Liverpool - West Brom

Lør 31.12.05 kl 16.00 (Premier League) - C+ Sport / Tilskuere: 44 192 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Tre nye poeng, og ny scoring av Peter Crouch, da Liverpool avsluttet ligaåret med ti seire av ti mulige.

Moore

Steven Gerrard er tilbake på den sentrale midtbanen sammen med Xabi Alonso, da kun John Arne Riise og Luis Garcia kommer inn på det laget som vant mot Everton.  Stephen Warnock er ute av troppen og Momo Sissoko sitter på benken.  Didi Hamann er tilbake som reserve.

1.omgang:

Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

4.min:  Luis Garcia prøver seg fra 25 meter, men får ikke noe klem på skuddet som triller inn til keeper.

West Bromwich ligger veldig dypt i åpningsminuttene, noe som har gjort at spissene har fått lite rom men at de røde uten problemer får trille ball på midten.

10.min:  Liverpool mister ballen da John Arne Riise prøver et skudd, og bare en fantastisk takling av Steven Gerrard hindrer gjestene å få en skuddmulighet i andre enden.  Kapteinen halter lett etter duellen som ga ham frispark, men synes å være ok.

13.min:  Horsfield vender opp og skyter på halv volley fra 25 meter, men over.

14.min:  Enda et langskudd, denne gang er det Harry Kewell som brenner til.  Det gode forsøket på keeper slå til en resultatløs corner.

15.min:  Harry igjen.  Denne gang for han kontroll på en lav cross fra Cissé og kliner til mot bortre hjørne.  Kuszczak må ta fram en meget bra redning for å få en sterk hånd på ballen.  Stor sjanse.

20.min:  Riise slår inn fra venstre, mot en Cissé på løp inn i feltet.  Skuddet blir imidlertid blokkert.

22.min:  John Arne Riise smeller til og ballen smeller i innsiden av stolpen, mens keeper redder returen fra Kewell.

27.min:  Et frispark fra WBA blir headet ut i returrommet til Chaplow, som treffer helt feil fra bra posisjon.

31.min:  Steve Finnan slår dypt og bra inn med høyra, men en presset Crouch får ikke noe sting i headingen ved bortre stolpe.

35.min:  For en gangs skyld får Steven Gerrard litt rom utenfor 16-meteren og kan dælje til.  Det brennharde skuddet går imidlertid rett på Kuszczak.

38.min:  Albrechtsen skyter på volley fra langt hold, men fem meter utenfor.

39.min:  Carragher spiller langt til Garcia, som slår direkte mot Crouch, men den lange spissen får ikke til noe skudd.

40.min:  Stevie G forserer, og legger bak til Alonso, men midtbanekollegaen skyter vilt utenfor fra over 30 meter.

45.min:  Steven Gerrard sender et frispark fra 20 meter utenfor på overtid.

Et WBA med 4-5-1 oppstilling har greid å frustrere et Liverpool som har hatt ballen mye de første 45 minuttene.  Crouch og Cissé har ikke greid å komme til sjanser og kun to ganger har man kommet skikkelig til innenfor straffefeltet til gjestene.  En god redning og stolperota hindret da at Kewell og Riise scoret.  Ellers har man stort sett måttet nøye seg med skuddforsøk fra langt hold.  John Arne Riise og Steve Finnan har flyttet opp fra sine backplasser, men de røde har ikke greid å gjøre noe med innleggene mot et bastant midtforsvar.  I andre enden har et West Bromwich som utvilsomt er mer enn fornøyd med et poeng bare vært på sporadiske og ufarlige visitter.

2.omgang:

Ingen forandringer på lagene da Liverpool skal prøve å avgjøre denne kampen med å angripe mot The Kop.

The Kop gir beskjed hva de mener da Kuszczak bruker ekstra lang tid på et utspill.  Denne omgangen har startet slik den andre artet seg i store perioder, hvor Liverpool triller ball uten å skape veldig mye.

1-0 PETER CROUCH, 52.min:  Den første sjansen i 2.omgang fører til at den store forsvarsbyllen til WBA sprekker.  Etter at de røde har holdt ballen oppe en stund slår Harry Kewell presist inn fra venstre, og Peter Crouch header kontant ned i hjørnet fra 10-12 meter.

Anfield synger om Harry Kewell, som igjen har hatt en god kamp på venstrekanten.

58.min:  WBA er på en sjelden visitt inne på Liverpools banehalvdel da Horsfield får et langt oppspill og et frispark i duell med Finnan.  Reina fister overlegget bort fra faresonen.

60.min:  Steven Gerrard smeller til med et langskudd, men ballen går via en forsvarer og over til corner.  Djibril Cissé får ikke noe fart på headingen da ballen når ham etter hjørnesparket.

WBA har åpnet litt på sitt defensive opplegg etter baklengsmålet, men bare litt.

63.min:  Liverpool får et frispark i god posisjon rett utenfor straffefeltet, drøyt snaut 25 meter fra mål.

63.min:  John Arne Riise treffer godt på frisparket, men gjestenes polske keeper redder igjen.

