Norwich-Liverpool

Man 03.01.05 kl.13.45 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 24.503 / Dommer: Howard Webb / Carrow Road / Skrevet av: Tore Hansen/Steinar J. Bjerkmann (spillervurderinger)

Tre viktige poeng i årets første bortekamp. Etter en grå og kjedelig førsteomgang løsnet det siste halvvei med to mål på seks minutter i andre omgang.

Warnock

Liverpool skal ut i årets første bortekamp på Carrow Road i Norwich. Tidligere i sesongen slo vi Kanarifuglene 3-0 på hjemmebane. På de siste seks ligakampene har vi vunnet fire og tapt en. Men siden januar 1987 har faktisk Norwich vunnet fem og tapt bare syv på 18 kamper mot oss.

På hjemmebane denne sesongen har de vunnet kun to kamper i ligaen. De har slått både Southampton og Bolton i løpet av de siste fem kampene. Men bare én gang har de ikke sluppet inn mål på eget gress. Det skjedde i 0-0 kampen mot Aston Villa.

Marc Edworthy er suspendert. Thomas Helveg ble klar til kamp etter å ha gjennomført en test i formiddag.

Milan Baros er fortsatt skadet, men John Arne Riise er heldigvis ikke plaget av skaden han pådro seg mot Chelsea. Benitez har valgt å gjøre flere endringer på laget enn de fleste regnet med. Hamann er satt på benken til fordel for Diao. Traore er vraket til fordel for Warnock. Mellor får kamp fra start igjen i stedet for Pongo. Liverpool går trolig ut i en 4-4-1-1 formasjon med Garcia liggende rett bak Mellor.

Før avspark gjennomføres det ett minutts stillhet til minne om de som ble rammet av Flomkatastrofen i Sørøst-Asia.

1.min: Kampen er i gang.

5. min: Rolig start i solskinnet på Carrow Road. Ingen stor sjanser til noen av lagene. John Arne Riise, som igjen starter på midtbanen, kommer til med en avslutning etter corner. Forsøket blir imidlertid blokkert.

9. min: Doherty får avsluttet en en corner på motsatt side. Carragher mistet kontrollen på en klarering og måtte gi fra seg et litt unødvendig hjørnespark.

11. min: Jonson får en albu i hodet på en dødball og silblør. Spilleren må i garderoben for å få sydd kuttet. 11 mot 10 inntil videre.

15. min: Kjedelig og fantasiløst innledningsvis. Liverpool klarer ikke å få tempo på pasningene og spiller ikke med samme glød og innsats som mot Chelsea.

19. min: Huckerby lurer Finnan to ganger på kanten og blir til slutt stoppet. På frisparket header Doherty over i duell med Riise.

Jonson er inne på banen igjen.

21. min: Forsvaret var på etterskudd da Jonson får avsluttet med et ikke altfor godt skudd. De røde sliter med presisjonen fremover og klarer ikke å holde ballen i laget lenge nok til å etablere spill. Norwich tvinger gjestene til å gjøre mange feil.

24. min: Gerrard går med ballen, skjærer inn foran mål og avslutter med et skudd på lengste hjørne etter et raskt frispark.

29. min: Mellor og Riise kriger inne i feltet. Ballen faller til slutt ned på nordmannens høyrefot, og han kliner til fra kort hold - tre meter utenfor.

39. min: Nytt frispark fra lang avstand. Riise klemmer til, ballen går rett i muren. Forsatt lite bevegelse og initiativ.

40. min: Francis er altfor sent ute mot Hyypiä og kommer korrekt i dommerens bok.

44. min: En håpløs feilpasning av Diao gikk nesten Norwich et mål før pause. Salif spiller umotivert rett til en motstander på midtbanen. De gule setter fart fremover, men blir heldigvis avblåst for offside.

45+.min: Dobbeltsjanse av Liverpool på overtid. Først legger Riise et fint overlegg til Nunez som forsøker å få treff på hel volley i god posisjon. Spanjolen bommer helt. Sekunder senere avslutter hans landsmann Garcia på nytt skuffende etter at Gerrard har gått til dødlinja og lagt inn 45 grader. Lois sliter med å få god treff i de situasjonene.

