Newcastle - Liverpool

Lør 05.03.05 kl. 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 16 / Tilskuere: 52 323 / Dommer: Howard Webb / St. James' Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillerbørs: Torbjørn Flatin

Et fantastisk frispark av Laurent Robert ga Newcastle en fortjent seier over et defensivt Liverpool-lag. De røde skapte knapt nok en reell målsjanse, før kaptein Gerrard burde utlignet to minutter på overtid.

Smicer (74)

Etter to strake cupkamper er det igjen klart for Premier League-fotball. Avspark på St. James' Park er kl 16.00, og du får hurtig oppdatering, rapporter, og spillerbørs her på liverpool.no. Hvis du skal ha alle høydepunktene tilsendt til din mobil, sender du tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Scott Carson får sin debut mellom stengene for Liverpool i dag, da en småskadet Jerzy Dudek er å finne på benken. Også Dietmar Hamann, Djimi Traore, Harry Kewell og Fernando Morientes er ute av dagens lag mot Newcastle med skader, og Mauricio Pellegrino kommer inn på en startoppstilling med tre bak.

Kampen er i gang

1.min: Ett Newcastle som er ubeseiret på de siste ni kampene tar avspark på St. James' Park.

3.min: Lee Bowyer går ned for telling, etter å ha fått Biscans arm i hodet. Midtbane-terrieren reiser seg imidlertid raskt etter hendelsen, som var helt utilsiktet fra kroatens side. Liverpool har åpnet med tre stoppere, og Finnan og Riise som vingbacker. Gerrard, Biscan og Smicer utgjør den sentrale midtbanen, mens Garcia tilsynelatende skal gi støtte til Baros som hengende spiss.

6.min: Newastle vinner kampens første corner. Et elendig utført hjørnespark som går ut over dødlinja.

8.min: Et drivende raid og skudd fra Steven Gerrard gir Liverpools første corner. Resultatløs også den.

12.min: Milan Baros skifter fotballsko!

15.min: Laurent Robert prøver å skyte direkte på et frispark fra over 40 meter! Det ender med utspark fra Carson.

16.min: Milan Baros halter etter å ha skaffet Liverpool en corner.

23.min: Scott Carson velger å bokse en corner han burde ha holdt, og Newcastle får avsluttet med et farlig skudd fra 16 meters hold. Hyypiä redder den unge keeperen for en blemme, når han står i veien for skuddet en meter fra målstreken.

26.min: Et gjennomspill fra midtbanen finner nesten Milan Baros med fri vei mot mål. Ballen kommer imidlertid bak tsjekkeren, som ikke får kontroll på lærkula. Det er imidlertid Newcastle som har et spillemessig overtak for øyeblikket.

30.min: Igor Biscan får måket ballen unna etter nok en farlig Newcastle-corner. De røde er på defensiven nå, og Scott Carson virker veldig usikker på de mange corner-situasjonene som hjemmelaget har fått.

32.min: Amdy Faye får fortjent gult kort for en stygg tackling på Igor Biscan.

34.min: Laurent Robert får også gult kort, når han feller Steve Finnan i full fart fremover langs sidelinja.

35.min: En brukbar mulighet til Liverpool når Luis Garcia prøver å kombinere med Milan Baros, men en Newcastle-forsvarer får et bein på ballen.

39.min: John Arne Riise slår et forferdelig innlegg bak alle røde, og Newcastle får en farlig kontring ved Shearer. Heldigvis renner det hele ut i sanden.

42.min: Boumsong (som Newcastles-kitman har klart å stave Boumsogn bak på trøya!!!) feller Baros. I etterkant av det påfølgende frisparket prøver Garcia seg på hel volley. Forsøket lander på nettaket.

Pause

Pauserapport: Sollid og kontant forsvarsspill fra begge lag har gjort første omgang på St. James' Park til en sjansefattig affære. Newcastle hadde et visst press på de røde midtveis i omgangen, men Liverpools stopper-trio har spilt meget bra, og i særdeleshet har Mauricio Pellegrino gjort en meget god omgang med kontant stopperspill. Utvilsomt argentinerens beste omgang i den røde trøya, selv om avleveringene ikke alltid er av beste merke. Debutanten i buret, Scott Carson, har ikke hatt alt for mye å henge fingrene i, men har virket noe usikker på flere cornersituasjoner og var nær ved å forære hjemmelaget en scoring med en farlig utboksning. Fremover på banen har Vladimir Smicer vært positiv, mens Milan Baros har vært nær ved å komme igjennom ved et par anledninger.

46.min: Liverpool sparker i gang andre omgang, mot den sterke vinden på  St. James' Park. Luis Garcia går umiddelbart ned for telling i et sammenstøt med Lee Bowyer, men er raskt på beina igjen.

49.min: Newcastle har begynt andre omgang friskest, og har igjen etablert et visst trykk på de røde. Liverpool-forsvaret er imidlertid fullt på høyde med det som skjer, og det har ikke vært direkte farlig foran Scott Carson så langt.

53.min: Luis Garcia fyrer av et skudd fra langt hold, men Shay Given kontrollerer forsøket ut over dødlinja. Muligens burde spanjolen valgt å spille Steven Gerrard på løp i stedet.

