Liverpool - Sunderland

Lør 20.08.05 kl 16:00 (Premier League) - TVNorge/Canal+ / Tilskuere: 44 913 / Dommer: Barry Knight / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool vant fortjent 1-0 uten å imponere mot 10 mann sterke Sunderland. Cisse fikk et mål feilaktig annulert for offside.

Welsh (73)

Sunderland er gjester i årets første ligakamp på Anfield. Dommer i dagens kamp ser for øvrig ut til å bli Barry Knight, ikke Dermot Gallagher, som tidligere opplyst.

Djibril Cisse erstatter Luis Garcia i startoppstillingen i forhold til seriepremieren mot Middlesbrough, når Liverpool sikter seg inn mot tre poeng i hjemmemøtet med Sunderland. Det store spørsmålet er hvor offensivt de røde vil gå til verks, og hvilken formasjon Rafael Benitez vil benytte. Det kan være at manageren velger å kjøre Cisse sammen med Morientes på topp, men det er kanskje like sannsynlig at han vil bli brukt som høyrekant, med Gerrard som bindeledd mellom midtbanen og Morientes. Mohamed Sissoko beholder dermed plassen sin sentralt på midtbanen etter den gode debuten på Riverside.

Kampstart er utsatt med 15 minutter på grunn av voldsomme køer utenfor portene på Anfield. Trolig er det den nye, strenge sikkerhetssjekken som forårsaker kødannelsene. Andre hevder imidlertid at køene skyldes overgang til fancard på sesongkortene på The Kop, og at flere av disse kortene har "klikket".

Før avspark er det ett minutts stillhet til minne om Anthony Walker. Gutten som ble drept på grunn av sin hudfarge i Huyton nylig.

1.omgang:
1.min:
Liverpool vant målvalget, og Sunderland tar avspark mot The Kop. Cisse ser ut til å innta en posisjon ute på høyrekanten. Tidligere Everton-forsvarer Alan Stubbs debuterer for Sunderland.

3.min:  Et innleggsforsøk fra Gerrard smeller i stolpen, treffer Stubbs, og går ut til corner. Gerrards gode corner blir headet like utenfor av en umarkert Fernando Morientes. Spanjolen burde strengt tatt ha truffet målet fra god posisjon. To store sjanser for de røde.

5.min: Carragher på raid fremover, blir felt av Tommy Miller like utenfor hjørnet av 16-meteren. Frispark for Liverpool i farlig posisjon. Cisse skyter løst, og Davis redder enkelt.

10.min:  Gary Breen får gult kort etter å ha satt albuen i fjeset på Fernando Morientes. Spanjolen må ta telling, men kommer seg raskt igjen etter smellen.

14.min:  En heading fra Boudewijn Zenden stryker stolpen, etter et fantastisk langt og presist fremspill av Carragher.

17.min:  Store sjanser til Liverpool. Først går Gerrard rett på mål, men får ikke dreis på avslutningen. På det påfølgende innlegget fra Zenden får Cisse en kjempesjanse, men setter ballen like utenfor fra kloss hold. Her burde franskmannen ha gitt hjemmelaget ledelsen.

21.min:  Steven Gerrard pådrar seg gult kort når han løper opp og feller Welsh ute på kanten, etter at Warnock hadde vært med frem og var ute av posisjon.

23.min:  Barry Knight slår ned på en ny tackling bakfra, når Carl Robinson feller Boudewijn Zenden på raid 20 meter fra mål.

24.min:  1-0. Xabi Alonso setter frisparket i krysset via hånden til keeper Davis. En nydelig frispark-scoring av spanjolen.

29.min:
Stor sjansene til gjestene, når Whitehead blir spilt gjennom i mellomrommet mellom Hyypiä og Warnock. Heldigvis får Finnan beinet bort ballen en meter fra mål. Sunderland har kommet mer med i kampen etter Liverpools scoring, og roper blant annet på hands etter at ballen uforskyldt treffer Sissokos hånd etter en corner.

34.min:  Sissoko får gult kort etter en stygg tackling på Miller. Dommeren bruker fordelsparagrafen, og innlegget treffer oppå tverrliggeren bak Reina. Spanjolen så imidlertid ut til å ha kontroll på situasjonen.

38.min: Liverpool vil ha straffe, når en vipp fra Zenden inne i feltet treffer hånden til Arca. Knight er ikke enig.

