Watford-Liverpool

Tir 25.01.05 kl 20.45 (Carling Cup semi-finale 2.kamp) - Viasat/TV3 / Tilskuere: 19 797 / Dommer: Mike Riley / Vicarage Road / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Einar Kvande

Et nytt mål av Steven Gerrard sender Liverpool til sin tiende ligacupfinale. De røde løftet seg i andre omgang og gikk fortjent videre etter to kamper.

Warnock

Liverpool er 90, eller 120, minutter unna en finale i Cardiff.  Watford må slås sammenlagt, etter at de røde vant 1-0 på Anfield.

Bortemål teller kun etter ekstraomganger i ligacupen. Står det 2-1 til Watford etter 90 minutter, vil det bli spilt 2 x 15 minutter. Står det fortsatt 2-1 til hjemmelaget etter 120 minutter, går Liverpool videre på bortemål.

Rafa har valgt å gjøre tre endringer etter nederlaget på St. Mary's lørdag. Ut går Warnock, Garcia og Hyypiä. Sistnevnte skadet seg mot Southampton. Inn kommer Finnan, Biscan og Traore. Liverpool stiller trolig i en 4-2-3-1 formasjon med Baros på høyrekanten og Morientes alene på toppen. I tillegg fra løp og initiativ på kantene fra Milan og Riise vil også Gerrard ligge høyt på midtbanen.

1. min: Kampen er i gang.

5. min: Rolig start med mye vekslende spill de første fem. Kampen har ikke satt seg enda. Ingen store sjanser til noen av lagene.

10. min: Hjemmelaget jobber god sammen og har gjort det vanskelig for de røde å komme i gang med spillet sitt innledningsvis.

15. min: Fortsatt ingen store sjanser og langt mellom finspillet i denne semifinalen. Liverpool har foreløpig konsentrert seg om å gjøre en profesjonell jobb og holde Watford langt unna egen 16-meter.

22. min: Mye kjemping og dueller, selv om de røde har hatt et lite overtak de siste minuttene. Begge lag sliter med å finne åpninger og å komme til avslutninger.

26. min: To avslutninger på kort tid av gjestene. Første er det Riise som kommer til med skudd etter corner. Ballen spilles ut av Morientes, men han får ikke skikkelig treff og ballen går ufarlig utenfor fra 13-14 meter. Sekunder senere spiller Gerrard en god ball inn til El Moro, som vrir seg og kommer til skudd. Ballen går imidlertid via veteranen Cox og 30 cm utenfor keepers venstre stolpe.

32. min: God kontring av Gerrard som løper nesten over hele banen. I stedet for å avslutte selv legger han inn i midten. Baros finner imidlertid ikke rom og en god overgangsmulighet punkteres. Det vil være svært viktig for Liverpool å score det første målet i kveld. Da vil det bli tungt for Watford å komme tilbake.

43. min: Watford kjører i gang et godt angrep på høyresiden og får lagt inn i midten. Liverpool får imidlertid demmet opp foran Dudek.

45+.min: På overtid kaster Finnan seg inn i en takling inne i feltet og tar like mye spilleren som ballen når han avverget et god angrep. Hjemmefansen skriker etter straffespark, mens Riley vinker spillet videre. De gule har satt Liverpool under press de 5-10 siste minuttene av omgangen.

Pauserapport

Liverpool har først og fremst  konsentrert seg om å ha kontrollen defensivt, holde tempoet nede og spille for et godt resultat. I en jevnspilt omgang, hvor Watford hele tiden har jobbet hardt og vært gode og aggressive i duellspillet, har det vært langt mellom de store sjansene. Hvert lag har hatt sin periode. Liverpool kom seg 2-3 brukbare avslutninger like før halvtimen var spilt. Nærmest var skuddet til Morientes som så vidt ble klarert til corner. De 5-10 siste minuttene hadde Watford mye av ballen og stod lenge om gangen og stanget utenfor vår 16-meter. Ingen av lagene har tatt frem storspillet og det er på mange måter en typisk Cupkamp med mye nerve og spenning. Det første målet kommer til å bli viktig. Heldigvis har vi klart å unngå de personlige feilene defensivt, men skulle gjerne har klart å involvere Baros og Morientes mer fremover. Det viktigste er dog at det fortsatt er fordel Liverpool så lenge stilling står seg slik.

46. min: Liverpool best i gang når et innlegg finner Moro foran mål. Spanjolen kommer høyest opp men retningen på headingen er dårlig og går 14 meter utenfor.

Morientes får et spark bak på leggen og liggende etter en duell.

50. min: Baros på vei igjennom etter å ha blitt frispilt av Gerrard. Godt løp av tsjekkeren, men blir løpt opp før han klarer å få avslutte. Liverpool klart best i gang.

54. min: Hjemmelaget utnytter bakrommet på venstrekanten sin og kommer til en god avslutning. Pellegrino klarerer  til corner foran føttene til Dudek.

55. min: Webber, med ti mål i ligaen denne sesongen inn for Bouazza.

58. min: Gerrard jobber hardt og vinner en duell inne i Watfords straffefelt. Kapteinen går i bakken i det neste trekket, men Riley lar seg ikke friste til å blåse...

68. min: Mer fart og tempo i kampen og en mer severdig kamp i andre omgang. Morientes får en ball i god posisjon, men i stedet for å klemme til på halv volley går han litt for lenge og skuddet hans blir til slutt avverget.

