Liverpool - Fulham

Lør 05.02.05 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport(o) / Tilskuere: 43.534 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillerbørs: Bård Thoresen

Scoringer fra Fernando Morientes, Sami Hyypiä og Milan Baros sørget for tre kjærkomne poeng i en ikke alt for god kamp spillemessig.

Papa Diop

En heroisk snuoperasjon på Craven Cottage sikret de røde sesongens første borteseier i høst. Nå må Liverpool slå Fulham også i den andre kampen klubbene i mellom, skal man henge med i kampen om fjerdeplassen i Premier League.

Rafael Benitez stiller med et uforandret mannskap fra borteseieren mot Charlton på tirsdag, men Dietmar Hamann er tilbake på benken etter sin suspensjon.  Tyskeren kommer inn på bekostning av unggutten Darren Potter.  Toppscorer Milan Baros har ikke scoret på sine siste fem kamper, er det dags mot Fulham?

1.omgang:

Liverpool vant målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

3.min:  Anfield skriker på straffe da Diop drar ned Milan Baros inne i feltet, men dommeren vinker spillet videre.  Frisk start av hjemmelaget.

5.min:  Fulham har sitt første oppløp, som ender med en corner hvor litt klabb og babb ender med et frispark til Liverpool.

Liverpool har startet rimelig bra, men uten å komme til virkelige sjanser.

1-0 MORIENTES 8.min - Nydelig teknikk av Luis Garcia gjør at spanjolen kan crosse fra helt nede ved sidelinja - og Fernando Morientes kommer seg foran sin mann og stusser ballen med hodet inn i motsatt nettvegg.  Flott scoring, og meget fortjent etter en aggressiv åpning fra hjemmelaget.

Midtforsvaret vårt er utspilt når Cole nokså enkelt kan utligne.

1-1 COLE 16.min - Luis Garcia var i himmelen i åtte minutter!  En svak støttepasning til Gerrard blir vunnet av Boa Morte, som kommer seg bak forsvaret og får lagt inn til Andy Cole som er innenfor Liverpools midtstoppere.  Spissen header kontant inn i nettet.  Bra tatt vare på av Fulham, men likevel en billig scoring.

Liverpool har ligget klart over spillemessig, men Fulham har også fått vist at de kan være farlige.

22.min:  Fulham viser igjen at de er skumle, da Radzinski header en corner like utenfor.

25.min:  John Arne Riise slår et frispark, men en presset Jamie Carragher får ikke skikkelig trykk i headingen.

26.min:  Rehman hos gjestene får advarsel etter en felling Baros.

27.min: Garcia og Baros kombinerer bra, men tsjekkeren får ikke helt spilt fram Morientes.  I det neste angrepet er den farlige Boa Morte nesten igjennom, men blir stoppet av Hyypiä.

Vladimir Smicer får varm applaus da han varmer opp foran The Kop, hans første "opptreden" på Anfield denne sesongen.  Landsmannen Milan Baros har fått lite til på topp så langt.

33.min:  Et flott raid av Traore langs venstrekanten ender med et svakt innlegg av backen.

Kampen er nå jevn etter at Liverpool dominerte før utligningen til Fulham.

36.min:  Flott forarbeid av Morientes gir Biscan sjansen til å skyte fra like utenfor straffefeltet, men kroaten får ikke ordentlig fart på ballen og van der Sar redder nokså enkelt.

37.min:  Et angrep fra Liverpool involverer Morientes og Biscan igjen, men Steven Gerrard sender en svak cross fra en god posisjon.

41.min:  Clark legger inn fra siden, men Boa Morte kommer ikke helt fram på crossen og ballen triller utenfor bortre stolpe.  Muligheten kom etter at Garcia igjen mistet ballen på midtbanen.

45.min:  Boa Morte får kjenne knottene til Igor Biscan på baksiden av leggen, men portugiseren er snart oppe igjen.

Morientes begynner å bli varm i trøya og noterte seg for en meget god prestasjon da han perfekt styrte inn Garcias lange innlegg fra kanten. To ligamål på de siste to kampene for El Moro!

Pauserapport:  Det begynte bra på Anfield.  Liverpool dominerte banespillet, og var farlig frempå et par ganger før Fernando Morientes scoret et flott mål foran Anfield Road End.  Spanjolen har vært utmerket, og var et kvarter godt hjulpet av en midtbane hvor Garcia og Riise var mye involvert fra flankene.  Da Luis Garcia ga bort ballen, og Boa Morte og Cole utnyttet det maksimalt for Fulham, betydde det også at noe av lufta gikk ut av både laget og publikum.  Den siste halvtimen har vært skuffende, hvor et Liverpool som ikke har spilt et pasningspill som vi gjerne vil se, har blitt kjempet ut av stilen av et gjestelag som også er farlige med hurtige folk framover på banen.  Spillere som Steven Gerrard og Milan Baros behøver å komme mer inn i kampen etter pause.  Luis Garcia har variert fra det glitrende til situasjoner hvor han helt unødvendig har gitt fra seg ballen.

2.omgang:

Liverpool begynner med ballen i en omgang hvor de skal angripe mot The Kop.  Ingen bytter i pausen.

48.min:  Baros kommer fram på høyresiden, men van der Sar får klarert.  Minuttet etter er tsjekkeren på ferde igjen, men forsøket fra Milan blir blokkert.

49.min:  Zak Knight må ha behandling etter den omtalte blokkeringen av skuddet til Baros.

