Liverpool-Wigan

Lør 03.12.05 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 44 098 / Dommer: Uriah Rennie / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Årsbeste av Liverpool i første omgang mot Wigan, der Peter Crouch endelig fikk hull på byllen. Andre omgang ble litt jevnere, men 3-0 seieren var fullt fortjent.

Henchoz (82)

Tidligere Liverpool-reserve Paul Jewell bringer sitt Wigan-mannskap til Anfield. Det betyr også et gjensyn med Stephane Henchoz. Wigan har overrasket alle etter opprykket til Premier League, og selv om det har buttet litt i mot i de siste kampene, er Jewells gutter langt bedre plassert på dette tidspunkt enn de fleste hadde trodd på forhånd.

Det er to forandringer på laget i forhold til siste kamp mot Sunderland. Warnock kommer inn på venstrebacken i stedet for Riise. Sunnmøringen er henvist til reservebenken. I tillegg starter Harry Kewell sin første ligakamp for sesongen. Han erstatter suspenderte Mohamed Sissoko. Dette betyr sannsynligvis at Steven Gerrard blir flyttet inn fra høyrekanten til sin mer vante posisjon sentralt på midten.

Djibril Cissé og Dietmar Hamann er tilbake på reservebenken etter å ha blitt utelatt fra troppen mot Sunderland.

1.omgang:

1.min:
Liverpool tar avspark mot Anfield Road End. Wigan stiller uforandret fra forrige kamp mot Tottenham.

2.min: Wigan vinner kampens første corner, når Hyypiä dytter ballen over dødlinja. Liverpool får klarert forsøket.

3.min: Ny corner for Wigan. Fra motsatt side denne gang, men Liverpool klarerer igjen.

4.min:  Kjempesjanse til Liverpool. Garcia legger et perfekt innlegg fra venstresiden, og finner en umarkert Kewell på bakre stolpe. Australieren klemmer til på volley fra 7-8 meters hold, men Pollitt får reddet såvidt.

6.min: Crouch får ikke kraft bak en heading mot mål, etter å ha nådd høyest på et vanskelig innlegg. Etter at Wigan åpnet friskest, har Liverpool nå tatt over føringen.

11.min: Nydelig oppbygd Liverpool-angrep der Gerrard legger en pasning i "Alonso-klassen" til Garcia ute på høyrekanten. Innlegget til spanjolen når imidlertid ingen røde inne i feltet. Garcia og Kewell har forøvrig skiftet side flere ganger allerede.

15.min: Et langt innlegg fra Warnock finner Morientes, som header en meter til side for mål. Pollitt hadde nok kontroll.

16.min: Liverpool dominerer, spiller bra, og vinner et par cornere i rask rekkefølge.

18.min:  1-0 Peter Crouch fører ball fra midtbanen og sender i vei et skudd fra drøye 16 meter, som treffer beinet til en Wigan-forsvarer og får merkelig bue inn mot mål. Keeper Pollitt får vanskeligheter, og fomler ballen over streken. Endelig hull på byllen for Crouchy, og det på en merkelig måte!

20.min:
Nytt bra Liverpool-angrep, men Morientes får ikke stokket beina og lagt inn.

26.min: Liverpool kombinerer fikst foran Wigans 16 meter, og Henchoz meier ned Kewell. Frispark i farlig posisjon. Gerrard sender i vei et knallhardt skudd midt på mål. Pollitt gir en liten retur, men fanger ballen igjen.

29.min: Flotte kombinasjoner mellom Morientes og Kewell ute på venstrekanten, gir en ny Liverpool-corner. Pollitt har sin fulle hyre med å rydde opp i situasjonen som oppstår etter corneren. Liverpool varter opp med meget godt spill i denne førsteomgangen. Statistikken viser 80% ballinnehav til de røde!

32.min:  De Zeeuw treffer oversiden av krysset med en heading etter corner. Wigans største sjanse så langt.

