Liverpool - Kaunas

Tirs 02.08.05 kl 20:45 (Champions League, 2.kvalifiserende runde, 2.kamp) - ITV2/lfc.tv / Tilskuere: 43 717 / Dommer: Gianluca Paparesta (ITA) / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool spaserte seg til 2-0 seier og avansement til 3.kvalifiserende runde i Champions League i kveld. Sammenlagt går dermed de røde videre med 5-1.

Kurskis

Returkampen i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League spilles på eget gress. Laget fra Litauen har aldri kommet til 3. kvalifiseringsrunde, og det vil sjokkere alle om de klarer det mot de regjerende Champions League-mestere.

Sami Hyypiä er kaptein for Liverpool i kveld, når både Jamie Carragher og Steven Gerrard er plassert på benken.

Steve Finnan har ristet av seg magesjauen som gjorde han uaktuell til spill i den første kampen i Litauen, og bra er det, ettersom det rapporteres at Josemi skal ha pådratt seg en skade, og således er uaktuell til kveldens kamp.

Mohamed Sissoko og Peter Crouch gjør sine hjemmedebuter, mens spillere som Reina, Cisse og Alonso tar plass ved siden av Gerrard og Carragher på det som må være "verdens beste benk".

1.min:
Liverpool vinner myntkastet, og dermed må Kaunas ta avspark og spille mot The Kop i første omgang. Nok en gang er Anfield utsolgt til en kvalifiseringskamp.

2.min: To stygge fellinger mot Luis Garcia og Momo Sissoko innenfor et par sekunder, men begge spillerne reiser seg heldigvis uskadet.

4.min: Kaunas vinner kampens første corner, etter en rotete innledning på kampen.

8.min: Garcia har vært livlig, og blir nok en gang stygt felt av hardtspillende gjester. Fra frisparket vinner Liverpool en corner, når Crouch header inn i retning Morientes.

12.min: Steve Finnan på raid vinner ett frispark 20 meter fra mål. Zenden skyter svakt utenfor. En meget dårlig avslutning fra godt hold.

14.min:  Kampens største sjanse så langt, når et innkast blir stusset videre fra Peter Crouch til Fernando Morientes. Spanjolen får imidlertid ikke kraft bak headingen fra kloss hold, og keeper fanger lett.

17.min: Kaunas vinner et frispark i farlig posisjon, 7-8 meter utenfor 16-meteren. Carson fanger ballen relativt enkelt i høljeregnet på Anfield.

25.min: En hendelsesfattig omgang på Anfield så langt, der Kaunas ligger dypt og nekter Liverpool rom. Dermed blir det mest pasninger på tvers på midtbanen av de røde.

28.min:   Pehlic får Zendens knotter i bakhodet når han faller i en duell, og må ha behandling på sidelinja. Et rent uhell, og ingenting stygt av nederlenderen.

31.min: Hyypiä slår en langpasning i Alonso-klassen til Garcia, som skjærer inn mot mål og vinner en corner. Kaunas kontrer etter at de får avklart corneren, men det farlige angrepet stoppes på grunn av offside.

32.min: Ny corner til Liverpool, som Hamann må ta to ganger fordi ballen ikke lå rett. Andre gangen slås ballen inn og havner hos Hyypiä i god posisjon. Men det blåses i favør Kaunas inne i feltet.

34.min: Liverpool vinner sin tredje corner på like mange minutter. Zenden prøver seg med et skudd på direkten, som blir klarert.

37.min: Momo Sissoko tackler ballen rett i beina på en Kaunas-angriper, men Sami Hyypiä rydder opp i kjent stil i siste liten. Ikke helt patent spill der av nykommeren fra Mali.

41.min: Nok en gang er de røde litt på hælene når Kaunas angriper, men de gulkledde bruker for lang tid på ballen, og Liverpools forsvarere rekker tilbake.

43.min: Sissoko prøver seg med et godt skudd fra distanse. Men keeper har god kontroll, og ballen går et par meter utenfor.

45.min: Ett minutt tilleggstid i første omgang.