42.min: Sissoko fyrer av fra 25 meter etter et godt Liverpool-angrep dratt opp av Finnan. Kelvin Davis har imidlertid få problemer med å fange ballen.

45.min: Det legges til ett minutt i første omgang. Sunderland har corner.

Pause

Xabi Alonsos vakre frisparkmål skiller lagene ved pause. Liverpool har ført kampen, og har skapt flest sjanser, men Sunderland er slett ikke ufarlige på kontringer. Bortelaget har også spilt seg til en rekke cornere, anført av opplagte Whitehead og Gray. Hos Liverpool har backene Finnan og Warnock vært usedvanlig offensive og friske, mens Zenden har servert flere gode innlegg. Lengst fremme har Morientes og Cisse vært relativt bleke. Begge hadde hver sin kjempesjanse uten å score, og spesielt muligheten til franskmannen var enorm. Bakover på banen har Hyypiä hatt litt hodebry med Gray, og man sliter også med store rom på Liverpools venstreside ettersom Warnock er veldig offensiv.

2.omgang:
47.min:
Sissoko spiller nydelig vegg med Gerrard, og finner Morientes inne i feltet. Spanjolen får imidlertid ballen for langt foran seg, og Sunderland får klarert til corner.

49.min: Steven Gerrard kommer til et godt innlegg, men Zenden får ikke dreis på headingen.

50.min:  Djibril Cisse får stort rom, fordi Stubbs ligger nede, men fyrer ballen høyt over mål alene med keeper. Franskmannen får etterpå kjeft av Sunderland-spillerne for ikke å ha spilt ballen ut over sidelinjen.

55.min:  Steven Gerrard tas overraskende av banen, selv om kapteinen ikke har spilt på sitt vanlige register i dag. Luis Garcia kommer inn. Kapteinen får følge av fyisoterapeuten inn i garderoben, og har da tydeligvis slitt med en skade. Liverpool legger om til 4-4-2, med Morientes og Cisse på topp, mens Garcia tar høyrekanten.

56.min: Alonso forsøker seg igjen med et frispark fra distanse. Ballen slår i muren, og til corner. Denne blir resultatløs.

57.min:  Svakt forsvarsspill av Gary Breen gir en gratissjanse til Djibril Cisse. Men igjen sløser franskmannen bort en kjempemulighet, da han brenner til utenfor helt alene inne i feltet.

59.min: Zenden med et frispark-forsøk fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går en meter til side for mål.

63.min:  John Arne Riise kommer inn for Boudewijn Zenden.

63.min:  Djibril Cisse får et mål feilaktig annulert for offside av en overivrig linjemann. Et frispark blir slått inn i feltet, en Sunderland-forsvarer rykker ut for sent, og franskmannen setter ballen i mål via keeper. Men målet underkjennes altså.

67.min:  Sunderland gjør et dobbeltbytte. Brown og Elliott erstatter Gray og Lawrence.

68.min:  Stor sjanse til Sunderland etter en corner. Ballen går gjennom hele feltet, etter at Brown ikke klarer å få kontakt med lærkula.

69.min:  Warnock, som har løpt veldig mye, får behandling for krampe.

73.min:  Welsh får direkte rødt kort etter å ha gått hardt inn i Garcia etter at dommeren allerede har blåst for frispark. En godt plassert linjemann ser at Sunderland-spilleren nærmest slår etter spanjolen, men likevel strengt idømt.

75.min:  Baros kommer inn for Cisse.

82.min:  Sunderland gjør sitt siste bytte, når Woods kommer inn for Robinson.

83.min: Liverpool klarer ikke å styre kampen, og Sunderland er fortsatt farlige med bare 10 mann på banen.

86.min: Umarkert og i god posisjon, skyter Riise ukonsentrert over fra 16 meter. Strålende blikk av Sissoko, som finner den umarkerte nordmannen.

88.min:  Nosworthy får gult kort etter en stygg tackling av Riise ved hjørnet av 16-meteren.

90.min: To minutter legges til på Anfield.