33.min:   Steven Gerrard drar seg flott fri, og dundrer til fra 16 meters hold. Pollitt får en arm på ballen, som spretter til corner. Liverpool utrolig nære 2-0.

34.min: De Zeeuw landet forkjært da han headet i tverrliggeren etter Wigans corner, og ligger nede med skade.

35.min:  Den kraftige midtstopperen kan ikke fortsette, og Jackson kommer inn for gjestene. Jackson tar også over kapteinsbindet fra De Zeeuw!

39.min:   Nytt flott Liverpool-angrep ender med at Garcia legger inn fra høyre. Ballen havner til slutt hos Kewell på bakre stolpe, som skyter i nettveggen. Ny stor Liverpool-sjanse, som burde ha gitt uttelling.

42.min:  2-0 Peter Crouch lurer offsidefella på et fremspill fra Finnan, kommer helt alene med Pollitt og lobber elegant over Wigan-keeperen. Flott mål av Crouchy. Ketchup-flaska har åpnet seg!

43.min:
Gerrard storspiller, og legger flott inn til Hyypiä, som header like utenfor. Veldig nært ny scoring, etter nok et vakkert angrep.

45.min: Gerrard blir spilt fri ute på venstresiden i et nytt mønsterangrep. Scouserens innlegg er imidlertid ikke helt presist. 1 minutt lagt til i første omgang.

Pause

Et lekent og velspillende Liverpool har rullet opp det ene mønsterangrepet etter det andre i første omgang, og har så langt levert årsbeste. Steven Gerrard har markert seg som en av verdens beste midtbanespillere i denne omgangen, og Peter Crouch fikk endelig hull på byllen. Den første scoringen kan muligens bli omgjort til selvmål, men den andre var det i alle fall ikke det minste tvil om. De røde har totalt overkjørt sine gjester, og kunne godt ha ledet med ett mål eller to til ved halvtid.

2.omgang

46.min:
Wigan setter i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

47.min:   Stor dobbeltsjanse til Wigan. Først lurer triller Roberts ball i hatt med Carragher, og scouseren kan takke en fantastisk tackling av Hyypiä for at Wigan-spissen ikke reduserte. På den påfølgende corneren går et hardt skudd like over Reinas tverrligger. Frisk start av gjestene, som tydelig ikke har gitt opp.

48.min:   God heading av Morientes slår i tverrliggeren bak Pollitt, etter innlegg fra Finnan.

50.min: Jackson får tilsnakk av dommer Rennie, etter å ha dyttet Crouch overende i en duell.

52.min: Henchoz sparker ned Morientes bakfra. Liverpool får frispark fra 20 meter, midt på mål.

60.min:   Wigan har slett ikke gitt opp, og presser Liverpool over på defensiven. Jose Reina gjør en meget god redning på et skudd fra 10 meters hold. Flott angrep av gjestene, som er i ferd med å overta kommandoen på midtbanen.

62.min:  John Arne Riise kommer inn for en sliten Harry Kewell.

66.min:  Wigan satser offensivt, og tar ut midtbanespilleren Francis og erstatter han med spissen Connolly.

67.min:  Nytt Liverpool-bytte. Hamann inn for Alonso.

68.min: Finnan nøler, og Carragher klarer såvidt å rydde opp, mens Wigan roper på straffe.

69.min: Etter hardt Wigan-press, kontrer Liverpool ved Crouch. Han legger ut til Gerrard, som nøler litt. Corner.

70.min:  3-0 Luis Garcia styrer en Morientes-heading i mål, etter Gerrards corner.

73.min:
Chimbonda slipper med det gule kortet, når han feller Gerrard med fri vei mot mål som bakerste mann.

74.min:  Stående applaus for Peter Crouch, når han blir tatt av banen til fordel for Djibril Cissé.

74.min:  Pollitt klarer såvidt å slå Gerrards knallharde frispark fra 16-meterstreken til corner.

78.min:  Kampens siste bytte, når Wigan tar ut Kavanagh til fordel for Skoko.

81.min: Dommer Rennie lar Chimbonda slippe unna med tidenes merkeligse innnkast.

