Middlesbrough - Liverpool

Lør 13.08.05 kl 18:15 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 31 908 / Dommer: Mark Halsey / Riverside Stadium / Skrevet av: Einar Kvande

Middlesbrough fikk Ugo Ehiogu utvist et drøyt kvarter før slutt, men Liverpool klarte ikke å ta vare på en gyllen mulighet til å sikre seg tre poeng i seriestarten.

Ehiogu (74)

I dag braker det endelig løs i Premier League igjen. Liverpool skal ut i vanskelig bortemøte med Middlesbrough. Kampen sendes på Canal+Sport og har avspark klokken 18.15.

Flere overraskelser fra Rafael Benitez i dag. Cisse er plassert på benken, mens både Sissoko og Warnock får plass i startelleveren på Riverside. Lagoppstillingen kan tyde på at spanjolen akter å spille med en ensom spiss i Morientes, og med fem mann på midtbanen, der Steven Gerrard blir tildelt en offensiv rolle.

Jose Reina og Mohamed Sissoko får sitt første møte med den engelske ligaen i dag, mens også Boudewijn Zenden gjør sin ligadebut for de røde, mot sin gamle klubb. Liverpool spiller naturlig nok i sine hvite bortedrakter, ettersom Middlesbrough er ikledt sine tradisjonelle røde trøyer.

3.min:
Middlesbrough har begynt kampen best, og presser Liverpool over på defensiven. Gjestene har problemer med å spille seg ut av eget forsvar. Boudewijn Zenden har dog kampens første skudd på mål. Fra meget langt hold skaper han ikke nevneverdige problemer for Schwarzer.

7.min: Fjorårets helt på Riverside, Boudewijn Zenden, får pipekonsert mot seg hver gang han har ballen.

10.min: Liverpool har problemer med å finne rytmen i solskinnet i nordøst, og er sjelden på visitt inne på hjemmelagets banehalvdel.

17.min: Fortsatt sjansefattig og mest stillingskrig på midtbanen på Riverside. For gjestene blir midtbanefemmeren liggende veldig dypt, og dermed blir Morientes veldig ensom på topp. Middlesbrough virker farligere når de har ballen i laget, hovedsaklig fordi spissene får bedre støtte fra midtbanen.

21.min: Den første antydningen til Liverpool-angrep, når et langt gjennomspill er nær ved å finne Morientes.

22.min:  Kjempesjanse til Liverpool. Fernando Morientes header flott ned til Steven Gerrard, som med helt fritt leide knaller ballen over tverrliggeren fra 8-9 meter. Her burde kapteinen ha gitt Liverpool føringen.

28.min:  Alonso pådrar seg gult kort etter en ettersleng mot Hasselbaink, når nederlenderen bryter et Liverpool-angrep.

31.min: Zak Whitbread varmer opp ved sidelinja. Uvisst om noen av våre stoppere sliter med en skade.

33.min:   Parlour får fortjent gult kort i det han river overende en Gerrard på vei igjennom Boro-forsvaret.

38.min:  Kjempesjanse til Middlesbrough når Reina totalt feilberegner en corner, og en Boro-spiller får skutt like over i et tett befolket straffeområde. Ballen var via en Liverpool-spiller, men den nye corneren blir resultatløs.

41.min:  Luis Garcia får gult kort for å ha holdt Boateng i trøya.

44.min: Middlesbrough med et brukbart klikk-klakk angrep. Ballen blir lagt tilbake til Boateng, som skyter langt utenfor fra distanse. Ett tilleggsminutt i første omgang på Riverside.

Pause

En kjempesjanse til hvert av lagene er fasiten etter en nervøs og sjansefattig førsteomgang på Riverside. Gerrard skjøt hardt over i god posisjon for Liverpool, mens Boro var nærmest når Reina totalt feilberegnet en corner og ikke nådde fram til ballen. Man sitter med en følelse av at Liverpool har mye mer å gå på, og at Rafael Benitez har valgt en litt for defensiv taktikk i utgangspunktet. Gerrard, som man trodde skulle bli bindeleddet mellom midtbanen og den ensomme spissen Morientes, har blitt liggende alt for dypt. Dermed har spanjolen blitt helt ensom på topp, og har fått lite til omringet av røde trøyer som han er. Vi forventer at Benitez nå justerer dette i pausen, og gjerne kaster innpå en ekstra spiss.

46.min:
Gerrard og Morientes tar avspark i andre omgang. Garcia med et ufarlig skuddforsøk etter 20 sekunder, etter flott å ha tatt ned en langpasning.

47.min: Steven Gerrard forsøker seg med en volley fra 20 meter, men Schwarzer kontrollerer ballen utenfor.

48.min: Steven Gerrard forsøker seg med nok et langskudd. Men nok en gang redder Schwarzer. Friskere åpning av gjestene i andre omgang.

51.min:  Halsey gir Sissoko gult kort etter i frustrasjon å ha sparket etter Parlour. Heldigvis treffer han ikke Boro-spilleren.

54.min: Ny brukbar volley fra Steven Gerrard, men nok en gang kontrollerer Schwarzer ballen utenfor. Rafael Benitez virker klar for å kaste innpå Djibril Cisse.

56.min: Ray Parlour legger ned Steven Gerrard ved hjørnet av sekstenmeteren, og er heldig som ikke pådrar seg sitt andre gule kort.

58.min:  Djibril Cisse kommer inn for en Luis Garcia som har fått til fint lite i dag.

59.min: Liverpool er heldige når linjemannen feilaktig avvinker Mendieta for offside. Spanjolen ville ha kommet helt alene mot landsmannen Reina i Liverpool-målet.

65.min:

62.min: Etter en frisk start på omgangen har tempoet dalt betraktelig, og det skapes lite fra begge lag.