54.min: Det har begynt å snø på St. James' Park, i det Newcastle får frispark fra ca. 30 meters hold. Robert velger nok en gang å skyte - og nok en gang går forsøket langt utenfor.

57.min: Steven Gerrard får et tvilsomt gult kort av dommer Webb, for en relativt uskyldig forseelse mot Boumsong.

63.min: Ameobi kommer fri på blindsiden av Jamie Carragher, men ballen treffer - heldigvis for Liverpool - spissen i ryggen. Liverpool forsvarer seg dypt nå, og skaper fint lite fremover.

67.min: Shola Ameobi blir erstattet av Patrick Kluivert for vertene.

70.min: 1-0 Frispark-eksperten Laurent Robert skrur et frispark opp i krysset fra hjørnet av 16-meteren. Vertene tar en fortjent ledelse basert på andre omgang så langt.

74.min: Vladimir Smicer får gult kort etter at han feller Stephen Carr.

75.min: Smicer blir tatt av banen, og Antonio Nunez kommer inn for de røde.

77.min: Vertene gjør et bytte. Jenas inn for Bowyer.

81.min: Newcastle triller ball, og de røde har store problemer med å erobre kula.

83.min: Rafael Benitez gjør et offensivt bytte. Anthony Le Tallec inn for Mauricio Pellegrino. De røde går over til sin vanlige formasjon med fire mann bakerst.

87.min: Newcastle ser ut til å ha full kontroll på de røde nå, og har i dag vist seg som et bedre lag enn Liverpool. Gjestene fra Merseyside har knapt hatt et skudd på mål i andre omgang.

88.min: Newcastle gjør sitt siste bytte. Butt inn for Dyer.

88.min: Liverpool gjør også sitt siste trekk. Benitez velger å ta ut Baros, og sette innpå Warnock.

90.min. Kluivert vinner en duell med Carragher, men skyter utenfor fra 16 meter alene med Carson. Her kunne hjemmelaget satt spikeren i Liverpool-kista. 3 minutter lagt til på St. James' Park.

92.min: Kjempesjanse til Liverpool når Steven Gerrard får løpe igjennom, men han setter ballen til side for Shay Givens mål fra kort hold. Bedre sjanse til å utligne får ikke Liverpool i dag, og kapteinen burde strengt tatt scoret på denne muligheten.

Slutt

Sluttrapport: Et defensivt Liverpool med mange skadeproblemer kan mistenkes for å ha kommet til Newcastle med et mål om å forsvare seg til det ene poenget. Den matchplanen lykkes imidlertid ikke, takket være frispark-ekspert Laurent Robert. Han skrudde lærkula helt i krysset fra hjørnet av 16 meteren, utagbart for keeper-debutant Scott Carson. Liverpool skapte overhodet ingen ting i andre omgang, før kaptein Steven Gerrard burde ha utlignet på sin meget store sjanse to minutter på overtid. Men uavgjort ville ha vært mer enn gjestene fortjente, etter den usedvanlig tamme andreomgangen. Alle røde kan i dag bare slå fast at vi tapte for et for anledningen bedre lag.

SPILLERVURDERING

Scott Carson 6 – Hadde en noe nervøs åpning i sin debut, da en dårlig utboksning nær hadde gitt baklengs og han også var nølende på et par andre dødballer.  Virket tryggere etter hvert, og kan være rimelig fornøyd med sin første kamp.

Steve Finnan 6  – Fikk en kamp hvor han konsentrerte seg om det defensive fra sin posisjon som vingback, noe han ordnet greit.

Jamie Carragher 7 – Tok kommandoen i det ”nye” midtforsvaret, og slapp ingen til før han ble lurt av Kluivert i sluttminuttene.

Sami Hyypiä 7 – Solid kamp av finnen, som liker slike kamper hvor de røde ligger lavt og må forsvare seg mesteparten av kampen.  Sterk i luftrommet som vanlig.  Liverpools beste, synes vi.

Mauricio Pellegrino 7 – Mange rynket vel på nesa da ”Pelle” skulle starte denne kampen, men argentineren gjorde en solid jobb i skyttergrava og vant mange dueller.

John Arne Riise 6 – Newcastle kom lite fram på kantene, men samtidig var nordmannen uvanlig tam i sitt offensive spill.

Steven Gerrard 6 – Noe bedre kamp av kapteinen nå, enn i Cardiff, men høygiret var bare på i korte perioder.  Burde ha utlignet på overtid.

Igor Biscan 6 – Kroaten gjør det stort sett enkelt og greit som anker, selv om han fomlet bort ballen ved et par anledninger.

Luis Garcia 5  -  Den lille spanjol viste et par finesser tidlig i kampen, men ble etter hvert alt for puslete og valgte ofte feil løsninger fremover.

Vladimir Smicer 6  -  Vladi begynte også bra, selv om heller ikke han greide å bidra til at de røde kunne skape noe trykk framover.  Gikk etter hvert tom.

Milan Baros 5 – Løp stort sett inn i blindgater hvor han mistet ballen.  Prøvde hele tiden, men resultatet var nedslående.