82.min:  Henchoz får se det gule kortet, etter å ha felt Morientes midt på banen.

83.min:  Djibril Cissé finner en helt umarkert Fernando Morientes foran mål. Helt utrolig at spanjolen ikke klarer å gjøre 4-0 alene med Pollitt. Wigan-keeperen gjør imidlertid en god redning.

84.min:  Hyypiä får gult kort etter å ha stoppet en overgangsmulighet med ulovlige midler.

85.min:  Meget stor sjanse til Wigan etter et frispark. En Wigan-angriper får stå umarkert inne i feltet, men headingen fra kort hold er av det tamme slaget, og går rett på Reina.

90.min: Dommer Rennie har lagt til to minutter.

Slutt

Peter Crouch ble dagens mann på Anfield, med sine to scoringer før pause. Etter årsbeste av de røde de første 45 minuttene, yppet gjestene fra Wigan seg litt mer etter pause, og stresset til tider Liverpools midtstopperduoe Hyypiä og Carragher. Liverpool var imidlertid farlige på sine kontringer, og kunne godt ha vunnet mer enn 3-0. Wigan har ikke tapt med mer enn 1 mål siden 6.november i fjor. Det er 41 kamper siden. Det sier litt om Liverpools solide prestasjon i dag. Rafael Benitez kan glede seg over Liverpools sjette ligaseier på rad, og sjette ligakamp på rad uten mål i mot. Reina har nå faktisk holdt nullen i Liverpools åtte siste kamper. De røde er nå oppe på andreplass på tabellen, før ettermiddagens kamper i England. Måtte dette fortsette!

NB: Sky Sports melder nå at Peter Crouch sin første scoring offisielt kommer til å bli registrert som selvmål av Wigan-keeper Pollitt. Dermed blir den lange Liverpool-spissen kun kreditert med en scoring i dag i alle offisielle statistikker og bookmakerne gir kun utbetaling på selvmål, og ikke Crouch som første målscorer.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – Arbeidsledig i 1.omgang, og ordnet greit opp med det han fikk å gjøre etter pause.  Virker bunnsolid om dagen.

Steve Finnan 8  – Iren hadde ingen problemer defensivt og var villig og presis fremover på banen.  Assist til 2-0 og hadde flere gode innlegg fra kanten.

Jamie Carragher 7 – Ny bra kamp av Carra, men fikk en del å gjøre med Wigans tunge og hurtige angripere da bortelaget prøvde helhjertet utover i kampen.

Sami Hyypiä 7 – Finnen er som vanlig god i duellspillet og var tilbake i solid form etter en noe middels kamp mot Sunderland.

Stephen Warnock 7  - Er våken, sikker og solid, uten å engasjere seg særlig mye framover på banen.

Harry Kewell 7 – Noen fine detaljer fra Harry, som var nære ved å score.  Ikke helt i kampform, men en krysser fingrende for at han nå kan spille seg i slag uten flere problemer.

Steven Gerrard 9 –Glitrende i 1.omgang da han brøt, spilte fram, driblet og nesten scoret.  Tok pedalen litt av gassen etter pause, men var likevel kampens dominerende spiller.

Xabi Alonso 7 – Slår en del silkepasninger på en dag da Liverpool i perioder fant fram storspillet, men dominerte ikke som på sitt aller beste.

Luis Garcia 7 – Blander fikse detaljer med småfeil, men er kreativ og jobber hardt.  Viste igjen at han har en sjelden målteft til å være midtbanespiller.

Fernando Morientes 7 – En av dem som vi syntes løftet seg i 2.omgang.  Viser at han også har god teknikk og har en fin heading i tverrliggeren, men burde ha kommet på scoringslista. Peter Crouch 8 – Endelig!  Dette vil mer enn noe annet bli husket som kampen hvor Peter Crouch scoret, om det så blir en eller to fulltreffere som til slutt blir registrert.  Har et par glitrende fremspill med hæl eller yttersiden av foten.