etter pause, og økte trykket mot hjemmelagets bur. Enda verre ble det de siste 14 minuttene. Baros kastet seg hodeløst inn i en takling med knottene først, i en duell med Alan Stubbs. Dommer Rob Styles nølte ikke med å ta opp det røde kortet denne gang. Everton hadde som vanlig kommet med flere harde taklinger før i kampen som resulterte i gule kort. Utvisningen betyr at Baros må stå over tre kamper i innspurten – Bolton (H), Man City (B) og Tottenham (H). Cahill reduserte i det 82. minutt. Everton fortsatte presset, men klarte aldri å skape de helt store sjansene. Liverpool dro seieren i land.

SHOTS ON TARGET: 8-2
SHOTS OFF TARGET: 7-2

SPILLERBØRS:

Dudek 7
Lite å gjøre. Virker sikker og våken. Avverget en del situasjoner. Var på allerten. Kan ikke lastes for scoringen.

Finnan 7
Lite med fremover. Har et raid i 1. omgang. Hissig og aggresiv når det røyner på mot slutten. Hjelper Carragher godt med å håndtere ”Big Dunc”.

Carragher 9
Man-of-the-match. Står fram som sjefen. Vinner alle de viktige duellene. Kriger godt og er et samlingspunkt.

Pellegrino 7
Ny bra kamp. Flink i duellene og til å bryte foran motstander. Bra pasninger. Taper duellen i forkant av reduseringen.

Warnock
Fikk kun 20.minutter. Får vist at han er helrød og klar for å spille Merseyside-derby. Går til kraftig i duellene og ble da også skadet.

Garcia 7
Spilte 50 minutter med skade. Mye involvert frem til skaden. Fikk frisparket i forkant av den første scoringen, og er fint fremme på returen. Scorer det andre målet. Svært hemmet av skaden.

Hamann 7
Spilte i den gode 1. omgangen. Flink til å bryte. Sikker i pasningsspillet. Viser rutine. Ut med skade.

Gerrard 8
Scorer det viktige førstemålet. Går foran som kaptein. Helt klart et løft formmessig sammenlignet med de siste kampene.

Riise 7
Fikk aldri vist seg frem offensivt. Står på og jobber. Vinner dueller.

Baros 5
Brenner to kjempesjanser. Virket utenfor og stresset i 1.omgang. Får lite til. Utvisningen trolig utløp for frustrasjon.

Morientes 7
Var litt lite involvert, men noen gode bidrag. ”Målgivende” til andre scoringen med en suser i tverrliggeren. Slepen spiller. Ut med skade.

Nuñez 7
Inn etter 20 minutter. Jobbet helhjertet hele tiden. Viser vilje til å utfordre. Uredd. God mann å ha på kontringsspill. En av sine bedre kamper i den røde trøya.