72. min: Igooor skyter via en forsvarspiller og to meter utenfor etter at Morientes vant en duell i forkant.

77.min: Endelig hull på byllen når Steven Gerrard tar med seg ballen fra ca 25 meter, med litt hjelp fra Riise, og fosser fremover og setter kula lavt nede til høyre for keeper med høyra! 2-0 sammenlagt og Liverpool på vei mot sin tiende finale i denne turneringen.

78. min: Gunnarson ut, Dyer inn.

80. min: McNamee inn for Devlin. Watford kaster inn alt de har...

85. min: Pongolle går inn på høyrekanten i stedet for Baros.

87. min: Pongo pådrar seg noe som ser ut som en strekkskade og må bæres av banen etter bare et par minutters spill.

88. min: Garcia kommer inn for innbytter Pongolle.

90+. min: Potter inn for Gerrard som får velfortjent applaus når han går av banen.

Sluttrapport

Liverpool løftet seg et lite hakk etter pause og hadde kontrollen på det meste etter hvilen. Et typisk raid fra kaptein Gerrard og ditto avslutning sendte all tvil av veien drøyt ti minutter før slutt. Liverpool er klar for finale i Cardiff søndag 27. februar mot enten Chelsea eller Manchester United. Det er den tiende finalen for de røde i denne turneringen, noe som er rekord. Watford gav oss god motstand både på Anfield og på eget gress, men 2 x Gerrard spesial avgjorde semifinalene til vår fordel. Liverpool hadde god kontroll bakover også i andre omgang og tok mer kommando på midtbanen. Dudek hadde lenge lite eller ingenting å gjøre – selv om hjemmelaget var flinke til å komme rundt på kantene og utfordre oss på farten. Dette ble aldri noen oppvisning, men vi gjorde jobben. Cardiff, here we come!

Spillerbørs:

Dudek (6)

Nærmest arbeidsledig i dag. Har litt trøbbel på et par cornersituasjoner, og er vel litt heldig når dommer Riley blåser frispark til hans fordel i en av disse situasjonene. Ellers stødig og grei jobb.

Finnan (7)

Sollid gjennom hele kampen, selv om han avslører litt tempoproblemer når hurtige og teknisk gode McNamee entrer banen i sluttminuttene. Som Liverpool-fan sitter man likevel roligere i godstolen når Finnan bekler høyrebacken enn når noen av hans utfordrere til posisjonen får sjansen.

Carragher (7)

En klippe i midtforsvaret. Viste nok en gang at det er midtstopper han er, og ikke høyreback. Vinner det som er av hodedueller, og har en såpass tøff og hardtspillende opponent som Helguson fullstendig i sin bukselomme.

Pellegrino (5)

Åpnet kampen like usikkert som han spilte mot Southampton. Var tydelig nervøs, og konsentrerte seg om sikre avklareringer. Det medførte mange, lange baller i ingenmannsland. Falt etter hvert noe til ro, og fant tonen bedre med sine medspillere. Langt tryggere i andre omgang.

Traore (7)

Når franskmannen klarer å holde konsentrasjonen oppe, og unngå de store brølerne, er han en god mann å ha på venstrebacken. Med sin store fart løper han opp mange farlige situasjoner. Var ute av posisjon ved et par anledninger tidlig i matchen, men etter det leverte han solid forsvarsspill.

Biscan (6)

Ble veldig anonym i første omgang, og hadde da trøbbel mot aggressive Watford-spillere. Tok mer tak i kampen etter pause, og spilte seg opp da. Selv om adressen på pasningene ikke alltid var den beste, prøvde han i alle fall på dristige frispillinger i lengderetningen, i motsetning til sin midtbanekollega Hamann.

Hamann (5)

Ingen stor kamp av tyskeren. Gikk ikke i krigen slik vi er vant til, og da har han ikke mye repertoar igjen å vise til. Tapte for mange dueller, og slo for mange støttepasninger.

Gerrard (8)

Nok en gang Liverpools beste spiller. De flotte langpasningene vi har savnet noen kamper nå var igjen fremtredende, og ble matchvinner med en scoring der herlig driv og utsøkt presisjon var mellom ingrediensene.

Baros (7)

Gjorde en godkjent kamp i en noe uvant posisjon på høyreflanken. Kunne som vanlig med fordel ha levert ballen noe tidligere ved et par anledninger, men står på og bidrar til at Watford blir liggende dypt på sin side av banen.

Riise (6)

Som vanlig stor innsats fra sunnmøringens side, men innimellom et par herlige forseringer ble det for mange feile valg og for upresist i dag. Ved flere anledninger skjærer han inn i banen og sender i vei håpløse skudd, når han i stedet burde ha kommet seg til dødlinja og siktet mot hodesterke Morientes.

Morientes(7)

Selv om spanjolen fortsatt virker noe rusten, og nok er et stykke fra kampformen, er han likevel et aktivum for dagens Liverpool-lag. Vinner mange hodedueller, og er veldig nære scoring ved et par anledninger. Herlig arbeidsmoral, hvor han er med hjem og vinner dueller når hans lagkamerater blir satt under press.

.............

SMS-TRØBBEL
Vi har fått beskjed om at Netcoms SMS server har vært nede i kveld. Dette gjorde at de som har denne operatøren dessverre ikke fikk LIVE-oppdateringene fra kampen. Vi kan bare beklage.