TNS - Liverpool

Tirs 19.07.05 kl 21:05 (Champions League, 1.kvalifiserende runde, 2.kamp) - lfc.tv/ITV2 / Tilskuere: 8 009 / Dommer: Carlo Bertolini (SUI) / Racecourse Ground, Wrexham / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool er klare for 2.kvalifiserende runde til Champions League, etter å ha slått vesle TNS 3-0 i begge kamper. Kaunas fra Litauen venter i Vilnius om en uke.

Warnock

Liverpool tar med seg en 3-0 ledelse fra det første oppgjøret på Anfield, når de nå møter vesle Total Network Solutions fra Wales for andre gang på en uke. Alt annet enn avansement til 2.kvalifiserende runde vil være en kjempebombe, og en katastrofe for de røde. Liverpool-troppen ankommer Wrexham og Racecourse Ground direkte fra treningsleir i Sveits.

Liverpool stiller et meget sterkt mannskap mot TNS i kveld, der kun Gerrard, Warnock og Morientes er byttet ut fra det første møtet. I stedet for denne trioen løper Hamann, Zenden og Cisse ut på det grønne gresset i Wrexham.

Det er allerede nå klart at Liverpool vil møte FC Kaunas fra Litauen om de går videre til andre kvalifiseringsrunde i Champions League. De vant nemlig 4-0 over HB Torshavn fra Færøyene i Vilnius tidligere i kveld, og cruiset dermed videre med 8-2 sammenlagt.

Liverpool vil i tilfelle de går videre spille borte mot Kaunas tirsdag 26.juli kl.20.45, mens returen på Anfield er fastsatt til tirsdag 2.august  kl.20.45.

Noe overraskende bærer Jamie Carragher kapteinsbindet i Steven Gerrards fravær i startoppstillingen i kveld. Det kan ikke bety noe annet enn at Carra nå er valgt til visekaptein på Sami Hyypiäs bekostning.

Liverpool spiller igjen i rødt mot TNS, ettersom waliserne stiller i sine vanlige grønne og hvite striper.

Kampen er i gang
1.min:
Cisse fyrer av et skudd direkte fra avspark. Over.

3.min: Cisse løper nesten fra TNS-forsvaret, men holdet blir for skrått, og han får også ballen for langt foran seg, og den triller ut over dødlinja.

8.min: Zenden er frampå med et halvhjertet skuddforsøk fra langt hold.

9.min:  Kampens første store sjanse, når Cisse blir spilt fri, og kommer alene med keeper. Doherty står imidlertid oppreist og redder forsøket fra franskmannen.

14.min: Alonso får en god mulighet fra 16-meters hold, men skuddforsøket er skuffende svakt og går over.

16.min: Meget godt angrep av TNS, dratt opp av Toner, og Riise må gi corner. Denne blir resultatløs.

22.min: Zenden har kommet til med et par fine innlegg de siste minuttene, uten at Liverpool har hatt nok folk i boksen til å ta hånd om dem.

23.min:   Le Tallec vinner Liverpool et frispark like utenfor 16-meteren, etter å ha blitt felt på vei igjennom. Riise fyrer av et meget godt frispark like utenfor.

26.min:  0-1 Et innlegg fra Riise når Djibril Cisse inne i boksen. Han får tid og rom, og gir Liverpool ledelsen når han setter ballen hardt ned i hjørnet med venstrebeinet.

27.min:
Darren Potter får seg en trøkk rett etter at spilles settes i gang igjen, og må ha behandling før han kommer seg på beina igjen.

34.min.  Anthony Le Tallec er nær ved å øke Liverpools ledelse, men forsøket fra skrått hold blir reddet på streken.

45.min: Anthony Le Tallec slår en intelligent pasning inn til Dietmar Hamann, som kommer på løp inn i feltet, men tyskeren klarer ikke å få kontroll over ballen.

45.min: Nok en gang slår Zenden et flott innlegg, og igjen er overhodet ingen Liverpool-spillere til å ta i mot det gode innlegget. Vi mangler en...eh, Peter Crouch!

45.min: Litt frem og tilbake etter en corner, og Dietmar Hamann fyrer av et godt skuddforsøk, noe som blir omgangens siste spark på ballen.

Pause

Vesle TNS har klart å gjøre livet surt for mektige Liverpool i nok en omgang. Waliserne har egentlig bare fortsatt der de slapp på Anfield, med å være kompakte og nekte de røde rom. Deres gode defensive organisering har ført til at Liverpool kun sporadisk har klart å spille seg til sjanser. Boudewijn Zenden har vært bortelagets mest livlige og skapende spiller så langt, men det mangler sårt en targetman til å omsette de mange gode innleggene hans i tellende resultat. Ellers har Cisse og Le Tallec hatt de største sjansene utenom scoringen. Defensivt blir ikke Liverpool satt på de store utfordringene, og Carragher & Co har god kontroll. Forøvrig er det overraskende mange ledige seter i Wrexham.

2.omgang er i gang
47.min:
Zenden og Riise kombinerer flott på venstresiden, men går seg fast i et kompakt TNS-forsvar.

48.min: Le Tallec skyter over fra god posisjon.

50.min:  Liverpool får straffe etter at Darren Potter blir felt på vei ut av feltet. I forkant gjør Doherty en fabelaktig reaksjonsredning fra Jamie Carraghers heading fra kloss hold etter corner.

50.min:  Doherty redder Dietmar Hamanns svake straffespark, når han er raskt nede i hjørnet og slår det løse sparket til corner.

51.min:
Le Tallec og Cisse kombinerer fint, men førstnevntes skuddforsøk står ikke i stil med oppbygningen.