Pauserapport

Det meste som var bra mot Chelsea mangler i dag. Vi spiller verken med innsats, disiplin, mot og initiativ mot et hjemmelag som bruker mye tid på å sabotere. 1. omgang har kort fortalt vært en dårlig fotballkamp. Bortekampsyken har slått til igjen! Liverpool står bare frem med et par gode initiativ fra Gerrard og Riise, og mangler det meste fra midtbanen og fram. Vi klarer ikke å holde på ballen. Vi klarer ikke å etablere spill, og hjemmelaget kan stå og sabotere, irritere og komme på et og annet farlig raid ved Huckerby eller Francis når vi gjør feil. Mye må endres på de siste 45 for at de røde skal ta de tre poengene de trenger. Hamann savnes på midtbanen, Garcia fungerer ikke i midten og kanskje ville Pongolle gitt mer bredde i spillet? Benitez har i mye å tenke på før andre omgang.

46. min: Andre omgang er i gang.

47. min: Riise kommer fri i bakrommet, men forsøker å slå til Mellor på motsatt i stedet for å avslutte selv.

52. min: Finnan taper en duell mot Huckerby og overkompenserer i forsøket på å vinner tilbakeballen.

53. min: På det påfølgende frispark kommer McKenzie høyest i feltet, men ballen går rett i armene til Dudek.

56. min: Bentley feller en Nunez på vei forbi.

57. min: Liver pool bryter og John Arne slår n lang ball opp mot Garcia omtrent fra midtstreken. Luis tar ned ballen og lobber høyt over keeper. Det tar flere sekunder (det virket i hvert fall slik!) før den faller ned innforbi streken. Viktig goal!

60. min: Sami i dommerens bok.

61. min: Pongolle inn for Mellor.

63. min: Endelig løsner det. Mer trøkk og besluttsom når vi går fremmover. Pongolle blir spilt igjennom og kommer nesten alen mot keeper. Han skyter godt, men skuddet reddes. Riise frempå på returen og setter den sikkert i nettet.

67. min: Dobbeltbytte av Norwich. Crow inn for McKenzie og Brennan inn for Mulryne.

68. min: Gerrard forsøker seg med innsiden av foten fra ca 16 meter etter godt spill av de røde med Pongolle og Garcia.

72. min: 2-3 gode cornerforsøk fra Norwich. Mer åpen og morsom kamp etter scoringene.

77. min: Hamann inn for Nunez. Benitez legger om til ren 4-5-1.

78. min: Hjemmelaget gjør sitt siste bytte når Jarvis kommer inn for Francis.

Linjemannen må melde pass etter å ha fått en strekk! 4. dommer tar over. Merkelig situasjon.

82. min: Traore inn for en god Riise. Nordmannen har igjen bevist formen og blir "spart" de sistr eminuttene.

88. min: Et overlegg av Jonson tas ned av 18-årige Javis som drar av Traore og kliner ballen i krysset. Ikke helt patent av Djimi - presser for dårlig. Ny spenning i kampen.

Det er lagt til 4 minutter.

90+.min: Warnock.

Sluttrapport

Vi slapp med skrekken. Etter en svak førsteomgang er to mål på seks minutter tidlig i siste omgang med på å gi oss våre tre første poeng for 2005. Poengene blir viktigst i slike kamper. Managerens endringer på laget virket lenge til å ha gitt oss dårlig balanse og for lite rytme. I store perioder manglet vi pondus, kvalitet og besluttsomhet på midtbanen og i angrep. Feilpasningene florerte og det hele virket rotede og uoversiktlig. Etter hvilen, og da målene kom, ble vi mer kompakte, senket skuldrene et par hakk for spilte med selvtillit og så ut som vi jaktet flere mål. John Arne Riise var hele tiden en trussel i bakrommet på venstrekanten – en rolle han ser ut til har spesialisert til fingerspissene. Kaptein Gerrard står frem med brystkassa, slår langballer med adresse og forsøker også et og annet raid. I tillegg kom Pongolle inn og gjorde en forskjell med sin teknikk og bevegelighet. Unggutten er farligere enn Mellor foran kassa for øyeblikket og har formen inne. Seieren var fortjent selv om det ble noen nervøse sluttminutter da Norwich reduserte sent i kampen. Liverpool tar på nytt noen viktige poeng i en bortekamp og gjør en profesjonell jobb, er best i de viktigste fasene av kampen, uten at det var spesielt pent og vakkert. I fotball teller heldigvis ikke stilen.

