Liverpool-Tottenham

Lør 16.04.05 kl 16:00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 44 029 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillerbørs: Steinar Bjerkmann

To tapte poeng for Liverpool, i en kamp de røde burde og skulle ha vunnet. Steven Gerrard brente straffespark og skjøt i stolpen i siste spilleminutt.

Bunjecevic

Liverpool behøver tre poeng hjemme mot Tottenham dersom man fortsatt skal legge press på Everton i kampen om å bli nr.4 i Premier League.

For å motta scoringsvarsel fra dagens oppgjør mot Tottenham sender du koden LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benitez har valgt å rokkere mye på laget foran dagens match, og hviler blant annet Riise, Traore og Biscan, som alle startet kampen i Torino på onsdag. Ifølge Steve Hunter på liverpoolfc.tv kommer Liverpool til å spille 4-4-1-1, med Carragher som venstreback og Warnock som venstre kant, der Garcia skal gi støtte til Morientes på topp. Om dette samsvarer med Benitez sine tanker gjenstår å se. For oss synes mannskapet mer egnet for en 5-3-2 formasjon med fleksible vingbacker.

Ett minutts stillhet til minne om de omkomne på Hillsborough før kampstart i dag.

1.min: Kampen er i gang. Tottenham tar avspark, og spiller mot The Kop i første omgang. Steven Gerrard vant altså målvalget. Som vi trodde, spiller Liverpool med tre stoppere, så Steve Hunters antagelser var altså feil.

3.min: Fantastisk langpasning fra Alonso finner Garcia. Liverpool vinner en corner. Hjørnesparket blir resultatløst.

8.min: Relativt tam åpning på Anfield, der Tottenham har hatt ballen mest. Liverpool virker noe baktunge for øyeblikket.

11.min: Liverpool etablerer for første gang i kampen litt trøkk mot Spurs-målet.

12.min: 0-1 Et helt utrolig skudd av svenske Erik Edman fra 35 meter. Ballen går som en kanonkule mot mål, og dupper ned i krysset helt utagbart for Jerzy Dudek. En kandidat til årets mål i Premier League!

19.min: Tottenham fortsatt det førende laget på Anfield. De røde fikk seg en skikkelig kalddusj av Edman, men ser ikke ut til å ha våknet av den grunn.

21.min: God jobbing av Garcia og Warnock ute på kanten, gjør at sistnevnte får lagt et godt innlegg, som Robinson bokser farlig ut i feltet. Ballen faller imidlertid ned på et Spurs-bein. Like etter gjør Morientes et fint forarbeid, men Warnocks skudd går over.

30.min: Garcia vinner et frispark på 25 meter, men Liverpools frisparktrekk blir alt for omstendelig, og Spurs får klarert. De røde har imidlertid kommet litt mer med i kampen nå. Angrepsspillet blir imildertid for stillestående og fantasiløst.

34.min. Antonio Nunez kommer til dødlinja, og legger 45 grader ut til Garcia i god posisjon. Spurs-forsvaret får imidlertid avklart.

35.min: John Arne Riise entrer banen, mens Stephen Warnock blir tatt av.

36.min: En aktiv Antonio Nunez får kommet til en avslutning. Liverpool har forøvrig vunnet en rekke cornere de siste minuttene, uten tellende resultat.

41.min: Liverpool har etablert et visst press mot Spurs-målet nå, med Alonso og Nunez som de toneangivende spillerne.

44.min: 1-1 Luis Garcia lurer Erik Edman og scorer et perlemål, etter konstant Liverpool-press i de sist fem minuttene av omgangen. Etter at han kommer seg fri, plaserer Garcia ballen elegant i lengste hjørne.

45.min: Ny stor Liverpool-sjanse ved Antonio Nunez, som blir avblåst for hands. To minutter lagt til i første omgang.

45+1.min: Feberredning av Robinson på en god Morientes-heading. Liverpool veldig nære ved å snu kampen i løpet av to minutter. Den påfølgende corneren er også farlig, men blir dømt for å ha vært bak dødlinja.

