Arsenal - Liverpool

Søn 12.03.06 Kl 1700 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 38.221 / Dommer: Steve Bennett / Highbury / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Etter en dramatisk andre omgang på Highbury, hvor Garica scoret et viktig utligningsmål og Alonso fikk rødt kort - utnyttet Henry et dårlig tilbakespill av Gerrard til å score vinnermålet.

Alonso

For aller siste gang spiller Liverpool F.C. på Highbury. Neste sesong flytter Arsenal inn i nytt stadion.

Vanskelig kamp i London. De røde sliter med skader i forsvaret og jakter samtidig flere ligapoeng i kampen om å holde nok lag bak seg på tabellen. På fire tidligere besøk i hovedstaten denne sesongen har de røde ikke klart å score mål. Liverpool har bare vunnet 11 av de siste 45 ligakampene der. Det er også verdt å merke seg at vi ikke har kommet foran The Gunenrs på tabellen siden 1996.  Vi er nå 11 poeng foran dem og har ti kamper igjen å spille.

Liverpool spiller trolig med Steven Gerrard liggende bak Peter Crouch, og Luis Garcia på venstrekanten. Sami Hyypiä er tilbake fra skade og starter i midtforsvaret. Djibril Cissé, som har vært delvis ute av form de siste måendene, er ikke på benken.

1. min: Kampen er i gang.

8. min: Overtak til Arsenal de første minuttene på Highbury. Henry servere det på sølvfat for Adebayor som ikke klarer å treffe mål på innlegget fra 6-7 meter. Liverpool sliter med å holde ballen i laget.

13. min: Ljungberg signaliserer til benken at han må ut.

15. min: Warnock slår inn foran mål og Garcia er nær ved å få en touch på ballen i god posisjon.

15. min: Pires kommer inn for en skadet Ljungberg.

21. min: Fabregas finner Henry på venstrekanten, Carragher kommer såvidt for sent til å blokkere en pasningen. Den målfarlige Arsenalspilleren lar seg ikke be to ganger, han glir igjennom og setter ballen perfekt i motsatt hjørne.

26. min: Bortelaget sliter med å finne nok ro og kontroll på ballen til å skape noe fremover på banen. Altfor ofte har den siste pasningen ødelagt når de har forsøkt å sette fart.

30. min: Kromkamp slår inn en bra ball mot Crouch som kommer opp og helt upresset setter ballen en drøy meter utenfor. Den beste sjansen hittil til Liverpool.

33. min: Eboue blir spilt igjennom og er helt alene med Reina før Finnan får ryddet opp i siste øyeblikk. Kjempesjanse til The Gunners.

35. min: Alonso får bra treff på et langskudd. Retningen er god, men det er for mye skru i ballen og den ender til slutt 4-5 meter til side for mål. Sekunder senere finner Garcia plass i bakrommet på et innlegg og setter et brassespark over.

39. min: Toure blir liggende nede lenge og mottar behandling etter å ha hoppet inn i takling med Warnock.

44. min: Crouch vinner et langt oppspill og Gerrard plukker opp returen. Han skyter på direkten. Ballen går en drøy meter utenfor Lehmanns venstre stolpe.

Pauserapport

Liverpool hadde ikke scoret et eneste ligamål i London på fire forsøk før denne kampen. I all rettferdighet har de ikke vært veldig nær å bryte denne statistikken etter første omgang på Highbury. Arsenal gikk ut og tok kontroll og styrte det meste den første halvtimen. Et ledermål i Henry-klasse halvveis gjør at Liverpool må lenger opp på banen etter hvilen og være mer bestemt fremover. Når hjemmelaget får sette fart og får det tekniske småspillet sitt til å fungere har vi problemer med å henge med. Spesielt på venstrekanten vår. Det siste kvarteret klarte gjestene å bite seg fast lenge opp på banen og skapte også et par gode halvsjanser. Den største fra Crouch, en heading hvor landslagsspilleren er helt upresset og styrer den en drøy meter utenfor. Steven dro til på direkten etter at Crouchy hadde tatt ned ballen. Arsenal har vært det beste laget, men gjestene har snust på et mål og klarer forhåpentligvis å finne nettsusen.

46. min: Kewell kommer inn for Kromkamp etter pausen. Geerard spiller på høyrekanten og Garcia bak Crouch.

49. min: Med fart og teknikk blir forsvarsspillerne våre statister når Henry til slutt avslutter alene med Reina fra skrå vinkel. Denne gangen går skuddet heldigvis utenfor.

53. min: Ny kjempesjanse når Henry igjen bryter igjennom i midten og vi igjen ikke makter å henge med tanktomslaget til Arsenal. Alene med Reina får han ikke skikkelig treff på ballen og Reina redder. Mer gifitghet foran mål kunne ha punktert kampen på de første ti minuttene.

60. min: Liverpool forsøker å kjempe seg inn i kampen igjen, og klarer det delvis.

67. min: Bergkamp inn for Adebayur.

73. min: Fowler inn for Didi. Garcia inn på høyrekante, Gerrard spiller sentralt.

75. min: Garcia scorer igjen mot Arsenal. Det starter med at Alonso vinner en ball og kanskje skulle hatt frispark mot seg. Ballen havner hos Gerrard som sender avgårde et hardt skudd Lehmann må gi retur på. Garcia setter inn returen med hodet og utligner. Wenger rasende på dommeren som lot spillet gå uten å gi hjemmelaget frispark.

