Manch City - Liverpool

Lør 09.04.05 Kl16.00 (Premier League) - C+Sport(o) / Tilskuere: 47.203 / Dommer: Mike Riley / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

De røde går på et overraskende nederlag i Manchester med mål i mot sekunder før slutt. Igjen presterer Liverpool under pari etter Champions League.

Barton

Liverpools poenghøst på bortebane har ikke vært imponerende. Viktig med pull pott i dag i og med at Everton har tre hjemmekamper på rappen.

Dette er Liverpools 500. kamp i Premier League, og den 50. for Benitez som manager for klubben. I den andre trenerboksen står Stuart Pearce som leder City for første gang i en hjemmekamp.

Rafa fortsetter med Carson i mål. Dudek skal ha gjennomført en test før kamp, og trolig ikke blitt erklært spilleklar. I midtforsvaret har Pellegrino fortsatt rangen foran tidligere kaptein Sami Hyypiä, men Warnock har kommet innpå igjen på venstrebacken i stedet for Traore. På topp forsetter Rafa med Le Tallec og Morientes.

Kaldt, grått og litt yr i luften før avspark.

1. min: City sparker kampen i gang og spiller mot Liverpool-fansen i første omgang.

3. min: Frispark av Gerrard inn i feltet som Morientes nærmest bommer på fra kort holdt. Linjemannen uansett oppe med flagget.

4. min: God jobb av Pellegrino mot Sibierski når spissen forsøker å sette fart med ballen og gå rett mot mål.

8. min: Garcia blir vinket av for hårfin offside når Gerrard forsøker å åpne City-forsvaret med en stikkball.

10. min: Jordan legger inn et frispark fra venstre. Carson kaster seg foran Dunn og snapper ballen. God inngripen.

15. min: Åpen kamp det første kvarteret. City kanskje litt mer farlige enn Liverpool foran mål. Mye rom og flater å spille i på midtbanen. Hjemmelaget nok farligere offensivt enn defensivt. Når vi går i angrep og spiller opp mot Morientes har vi hittil slitt med å komme med nok folk bakfra.

God takling av Warnock når han blokkerer et skuddforsøk fra Reyna.

17. min: God defensiv jobbing av Biscan som stopper opp et godt forsøk av City på høyrekanten.

18. min: Garcia finner Le Tallec foran mål. Unggutten skyter utenfor fra kort avstand, men igjen er linjemannen oppe med flagget.

19. min: Musampa skyter utenfor etter å ha fått tid og rom utenfor 16-meteren vår.

23. min: Godt, farlig angrep av de røde når Riise finner Le Tallec på femmeteren med et innlegg fra venstre. Le Tallec skyter imidlertid over og misbruker en stor sjanse.

28. min: Biscan header til side for mål etter innlegg fra Finnan.

31. min: Liverpool sliter med å ta styringen i dette oppgjøret og har enda ikke funnet frem noe av den samme knisten som mot Juventus i midtuken. Hjemmelaget har nesten utelukkende kommet igjennom på vår venstresiden og Warncok sliter med å holde stand. De røde må legge inn et ekstra gear for å kontrollerer dette oppgjøret.

33. min: Biscan tvinger James ut i full lengde med et godt skuddforsøk. God redning av David som ikke klarer å holde på ballen. Forsvaret først på returen. Endelig en god Liverpool-sjanse!

34. min: Carragher i dommeren bok etter en hard takling på Musampa.

35. min: Garcia går i bakken med smerter i venstre ankel. Ser ikke bra ut. Spanjolen halter på sidelinjen og fortsetter kampen.

37. min: Warnock ute for behandling, men kommer innpå igjen.

45+.min: På overtid skaper City en farlig sjanse ved Sibierski. Carson rydder opp ved hjelp av Warnock.

45+.min: Dypt inn på overtid får Barton en advarsel etter å ha "tatt" Le Tallec.

Pauserapport

Selv om Liverpool går forbi Everton på tabellen med et uavgjort resultat, har det likevel vært en delvis skuffende omgang av de røde. Steven Gerrard har bare vært en skygge av seg selv og vi sliter med å feste grepet om kampen. Tempoet har vært for lavt og ballen går for treg mellom leddene. Når vi først velger å spille langt mot Morientes er det sjeldent nok støtte eller riktig løp som kan snappe opp en returball. Det har blitt skapt 2-3 gode muligheter begge veier. City har kanskje vært farligst, men man sitter hele tiden med en følelse av at denne kampen kan snu seg helt hvis vi klarer å sette mer press mot hjemmelagets ikke altfor gode forsvarsfirer. På de 45 første har vi vært altfor tannløse fremover på banen. Altfor lite riktige bevegelser og støtte til de på topp. Scott Carson har vist seg positivt frem, og har et par veldig bra redning. Garcia viser også tegn til at han fortsatt er i form.

46. min: Andre omgang er i gang.
Liverpool går rett i angrep og Gerrard avslutter med et skudd like utenfor. Positivt start på omgangen.

50. min: Musampa skyter, men Carson kontrollerer bra.

56. min: James er raskt ute og plukker en ball foran beina på Le Tallec.

60. min: Bedre av Liverpool i starten av andre omgang. Hele laget har kommet høyere på banen, backen er mer andrepsvillige og kantspillerne søker flere kreative løsninger. Et par halvsjanser foran James. Vi vinner fortsatt ingenting i luften innenfor 16-meteren. Liverpool må trolig søke flere raske og presise pasninger langs bakken for å få hull på byllen.

