Real Betis-Liverpool

Tirs 13.09.05 kl 20:45 (Champions League, gruppespill) - VS2/TV3(o)/ITV2 / Tilskuere: 45 000 / Dommer: Konrad Plautz (AUT) / Estadio Manuel Ruiz De Lopera / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tore Hansen

Tidlige scoringer av Florent Sinama-Pongolle og Luis Garcia banet vei for en svært viktig borteseier, og samtidig utmerket start for Liverpool i gruppe G.

Pepe Reina

Liverpool starter gruppespillet i Champions League med en vanskelig bortekamp mot Real Betis i Sevilla.

Rafa Benitez byr på flere overraskelser i startoppstillingen på Estadio Manuel Ruiz De Lopera.  Steven Gerrard begynner på benken, og det gjør også spillere som Steve Finnan, Stephen Warnock, John Arne Riise og Djibril Cissé.  Det betyr at både Josemi, Traore, Sissoko, Zenden og Sinama-Pongolle er blant dem som begynner.  Spesielt det at kapteinen spares og unge Flo velges på bekostning av Cissé på topp vil gjøre at røde supportere løfter øyenbrynene.

Jamie Carragher er kaptein men Stevie G på benken, og Liverpool spiller i sine nye Champions League drakter.  Det kan bli spennende å se hvilken formasjon de røde velger å bruke.  En mulighet kan være å benytte Sinama-Pongolle på høyrekanten, og med Luis Garcia bak store Crouch.

1.omgang:

Som antydet starter Sinama på høyrekanten, mens Garcia er i "hullet" bak den ensomme angriperen Crouch.

0-1 - Florent Sinama-Pongolle - En kanonåpning i Sevilla da Flo elegant demper et fremspill fra Carragher foran vertenes 16-meteren, og elegant lobber over keeper og ned i hjørnet.  Det er såvidt gått et minutt av kampen.

Betis har ikke vært i nærheten av målet til Pepe Reina i de første fem minuttene.

7.min:  Real Betis svarer nesten da Fernando kan stikke igjennom et åpent midtforsvar.  En usedvanlig lang tå av Traore gjør imidlertid sitt til at spilleren blir forstyrret og Reina kan redde skuddet.

0-2 - Luis Garcia - Bolo Zenden slår lavt inn fra venstre, og Luis Garcia avslutter rapt fra omtrent straffemerket.  Ballen går inn nede ved venstre stolperot og lille Luis fortsetter å score ute i Europa.  Utrolig effektivitet fra de røde.  14 minutter spilt.

Vi skulle akkurat til å skrive at det hadde vært et nokså rotete første kvarter, men hvor Liverpool med et unntak har hatt god kontroll bakover.  Før altså Garcia scoret de rødes andre mål på vårt andre angrep.

21.min:  En feil fra Carra er foranledning til at Oliveira kan avslutte hardt fra kanten av straffefeltet, men Reina redder uten alt for store problemer.  I neste angrep er Liverpool nok en gang farlig frempå, men det blir avblåst for frispark inne i feltet etter at Zenden hadde kommet fram på sin side nok en gang.

27.min:  Etter innlegg etter corner går forbi en passiv Garcia, Hyypiä får ikke klarert, og to spillere fra Betis med Juanito i spissen stormer mot ballen som ligger en liten meter fra målstreken.  Pepe Reina får imidlertid kastet seg ned i siste liten.

29.min:  Sinama-Pongolle skyter fra omlag tjue meter, men skuddet går et par meter utenfor.  Et nokså ufarlig skudd med venstre, etter bra veggspill med Crouch i forkant.

35.min:  Et rystet Betis bytter inn Dani for Fernando.

36.min:  Varela stikker igjennom på et perfekt slått gjennomspill, men Reina er kjapt ute og gjør en god redning på skuddet som kommer fra litt skrått hold.

41.min: Et frispark kommer etterhvert ut i returrommet, men skuddet fra Real Betis går en god meter utenfor.

