Liverpool - Middlesbrough

Lør 10.12.05 Kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 43.510 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Trym Oust Sonstad

To sene scoringer fra Fernando Morientes ga seier, samtidig med at klubbrekorden med ti strake uten baklengs ble tangert.

Røde kort

Middlesbrough skal prøve å bryte Liverpools langvarige rekord med ingen baklengs på Anfield.  Rafael Benitez gir Harry Kewell tillit fra start og setter John Arne Riise ned på backen.  Fernando Morientes og Peter Crouch spiller igjen sammen på topp.

1.omgang:

Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

1.min:  Det hadde gått 28 sekunder da Morientes nesten spilte igjennom Crouch, før Steven Gerrard skjøt fem meter utenfor like etter.

3.min:  Crouch vinner i lufta etter et frispark, og ballen ender opp hos Steven Gerrard skrått ute ved hjørnet av 16-meteren.  Kapteinen får imidlertid verken skikkelig drag eller presisjon på skuddet.

5.min:  Stevie G river til seg ballen fra Doriva, setter fart og smeller til fra 25 meter.  Schwarzer redder uten alt for store problemer.  Bra åpning av Liverpool.

15.min:  Rochemback skyter fra langt hold, men aldri særlig farlig.

Lite har skjedd de siste ti minuttene.  Hjemmelaget sliter med å få flyt i spillet etter en lovende start, mot kompakte gjester.

21.min:  Crouch header svakt utenfor etter en corner.

23.min:  Morientes header fra trengt posisjon fra 5-6 meter, men Schwarzer får fistet ballen over.  Peter Crouch header igjen på corneren, men ballen blir klarert.

26.min:  Liverpool legger an til et strålende angrep, men hælsparket til Morientes på fremspillet fra Kewell finner ikke en medspiller inne i midten.

27.min:  Doriva skyter fra 20 meter, men i bakken og helt uproblematisk for Reina.

28.min:  Crouch spiller ut til Finnan, og Kewell får hodet på innlegg ved den nærmeste stolpen men forsøket blir reddet til corner.  Morientes vinner i lufta på corneren, men den løse heading blir enkelt klarert.

29.min:  Finnen slår hardt inn med venstra helt nede ved sidelinjen og Crouch gjør et bra forsøk da han header utenfor i kamp med midtforsvaret til MBG.

33.min:  Kewell blir felt på drøyt 20 meter og Liverpool får frispark i god posisjon rett foran målet til Schwarzer.  Xabi Alonso skyter via Kewell i muren og utenfor.

36.min:  Et par gode innlegg fra Harry Kewell på venstresida i løpet av et minutt, men Crouch kommer først ikke fram og blir etterpå blåst av for frispark.

38.min:  Southgate på en sjelden offensiv forsering for gjestene, men midtstopperen skyter langt utenfor på halv volley fra nesten 30 meter.

40.min:  Bra innlegg fra John Arne Riise, men Crouch får ikke headet skikkelig.

42.min:  Peter Crouch header pent ned et langt innlegg, og Momo Sissoko er helt umarkert fra 7-8 meter.  Headingen blir imidlertid for svak.  Kampens desidert største sjanse så langt.

44.min:  Ny kjempesjanse da Gerrard legger hardt inn fra høyre, og både Morientes og Crouch er nære ved å få den avgjørende touchen fra kort hold.

Til tross for en lovende start tok det tid før Liverpool kom inn i noe som lignet en rytme mot en kynisk og kompakt motstander.  Etterhvert kom man imidlertid bedre frem på flankene og har pepret straffefeltet til Middlesbrough med innlegg.  De store sjansene uteble imidlertid helt til mot slutten, da Momo Sissoko først skulle ha scoret og gjestenes hardt arbeidende midtforsvar både greide å hindre Crouch og Morientes i å få den avgjørende touchen.  De røde behøver litt mer kvalitet og fart på ballen for å bryte ned det solide forsvaret til 'boro, og Xabi Alonso har heller aldri kommet skikkelig i gang som playmaker.  Det positive er at José Reina aldri har hatt sin rad av kamper uten baklengs truet.

2.omgang:
Liverpool tar avspark i en omgang hvor de vil angripe mot The Kop.  Ingen av lagene har gjort noen bytter.

46.min:  De fleste på Anfield får nesten sjokk da Rochemback spiller igjennom Viduka, men Reina får et ben på skuddet.  En kjempesjanse.

49.min:  Riise skyter hvilt utenfor fra langt hold.  En aner at det kan bli mer fyrverkeri i denne omgangen enn hva som var tilfellet i den første.

51.min:  John Arne skyter fra langt hold igjen, men denne gangen mye bedre direkte på en corner fra Gerrard og ballen går en meter over.

52.min:  En feil fra Morrison gjør at Morientes kan skyte fra 18 meter.  Skuddet er godt plassert ned mot hjørnet, men uten særlig fart, og keeper slår til corner.

Endelig blir det litt trykk på The Kop.

56.min:  Kewell prøver å flukte ballen i mål på halv volley fra 25 meter, men Schwarzer får et par fingre på ballen.

59.min:  God prestasjon av Riise som får lagt inn dypt nede på venstrekanten, men Crouch får ingen kraft på en vanskelig heading.

62.min:  Alonso er nede et kort øyeblikk etter at han får knottene fra Yakubu på kneet i en duell ute ved sidelinja.