65.min:  Greening inn for Chaplow.

66.min:  Alonso slår inn i feltet, men Crouch treffer ikke skikkelig på et spektakulert forsøk på brassespark.

68.min:  Sinama-Pongolle inn for en Harry Kewell som får stående applaus.

69.min:  Gerrard og Alonso prøver en fiks variant på et frispark nær hjørnet av 16-meteren, men spanjolen vrir skuddet en snau meter utenfor den nærmeste stolpen.

Sinama-Pongolle har kommet inn på høyrekanten, mens Luis Garcia er blitt flyttet over på venstresiden.

Ronnie Wallwork får en smell på skinnleggen og må ha behandling.

73.min:  Glimrende forarbeid av Cissé da han tar med seg et langt fremspill av Reina og får slått inn fra høyrekanten, men keeper redder headingen fra Crouch fra kort hold.  Kjempesjanse.  I neste angrepsbølge skyter Steven Gerrard to meter utenfor.

76.min:  Wallwork ut og Kamara inn for WBA.

77.min:  Den bevegelige Cissé, nå på venstresiden, legger inn til Sinama-Pongolle i midten under en kontring, men skuddet fra den unge spissen går rett på keeper.

79.min:  Liverpool svermer rundt 16-meteren til West Brom, og denne gang er det Gerrard som fyrer løs rett på Kuszczak.

80.min:  Spissbytte da Ellington kommer inn for Campbell.

81.min:  Rafa begynner å tenke på mandagen da Crouch går ut og Sissoko kommer inn.

Liverpool fortsetter å holde på ballen inne på gjestenes banehalvdel.

88.min:  Luis Garcia prøver seg med et skuddforsøk fra hjørnet av straffefeltet, men på en kveld hvor ikke så mye har stemt for lille Luis går skuddet langt utenfor.

89.min:  Djimi Traore inn for Djibril Cissé.

Tre minutter er lagt til på Anfield.

93.min:  Et fantastisk utkast fra Reina spiller fram Steven Gerrard, men kapteinen avslutter med et skudd like utenfor.

Liverpool trillet ball, mens WBA løp i mellom og forsvaret seg.  Slik ble det stort sett etter pause også.  Et godt innlegg fra Kewell og en god heading fra Crouch var nok til å få hull på forsvarsbyllen, men et tålmodig Liverpool som aldri helt la inn det øverste giret fikk ikke det andre målet som hadde punktert kampen.  Pepe Reina behøvde imidlertid aldri å gjøre noen redning i den andre enden.  Slik sett var det en komfortabel avslutning på ti strake ligaseiere av ti mulige ved avslutningen av 2005.  Mot et ryggende gjestelag slet man seg neppe ut føran møtet med Bolton på mandag heller.  Roll on 2006...

Spillerbørs:

Reina (7)
Sikkerheten selv, og hadde ingen problemer verken i feltet eller på streken i denne kampen. Pluss for å sette i gang spillet raskt, og hans lange utkast har blitt et farlig angrepsvåpen.

Finnan (7)
Gjør ingen feil, og har god kontroll på sin side. Ikke like synlig som i kampen mot Everton, men gjør en helhjertet jobb uten fiksfakserier.

Carragher (8)
Er igjen krumtappen i forsvaret, der han hele tiden maner de andre til innsats. Har sammen med Hyypiä full kontroll på Campbell & Co.

Hyypiä (7)
Overrskende offensiv mot slutten på stillingen 1-0. Det var nok kanskje et tegn på at finnen ikke var overarbeidet i midtforsvaret i denne kampen. God kamp.

Riise (6)
Har et skudd i stanga, og også et godt frisparkforsøk. Men ble ellers noe anonym til tider.

Garcia (6)
Kom liksom aldri inn i kampen. Huffet og puffet, uten å lykkes med all verdens av det han prøvde på.

Gerrard (7)
Dominerende sentralt på midten, og har flere susende skuddforsøk. Men som regel gikk disse avslutningene rett på Kuszczak i WBA-målet. Får trekk for å prøve og presse Liverpools spill gjennom midten, når han ved flere anledninger heller burde ha benyttet helt umarkerte kantspillere.

Alsono (7)
Leverer fikse tekniske detaljer, og gode pasninger. Men blir liggende litt dypt mot en svak motstander.

Kewell (8)
Er i ferd med å bli skikkelig varm i trøya, og passerte gang på gang sin mann og fikk lagt gode innlegg. Et av disse fant Crouch på Liverpools scoring. Hadde to gode skuddforsøk i første omgang, som hadde fortjent en bedre skjebne. Er tydelig i form, og i dag var det bare scoringen som manglet. Rafa byttet han trolig ut for å spare han etter mange kamper på rad nå. Liverpools beste.

Cissè (6)
Mot et WBA-forsvar som lå meget dypt, kom aldri Cissé til sin rett med sin rå hurtighet. Jobber mer iherdig bakover enn tidlig i sin Liverpool-karriere, men franskmannen trives ikke når han må gå i krigen i stedet for å løpe i bakrom.