54.min: John Arne Riise blir avvinket for en marginal offside, men scoret uansett ikke alene med keeper.

54.min:  Zak Whitbread kommer inn for Jamie Carragher, og Sami Hyypiä tar over kapteinsbindet.

57.min: TNS er på en sjelden visitt i Liverpool-feltet, og vinner en corner. Liverpool får klarert til innkast. Det lange innkastet fanger Reina sikkert.

58.min:  Dobbeltbytte. TNS gjør sitt første bytte når Lloyd-Williams kommer inn for Wood. Samtidig forlater Anthony Le Tallec banen, og Luis Garcia kommer inn.

61.min:  Liverpool produserer mange flere sjanser i denne andreomgangen. Etter drøye halvtimen er Finnan frampå med et meget godt skudd, før Zenden fyrer returen like over.

62.min:  Xabi Alonso blir tacklet stygt, men kommer seg raskt på beina igjen.

67.min:  TNS ruller opp kampens beste angrep, og Liverpool-supporter Steven Beck avslutter med å skyte knallhardt i stolpen. Heller ikke returen klarer waliserne å sette i det tomme buret. Utrolig stor dobbeltsjanse.

68.min:  Steven Gerrard kommer inn for Xabi Alonso, mens TNS bytter ut Steven Beck med Nicky Ward.

70.min: TNS er på offensiven nå, og spiller seg til et par brukbare halvsjanser.

72.min:  Utrolig trippelsjanse til Liverpool. Doherty redder et meget godt skudd fra Garcia, før Riise får to store muligheter like i etterkant.

75.min:  TNS får annulert en scoring for en marginal offside.

78.min:  TNS gjør sitt siste bygge, når Michael Jackson kommer inn for Steve Evans.

79.min:  Doherty redder godt med knærne(!) på et skudd fra skrått hold fra Cisse.

83.min: Liverpool får flere halvsjanser etter en corner, men ballen vil ikke i nettmaskene.

85.min:  0-2 Steven Gerrard "plasserer" ballen helt ned i  hjørnet fra 25 meter.

86.min:  0-3 Luis Garcia vinner ballen på midtbanen, og spiller elegant fram Steven Gerrard. Scouseren gjør ingen feil alene med Doherty, og scorer sitt andre mål innenfor ett minutt.

90.min:
Et fremspill er nær ved å nå Luis Garcia alene med keeper. Men Doherty kommer først. Boudewijn Zenden har forøvrig spilt store deler av andre omgang som venstreback, etter at John Arne Riise har fått en mer offensiv rolle.

Slutt

Liverpool gjorde jobben sin, men heller ikke mer mot et godt organisert TNS i Wrexham. Andre omgang ble imidlertid langt mer sjansefylt enn det første omgang var. Liverpool slet imidlertid veldig med effektiviteten inntil kaptein Steven Gerrard kom på banen og avgjorde det hele med to sene scoringer. Boudewijn Zenden og John Arne Riise byttet plasser etter pause, og nordmannen var en av spillerne som brant flest opplagte muligheter, i en omgang der Dietmar Hamann misset et straffespark og hvor Djibril Cisse ble mer eller mindre borte. Med 6-0 sammenlagt, etter 3-0 i begge oppgjørene, er imidlertid Liverpool klare for å reise til Vilnius for å møte FC Kaunas om nøyaktig en uke. Returoppgjøret går på Anfield tirsdag 2.august.

SPILLERVURDERING

José Reina 6 – Nok en kamp hvor spanjolen får lite å gjøre, men opptrer bestemt og resolutt ved tre anledninger på innlegg dypt inne i feltet.  Virker overbevisende.

Steve Finnan 6  – En ryddig og grei kamp fra iren, som sjelden viste seg fram offensivt.

Jamie Carragher 6 – Carra hadde nær scoret etter en corner, men hadde ellers en rolig dag på jobben.

Sami Hyypiä 5 – Sami virket uvanlig ukonsentrert, og slurvet både i hodedueller og med fremspill.

John Arne Riise 5 – Var aktiv og løp mye, men var også en av dem som slurvet aller mest.

Darren Potter 5 – Slår en og annen god pasning, men mangler selvtillit og ro nok til å kunne sette sitt preg på kampen.  Ingen god søknad om videre førstelagspill.

Xabi Alonso 7 – Glimter til med noen lekre detaljer, enten det er vendinger eller millimeterpresise pasninger.  Den som styrer mest i kampen.

Dietmar Hamann 5 – Grei jobb av tyskeren, som også var frempå og avsluttet ved et par anledninger i dag, men får et poeng i trekk for et håpløst straffespark.

Boudewijn Zenden 6 – Var en av Liverpools beste før pause, da flere innlegg fra hans venstrekant ikke ble utnyttet.  Ble flyttet lengre tilbake utover i 2.omgang.

Anthony Le Tallec 5 – Var en del involvert, og viser tegn på sitt talent, men har ikke nok tyngde til virkelig å stå fram i en kamp som var en ny sjanse for ham.

Djibril Cissé 6 – Liverpools farligste spiller til Steven Gerrard kom på banen med sin fart og direkte spillestil.  Sløser imidlertid med sjansene, og gir også ballen bort for lett.

Zak Whitbread 5  - Forsvaret ble mer usikkert da unggutten kom inn for Carragher, uten at han skal ta all skyld for det.

Luis Garcia 6 – Mye av det han gjorde ble det lite eller ingenting ut av, men skaffet et par frispark og spilte fri Gerrard for en av scoringene.

Steven Gerrard – Var ikke på banen lenge nok til å få poeng, men var kampens dominerende spiller i de minuttene han var med.  Fem scoringer nå på to kamper i Champions League.