63.min: Sissoko drar seg fri, og forsøker et skudd fra distanse. Ballen sklir av foten, og ballen går langt utenfor.

65.min:  Nemeth erstatter Mendieta for Boro.

66.min:  Alonso må ha behandling etter å ha fått en albue i ansiktet i en hodeduell med Hasselbaink.

67.min:  Milan Baros kommer inn for Fernando Morientes for Liverpool, mens Mark Viduka erstatter Jimmy Floyd-Hasselbaink hos vertene.

71.min: Hyypiä er centimetre fra å nå Cisse, når han viderebefordrer et frispark med pannebrasken.

74.min:  Ugo Ehiogu får korrekt rødt kort når han feller Steven Gerrard som bakerste mann. Gerrard fosset forbi nederlenderen, og ville ha kommet alene med Schwarzer.

75.min:  Bates kommer inn for Yakubu.

76.min:  Gerrard header like over ett par trekk etter frisparket som Cisse smelte i muren.

79.min:  Steven Gerrard og Liverpool er på offensvien nå. Kapteinen er nær ved å heade et innlegg fra Zenden i mål.

84.min:  Queudrue får gult kort etter å ha felt Cisse ute på høyrekanten.

86.min: Liverpool har presset hardt etter utvisningen av Ehiogu, men Middlesbrough ligger med alle mann i forsvar, og demmer godt opp.

90.min:  Meget godt innlegg fra Cisse ute på høyrekanten, og på bakre stolpe kommer Steven Gerrard stormende til og header like utenfor. Meget stor sjanse for gjestene. Det er lagt til 4 minutter på Riverside.

Slutt

Middlesbrough fikk Ugo Ehiogu utvist et drøyt kvarter før slutt, men Liverpool klarte ikke å ta vare på en gyllen mulighet til å sikre seg tre poeng på utebane i seriestarten. Trass i vedvarende Liverpool-press de siste tyve minuttene, ble det alt for fantasiløst til å åpne opp et bastant hjemmeforsvar. Som oftest ble det kaptein Steven Gerrard som kom til avslutninger, men han hadde ikke marginene på sin side i dag. Djibril Cisse kom inn på høyrekanten for Luis Garcia, og franskmannen produserte flere gode innlegg mot tampen av kampen. Men Liverpool klarte aldri å fylle på med tilstrekkelig mengde spillere i feltet til å omsette sjansene i tellende resultat. Andre omgang ble en langt livligere affære enn vi hadde vært vitne til før pause, så man kan ikke si at dette var noen typisk 0-0 kamp.

Spillervurdering:

Reina (5)

Feilberegner stygt på en corner i første omgang, og ellers en del uryddig feltarbeide gjør at vi ikke kan gi godkjent til spanjolen trass i at han ikke slipper inn mål.

Finnan (5)

Slår noen horrible tversoverpasninger før pause, og er ellers meget rufsete i pasningsspillet. Lykkes litt bedre etter pause, men ingen stor kamp.

Carragher (7)

Midtstopperduoen gjør helt klart minst feil av Liverpools spillere i dag. Ny innsatsfylt og ryddig kamp av Carra.

Hyypiä (7)

Vi kårer den store finnen til Liverpools beste spiller i dag. Rydder opp i det som kommer, spiller på det sikre og setter knapt en fot feil.

Warnock (7)

Oppløftende kamp av Warnock, som håper å gjøre venstrebackplassen til sin. Meget trygg defensivt, og sikre avleveringer. Kunne kanskje ha bidratt litt mer offensivt, spesielt når hjemmelaget blir redusert til 10 mann.

Garcia (5)

Svak kamp av den lille spanjolen, og blir forståelig byttet ut tidlig i andre omgang. Lykkes svært sjelden ute på høyrekanten i første omgang, og var nærmest anonym.

Sissoko (6)

Helhjertet innsats, men noe uryddig i spillestilen. Litt for stor feilprosent på pasningene, og skuddfoten kunne også vært bedre innstilt.

Alonso (6)

Grei kamp, men vi har sett han langt bedre tidligere. Gjør sjelden pasningsfeil, men mister ball i farlige posisjoner på vei fremover ved et par anledninger. Vi ser lite til de geniale og forløsende pasningene i dag.

Gerrard (7)

Etter en ganske svak førsteomgang, der han blir liggende alt for defensivt, reiser kapteinen seg etter pause. Et strålende løp fører til at Ehiogu blir utvist, men hadde han ikke blitt felt hadde trolig Gerrard blitt matchvinner. Kommer til masse sjanser etter pause, men har ikke marginene på sin side. Men det handler litt om manglende dyktighet i avslutningsøyeblikket også.

Zenden (5)

Ble pepet ut av hjemmefansen fra første til siste spark på ballen, og leverer en skuffende svak innsats på sin gamle hjemmebane. Kommer til noen gode innlegg i andre omgang, men for øvrig etterlyser vi mer kreativitet fra nederlenderen.

Morientes (5)

Kanskje litt urettferdig ovenfor Morientes å gi han en femmer, ettersom han før pause får utrolig lite støtte fra midtbanen. God pakket inn av Boro-forsvaret gjennom hele kampen, og kommer ikke til en eneste kvalifisert avslutning.

Cisse (6)

Kom inn som høyrekant da Garcia sviktet, og var et friskt pust. Med sin hurtighet kom han til flere gode innlegg, men dessverre var det ingen som klarte å omsette crossene i tellende resultat.

Baros
Klarte aldri å sette sitt preg på kampen i løpet av de drøye tyve minuttene han fikk. Når han en sjelden gang hadde ballen, gikk han seg fast i Middlesbroughs forsvarsmur.