76. min: Alonso kommer inn sent og får kort.

80. min: Kewell gjør bra forarbeid på venstre og slår motsatt til Garica. Spanjolen skyter på direkten og keeper er både god og heldig som får klarert.

81. min: Merkelig situasjon når Xabi får sitt andre gule og må gå av banen. Han kommer tilsynelatende sent inn i en ny takling, men ser ut til å skli inn i Arsenalspilleren. Dommeren har ikke mye valg og må sende midtbanespilleren av banen i en god Liverpoolperiode.

83. min: På bare få minutter er kampen snudd på hode igjen. Gerrard gjør et forferdelig tilbakespill, Henry snapper ballen og setter den i nettet bak Reina.

88. min: Igjen er Henry på farten og lar seg ikke kontrollere av våre forsvarsspillere når han drar seg igjennom mot venstre. Han legger inn foran mål og Pires setter ballen i stanga.

89. min: Garcia går hardt inn mot Henry og kommer i dommerens bok. På et frispark sekunder senere gjør Reina en kjemperedning.

Sluttrapport
I en heseblesende andreomgang hvor Arsenal lenge lå klart over i spill og sjanser, scoret Luis Garcia det som så ut til å bli et viktig mål et kvarter før slutt. Liverpool tok over kampen og skapte et par gode sjanser foran Lehmann før vi kludrer det til for oss selv. Først er det Alonso som på en merkelig måte klarer å dra på seg to gule kort på kort tid og må gå av banen. Deretter gjør kaptein Steven Gerrard et forferdelig tabbe på et tilbakespill og serverer ballen på sølvfat for Henry. Slikt gjør man ikke ustraffet og alle poengene forble dermed i London. Det var ikke ufortjent. Arsenal var det klart beste laget og kjørte kampen gjennom nesten samtlige nitti minutter. Vi virket slitne og kom på etterkudd straks hjemmelaget satte fart på topp. Vi avsluttet brukbart i første omgang og klarte å kjempe oss inn i kampen i andre omgang og scoret et mål som kunne gitt oss et poeng. Vi mister imidlertid hodet med en utvisning og et tilbakespill. Personlige feil vi ikke har råd til å koste på oss mot en av verdens beste fotballspillere. Igjen må vi forlate London uten poeng i ligaen. Vi har bare tatt ett denne sesongen etter 0-0 på White Hart Lane. Avstanden opp til andreplassen er nå fem poeng etter andreplassen med en kamp mer spilt. Forhåpentligvis klarer vi å få sesongen på kurs igjen hjemme mot Fulham onsdag.

SPILLERVURDERING

José Reina 7 – Fikk vist at han er god til å lese spillet og sikker med beina, før han også viste seg fram med en redning etter frispark som hindret Henry i å få sitt hat-trick.  Vi syntes det var nok til tittelen Liverpools beste i en kamp hvor utespillerne foran ham virket slitne.

Steve Finnan 6  – Iren hadde lenge bra kontroll ute på sin flanke, før Arsenals mange kombinasjoner ut mot kanalene også begynte å gjøre ham svimmel.

Jamie Carragher 6 – Carra var et lite sekund for sent ute da gjennomspillet til 1-0 kom.  Gjorde det han kunne men fikk problemer med de bølger av angrep som Arsenal satte i gang, og Henry liker å gå i hullet mellom motstanderens høyreback og høyre midtstopper.

Sami Hyypiä 5 – Finnen begynte med en imitasjon av Bambi på isen, men spilte seg etter hvert opp selv om han virket kjørt etter mange kamper i det siste.

Stephen Warnock 5  - Scouseren fikk lite hjelp foran seg og hjemmelaget bygget opp overraskende mye på sin høyreside tidlig i kampen.  Blir for lett stresset i slike kamper.

Jan Kromkamp 5 – Nederlenderen begynte brukbart, men ble etter hvert veldig anonym ute på høyrekanten.

Dietmar Hamann 5 – Didi mister ikke roen, men syntes aldri helt å finne tempoet og timingen i dag.  Det gjorde at han for eksempel trolig var heldig som ikke forårsaket et straffespark.

Xabi Alonso 5 – Var en av Liverpools frustrerte midtbanespillere som ikke helt hang med på det tempoet og den presisjonen som vertene viste.  Det endte med rødt kort, selv om den siste advarselen muligens var litt uheldig.

Steven Gerrard  5 – Kapteinen blir anonym i perioder ute på kanten, og viser bare enkelte forsøk på å tilrives seg initiativet.  Vil bli husket som syndebukken på Highbury etter et håpløst tilbakespill.

Luis Garcia 5 – Vi satt akkurat og tenkte ”hvorfor er han på banen når han aldri greier å holde på ballen”, da den lille spanjolen dukket opp og scoret utligningsmålet.  Han hadde i tillegg to sjanser og derfor var han på banen, han er en spiller som kan gjøre mål selv på en dag hvor han spiller dårlig.

Peter Crouch 5 – Fikk en vanskelig oppgave med en slik strekk som Liverpool fikk i laget, og greide å skape i lite i tillegg til at han brente en stor sjanse i 1.omgang.

Harry Kewell 5 – Kom inn etter pause, men viste bare i små glimt at han kunne være en av de spillerne som greide å holde på ballen og flytte laget lenger framover.