Pause

En svak, kjedelig og sjansefattig førsteomgang på Anfield. Kaunas ligger lavt på banen, og nekter Liverpool rom. De røde finner ikke ut hvordan de skal løse floken, og trass i masse ballinnehav blir det skapt fint lite sjanser. Midtbanen stanger mot en forsvarsmur som nøytraliserer Crouch og Morientes meget effektivt. Og trass i en del fikse detaljer fra Garcia, og noen raid fra Sissoko, blir dette for tynt. Som regel ender Liverpools angrep med at man spiller ballen på tvers på midtbanen, inntil man mister lærkula og må begynne på samme prosedyren igjen. Bakover på banen har man hatt bra kontroll, med unntak av et par farlige kontringer der Liverpool mest har sluppet unna på grunn av ubesluttsomt angrepsspill fra gjestenes side.

2.omgang:
46.min:
Begge lag har gjort et bytte i pausen. Cisse for Morientes hos de røde, og Klimek for Petrenko for de gule.

48.min:  Ballen faller for Garcia som får en stor sjanse. Spanjolen vipper ballen opp i hånda på en Kaunas-forsvarer, og hele The Kop roper på straffe. Klar hands, men både dommer og linjemann overser forseelsen.

50.min:  Cisse, som trekker mye ut mot høyre, løper fra sin oppasser og får lagt inn til Peter Crouch. Den lange spissen blir dratt ned, og Liverpool blir snytt for sitt andre straffespark på to minutter.

51.min:  Mer action på topp nå. Crouch legger elegant ned til Cisse, som brenner til fra skrått hold. Ballen fyker utenfor.

53.min:  Peter Crouch ser ut til å ha pådratt seg en hamstring-skade. Han holder seg bak på høyre lår. og må sikker byttes ut.

53.min:  Forferdelig klarering av Sami Hyypiä, som gir Kaunas en gratissjanse. Skuddet går imidlertid høyt over.

54.min:  Potter kommer inn for en hamstring-skadet Crouch, som går rett i garderoben. Synd for spissen, som altså pådrar seg en lei strekkskade i hjemmedebuten. Potter tar høyrevingen, mens Garcia og Cisse danner ny spissduo.

58.min:  Kunevicius må ha behandling etter å ha fått en trykk i ryggen i en duell med Djibril Cisse.

62.min: Etter en god start på andre omgang, har Liverpool igjen falt tilbake til gamle synder fra før pause. Tempoet er alt for lavt til at de røde klarer å trenge gjennom gjestenes defensive mur.

63.min: Garcia er uheldig og stempler en Kaunas-spiller stygt, men uten intensjon.

65.min:  Kaunas sin målscorer fra den første kampen, Barevicius, entrer banen. Ut går Pehlic.

67.min:  Flott innlegg fra Steve Finnan ender hos Zenden, som smeller til med et meget godt skudd fra 16-meter. Dette blir headet til corner. Corneren blir headet i undersiden av tverrliggeren av Hyypiä, men vil ikke over streken. Liverpool utrolig nære å ta ledelsen der.

68.min: Flott raid av Darren Potter, men innlegget finner ingen i feltet.

71.min:  Liverpool roper igjen på straffe, når en forsvarer handser i feltet etter et raid fra Zenden. De røde snytt for sin tredje straffe for kvelden.

73.min:  En livlig Sissoko vinner et nytt frispark like utenfor 16-meteren.

74.min:  Steven Gerrard kommer inn til øredøvende jubel. Ut går Didi Hamann.

75.min:  Kjempepasning fra Gerrard, finner Cisse alene med keeper. Kjemperedning av Kilijonas til corner.

77.min:  0-1 Steven Gerrard kommer inn og setter preg på kampen umiddelbart. Corneren blir tatt til Gerrard ute på kanten. Han sender i vei en mellomting mellom et skudd og et innlegg, som keeper Kilijonas roter i mål under press fra Garcia. Kapteinens 7. mål på 4 kamper!

83.min:
Strålende tackling av Stephen Warnock når Kaunas er i ferd med å bryte igjennom.

84.min:  Boudewijn Zenden med et nytt godt langskudd, som nær hadde gitt 2-0.

86.min:  0-2 Zenden tar et raskt innkast til Garcia, som legger inn til en umarkert Djibril Cisse, som sikkert gjør 2-0 fra kort hold.