SLUTTRAPPORT

Jerzy Dudek 6

Stille dag på jobben for polakken som har svært lite å henge keeperhanskene i. Opptrer stabilt, kan ikke lastes for baklengsmålet.

Steve Finnan 5

Ruskete kamp på backen for Finnan. Sliter med Huckerby som gang på gang bruker fart og viljestyrke. Må ty til overilte taklinger, blir da også belønnet med gult kort etter å ha rotet seg bort mot Huckerby etter sidebytte. Rotete opptreden. Kan mer.

Sami Hyypiä 7

Sikker kamp som vanlig av Sami. Solid i luften og er en av få røde som trives i en fysisk tett kamp. Ruver godt sammen med Carragher. Ristet raskt av seg en knallhard duell mot Fleming.

Jamie Carragher 6

Rydder som vanlig opp i solid stil. Rolig stoppertype som alltid er på rett plass. Har godt tak på McKenzie. Renser unna når det er påkrevet. Ruver sammen med Hyypiä. Heldig som ikke gir bort straffespark like før første målet.

Stephen Warnock 6

Ingen stor kamp av unggutten som kan mer. Muligens hemmet litt av en vond fot etter en tidlig smell. Bedret seg i annen omgang da han fikk mer rom. Velger det trygge og forsiktige.

Antonio Nuñez 5

Spanieren skuffer som vanlig i den røde drakten. Prøver, men lykkes ikke med sine forsøk. Kjempesjanse før pause, presterer å sneie ballen og ødelegger en stor mulighet. Virrer rundt, men feilpasningene må lukes ut før Nuñez bidrar i det offensive. Trenger tydeligvis mer tid. Byttet ut.

Salif Diao 6

Innehar ankerrollen på midten og klarer seg godt uten å briljere. Er langt under pari i førsteomgang, slurver for mye i pasningsspillet og blir for lett. Spiller seg opp, vinner dueller og gjør færre feil. Tvinger Norwich ut på kantene.

Steven Gerrard 7

Ingen kanonkamp av kapteinen, men en skapende kraft. Sender av gårde flere skudd uten å treffe. Løper mye og dominerer etter hvilen. Er da en tilrettelegger og samarbeidspartner. Klarer seg meget godt i en fysisk kamp uten å hente fram all sin kapasitet.

John Arne Riise 7

På ny en av våre beste spillere. Litt anonym før hvilen, men sliter da ut Jonson i en rekke dueller. Feide til svensken ved en anledning, respekt. Farlig rett før sidebytte. Følger opp med en god annen omgang. Først serverer han Garcia før han selv banker inn en retur fra keeper. Våken og solid på begge målene. Får mer rom og virket ikke hemmet etter skaden sist. Fikk hvile mot slutten, vel fortjent.

Luis Garcia 6

Spanieren varierer voldsomt. Svært blek i første, men sprudlende og viktig i annen omgang. Slet lenge med et fysisk Norwich, men kom seg med mer rom. Løfter elegant inn 1-0 etter å ha lurt vertenes offsidefelle. Det ga ham et løft. Skaper stadig og finner lagkameratene med pasninger uten å prøve det overilte. Har imidlertid litt vel mye Benito Carbone i seg, varierer fra det geniale til det håpløse.

Neil Mellor 6

Kjemper og sliter mot Fleming/Doherty. Er veldig alene uten hjelp fra Garcia i starten, men nekter å gi opp. Kommer ikke til de store sjansene, men et klokt valg av Benitez fra start. Bruker nemlig sin kraft til å slite ut vertene. Byttet ut.

Florent Sinama-Pongolle 7

Får en halvtime for Mellor da kraftspissen har slitt ut stopperne. Sprudler av energi og er et av sesongens beste innbytter så langt. Kommer rett inn og skaper vansker. Utnytter en forsvarsfeil, mens skuddet går på Green. Returen blir imidlertid satt i mål fra Riise. Bevegelig, løpssterk og ser etter spillbare alternativer. Er i fint slag.