52.min:  Diop i boka etter en felling av Riise.

53.min:  Et skuddforsøk fra Steven Gerrard blir blokkert.

Liverpool har tatt over etter at Fulham åpnet 2.omgang bra.

55.min:  Et nytt skudd fra Stevie G, denne gang over.

57.min:  Baros crosser fra høyre, men Riise får ikke kontroll da han skal brenne til fra motsatt side.

Frustrerende på Anfield hvor Liverpool sliter med å finne rytme og presisjon i sitt pasningspill.

2-1 64.min - HYYPIÄ:  Steven Gerrard slår et frispark utenfor den venstre spissen av 16-meteren, og Sami Hyypiä kommer inn som et ekspresstog og får den hvite luggen på ballen fra fem meters hold.  Det er faktisk finnens første mål denne sesongen.

65.min: Hamann inn for Biscan.

67.min - Mark Pembridge, for felling av Dietmar Hamann.

Fulham var farlig frempå like scoringen, men Liverpool har fått kontroll over banespillet igjen.

73.min:  Dietmar Hamann skyter hardt etter en corner, men rett på van der Sar.

74.min:  Luis Garcia i boka, etter at spanjolen igjen har gitt fra seg ballen unødvendig i trekket tidligere.  Etter våre tall må nå Luis stå over neste kamp mot Birmingham.

3-1 77.min - BAROS:  John Arne Riise sender en lav cross inn i feltet, og Liverpool har både Morientes, Traore og Baros innenfor 16-meteren.  Det er Milan Baros som kontant avslutter fra omlag ti minutter.  Deilig fra Milan som har slitt litt i det siste.

80.min:  Van der Sar får gult for å ha protestert på at Fulham skulle hatt et frispark i forkant av 3-1 målet.

81.min:  Traore blokkerer et farlig forsøk fra Boa Morte.

82.min: Vladimir Smicer inn for landsmannen Milan Baros.

85.min:  Innbytter Smicer kombinerer med Finnan langs høyrekanten, men van der Sar tar seg av innlegget.

88.min:  John Arne Riise får behandling...

... og blir med en gang byttet ut med Stephen Warnock.  Det virker ikke å være noe alvorlig skade for nordmannen.

Sluttrapport:  Liverpool var gode det første kvarteret, og scoret et flott mål, før en unødvendig feil av Garcia banet vei for en utligning.  Etter det slet hjemmelaget med å finne rytmen, og et Fulham som ikke var ufarlige hadde det nokså komfortabelt resten av 1.omgang.  De første tyve minuttene etter pause var skuffende fra hjemmelaget, og en begynte å ane en frustrerende ettermiddag på Anfield.  Et unødvendig frispark av Fulham, da Lee Clark handset, gjorde at en av Liverpools fremste i dag, Sami Hyypiä kunne sette inn 2-1 med pannebrasken.  Et gjestelag som måtte framover ga muligheter for Liverpool til å finne flere åpninger, og en inntil da frusterte Milan Baros kunne sette inn 3-1 målet som punkterte kampen.  Totalt sett ingen stor kamp av Liverpool, men det ble tre poeng i en kamp hvor begge angriperne scoret og Hyypiä fikk sin første fulltreffer for sesongen.  Ingen dårlig lørdag det, tross alt.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Veldig lite å gjøre, og kan vanskelig lastes for baklengsmålet som kom fra kort hold.  Det var også det eneste forsøket Fulham hadde på mål i 1.omgang.  Ingen spesielle feil.

Steve Finnan 6  – Stødig bakover, ikke særlig engasjert framover, og en kamp på det jevne for iren.

Jamie Carragher 7 – Flink til å bryte foran hurtige angripere som Boa Morte og Cole.  Nok en solid jobb av Carra.

Sami Hyypiä 7 – Scoret på en dødball, og er også sterk på dødballer imot.  Finnen ruvet i dag, og var nok bestemann i den bakre fireren.

Djimi Traore 6 – Begynte bra, og gjorde et flott initiativ framover ved den siste scoringen.  Har funnet seg bra til rette på venstrebacken, og får en sterk 6’er.

Luis Garcia 6 – Flott start, og utmerket forarbeid til 1-0.  På sitt beste artig å se på, men er en frustrerende spiller som mister ballen for mye og for lett.  Ofte ”må” han også drible nærmeste mann, isteden for å foreta en enklere og bedre løsning.

Steven Gerrard 7 – Litt høy feilprosent på pasningene, og ikke like dominerende som på sitt beste, men er uansett involvert i mye av det positive som Liverpool foretar seg framover.

Igor Biscan 6 – Gjør en grei jobb som anker, og gir solid støtte til sine midtstoppere.  Vi savnet imidlertid et og annet ”Igor raid”, og kroaten stilte seg veldig i skyggen av Gerrard når det gjaldt det kreative.

John Arne Riise 7  -  Er aktiv, har driv, og løper i det hele tatt i nitti minutter.  Er også nest sistemann på den tredje goalen.  Ikke alt var perfekt, men nordmannen er i bra form om dagen.

Milan Baros 7 – En ante den sjette kampen på rad hvor toppscoreren skulle gå målløs av banen, men Milan ga aldri opp og fikk sin velfortjente belønning i form av 3-1.

Fernando Morientes 8  -  Fernando scorer et flott mål, og gjør en del lekre ting i det oppbyggende spillet.  En klassespiller, og etter vår vurdering Liverpools beste i dag.