PAUSE

Pauserapport: Et baktungt Liverpool ble tatt på senga av Erik Edman og Spurs. Bortelaget var klart best den første halvtimen, og fikk altså uttelling allerede etter 12 minutter på et helt utrolig skudd av Edman fra 35 meters hold. Svensken får et helt vanvittig treff på ballen. Spurs stod høyt i første delen av omgangen, og de røde fant ikke ut av bortelagets taktikk før det gjenstod et kvarter av omgangen. Riise kom inn for Warnock, og satte med en gang mer fart i Liverpool-angrepet. De siste fem minuttene var Spurs nesten ikke over midtbanen, og Liverpool-presset ga endelig uttelling i form av en ny nydelig scoring. Luis Garcia får vendt av Erik Edman på 16-meter streken, og plasserer ballen nydelig i motsatt kryss. De røde var også svært nære ved å ta ledelsen bare et par minutter etterpå, når et Gerrard-innlegg finner pannebrasken til Fernando Morientes. Robinson i Spurs-målet gjør imildertid en feberredning, og dermed står det 1-1 ved pause.

46.min: Liverpool sparker i gang andre omgang mot The Kop, og Morientes avslutter utenfor fra langt hold kun 15 sekunder inn i omgangen.

49.min: Fint angrep av Liverpool, der Nunez spiller Garcia inne i feltet. Han flikker nydelig videre mot Finnan, som imidlertid taper duellen mot en Spurs-forsvarer. God start på andre omgang av de røde, som har etablert samme press som i slutten av første omgang. Djibril Cisse med knallrødt hår varmer opp.

51.min: John Arne Riise blir avblåst for en hårfin offside, med fri vei mot mål.

52.min: Spurs kommer til en avslutning, når Simon Davies lurer Pellegrino og får slått inn til Andy Reid. Jamie Carragher får imidlertid klarert til corner. Livlig åpning på omgangen.

54.min: Ny hårfin offside-situasjon i Liverpools-disfavør, når Hyypiä spiller gjennom Steven Gerrard, som setter ballen i tomt mål alene med keeper etter at det er blåst.

55.min: 1-2 Mot spillets gang header Robbie Keane et Kanoute-innlegg i mål via Carragher. Retningsforandringen på ballen utmanøvrerer Dudek fullstendig.

57.min: Steven Gerrard blirt felt innenfor 16-meteren etter fint veggspill med Garcia. Straffespark til Liverpool.

58.min: Steven Gerrard finter ut Robinson, og knaller ballen utenfor og langt opp på The Kop.

Stor Spurs-sjanse som blir satt over like i etterkant av de rødes straffemiss.

61.min: Erik Edman får seg en smell, og ligger nede en stund. Men er i stand til å fortsette.

63.min: 1-2 Fantastisk scoring av Sami Hyypiä. Den store finnen knaller til på volley fra 16-meters hold etter en cornersituasjon, og ballen fyker inn i nettmaskene bak Robinson.

Denne kampen er i ferd med å utvikle seg til en riktig klassiker. Andre omgang har vært "end to end stuff" - non stop!

67.min: Lekker detalj av Garcia, som vender av sin oppasser med et eminent nedtak av ballen etter en corner. Skuddet går imidlertid over fra skrått hold.

68.min: Steve Finnan er centimetre unna å sende de røde i føringen, etter at Steven Gerrard trer ballen igjennom til han på et nydelig angrep.

72.min: Steven Gerrard vinner et frispark like utenfor 16-meteren, men det innøvde frisparket-trekket setter Alonso til side for mål.

72.min: Spurs gjør sitt første bytte når Reto Ziegler kommer inn for Andy Reid.

75.min: Alonso med en ny praktfull langpasning til Nunez. Han finner Morientes i feltet, som vinner en corner. Resultatløs.

77.min: Garcia kommer til en avslutning, men er ute av balanse, og ballen går utenfor.

77.min: Djibril Cisse kommer inn for Antonio Nunez.

80.min: Riise prøver en volley fra hjørnet av 16 meteren, og vinner en corner for de røde.

84.min: En livlig Djibril Cisse har vunnet de rødes andre corner på kort tid.

84.min: Igor Biscan kommer inn for en meget god, men sliten Xabi Alonso.

85.min: Jerzy Dudek må strekke seg for å slå et godt skudd fra Simon Davies til corner.

86.min: Steven Gerrard ligger nede med krampe.

88.min: Riise drar seg fint fri, og legger ballen til Garcia. Ballen får imiderltid en sprett, og Garcia skyter himmelhøyt over.

88.min: Defoe inn for Keane for Spurs.

90.min: Steven Gerrard skyter i stolpen fra 16 meter. Kjempesjanse til Liverpool. Like etter skyter Morientes høyt over i god posisjon fra 8 meters hold. Ny stor sjanse. To minutter er lagt til.

