Olympiakos - Liverpool

Lør 23.07.05 kl 20:00 (Preseason) - Five / Tilskuere: 2 500 / Dommer: Retu Rutz (Sveits) / Rheinpark Stadion, Vaduz (Liechtenstein) / Skrevet av: Einar Kvande

Et Liverpool som var lekk i begge ender, vant fortjent 4-3 over Olympiakos. Mye takket være en opplagt Milan Baros.

Sissoko (76)

Liverpools treningsleir i Sveits går mot slutten, og man legger turen innom Vaduz i Liechtenstein for en ny treningskamp mot gamle kjenninger fra Champions League sist sesong. Denne gangen er det greske Olympiakos som står på motsatt banehalvdel.

Peter Crouch får sin Liverpool-debut mot Olympiakos i kveld, når han starter kampen på topp sammen med Djibril Cisse. Laguttaket kan tyde på at Liverpool spiller med tre sentralt på midtbanen i Potter, Hamann og Gerrard, og med Luis Garcia i en fri rolle bak spissene.

Avspark er utsatt noe - trolig ca. 5 minutter - på grunn av at Olympiakos, med Trond Sollied i spissen, ankom Liechtenstein svært seint. De fløy inn direkte fra Hellas, og landet ikke før 4 timer før kampstart.

Kampen er i gang
1.min:
Olympiakos tar avspark

2.min: Hyypiä prøver å finne Riise med en langpasning, men slår for langt.

2.min:  Peter Crouch er nær ved å få den best tenkelige start på sin Liverpool-karriere, da han er bare millimetre fra å nå et innlegg fra Cisse. Franskmannen gjorde en god jobb ute på høyrekanten i forkant av innlegget.

8.min: Rivaldo er igjennom, men blir avblåst for offside.

10.min: Langt utspill fra Scott Carson finner Darren Potter. Hans innlegg blir møtt av Peter Crouch, men skuddet treffer ikke mål.

12.min: Bra angrep av Olympiakos, men Rivaldo er igjen i offside.

13.min:  Scott Carson er på bærtur når en høy ball blir slått inn i feltet, men Konstantinou sin heading treffer ikke mål.

19.min: Godt forsvarsspill fra Hyypiä hindrer Rivaldo i å komme fri, og Carson får klarert.

20.min: Georgatos med et resultatløst skuddforsøk.

24.min:  Kampens fineste angrep så langt, blir avsluttet med et godt skudd av Konstantinou etter forarbeid av Rivaldo. Scott Carson må ta fram sitt beste for å redde forsøket.

30.min:  Grekerne gjør en forsvarstabbe, og Luis Garcia får en gratissjanse. Lobben blir imidlertid for dårlig.

31.min:  0-1 Peter Crouch gjør et kjemperaid der han passerer flere spillere før han finner Garcia som scorer enkelt med venstrebeinet.

39.min:
Crouch har ballen i nota, men blir avblåst for offside.

40.min:  1-1  Rivaldo får rom og tid i feltet, og utligner med et flott mål, etter et fint angrep fra grekerne dratt opp av Kafes på venstresida.

43.min:  Rivaldo dominerer ute på gressmatta nå, og han setter opp Djordjevic som setter ballen like utenfor på et skudd som kunne ha gitt grekerne ledelsen.

Pause

Liverpool tok ledelsen ved Luis Garcia, etter flott forarbeid av Peter Crouch. Hos grekerne har Rivaldo vist sin klasse, og det var også brasilianeren som stod bak utligningen. Ingen imponerende førsteomgang av Liverpool. Selv om de røde har hatt ballen mest, har de skapt forholdsvis få sjanser. Debutant Crouch har hatt en fin omgang, og har befunnet seg i de riktige posisjonene. På minussida har både Carl Medjani og Josemi levert forholdsvis svake bidrag.

46.min:
Bare fire av Liverpool-spillerne som startet kampen kommer på banen i andre omgang; Carson, Josemi, Medjani og Potter. Josemi og Medjani har byttet posisjoner i andre omgang, så Josemi spiller nå midtstopper sammen med Whitbread, mens Medjani spiller ute på høyrebacken. Grunnen til at Steve Finnan ikke er med i dagens tropp skal være mageonde, mens Neil Mellor er med på treningsleiren, men blir ikke regnet som matchfit ennå. Olympiakos har også gjort et bytte i pausen; Bulut har erstattet Georgatos.

49.min:  1-2 Nando scorer enkelt etter meget godt og uegoistisk forarbeid av Milan Baros.

53.min:  1-3 Warnock kombinerer glimrende med Zenden ute på venstrekanten, og legger et fantastisk innlegg som Milan Baros header i nota.

58.min:
Jamie Carragher kommer inn for Josemi, og tar umiddelbart over kapteinsbindet. Grekerne gjør også et bytte samtidig, Stoltidis kommer inn for Mavrogenidis.

59.min:  1-4 Kjempemessig forarbeid av Mohamed Sissoko før han finner Milan Baros, og tsjekkeren runder keeper og scorer sitt andre mål på 6 minutter.

60.min:
Okkas erstatter Konstantinou for grekerne.

64.min:  Kjempeangrep av Liverpool, der Sissoko og Alonso kombinerer med utmerket entouch-fotball på midtbanen, før Morientes kommer gjennom og nesten klarer å runde keeper. Der burde det ha stått 5-1 til Liverpool.

67.min:  Anthony Le Tallec erstatter Darren Potter.

70.min:  Morientes er frampå med en god heading som ikke treffer mål.

74.min:  Baros forsøker å runde keeper, men Lemmens får avverget til corner.

76.min:  Sissoko får gult kort etter en felling.

77.min:  2-4 Djordjevic scorer på straffe, etter at Whitbread dytter en Olympiakos-spiller i feltet.

83.min:  3-4 Djordjevic løper enkelt gjennom Liverpool-forsvaret,  runder Scott Carson og reduserer igjen, etter at Liverpool har sløst med sjansene i andre omgang.

87.min:
 Kjemperedning av Scott Carson når Rivaldo får avslutte fra kort hold etter en tabbe av Warnock.

90.min: 2 minutter tillegg. Mohamed Sissoko er veldig nær ved å bli utvist etter en vill takling. Dommeren er imidlertid snill, som ikke gir han kveldens andre gule kort.

Slutt

Mye mer livlig andreomgang fra de røde, som da var lekk i begge ender. I begynnelsen av omgangen kjørte man fullstendig over Olympiakos anført av en opplagt Milan Baros. Utover i omgangen fikk grekerne komme tilbake, først og fremst på grunn av dårlig og ukonsentrert forsvarsspill, og var nære en utligning mot slutten. Det ville imidlertid ha vært blodig urettferdig i en kamp som Liverpool burde ha vunnet med langt klarere siffer, da de på stillingen 4-1 hadde flere gode muligheter til å øke.