Selv om det er høyere tempo i kampen sliter Liverpool fortsatt med å komme til klare sjanser.  Rafa bør kanskje begynne å vurdere om han skal bringe inn lett mer fart i form av Cissé og/eller Garcia?

65.min:  Momo Sissoko får gult kort og må stå over neste ligakamp mot Newcastle.  Matthew Bates får gult for reaksjonen på en takling som fortjente booking.

67.min:  Luis Garcia inn for Peter Crouch.  Luis går fram i angrep sammen med landsmannen Fernando Morientes.

69.min: Hyypiä og Boateng går begge rett i bakken etter en hodeduell på en corner.  Sami går i garderoben for å sy noen sting på siden av hodet.

71.min:  1-0 MORIENTES - Steven Gerrard brøyter seg vei mot 16-meteren, ballen går ut til Luis Garcia ved høyrekanten av straffefeltet, og Fernando Morientes får innlegget i beina ved straffemerket etter en smart dukk av Steven Gerrard.  Spanjolen får akkurat tid til å stokke beina før han skyver ballen forbi keeper og inn i hjørnet.

74.min:  Stor mulighet for MBG til å slå rett tilbake, men ballen går via hælen til Reina og til corner etter at Morrison har spilt vegg med Viduka.  Det først Sami Hyypiä gjør etter at han kommer på banen er å vinne hodeduellen på corneren.

76.min:  Jimmy Floyd Hasselbaink inn for James Morrison.

77.min: 2-0 MORIENTES - Quedrue prøver å heading tilbake, og Morientes kan helt ensom iskaldt lobbe over keeper.  Svakt forsvarspill, men Nando var trolig offside da ballen ble spilt framover.

78.min:  Chris Riggott i dommerens bok.

83.min:  Djibril Cissé inn for Harry Kewell.

84.min:  Et flott angrep involvert Gerrard, Garcia og Morientes ender med at sistnevnte får sitt skudd retted.  Liverpool har senket skuldrene nå.

85.min:  Riggott får sitt andre gule på syv minutter og må ta en tidlig dusj.

86.min: Ehiogu inn for Yakubu og Josemi inn for en Morientes som forlater banen til trampeklapp.

Fire minutter tillegg i en kamp som har vært kjørt etter 2-0.

Steven Gerrard er nede noen sekunder etter å ha fått et stygt spark i ankelen.

Liverpool beholdt sin rad av vunnede kamper, og ingen baklengs.  Middlesbrough var svært nære både på 0-0 og 1-0, men José Reina var både god og heldig da gjestene to ganger slapp igjennom i feltet foran ham.  Hjemmelaget var imidlertid hele tiden best, selv om man måtte være tålmodig mot en resolutt motstander.  Noen vil ha rynket på brynene da Peter Crouch ble byttet ut istedenfor en til da ikke alt for farlig Fernando Morientes, men Rafa ble snart rettferdiggjort.  Luis skapte mer fart og bevegelse framme, og Fernando ble helten med to pene avslutninger.  En solid kamp på Anfield igjen av Liverpool, tre nye poeng og tangering av ti strake uten baklengs, en kan ikke forlange stort mer enn det!

Spillervurdering:
José Reina – 8: Har lite å gjøre, men er våken og gjør to feberredninger når han må. Tangerer dermed  smultringrekorden til Bruce Grobbelaar og Mike Hooper – fullt fortjent. Skal også ha ros for presise utspill.

John Arne Riise – 7: Full kontroll defensivt, ikke like mye med offensivt. De gangene han faktisk går fram, blir det gjerne farlig. Pluss for de lange innkastene, som skaper kaos. Og snart må da også hans og Gerrards cornervariant lykkes?

Sami Hyypiä – 8: Får kveldens tredje største jubelbrøl da han går rett fra å ha blitt sydd i hodet til å hoppe inn i første og beste hodeduell. Finnen kriger godt både offensivt og defensivt, og slår også noen gode framspill. Trekk for å oppheve offside da Mark Viduka kommer alene med Reina.

Jamie Carragher – 7: Veldig usynlig, men gjør de inngrepene han må.

Steve Finnan – 8: Kommer mer rundt på kant enn kollegaen på motsatt side. Flere av innleggene er også bra, samtidig som iren har god kontroll defensivt.

Harry Kewell – 7: Lykkes med det meste han prøver på, særlig er innleggene fra venstre nyttige bidrag. Innimellom blir han litt for fiks, men det viktigste er likevel at denne kampen er et stort steg i riktig retning.

Xabi Alonso – 7: Er mer ballvinner enn tilrettelegger i dag. Når han ikke vinner ballen, får han gjerne frispark.

Momo Sissoko – 8: Aggressiv og viktig i det som særlig innledningsvis var en tett midtbanekrig. Også flink til å gjøre seg spillbar når Liverpool er på vei framover. Skulle ha scoret ett mål, men likevel banens beste.

Steven Gerrard – 8: Litt slurvete innledningsvis, men derfra og ut er det pur klasse – over hele banen. Drivkraften som ikke tillater Liverpool å tape.

Fernando Morientes – 8: Scorer to mål og er også involvert i flere store sjanser. Kan være enda litt mer påpasselig i bakrommet når «Crouchy» går i lufta.

Peter Crouch – 7: Jobber, vinner dueller og skaper sjanser, men må bli litt mer aggressiv i avgjørende situasjoner foran mål. I dag kostet passitiviteten Liverpool et mål. Gir også fra seg ballen unødig et par ganger.