86.min:
Gjestene gjør sitt siste bytte når Maciulis kommer inn for Poderis.

Slutt

Liverpool gjorde jobben, men heller ikke mer mot et defensivt anlagt Kaunas i kveld. Gjestene la seg bakpå, tydelig mest interesserte i å begrense nederlaget, og Carson var stort sett arbeidsledig hele kvelden. Etter en begredelig førsteomgang var det et langt friskere Liverpool som kom på banen etter pause. Men uttellingen kom ikke før helt på tampen, ved innbytterne Cisse og Gerrard. Sistnevnte gjorde dermed sitt sjuende mål på fire kamper i kvalifiseringen. Ellers imponerte Mohamed Sissoko i sin Anfield-debut, og vi kunne tydelig se hvorfor enkelte har dratt parallellen til Patrick Vieira. Her har de røde fått et tacklingssterkt arbeidsjern på midtbanen. Malurten i begeret på en dag der de røde nærmest spaserte seg til avansement, var at Peter Crouch pådro seg hva som tilsynelatende var en hamstringskade. Han holdt seg i alle fall til baksiden av høyrelåret da han forlot banen tidlig i andre omgang. Uansett, et Liverpool med 8 utskiftninger på laget fra den første kampen er videre med 5-1 sammenlagt mot Kaunas. Et resultat som så absolutt lar seg høre, uansett om det var mot antatt svakere motstand. Bare spør Celtic i kveld!

SPILLERVURDERING

Scott Carson 6 – Feilfri, men så vil ha da heller aldri få en mer rolig kveld enn hva han hadde mot Kaunas.

Steve Finnan 6  – Hadde enkelte positive fremstøt, men slurvet også unødig med et par pasninger.  Full kontroll bakover.

Zak Whitbread 7 – Med unntak av et par upresise langpasninger spilt lysluggen meget solid i sin første kamp fra start i Champions League.  Trygg og rolig, og flink til å bryte foran sin motstander.  Vi synes unggutten fortjener tittelen Liverpools beste.

Sami Hyypiä 5 – Headet i tverrliggeren, men var ellers uvanlig lurvete i sitt spill.  En håpløs pasning fra eget straffefelt kunne nær gitt en baklengs mot en ellers ufarlig motstander.

Stephen Warnock 5 – Venstresiden var spesielt svak i 1.omgang, og Stephen vil så mye men fikk lite til i dag.  Alt for upresis i sitt pasningspill.

Luis Garcia 7 – Luis var en av de få i rødt som kan få godkjent i 1.omgang, og bidro også med en del fine detaljer etter pause.  Flott fremspill til 2-0 målet.

Muhamed Sissoko 6 – Innledet kampen bra hvor han viste løpstyrke og fart, i tillegg til at han er flink til å vinne igjen ballen.  Varierer i sitt pasningspill og er borte i perioder, men likevel en positiv hjemmedebut.

Dietmar Hamann 5 – Tyskeren kommer sjelden til sin rett i slike kamper, hvor Liverpool har fullstendig kontroll defensivt.  Greier aldri å sette særlig preg på spillet.

Boudewijn Zenden 5 – Hans svakeste kamp så langt i sommer.  Kom sjelden fram på sin side, og de innleggene som kom var upresise.  Løftet seg litt mot slutten da han bl.a. fyrte av et par bra skudd.

Fernando Morientes 5 – Viser enkelte glimt, men spanjolen sliter fortsatt med å være mye involvert i kampene og er heller ikke effektiv foran mål.  Fikk riktignok en vanskelig rolle sammen med et annet oppspillpunkt i Peter Crouch.

Peter Crouch 6  - Måtte tusle ut med skade i 2.omgang, men fikk likevel vist The Kop nok av tekniske detaljer og intelligente fremspill til at hans stempel som keitete og primitiv kan få kort levetid.

Djibril Cissé 7 – Det ble mer farlig med en gang franskmannen kom på banen.  Direkte, lynhurtig, og med stor selvtillit.  Varierer riktignok i prestasjonene, men setter punktum med en fin scoring.

Darren Potter 5  - Hadde en flott forsering tidlig i sitt innbytte, men blir for lite involvert i sin flankerolle.