Pauserapport:  En fornøyd Rafa Benitez vil konstatere at hans lag har fått meget god uttelling i Liverpools første omgang i gruppespillet i årets Champions League.  De røde scoret på sine to første sjanser, og sjokkerte hjemmelaget med å være 2-0 foran før kvarteret var spilt.  Drepende effektivt, men ikke helt ulogisk da Liverpools overtallige og brede midtbane skapte store rom mot et Real Betis som slet med en formasjon hvor stjernen Joaquin var helt anonym i en mer sentral rolle enn vanlig.  Sinama-Pongolle fikk en innsprøyting av selvtillit da han behersket kunne lobbe over en keeper på halvdistanse etter et drøyt minutt, og har vært bevegelig og god på kanten.  Zenden på motsatt side har også vært aktiv, og la altså fram til Luis Garcia for mål nummer to.  Bakover har Betis kommet til tre store sjanser, og man ble også farligere da Joaquin ble flyttet ut på høyresiden mot slutten.  To måls ledelse er i overkant, men hvem bryr seg vel om det?

2.omgang:

-
Betis bytter inn Xisco for Juanito.

- Jamie Carragher kommer for sent inn i en takling rett utenfor eget straffefeltet.

49.min:  Reina tar seg greit av frisparket som kommer høyt, men midt i mål.

Ikke uventet har spanjolene gått friskt ut etter pause, og er både raskere i sitt pasningspill og mer kontant i sine taklinger.

1-2 - Sami Hyypiä kommer for sent til å stoppe en gjennombruddspasning fra Dani på midtbanen, og Arzu kan enkelt løpe igjennom låvedøra i Liverpools midtforsvar og avslutter mellom bena på en utrusende Reina.

Oppildnet av en tidlig scoring og hjemmepublikum har Real Betis presset Liverpool over på defensiven i 2.omgang og dette kan bli noen lange 45.minutter.  Rafa Benitez har gjort tegn til at han er klar til å bytte inn en spiller.

57.min:  Djibril Cissé kommer inn for Peter Crouch.

Lopez ligger nede hos hjemmelaget etter å ha fått knottene til Sinama-Pongolle i kneet.

Høy temperatur i Sevilla nå.  Det blir viktig for Liverpool å ri av stormen de neste minuttene, og klare å holde litt mer på ballen enn hva som har vært tilfellet de første tjue minuttene etter pause.

66.min:  John Arne Riise kommer inn for Bolo Zenden.

67.min:  Sami Hyypiä taper en hodeduell, og Carra må gi ut til en corner som blir resultatløs.

Josemi holder seg til nakken etter en hodeduell inne i feltet.

70.min:  Liverpool er på en sjelden visit foran målet til Doblas.  Cissé, Garcia og Riise, ender med at nordmannen ikke får ordentlig tåa på et fremspill.

71.min:  Reina glipper et enkelt og høyt innlegg, men heldigvis går ballen over tverrliggeren og til corner.

72.min:  Betis gjør sitt siste bytte, da Capi kommer inn for målscorer Arzu.

73.min:  Ny svak inngripen av Pepe Reina, da han bokser et innlegg rett ut i feltet, men returen går utenfor fra spanjolene.

74.min:  Steven Gerrard kommer inn for Florent Sinama-Pongolle.

Liverpool har greid å demme nogenlunde opp for hjemmelaget i de siste minuttene, og Rafa har altså gjort et par klare defensive bytter i Riise og Gerrard inn for Zenden og Flo.

78.min:  Liverpool sløser bort en sjelden kontring da Cissé slår en feilpasning da han og Garcia er fremme mot et tynt befolket hjemmeforsvar.

80.min:  Joaquin viser seg fram for alvor for første gang da han valser forbi Traore ute på høyrekanten til spanjolene, men Betis får ikke noe ut av innlegget mot bakre stolpe.

84.min:  Cissé blir avblåst for høyt spark da han nesten kommer igjennom etter et glimrende fremspill fra Steven Gerrard.

Liverpool ligger lavt og satser på lange fremspill mot hurtige Djibril Cissé.

87.min:  Real Betis får et billig frispark da Hyypiä blir avblåst rett utenfor 16-meteren.  Hardt skudd av Assuncao, men Reina tar ballen i fast grep.

Betis har skapt lite de siste minuttene, da nitti minutter passeres.

Hele fem minutter er lagt til!

91.min:  Varela skyter håpløst over fra langt hold.