65. min: Farlig City-angrep som avsluttes med skudd av Musampa. Carson får noen fingre på ballen som går via tverrligger og ut.

67. min: Mills inn for Onuaha.

68. min: Smicer inn for Garcia.

71. min: Finnan vinner en viktig ball og klarerer til corner etter at "scouser-duoen" Barton og Fowler ruller opp.

73.min: Croft inn for Bosvelt.

78.min: Welsh inn for en trøtt Morientes. Gerrard lenger frem på banen, ligger rett bak Le Tallec.

80. min: Stor sjanse for en Gerrard på løp igjennom når Smicer finner han med en god pasning. Kapteinen skyter i nettveggen...

83.min: En annen som er tung i beina i dag, John Arne Riise, byttes ut med Traore.

83.min: B. Wright-Phillips inn for Sibierski.

88. min: Reyna skudder like utenfor.

90.min: Musampa oppsummererer en rød frustrerende ettermiddag når han seter foten på en ball som legges 45 grader ut i feltet og ekspederer den i nettet bak Carson. Alle tre poengene blir igjen i Manchester.

Sluttrapport

En kamp som lenge så ut til å ende med poengdeling ble punktert av et godt skudd fra Musampa bare sekunder før slutt. Liverpools dårlige statistikk etter å ha spilt Champions League i midtuken fortsetter, og det var heller ikke så mye å si på at hjemmelaget stakk avgård med alle tre poengene. Liverpool har bare vunnet to ganger, og sist i november mot Arsenal, i ligaen etter å ha spilt Champions League fotball i midtuken. To kamper har endt med poengdeling, og hele syv nederlag er ingen hyggelig lesning. Nå skal det i sannhet legges til, før kritikerne får plassert dolkene sine i ryggen på Rafael Benitez og hans mannskap, at en til tider syltynn stall har gjort at laget bare har klart å løfte til enkelte storkamper. På det jevne har Liverpool denne sesongen aldri vært i nærheten av å vise nødvendig stabilitet i ligaen og unne seg den luksusen å spille med bortimot uforandret mannskap uke etter uke. Til kampen i dag ble Morientes lappet sammen, og var tydelig langt unna det som kan kalles toppformen. Han spilte sin første kamp sammen med Le Tallec, egentlig ikke en spiss. Franskmannen spilte sin første kamp fra start denne sesongen tidligere i uken. Slikt kan det av og til bli resultater av, men det er neppe noen god oppskrift for et godt angrepsspill.

Når det er sagt kan det ikke stikkes under en stol at et par av nøkkelspillerne var tunge i beina og savnet den nødvendige knisten. Vi klarte aldri og dominerer midtbanen eller kampen, slik vi ønsket det – og skapte sjeldent de store sjansene. En mulighet til Le Tallec i første og en meget stor sjanse til Steven ti minutter før slutt var egentlig hele beholdningen. Manchester City kjempet godt gjennom hele kampen, disiplinerte bakover, og enda farligere enn i oss fremover. Det er ingenting å si på at de beholdt alle poengene til tross for at kampen lenge hadde uavgjort skrevet over hele seg.

Manchester City scorer sekunder før 90 minutter er spilt og Igor og Carra fortviler.

Spillervurdering

Carson 7

På en dag da kandidatene ikke stod i kø om å være bestemann for de røde, går vår stemme på Liverpools beste spiller til Scott Carson. 19-åringen hadde en klasseredning i første omgang på en vanskelig heading fra Dunne, og stoppet også mange gode andre forsøk. Virket trygg og sikker og leverte totalt sett en god kamp.

Finnan 6

En av de bedre i forsvaret. Har bra kontroll på det som kommer og leverer en jevnt bra kamp. Forsøker å være mer med fremover i andre omgang og har enkelte gode raid.

Carragher 7

Går i bresjen, bryter og vinner dueller. Ny gjennomført god kamp av Carra i midtforsvaret.

Pellegrino 6

Har noen svake fremspill og en og annen uortodoks klarering, men tar seg som regel godt inn og vinner de viktigste ballene.

Warnock 5

Det er et faktum at de aller fleste av Citys angrep kom på siden hans. Stephen slet med å finne posisjonen sin og vikret av og til usikker, selv om han også hadde en og to gode taklinger. Det er likevel ikke til å komme fra at han slet i dag.

Garcia 5

Starter brukbart, men det blir etter hvert for mye slurv og tapte dueller. Sliter igjen med å markere seg på bortebane.

Biscan 6

Ingen dårlig kamp av kroaten. Sliter litt med feilrposenten på pasningene, men var tross alt en av dem som tidsvis viste litt muskler og driv. Kunne har scoret i førsteomgang da han tvang frem en god redning fra James.

Gerrard 6

Skuffende 1. omgang av Steven. Løftet seg de siste 45, men vi så likevel ikke spesielt mye til ham før han endte opp i angrep sammen med Le Tallec på slutten av omgangen.

Riise 5

Det virket som få hadde tyngre bein enn nordmannen. Bortsett fra en liten periode i starten av andre omgang klarte han sjeldent å få til noe mot backen sin.

Le Tallec 5

Ingen av spissene hadde en enkel jobb i dag. De manglet støtte og pasningsalternativer, men hadde heller ikke spilte sammen på topp før. Anthony var ikke sterk nok til å holde på ballen og klarte sjeldent å utfordre oppasserne sine.

Morientes 5

Mangler helt klart kamptrening og virket rusten. Kom sent inn i duellene og har enda ikke touch til å holde på ballen i trange situasjoner. Vant heller ikke noe i luften. Trenger sårt flere kamper.