Portsmouth-Liverpool

Ons 20.04.05 kl. 20.45 (Premier League) - / Tilskuere: 20 205 / Dommer: Howard Webb / Fratton Park / Skrevet av: Trym Oust Sonstad
Spillerbørs: Einar Kvande

Liverpool vant med ett mål, men kunne ha vunnet med mer hvis de hadde satt flere av de mange store sjansene de fikk på bortebane.

Hughes (50.)

Portsmouth på Fratton Park har vist seg som en vanskelig oppgave for Liverpool de siste åra, men denne våren er ingenting annet enn tre poeng godt nok i den desperate kampen for Champions League-spill neste sesong.

Steven Gerrard spiller ikke fra start. Igor Biscan tar kapteinens plass på sentral midtbane. Sami Hyypiä tar på seg kapteinsbåndet. Eks Liverpool-spiller Patrik Berger sitter på benken for Portsmouth fra start.

Spillerne har kommet seint på banen, så avspark vil bli et par minutter forsinket.

Kampen er igang! Portsmouth tar avspark.

1 min.: LuaLua setter ballen i mål for hjemmelaget med en gang, men scoringen blir avblåst for offside.

2 min.: Stor sjanse til Milan Baros, som feiler alene med keeper etter en flott gjennombruddspasning fra Xabi Alonso.

MÅL! Fernando Morientes setter ballen i mål i det fjerde minutt, etter et innlegg fra John Arne Riise. Årvåkent av den spanske spissen!

14 min.: John Arne Riise forsøker seg på et frekt skudd på volley, men ballen flyr over mål.

15 min.: Kampen har startet storartet. Spillet bølger fram og tilbake, begge lag har skapt sjanser og ikke minst har Liverpool scoret et mål. Portsmouth er heller ikke ufarlige, og de røde er særlig avhengige av å skjerpe konsentrasjonen i feltet etter innlegg, samt holde et ekstra øye med LuaLua.

22 min.: Fernando Morientes blir felt innenfor Portsmouths sekstenmeter, men får ikke straffespark.

25 min.: Morientes får en stor sjanse med hodet etter et flott innlegg fra Steve Finnan, men setter ballen svakt over mål.

26 min.: Portsmouth forsøker å slå tilbake, men blir stoppet av et svakt innlegg fra Kamara. Kunne blitt skummelt!

30 min.: Spillet fortsetter å bølge fram og tilbake i denne underholdende kampen. Morientes skulle ha scoret et mål nummer to, men også "Pompey" har vist tenner de siste minuttene, så kampen er fortsatt åpen.

31 min.: Enorm redning av Jerzy Dudek etter en lobb fra LuaLua!

MÅL! Kamara utligner for Portsmouth i det 33. minutt på grunn av dårlig markering etter en corner. Søvning i Liverpools forsvar, som ikke klarer å få ballen unna etter at Steve Finnan har reddet på streken. Jerzy Dudek er heller ikke imponerende i denne situasjonen, da han fomler ballen i eget nett.

39 min.: Ny stor sjanse til Portsmouth og Kamara, men denne gangen er Jerzy Dudek på plass. Det samme kan ikke sies om Jamie Carragher og Sami Hyypiä da de blir lurt av LuaLua i forkant av Kamaras sjanse.

43 min.: Nå er det Liverpool som får en stor sjanse, ved Riise etter at Alonso har slått en ny strålende pasning. Igjen misbruker de røde en stor mulighet til mål.

MÅL! Luis Garcia scorer etter godt forspill av Morientes og Riise. Målet i det 44. minutt på en flott heading ra en av banens minste spillere.

Liverpool sov i åpningssekundene, og holdt på å bli straffet for det. Heldigvis så linjemannen den hårfine offsiden, så målet ble annullert. Deretter scoret altså Morientes, før han, Baros og Riise misbrukte store sjanser. Da Jerzy Dudek og forsvaret i tillegg rotet det til etter en corner, så det ut til at de røde måtte ta til takke med uavgjort til pause. Men rett før halv tid dukket altså en ellers usynlig Luis Garcia opp og ga borteleaget ledelsen 1-2. Rett før dette skjedde var for øvrig Vladimir Smicer på vei inn på banen, og det er ikke usannsynlig at han skulle byttes med nettopp Garcia ... Foran andre omgang må Rafael Benitez understreke hvor viktig det er med effektivitet, samt be forsvarsspillerne skjerpe konsentrasjonen i situasjoner foran mål. I første omgang har det til tider vært litt "hawaii" i de bakre rekker. Everton spiller for øvrig godt mot Manchester United på Goodison Park, og stillingen der er nå 0-0.

Luis Garcia går ut, og Vladimir Smicer kommer inn fra starten av andre omgang.
Primus kommer inn for Portsmouths De Zeeuw.

Andre omgang er underveis!

48 min.: John Arne Riise får en stor sjanse i åpningsminuttene av andre omgang, men Ashdown redder med beina. Jamie Carragher står for forspillet.  I g j e n  blir en sjanse misbrukt.

48 min.: Vladmir Smicer forsøker å skyte i det lengste hjørnet, men lykkes ikke med det. Likevel en bra start på andre omgang for Liverpool.

50 min.: Portsmouths Hughes får gult kort for ei sein takling av Jamie Carragher.

51 min.: Milan Baros vender opp og skyter på mål, men keeper redder.

56 min.: John Arne Riise prøver seg med et nytt skudd.

57 min.: Portsmouth får en ny feit sjanse, denne gangen ved Steve Stone, som ingen i Liverpool-forsvaret passer på. Igjen kommer sjansen etter i innlegg mot mål. Heldivis bommer Stone på ballen.