92.min:  Reina får et gult kort for munnbruk da hjemmelaget får en corner, som blir resultatløs.

Sluttrapport:  Hjemmelaget kom ut med fornyet selvtillit og energi etter pause, og skapte i en periode problemer både i midten og ute på siden til Josemi.  Da Arzu kunne promenere gjennom et vidtåpent midtforsvar fryktet man det verste, men den store stormen kom aldri helt.  Liverpool slet med å holde nok på ballen, men bortsett fra enkelte "Bruce Grobbelaar øyeblikk" fra Pepe Reina kom spanjolene stadig sjeldnere til.  Rafa Benitez byttet innpå friske ben og Real Betis ble etterhvert bare mer og mer frustrerte.  De røde kunne ha utnyttet flere gode kontringsmuligheter med mer presist spill mot slutten, men var mer enn fornøyd over å kunne sikre tre bortepoeng mot det laget som var regnet som det 3. beste i gruppe G.  De regjerende mesterne i Europa har startet årets turnering for alvor!

SPILLERBØRS

Reina (7)
Perfekt førsteomgang. Sterk og trygg og gode redninger. Litt mer uryddig opptreden når Betis presset på dødballer og cornere i siste omgang. Kom ofte unødvendig ut når han burde ha blitt på streken. Men totalt en bra kamp på spansk jord.

Josemi (7)
Gjør sammen med resten av forsvaret en bra jobb mot raske og tekniske kantspillere. Blir sjeldent utspilt, holder posisjonen sin bra og spiller disiplinært.

Hyypiä (6)
Blir syndebukk på reduseringen han akkurat ikke rekke frem og får avskjært en pasning mot målscorer. Har også litt annet rusk i maskineriet, men gjør samtidig også flere gode inngrep.

Carragher (8)

Over to omganger var kaptein Carra vår bestemann. Sterk og solid og flink til å organisere rundt seg når det stod på som verst i andre omgang. Jamie viser igjen at formen er inne.

Traore (7)
Et overraskende valg på venstre når engelskmennene og britene trolig blir spart til søndagens batalje mot United. Ingen lett kamp å gjøre et mini comeback i, men får totalt mer enn godkjent. Blir lurt et par ganger av Joaqiun, men lar sjeldent den gode kantspilleren få mye spillerom og har et bra tak på ham. Gjør bla en meget bra takling av Fernando tidlig i kampen. Spilleren ville vært alene med keeper uten Djimis lange tå…

Garcia (7)
Kanskje ikke så veldig synlig fremover på banen. Vi har sett ham mer konstruktiv og farligere foran mål. Men Luis scorer og jobber knallhardt utover i andre omgang.

Alonso (7)
Viktig mann for de røde i dag med Steven på benken. Vi har sett ham bedre. Xabi gjør sine småfeil og en mer nøyaktig pasningsfot. Bør kanskje holde mer på ballen i enkelte situasjoner? Likevel en bra kamp totalt sett og viktig mann på vår midtbane.

Sissoko (6)
Begynte bra, men falt etter hvert litt av. Jobber og løpet gjennom 90 minutter, men tok sjeldent konstruktive initiativ fremover på banen i en kamp med både plass og rom. Vi har sett han enda bedre.

Zenden (6)
En annen spiller som kom godt i gang, nest sist på det andre målet. Klarte ikke å holde trøkket oppe. Greit å bytte han ut da Riise kom inn. Er igjen lite målfarlige.

Sinama (7)
Tøft av Rafa å gi Pongo kamp fra start en viktig bortekamp i Champions League. Franskmannen tok godt vare på sjansen. Scoret vårt første og er spillbar og tar fine initiativ hele tiden. Bra kamp.

Crouch (6)
Peter fikk det ikke helt til å stemme i dag. Gjør en grei jobb i en kamp vi sjeldent ofrer for mye fremover, men markerer seg likevel lite. Kommer helt sikkert sterkere tilbake.

Cisse (6)
Kom inn på et tidspunkt i kampen hvor hjemmelaget presset og kjørte kampen. Ikke mange baller å jobbe med, spolerte selv den ene store overgangsmuligheten vi fikk. Klarte ikke å utnytte de store rommene Betis gav oss med farten sin.