Slutt

Liverpool vant fortjent 1-0 over Sunderland, men imponerte ikke. Gjestene måtte spille de siste 20 minuttene med 10 mann, etter en streng utvisning av Andy Welsh. Andre omgang ble en heller svak affære fra de rødes side. Til tross for stort ballinnehav skapte nemlig hjemmelaget fint lite. De sjansene de spilte seg frem til, falt for Djibril Cisse, og franskmannen sløste utilgivelig med de to-tre gedigne sjansene han fikk. Og når han endelig fikk satt ballen i nota, ble scoringen feilaktig annulert av en overivrig linjemann. Konklusjonen blir at man sikret seg tre viktige poeng på en dårlig dag, og mange hevder jo som kjent at slikt kjennetegner lag som vil kjempe i toppen av tabellen.

Spillerbørs:

Reina(7)
Består alle prøvene han blir satt på. Ryddig i feltarbeidet, og gjør ingen feil. Men han blir heller ikke satt på mange utfordringer.

Finnan (7)
Vi kårer Steve Finnan til banens beste spiller i dag. Veldig stødig backjobb, og nesten samtlige av Sunderlands farlige angrep blir bygd opp på motsatt side. Mye mer offensiv enn vi har sett han tidligere, og spesielt i første omgang var han frisk fremover.

Carragher (6)
Etter en frisk start, der han blant annet markerte seg med et glimrende fremspill til Zenden og et raid som gir frispark i farlig posisjon, ser vi mindre og mindre til Carragher utover i kampen. Det skal imidlertid sies at han heller ikke blir utfordret mye etter pause.

Hyypiä (5)
Hadde sin fulle hyre med Gray i første omgang, og lar blant annet den ensomme spissen få komme til med en farlig heading inne i feltet. Virker ikke like bestemt som vi er vant til å se finnen opptre, og roter det unødig til ved noen anledninger i andre omgang også.

Warnock (6)
Usedvanlig offensiv satsing i første omgang, etterlater store rom på Liverpools venstreside, noe som Sunderland utnytter, og lett kunne ha fått uttelling for. Tackler så det suser, og løper utrolig mye. At han er så ivrig etter å markere seg, gjør kanskje at han påtar seg vel store arbeidsoppgaver og forsøker å dekke for store områder av banen.

Cisse (4)
Vi forventer at en spiller som scoret nærmere 30 mål på en sesong i fransk liga setter slike muligheter som Cisse fikk i dag. Burde minimum ha hatt et mål i hver omgang, og når han endelig fant nettmaskene ble han feilaktig avvinket for offside. Kom aldri til sin rett ute på høyrekanten. Ble flyttet inn som midtspiss da Garcia kom inn på banen, og fant seg noe bedre til rette der.

Alonso (7)
Scorer et nydelig mål på frispark, og er hjernen på Liverpools midtbane. Ikke mange feilpasninger, selv om han slurver enkelte ganger. Vi har en følelse av at den elegante spanjolen har mer å gå på enn dette.

Sissoko (7)
Et skikkelig arbeidsjern, som bidrar sterkt til at gjestene aldri får dominere på midtbanen. Er også villig med fremover, men virker litt keitete i avslutningen. Setter nydelig opp Morientes, etter flott veggspill med Gerrard. Men hans spillestil vil bidra til at han samler seg en skikkelig kortstokk i løpet av sesongen. Har nå to gule på to kamper.

Zenden (6)
Skaper mange farligheter for de røde før pause, med en rekke gode innlegg. En god servitør, men er litt mer usynlig i de minuttene han får i andre omgang. Vi er likevel litt overrasket over at Benitez valgte å ta han av banen.

Gerrard (6)
Gikk i garderoben med hele Liverpools legeteam i hælene allerede etter 55 minutter. Hadde da trolig hatt kjenning med en skade en stund, for dette var ikke scouseren på sitt beste. Vi savnet det vanlige drivet fra kapteinen i dag, men er nære ved å tegne seg på scoringslista med et innlegg(!) allerede etter tre minutter.

Morientes (4)
Vi så lite til verdensstjernen vi trodde vi kjøpte i januar i dag. Fikk to gode scoringssjanser. Først da han headet en god Gerrard-corner svakt utenfor tidlig i kampen, deretter når han sløser bort sjansen med en dårlig førstetouch etter å ha blitt nydelig frispilt av Sissoko etter pause. Ellers var det en meget anonym og svak forestilling av spanjolen.

Garcia (5)
Villig, men lykkes med svært lite etter innhoppet. Var alltid spillbar, men ga unødvendig bort ballen når han fikk den.

Riise og Baros: John Arnes bidrag etter innhoppet ble et håpløst skudd over, mens Baros aldri klarte å markere seg på de minuttene han fikk.