SLUTT

Sluttrapport: Andre omgang ble et festfyrverkeri av en fotballomgang. Liverpool fortsatte der de slapp før pause, og burde ha vunnet denne kampen. De rullet opp det ene gode angrepet, etter det andre, men effektiviteten var ikke i samme klasse som hos bortelaget. Kampen ble preget av fire flotte scoringer, samt Steven Gerrards brente straffespark. I tillegg satte kapteinen et skudd i stolpen i det 90.minutt, så det var ikke Stevieg sin dag i dag. Det tok som tidligere nevnt en halvtime før de røde våknet i denne kampen, men etter den tamme halvtimen ble tempoet økt betraktelig, og andreomgangen er noe av det bedre Anfield-publikumet har sett i ligaen i år. Men uansett ble dette to poeng tapt, og således er det utvilsomt den blå halvdelen av Merseyside som jubler høyest i ettermiddag.

Spillerbørs:

Dudek 6
Rolig dag på jobben for polakken. Synes sjanseløs på 0-1-målet, selv om han aldri gjør et forsøk på å redde. Ingen muligheter på mål nummer to. Solid redning på avslutning fra Simon Davis.

Finnan 7
Brukbart fra iren. Bidrar ikke all verden framover i første omgang, men er taklingsglad. Skudd like utenfor etter 68 minutter. Kunne avgjort kampen der etter flott angrep med Gerrard og Nunez.

Carragher 7
Solid i luften, men glipper i markeringen på 1-2-målet. Ballen går via Carra og i mål. Er ellers på rett sted til rett tid. Ofrer seg i alle duellene. Får corner etter å ha blitt med framover.

Hyypiä 8
Kanonscoring da han ordner 2-2. En saftig volley reddet ett poeng. Farlig offensivt og bryter godt bakover. Litt upresis ved enkelte avklareringer. Alt i alt den beste av de bak.

Pellegrino 6
Klarer seg godt første 45, men får større problemer med Tottenhams høyrekant i annen omgang. Litt rufsete i pasningsspillet. Henger ikke med Kanoute forut for 1-2-scoringen.

Warnock 5
Får 35 minutter før han forlater banen. Veldig lite delaktig i spillet. Skyter utenfor etter 22 minutter og ble dessverre veldig anonym. Ingen god ettermiddag for ungguttens del.

Nunez 6
Trives bedre når han holder seg helt ute på krittstreken. Er aktiv, men sliter med å finne lagkameratene sine. Må skjerpe pasningskvaliteten flere hakk. Lekte en del med Edman, uten at det resulterte i altfor mange farlige innlegg. Logisk utbytte med Cissé.

Gerrard 7
Blek første halvtime, men kapteinen hevet seg. Var upresis fra avspark, men serverer etter hvert i kjent stil. Et farlig løp feilaktig avvinket for offside. Skaffer straffe etter 57, men bommer selv fra straffemerket. Sent stolpeskudd, men ikke helt hva vi forventer fra midtbanesjefen.

Alonso 8
Liverpools bestemann. Han og Gerrard fordeler ikke arbeidsoppgavene i starten, men spanieren tar tak og serverer den ene lekre pasningen etter den andre. Viser stor ro og et teknisk register få andre er i nærheten av. Den elegante pasningsfoten blandet med ballvinneregenskaper. En komplett spiller.

Garcia 7
Som vanlig litt opp og ned. Viser tegn til briljans, men var anonym fram til kremmerhuset rett før sidebytte. En herlig treffer fra den tekniske spanieren. Fint samspill med Stevie G da han fikk straffe. Frisk etter sidebytte, men du vet aldri helt hva du får fra Garcia. Ofte spillbar, men variable avslutninger og pasninger.

Morientes 6
Ble stillestående og noe ensom. Bare enkeltvis vi ser storheten. Farlig heading på overtid i første omgang og burde avgjort helt på tampen i annen omgang. Misser da en gigantsjanse. Godt passet på av debutanten Dawson.

Riise 6
Kommer inn for Warnock. Skaper mer framover, men er ikke i toppslag. Virker sliten og er litt upresis og ikke alltid like våken. Stygg tverrsoverpasning som kunne blitt skjebnesvanger.

Cissé
Får 13 minutter som innbytter for Nunez. Skaper mye med sin fart og gjør et heldig innhopp. Presser fram corner etter corner. Virker ikke rusten i det hele tatt. En Cissé som utfordrer backene er siste håpet i jakten på Mesterligakvalik.

Biscan
Får fem-seks minutter for kampens gigant Alonso og har ingen mulighet til å markere seg like mye. Mulig var Xabi sliten, men merkelig bytte.