58 min.: Igjen er det bare "Pompey"-målvakt Ashdown som står mellom en Liverpool-spiller - denne gangen Alsonso - og nettmaskene. Den unge keeperen får slått ballen til corner, og han rydder også opp når denne slås inn foran mål.

62 min.: Berger kommer inn for Portsmouth. Stone går ut. Liverpool-supporterne applauderer tsjekkeren, som også håndhilser på sin landsmann Vladimir Smicer.

66 min.: Steven Gerrard kommer på for Igor Biscan.

Everton har tatt ledelsen 1-0 over Manchester United.

70 min.: John Arne Riise misbruker en ny stor Liverpool-sjanse da han ikke får skutt skikkelig alene med keeper.

72 min.: LuaLua går ut for Portsmouth. Blir erstattet med Fuller.

74 min.: Så kommer det obligatoriske langskuddet fra Berger, men Jerzy Dudek er på plass.

75 min.: En hardtarbeidende, men sjansesløsende Milan Baros går ut til fordel for Djibril Cisse.

82 min.: Alonso forsøker seg med et langskudd, men Portsmouths keeper avverger.

Gary Neville er utvist for Manchester United etter å ha skutt ballen mot en tilskuer. Men ingen Liverpool-supportere jubler for det. Kampen på Goodison Park startet for øvrig femten minutter etter Liverpools.

90 min.: Flere av Liverpool-spillerne virker slitne, og det er Portsmouth som presser. Riktignok uten å skape store sjanser i øyeblikket. To minutter tilleggstid.

Liverpool sov de første sekundene, men ble vekket opp av et tidlig annullert mål imot. Morientes scoret deretter, før de røde burde ha avgjort kampen på noen av de gode sjansene som ble skapt. I stedet sørget svakt forsvars- og keeper-spill for at Portsmouth fikk komme inn i det igjen - med 1-1. Rett før pause sørget altså Luis Garcia for ledelse, men Liverpool fortsette å sløse med sjansene i andre omgang. Men fordi "Pompey" gjorde det samme, kunne bortelaget til innkassere en svært viktig seier på en dag da Everton imponerer med seier 1-0 mot Manchester United. Det positive denne dagen er først og fremst de tre poengene, samt at Liverpool skapte uvanlig mange sjanser til bortebane å være.

Spillerbørs:

Dudek (7)

Blir satt på noen prøver i dag. Får med nød og neppe slått en LuaLua lobb bort fra målstreken, men fomler litt på Portsmouths scoring, selv om han ikke får særlig hjelp fra forsvaret heller ved den anledningen. Bra beinparade når Kamara kommer igjennom, og ditto redning på Bergers gode skudd.

Finnan (7)

Bidrar mer offensivt enn vi er vant til fra den kanten. Særlig i første omgang. Får da lagt noen gode innlegg, og ett av disse burde Morientes strengt tatt utnyttet bedre. Noen stygge feilpasninger trekker ned.

Carragher (7)

Stødig, men ikke like markant som i de siste kampene. Gjør imidlertid ingen grove feil, og styrer forsvarsrekka.

Hyypiä (8)

Best i forsvarsrekka. Vinner som vanlig det meste på hodet, og har også noen saftige og gode tacklinger som gjør vei i vellinga. Prøver seg også på et par ukarakteristiske raid framover på banen i første omgang, som vakte minner om Alan Hansens glansdager.

Traore (6)

Virket ikke så trygg som i de siste kampene. Måtte ofte få hjelp av John Arne Riise til å rydde unna, da Portsmouth ved flere anledninger kom i overtall på hans side. Hadde en stygg markeringssvikt i andre omgang, som lette kunne ha gitt Pompey-utligning. Heldigvis brant de blå den 100%-sjansen.

Garcia (5)

Luis gjør en flott og helt avgjørende scoring. Ellers var spanjolen helt usynlig i hele første omgang, og ble fortjent tatt av banen til fordel for Smicer. Usedvanlig tam og svak i dag.

Biscan (7)

Åpner kampen bra, men faller litt i kvalitet utover i første omgang. Tar seg selv i nakkeskinnet etter pause, og hever seg igjen.  Solid arbeidsøkt sentralt på midten.

Alonso (8)

Igjen Liverpools bestemann. Gjør en stor førsteomgang, men blir dyktig sliten mot slutten av oppgjøret, og er vel for nærmest passasjer å regne de siste ti minuttene. Men før han gikk tom strødde spanjolen om seg med de sedvanlige presise pasningene, og styrte mye av de rødes spill.

Riise (7)

To målgivende, oppofrende og innsatsfull. Løftet helt klart sitt spill igjen, etter å ha vært nede i en formmessig bølgedal. Brant imidlertid to kjempesjanser som han strengt tatt burde ha scoret på. Utrolig flink til å utnytte bakrommet back Pompeys høyreback.

Morientes (6)

Får en etterlengtet scoring, men brenner også et par meget gode målsjanser. Headingen på Finnans meget gode innlegg i første omgang er regelrett svak. Virker fortsatt tung i kroppen, og får ikke markert seg vesentlig utenom scoringen.

Baros(6)

Vil så mye, men får det ikke til om dagen. Løper og sliter, men virker liksom ikke for å være i takt med resten av laget. Kroppspråket da han ble byttet ut til fordel for Cisse fortalte tydelig at Baros har hatt lykkeligere dager på fotballbanen.

Smicer (7)

Gjør et positivt innhopp, der han spesielt gjør seg fordelaktig bemerket det første kvarteret av andre omgang, med noen fikse detaljer. Jobber iherdig, men sovner litt hen mot slutten.

Kapteinen var satt på benken i dag, men får en drøy halv omgang på banen. Virket ikke helt i slag, og satte ikke spesielt preg på kampen etter innhoppet.